Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisałem żeby na odczepnego przyjąć 2 autokary i stworzyć takie warunki by zapragnęli przedostać się do. Niemiec. Litwą tak zrobiła . Uchodżcy od nich uciekli ale ze przyjęli to maja spokój z UE. Jeśli to. nazywasz byciem ze to byłem za. 

Opublikowano

A ja zawsze przeciw , no i jakoś mnie nie dziwi że normalni Niemcy i inne narody są też przeciw . To regularna plaga przed którą tylko trzeba się bronić , a pomagać tam skąd przypełzli . By tak Merkelowa przyjęła ze 20 -stu do swojego domu , to też by normalna się zrobiła .:D

Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał:

bo służą  do taranowania i ucieczki VIP-ów  bodajże wytrzymuje strzał z buzuki 

Idź i to powiedz gen Pietrzykowi. A jak chcą fajne super autka i jeszcze bez strefy zgniotu to polecam BRDM-2, teraz niektóre po modernizacji mają już nawet włazy z boku i silniki Iveco. :D

Opublikowano (edytowane)

Antlowi powiedzieć , to im jakiego Tarpana zmodernizuje za parę baniek :D Może drogo być , ale jak go znam , to zimówki gratis będą i na tym się skupi TVPis .:ph34r:

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
Nikt nir zauważył, że człowiek siedzi wewnątrz tego ciężkiego pojazdu czyli jest związany takim samym opóźnieniem czyli odwrotnością przyspieszenia co tenże pojazd? Tu limuzyna wywaliła w drzewo czyli ukłsd sztywniejszy niż ona sama. Działanie wewnątrz limuzyny to masa Pani Premier razy prędkość do keadratu przez dwa. Taka jest jej energia kinetyczna co oznacza że gdyby jechali wolniej lub/i gdyby była mniej tłusta to by się mniej potłukła.
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Znudziło się normalnym ludziom zaciskanie pasa by utrzymać nierobów U nas tez tak się skończy 

miałem wrażenie ze byłeś za przyjęciem dla świętego spokoju 

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście ze tak. Kilka autokarów jak pisałem powyżej. Nie dokarmiać ich nie ubierać skoszarować w barakach i stworzyć takie warunki by zatęsknili za Europą zachodnią i tam się udali. Państwo które  nie potrafi sobie poradzić z kilkoma setkami beżowych lub setką ruskich motocyklistów jest śmieszne

Ale jeśli strefa zgniotu ma 1,5 m to opożnienie z 50 do 0 dokonuje się na tym odcinku generując ileś tam G. Gdyby  nie było strefy zgniotu to opożnienie dokonało by się na odcinku 0  w czasie 0 generując nieskonczenie wielkie przeciążenie. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Pisałem żeby na odczepnego przyjąć 2 autokary i stworzyć takie warunki by zapragnęli przedostać się do. Niemiec. Litwą tak zrobiła . Uchodżcy od nich uciekli ale ze przyjęli to maja spokój z UE. Jeśli to. nazywasz byciem ze to byłem za. 

wydawało sie ze chcesz to co platforma podpisała , czyli nie 2 autokary tylko parę tysięcy 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

No i co ? Mówiłem od początku , że tu PiS trzeba popierać . Weź się teraz pozbądź tego . Całe szczęście , że Nas omijają .

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Ale jeśli strefa zgniotu ma 1,5 m to opożnienie z 50 do 0 dokonuje się na tym odcinku generując ileś tam G. Gdyby  nie było strefy zgniotu to opożnienie dokonało by się na odcinku 0  w czasie 0 generując nieskonczenie wielkie przeciążenie. 

ty alachu a jak ma klatkę pancerną to jak wygląda strefa zgniotu ??   

1 minutę temu, dysydent napisał:

No jeśli pooglądać hinduskie koleje to ich potrafi do kilku autokarów wsiąść  i kilka tysięcy (zaraz , może znajdę jakie foto)

73_1.jpg

1370167586_glj5el_600.jpg

• Thanks 1
Opublikowano

Wy tu o mixolu a ja mam znajomego (mechanika) który w ciężkiej robocie dolewa do sześćdziesiątki 5l benzyny na zbiornik ropy. Podobno czuć różnicę w mocy. Mówi, że o możliwości takiej mieszanki wyczytał z instrukcji dostawczego mercedesa (oczywiście starego modelu)...

