Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale pierdzielisz , ale w sumie nawet śmiesznie :D:D.

Mnie zastanawia jak w moich stronach pewne małżeństwo dostało taki kościelny rozwód , Nie dość że mieli dziecko (w normalnym terminie) . to obydwoje założyli inne rodziny i żyją jak Pan Bóg przykazał .

Opublikowano (edytowane)

Była od kilkudziesięciu lat a teraz nie będzie.  Trzeba zaniechać aukcji bo za komuny też sie odbywały i były częścią zbrodniczego systemu. Kilkadziesiąt lat tradycji rozp...w 2 lata. Dobra zmiana

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

To że jakąś śmieszną czapkę ociekającą sztucznymi złoceniami sobie na głowę włożył jeden czy drugi i barchanek kolorowych nawkładał nie oznacza że jego wyrocznia jest dla mnie ważniejsza od mojego słowa z którego mnie zwolni lub zobliguje to tylko czlowiek tak samo błądzący jak ja i nie muszę pytać obcych o zgodę czy mnie kto zwolni z danego słowa choćby i małżeńskiego czy nie co najwyżej zwolnić mnie może osoba której to słowo dałem (czasami wręcz żądają) i nic do tego komukolwiek trzeciemu.
Co do mieszania Boga to nikt Go nie zna bardziej niż cała reszta a tym bardziej Jego woli a że się naczytał annałów które napisać może byle kto z jakichkolwiek pobudek nie daje nikomu władzy na drugim tylko w imię poszukiwania Prawdy na różne sposoby.
Jak by się przyjrzał porządkowi rzeczy na materialnym świecie to niekoniecznie różne przykazania wyznaniowe muszą być boskimi.

a co do janowskich aukcji - pierwsze słyszę. Dzięki aż poszukam czego więcej. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Wow . Ty po jakiej szkole ? Bo chyba nie tylko szkole życia ?:o

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, zetorki12 napisał:

Co to za gośco , czego chciał ?

Naczytał się Ewangelii, naoglądał filmów to i przebrał się tak a nie np. za papę smerfa bo to ma medialny wydźwięk i to jaki i to kiedy? na początku dwudziestego pierwszego wieku. 

4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Wow . Ty po jakiej szkole ? Bo chyba nie tylko szkole życia ?:o

a no też naczytałem się.... jak wyżej.
tylko mnie medialna błazenada nie interesuje,
Biedni policjanci, robili za rzołnierzy Piłata

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Mirro - parabelka poto jest miękka żeby stosunkowo mały pocisk z mety obezwładnił przeciwnika. Tam jest malutki ładunek miotający. W zasadzie to opony ciężarówki nie bierze a busa z bliska. Tetetką byś przewalił.
Opublikowano

to jakis prowokator-chyba ten sam co sie pare lat temu za motyla przebral, wtedy to w telewizji pokazywali.

po co to zrobil-dla jaj czy fanu??? a moze chcial pokazac ze wszystkie te puste rytualy maja malo lub nic wspolnego z nauka syna stolarza spod jerozolimy, jesli faceci ubrani w sukienki chodzi po ulicach to niekoniecznie jest love parade  w berlinie.......oni sie przebrali to i jemu wolno, ktos przebrany za jezusa zakloca procesje bozego ciala-to jakis znak czasu, w kalwarii zebrzydowskiej w czasie misterium meki panskiej tez tak chodza przebrani-gdyby ktos zadzwonil po policje to ciekawe jak by byla reakcja-zamkneli by go w wadowickim areszcie czy co ????

Opublikowano

Eee , no nie pitol . Jeden debil nie powinien przeszkadzać w uroczystościach Większości . Do psychiatryka głąba . Chce to niech se łazi po ulicach w innych godzinach .

Opublikowano

takie rzeczy to na filipinach sie dzieja -i chetnych co roku nie brakuje9_9,

a w czym mialby przeszkadzac jesli chodzilby sobie spokojnie,nic nie krzyczal,nikogo nie zaczepial-podobnie jak to bylo gdy byl motylem ???? to wolny kraj-chyba jeszcze ??? draznil prawdziwych katolikow ???  wlasnie o to chodzi:D:D:D

Opublikowano

No ale po co ? Tylko żeby drażnić ? Totalny bezsens . Ludzie chcą to przeżywać duchowo , a nie patrzeć na czuba .

Opublikowano (edytowane)

Z całym moim prywatnym podejściem do wyznań i rytuałów, szanuję prawo innych do wyznawania co uznają za słuszne jeśli to nie narusza oczywiście ogólnie uznanych norm zachowania i bezkonfliktowego współżycia. Jeśli dla kogoś jest świętością nawet według mnie bzdura to nawet nie manifestuję swoich poglądów bo nic tym nie osiągnę a tylko konflikt zbędny wywołam. Dobrze że policjanci pogonili. A wierzcie sobie w co chcecie ale nie narzucajcie siłą tego innym w zamian ja siły wobec was nie użyję a co sobie o was pomyślę to już moja sprawa i nic komu do tego.
Wyśmiewanie ułomności niewiedzy u innych czy wręcz prowokacyjne manifestowanie tego gdy go nikt nie rusza? Po co? Grono męczenników nowego wyznania chciał zapoczątkować? 
dobra zmieńcie temat bo jeszcze co zbędnego...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ty nie masz ochoty na prezydenta startować ? No mój głos masz jak w banku !

