Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Światka koronnego nikt nie chroni 24 na dobę a już na pewno nie idzie z nim do banku czy gdzieś gdzie załatwia sobie lipne papiery na podstawie których chce wyłudzić kredyt. Jak pisałem. Ty non stop jakieś bzdury zmyślasz.

Świadek koronny taki jak Masa żyje ze zmienionym wizerunkiem i papierami. Dostaje od państwa jakaś kasę. Która Masie przyzwyczajonemu do lekkich i dużych pieniędzy pewnie nie starczała. A że fachu żadnego nie miał to wrócił do poprzedniej profesji. Ale jak to pisałeś. Mówił źle o politykach po to go wrobili. Chyba ci z pisu. 

2 godziny temu, Roman176 napisał:

czyli Bieńkowska  kłamała ??  a co z akcjami 52% pastwa  czemu inwestowali w nowe złoża bez wydobywania węgla ?? 

https://twitter.com/d48__/status/994694381797105672

Przypomnijmy TVN24 cztery lata temu. Z jakim zapałem reporterka broni @donaldtusk

i hubertuss mózg ma wyprany 

ciemny to człowiek co wychodził do ludu czytał z kartki stękał a rzesza stada baranów jak ty brała zachwyt głupotom czyż nie było tak ?? 

marka to powinieneś przykład sami tarza liście w gównie w latach 90  z wałęsą Kiszczakiem Balcerowiczem  łykaliście tą esbecko propagandę 

naprawdę ??.........  ty myślisz ??

a z kwotami cukru i mlecznymi to po co ??

naprawdę ??.........  ty myślisz ??

a z kwotami cukru i mlecznymi to po co ??

gdzie to wyczytałeś ???  

słyszałeś o jakimś przetargu ?? tylko Niemcy brali udział wykupie  jednostronność ?  przykładem była walka o kombinat Kietrz Niemcy zwozili maszyny nikt nic nie informował tylko ludzie i związki zaczęli batalie   Niemiec się wycofał nawet maszyny pozostawiał 

słyszałeś o przetargach cukrowni zakwestionowaniu przez uokik transakcji  ?? 

Tą cukrownie w Raciborzu to rząd Tuska sprzedał Niemcom? A wiesz dlaczego w 2008 roku Niemcy ją zamknęli? Wiesz dzięki komu? Bo ja pisałem o Jurgielu, któremu nie chciało się negocjować kontyngentów cukru dla danego kraju. On poszedł spać gdy inne kraje sobie większe pule wynegocjowały.

O mój mózg się nie martw martw się o swój. Akurat tvn pokazywał dokładnie ile dał Morawiecki przy podniesieniu renty. Pokazuje też czego rząd nie chce dać choć chwali się, ze ma tyle pieniędzy i dodatkowo zapowiada ściągnięcie około 2 miliardów z planowanego podatku dla najbogatszych. Ja wiem, że wam piorą mózgi, że to wina tvn u, opozycji, niepełnosprawnych tylko nie pisu.

Specjalnie dla ciebie jak to było z kwotami cukru.

http://www.wspolczesna.pl/wiadomosci/bialystok/art/5631358,cukrownia-a-godnosc-ministra-jurgiela,id,t.html

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Tą cukrownie w Raciborzu to rząd Tuska sprzedał Niemcom? A wiesz dlaczego w 2008 roku Niemcy ją zamknęli? Wiesz dzięki komu? Bo ja pisałem o Jurgielu, któremu nie chciało się negocjować kontyngentów cukru dla danego kraju. On poszedł spać gdy inne kraje sobie większe pule wynegocjowały.

naprawdę ..? jesteś taki głupi mam rozumieć ze Niemcy kupili zeby zamknąć z czystej dobroci czy nie mają z kasą co robić   ?  dzisiaj nie mamy kwot cukrowych i co ty na to ?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Poco  reagujesz  na jego  ,,Brednie,,

Zgodnie z faktami, określonymi w sprawozdaniu z posiedzenia Rady Ministrów UE ds. Rolnictwa i Rybołówstwa w dniach 22-024 listopada, negocjacje w sprawie reformy rynku cukru trwały od czerwca 2004 roku, to znaczy przebiegały w czasie gdy funkcję Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi sprawowali rekomendowani na to stanowisko Wojciech Olejniczak oraz Józef Pilarczyk.

W 2005 r. (we wrześniu, w czasie rządów SLD) Komisja Europejska dokonała redukcji kwot produkcyjnych. Zmniejszono dla Polski kwotę produkcyjną cukru do 1582,3 tys. ton, w tym kwotę A do 1495,3 tys. t , kwotę B do 87,0 tys. t., czyli łącznie o 89,6 tys. ton.