Opublikowano
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

No i co ? Mówiłem od początku , że tu PiS trzeba popierać . Weź się teraz pozbądź tego . Całe szczęście , że Nas omijają .

w naszym wypadku Kukiz  jest tam gość od rolnictwa szajko bodajże 

2 minuty temu, lukejro napisał:

Wy tu o mixolu a ja mam znajomego (mechanika) który w ciężkiej robocie dolewa do sześćdziesiątki 5l benzyny na zbiornik ropy. Podobno czuć różnicę w mocy. Mówi, że o możliwości takiej mieszanki wyczytał z instrukcji dostawczego mercedesa (oczywiście starego modelu)...

coś ci się pomyliło tak się robi w zimę  no ale jak ja jeździłem na wsk na ropę  

Opublikowano

Nie na zimę tylko na orkę, WSK na ropę??? Chciałbym to zobaczyć... Wiejski Sprzęt Kaskaderski jeżdżący na gazolinie to widziałem...

Opublikowano (edytowane)

Nie znam . Kukiza to lubię za muzykę , za politykę już nie . Dużo krzyczy , kompletnie nic nie robi . Jest tam kilku którzy sprawiaja wrażenie porządnych , ale to w każdej partii się znajdą .

Co do WSK na ropę to nie da rady , i nawet nie próbuj mnie przekonać !

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Roman , zawsze strefą zgniotu jest przede wszystkim przód auta czyli wszystko do przedniej szyby. Dalsze odkształcenia powodują zagrożenie życia pasażerów. Ty nie masz wyobrażenia o kinetyce takich zjawisk wiec o czym tu dyskutować. Nic dziwnego ze knujesz teorie smoleńskie bo ci się coś tam wydaje

Czy testy NCAP nie są przeprowadzane właśnie przy 50km/h i w tak wielkich autach jak A8 nie ma obawy o uszkodzenia ciała?

Opublikowano
14 godzin temu, hubertuss napisał:

Tak sobie myślę, że jeszcze pierwsza kadencja waszych rządów się nie skończyła a już mamy tyle doniesień o grabieży państwa, że aż strach pomyśleć czy coś zostało by do trzeciej kadencji. W 20166 roku pisowski rząd samo sobie przyznał 1 milion zł nagród. Co chwila Polskę obiegają wieści o kolejnym skoku na kasę pisowskich dygnitarzy. Jak nie radni grabią spółki skarbu państwa to rząd grabi budżet. Naród nie zgodził się na podwyżki dla rządu to rząd postanowił grabić po cichu.

Tu już olej 2 T nie bardzo pomoże. Pozostaje diagnostyka. Przede wszystkim układ wtryskowy. Można spróbować schłodzić pompę wysokiego ciśnienia i zobaczyć czy pomoże. Oraz wszelkie czujniki położenia wału korbowego czy wałków. One też dają taki objaw uszkodzenia w postaci cięższego rozruchu na ciepłego silnika. Schłodzenie ich też by pomogło tylko z reguły ciężko wyjąć aby schłodzić. Ale kop powinien pokazać błędy synchronizacji..

Zajadły leming marzy każdego dnia aby otworzyć puszkę Pandory,śmietanka ma spływać na cały kraj,jednostki mają być systematycznie likwidowane, w znany z ulic zachodu sposób. Taki program,najlepszy z najlepszych oferuje On i antypis dla Kraju.

Logika którą kieruje się odsunięte od władzy towarzystwo jest bowiem taka: do następnych wyborów, jeśli mają być w normalnym terminie, to my i tak nie dotrwamy. Wsadzą nas, jak nie za trzymanie kryszy nad Amber Gold, to za "reprywatyzacyjne" przekręty, jak nie za "karuzele" VAT, to za łapówki.Jedna nadzieja - że raz jeszcze, jak w 2007, uda się tę łódź wywrócić, zanim śledztwa i sprawy sądowe zajdą za daleko.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Roman , zawsze strefą zgniotu jest przede wszystkim przód auta czyli wszystko do przedniej szyby. Dalsze odkształcenia powodują zagrożenie życia pasażerów. Ty nie masz wyobrażenia o kinetyce takich zjawisk wiec o czym tu dyskutować. Nic dziwnego ze knujesz teorie smoleńskie bo ci się coś tam wydaje

ty nie majacz mi tu o kinetyce każdy vipowski samochód ma wbudowaną klatkę bezpieczeństwa chyba ze przy zamówieniu zrezygnujesz działa jak w samochodzie rajdowym 

Opublikowano

Dużo takich aut zbudowałeś , że taką wiedzę posiadasz ? FACHOFCE zasrane . Nawet nie wiedzą o co się kłócą ...:ph34r:

Opublikowano
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Dużo takich aut zbudowałeś , że taką wiedzę posiadasz ? FACHOFCE zasrane . Nawet nie wiedzą o co się kłócą ...:ph34r:

wystarczyło poczytać stronę producenta które te auta uzbraja 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v