Opublikowano

W żadne towarzystwo . tak niezależnie . Fajnie by było od czasu do czasu coś mądrego "z góry" usłyszeć .:D

Opublikowano (edytowane)

Polityka, też coś.
Poligamia wiele żon, politeizm ,wielu bogów. ...
Kiedyś miałem z pół hektara jaśka fasoli tyczkowego tyle poli-tyki w moim życiu (oczywiście po za drwinami z innych tutaj)
w sumie to jedyne poli- jakie mi się udało.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

policja pogonila jezusa na procesji:P-wlasnie o to chodzi zeby bylo wesolo, byla rozrywka i zamieszanie:P, jesli gosc nie zlamal prawa- to za co go zatrzymali,goly nie latal,zachowywal sie spokojnie -co widac na nagraniu, nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu-zacytuje klasyka. tam przechodzila zakonnica,ja tez powinni zatrzymac moze to byl przebieraniec...strzelanina w katedrze w berlinie nozownik z austii chcial rznac ewangelikow...

pali sie wysypisko w studziankach na podlasiu-to te od 4 pancernych i psa ?? panstwo z dektury, ...tylko nie kamieni a smieci kupa

swiezo przeczytane-szukaja jezusa na procesja a on byl 40 dni w sejmie-sporo prawdy w tym jest

Edytowane przez jacus
  • Haha 1
Opublikowano

niby w czym ta nienawisc sie wyraza ???????? kazdy jest wolny-jeden moze przebrac sie za jezusa drugi tez moze sobie ubrac sukienke wyszywana zlota nicia -obydwoje maja takie samo prawo do manifestacji swoich pogladow.......

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś Rosiewicz śpiewał o radarowcach przebierańcach co lewe mandaty, Ten pewnie ekstra tacę mierzył bo jeśli księdzu sypią to co dopiero samemu Chrystusowi.
"..coraz więcej przebierańców, coraz trudniej o oryginał". 
Finał. idę spać bo rzeczywiście kamieni kupę... mam jutro do zwiezienia bo darmowy gruz znalazłem a mi na drogę potrzebny/
Dobranoc. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

niby w czym ta nienawisc sie wyraza ???????? kazdy jest wolny-jeden moze przebrac sie za jezusa drugi tez moze sobie ubrac sukienke wyszywana zlota nicia -obydwoje maja takie samo prawo do manifestacji swoich pogladow.......

Taaa wolny , chyba tylko na wyspie bezludnej ...

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Mirro - parabelka poto jest miękka żeby stosunkowo mały pocisk z mety obezwładnił przeciwnika. Tam jest malutki ładunek miotający. W zasadzie to opony ciężarówki nie bierze a busa z bliska. Tetetką byś przewalił.

To było w celach szkoleniowo poznawczych. Był też test z użyciem AK 47 i  amunicji 7,62 mm US tej do strzelania z tłumikiem, która to ma zmniejszony ładunek i jest w miarę skuteczna do 100m. Kamizelki dostaliśmy do testowania, więc szkoda ich nie było. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Dla zdradzonej pewnie to samo ale jednak zdrada p ślubowaniu kościelnym dla katolika to większe k**estwo. Twierdzisz że  złamanie ślubów poczynionych przed Bogiem takim samym grzechem jak bez nich? To po cholerę ślubować? Na pokaz? Bo wypada?O.o Sakrament małżeństwa nic nie znaczy?

Ja nic  nie twierdzę  ja piszę jak jest.

Zapytaj  ,,Profesura,,  on brał ślub  po kilkunastu latach  życia  z kobietą  bez  ślubu   i dopiero w czasie kampanii  prezydenckiej ten ślub  wziął  więc  pewnie ci  odpowie

A takie życie  katolika z kobietą  bez  ślubu  to  ,,k*restwo,,  czy  nie  ????

8 godzin temu, Ulman napisał:

Mirro,   ja mam  inne zdanie. Sakrament ma dla mnie większą wagę. 

Ma dla ciebie większą wagę  ciekawe  bardzo.

A sakrament  Pierwszej Komunii  i Bierzmowania  już  takiej wagi nie ma  ????

3 Przykazanie  jakoś  już  takiej wagi  dla ciebie nie ma i byłeś  oburzony że  pani grażynka  będzie  miała  wolne  zamiast na kasie  siedzieć

I z tego co  pamiętam to kpiłeś  tutaj  z księży    więc  jak to jest 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v