Wynikało to również z tego, że rząd SLD-PSL zaakceptował w 2004 r. wniosek Światowej Organizacji Handlu odnośnie ograniczenia produkcji cukru na terytorium Unii Europejskiej.

W czasie negocjacji sprawując funkcję Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi od listopada 2005 r. do kwietnia 2006 r. sprzeciwiałem się rozwiązaniom zmierzającym do ograniczenia kwot cukrowych dla Polski, zaś w czasie podejmowania rozstrzygnięć na forum Unii Europejskiej głosowałem przeciwko takim rozwiązaniom.

W roku 2006 rozpoczęto reformę rynku cukru. Nastąpiło połączenie kwoty A i B w jedną kwotę. Kwota produkcji cukru w roku gospodarczym 2006/2007 wynosiła 1 672 tys. ton Jednocześnie wszystkim producentom cukru w Polsce zwiększono kwotę o 100,6 tys. ton. W okresie funkcjonowania rządu PiS zwiększono zatem kwotę o 100, 6 tys. ton.

W związku z powyższym wnioskuję o zamieszczenie sprostowania, zastrzegając sobie możliwość podjęcia dalszych kroków prawnych w przypadku odmowy.

Krzysztof Jurgiel

https://wpolityce.pl/polityka/112020-pis-chce-sprostowania-tekstu-w-gazecie-wyborczej-dotyczacego-cen-cukru

Opublikowano

ja chciałem też go zgasić bo kalaba platfus sprzedał cukrownie a później powiedział ze w 2017 kwot nie bd  sam go własną głupotą wykroczyłeś  udowodniłeś ze z niego rolnik jak z koziej d*py ser i gówniane ma pojecie  jeszcze syn kaleby był w agencji i ciekawe co sprzedawał xD

Opublikowano (edytowane)

Roman sory ale sam jesteś głupi skoro nie zrozumiałeś artykułu który zacytowałem. Niemcy zamknęli bo Nieróbstwo Jurgiela, który nie chciał negocjować ich do tego zmusiło. Prawda, że zamknęli w 2009 roku. A nie za rządów SLD i PSL. Zamknęli właśnie po redukcji kwot cukru gdzie inne kraje zwiększyły sobie limity a Jurgielowi się nie chciało.

Kogo chciałeś zgasić?mnie? Czym? Kiedy sprzedano cukrownię Racibórz Niemcom? O tym rolniku to też do mnie? Weź pisz jaśniej.

Marek Jurgiel może sobie grozić krokami prawnymi. Zwłaszcza, że grozi już od 2011 roku i strony jak to pierdoła zaprzepaściła negocjacje i przyczyniła się do zamknięcia cukrowni w Polsce dalej wiszą w necie.

http://www.wspolczesna.pl/wiadomosci/bialystok/art/5631358,cukrownia-a-godnosc-ministra-jurgiela,id,t.html

Ja wiem, że wam wasza propaganda kity żeni. Ale prawda jest inna i dla was w tym przypadku trudno akceptowalna.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Co gotowe? Kolejne brednie z 2011 roku o jakimś pozwie. A możesz w te kilka sekund znajdź jaki wyrok w tej sprawie zapadł. Bo od 20011 roku chyba się rozstrzygnęło. Po bali się w gazecie czy w sądzie się skończyło. Bo jak pokazałem strony gazet z opisaną prawda dalej wiszą w necie.

A to, że jakiś polityk wziął to dziecko na spacer to źle. Odważył byś się?

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Marek Jurgiel może sobie grozić krokami prawnymi. Zwłaszcza, że grozi już od 2011 roku i strony jak to pierdoła zaprzepaściła negocjacje i przyczyniła się do zamknięcia cukrowni w Polsce dalej wiszą w necie.

czyli rozumiem ze Niemiec twoim zdaniem kupował  i niszczył wiec twoje wypociny jak w tym miał interes ? 

Opublikowano

kolejny dzien[jeden z 5] turystycznej wizyty adriana w jueslej- dzisiaj zaliczyl czikago w ilinois.

za to broszka pielgrzymuje po malopolsce jak nie msza to seminarium duchowne - dzisiaj byla na urodzinach arcybiskupa a po niej na imprezie- musialo byc wesolo bo tego juz w tvp -religia-krakow juz nie pokazali, tym bardziej zebylo sporo gornikow na galowo i ratownikow gorniczych a do tego mysliwi i lesnicy. mszalne lalo sie pewnie strumieniami:D.

jurgiel przespal w kopenhadze ostateczne negocjacje w sprawie reformy cukru i zadne linki tego nie zmienia..

widzisz romus-niemiec nie jest glupi -zadnej polskiej kopalni nie kupi, bo wie ze to nie jest droga do pieniedzy tylko bankructwa[gdyby nie panstwowe milardy to prawie zadnej kopalni by dawno nie bylo] niemcy kupili pewny interes a tu jurgiel im numer wykrecil-to nie bylo celowe dzialanie ,tylko cukrzyca[choroba oczywiscie] i po zmianie przepisow musieli zamknac interes.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Roman sory ale sam jesteś głupi skoro nie zrozumiałeś artykułu który zacytowałem. Niemcy zamknęli bo Nieróbstwo Jurgiela, który nie chciał negocjować ich do tego zmusiło. Prawda, że zamknęli w 2009 roku. A nie za rządów SLD i PSL. Zamknęli właśnie po redukcji kwot cukru gdzie inne kraje zwiększyły sobie limity a Jurgielowi się nie chciało.

dawno się tak nie śmiałem z twojej głupoty zapomniałem dodać ze 30km miałem do cukrowni Raciborzu  to jak to jest unia kazała Niemcom zamknąć ??  przecież unia to Niemcy

a Niemcom nikt nic nie karze mogą i robią co chcą jak pomoc vw stocznia itp a niewolno a Niemiec morze coś kłamiesz ..  xD

2 minuty temu, jacus napisał:

kolejny dzien[jeden z 5] turystycznej wizyty adriana w jueslej- dzisiaj zaliczyl czikago w ilinois.

za to broszka pielgrzymuje po malopolsce jak nie msza to seminarium duchowne - dzisiaj byla na urodzinach arcybiskupa a po niej na imprezie- musialo byc wesolo bo tego juz w tvp -religia-krakow juz nie pokazali, tym bardziej zebylo sporo gornikow na galowo i ratownikow gorniczych a do tego mysliwi i lesnicy. mszalne lalo sie pewnie strumieniami:D.

opowieść stara baba schowana za płotem i podsłuchiwała podkła się uderzyła głową kamień i wszystko pokręciła 

4 minuty temu, jacus napisał:

jurgiel przespal w kopenhadze ostateczne negocjacje w sprawie reformy cukru i zadne linki tego nie zmienia..

tym własnie udowodniłeś ze jesteś głupi  twój brat Niemiec dba o twoje wiadomości   Niemiec kupował powiedzmy za grosze i jeszcze dopłacał do rozbiórki jaka tu logika słucham ??

6 minut temu, jacus napisał:

widzisz romus-niemiec nie jest glupi -zadnej polskiej kopalni nie kupi, bo wie ze to nie jest droga do pieniedzy tylko bankructwa[gdyby nie panstwowe milardy to prawie zadnej kopalni by dawno nie bylo] niemcy kupili pewny interes a tu jurgiel im numer wykrecil-to nie bylo celowe dzialanie ,tylko cukrzyca[choroba oczywiscie] i po zmianie przepisow musieli zamknac interes.

HMS Bergbau

http://forsal.pl/drukowanie/957588

poczytaj i napisz do mnie jeszcze raz wszystkim kieruje były minister 

https://tvn24bis.pl/pieniadze,79/gornictwo-niemiecki-hms-bergbau-zainteresowany-zakladem-krupinski,668652.html

co ty na to......... 

• Like 1
Opublikowano

najpierw przeczytaj dokladnie tresc tego co dales a potem komentuj !!!!!!!!!!-tytul nie oddaje tresci-niemcy wcale nie mieli zamiaru kupowac kopalni ,tylko wydzierzawic to co im bedzie potrzebne,

wybudowali ta  druga kopalnie w koncu ???????? podales link do strony drukowania a tam male litery i zobaczylem tylko to ze do konca 2018 r miala powstac to co juz szyb widac ?????????? orzesze -nie kojarze gdzie to jest ..

ja mam w ntc telewizje katowice a ty nie masz krakowa- cala relacja z kroniki krakowskiej -nie mam takiej fantazji jak ty by zmyslac jakies farmazony:D.

nie rozumiesz[co mnie w sumie nie dziwi] dlaczego niemcy zamkneli cukrownie-po prostu braklo im kwoty cukrowej i musieli ograniczyc produkcje, zamkneli zaklad o najwyzszych kosztach i najmniejszych zyskach- w tym wypadku to polityka zadzialala a nie zdrowy rozsadek.

Opublikowano
Dnia 5/17/2018 o 07:20, marekfarmer napisał:

Wystarczy  że   odpowie  za swoje  przewinienia  i trafi  do  celi   razem z  ,,Ułanami,,

Ulanami???O.o Kto to taki?

Dnia 5/17/2018 o 07:30, hubertuss napisał:

Sumlińskiego zatrzymali w Anglii na polecenie po? No i kto to jest Sumliśki?

Z całą pewnością mogę stwierdzić że jest to syn starego Sumlińskiego:D

Dnia 5/17/2018 o 12:32, marekfarmer napisał:

Za niewinność

xDxDxDxD

Za niewinnosć wsadzali za komuny więc i teraz jak go za to wsadzą to się nie zdziwią. 

16 godzin temu, hubertuss napisał:

No i parę cukrowni zamknięto bo Jurgielowi nie chciało się negocjować większych kontyngentów dla Polski. Inne państwa negocjowały wieczorem a on poszedł spać. W wyniku tego zamknięto nowoczesną cukrownię w Łapach. To było gdy pis rządził pierwszy raz.

Cukrownie w Łapach czy Glinojecku nie miały prawa istnieć. Uprawianie buraka na kompleksie żytnim to fanaberia.

6 godzin temu, Ansja napisał:

W naszym kraju osoby  ,które 24 h na dobę zajmują się niepełnosprawnym dzieckiem czy dorosłym leżącym powinny dostawać pensję społeczną od państwa,gdyż zastępują jego instytucje....

Amen.

A gdzie jest napisane że państwo ma im zapewnić  pełna opiekę i wyręczyć bliskich?

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

najpierw przeczytaj dokladnie tresc tego co dales a potem komentuj !!!!!!!!!!-tytul nie oddaje tresci-niemcy wcale nie mieli zamiaru kupowac kopalni ,tylko wydzierzawic to co im bedzie potrzebne,

wybudowali ta  druga kopalnie w koncu ???????? podales link do strony drukowania a tam male litery i zobaczylem tylko to ze do konca 2018 r miala powstac to co juz szyb widac ?????????? orzesze -nie kojarze gdzie to jest ..

czytałem to po co pod złoża inwestował krupski a nie wydobywał nic nie wybudowali bo kopalnia krupski miała być ich a z kopalnie krupski mieli dostać złoża  

5 minut temu, jacus napisał:

nie rozumiesz[co mnie w sumie nie dziwi] dlaczego niemcy zamkneli cukrownie-po prostu braklo im kwoty cukrowej i musieli ograniczyc produkcje, zamkneli zaklad o najwyzszych kosztach i najmniejszych zyskach- w tym wypadku to polityka zadzialala a nie zdrowy rozsadek.

dalej twierdze ze jesteś głupi bo Niemcy by tego nie zrobili tacy modrzy a w d*pie sie przewraca i prostoty nie umieją pojąć 

5 minut temu, Ulman napisał:

Cukrownie w Łapach czy Glinojecku nie miały prawa istnieć. Uprawianie buraka na kompleksie żytnim to fanaberia.

kietrz wywozi w Polskę buraki do krajowej  a cukrownia cerekiew zc  przywozi sobie z Niemiec bo tania siła robocza  a jakoś nie widać plantacji  buraka  

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

czytałem to po co pod złoża inwestował krupski

Zwykle inwestuje się pieniądze, więc co ty czytałeś? Numery seryjne banknotów?

4 minuty temu, Roman176 napisał:

dalej twierdze ze jesteś głupi...

Czy oby na pewno on?

Edytowane przez Elektryk
Opublikowano
1 minutę temu, Elektryk napisał:

Czy oby na pewno on?

śmie twierdzi ze nawet ty 

1 minutę temu, Elektryk napisał:

Zwykle inwestuje się pieniądze, więc co ty czytałeś? Numery seryjne banknotów

a rolnik nie w maszyny barwo ty

Opublikowano (edytowane)

Romuś, ty nawet poprawnego zdania na poziomie podstawówki nie jesteś w stanie napisać. 

Napisz, nawet po swojemu, co ty w końcu czytałeś, my spróbujemy się domyśleć o co ci chodziło.

Edytowane przez Elektryk
Opublikowano

Proste pytanie: Co ty czytałeś?

1 minutę temu, Roman176 napisał:

przynajmniej mam dysleksję a na głupotę moszna jakoś nazwać ?

Wątki erotyczne sobie odpuśćmy.

Opublikowano

Dysortografia ujawnia się w dzieciństwie, gdy dziecko rozpoczyna naukę pisania. Na początku może mylić wyrazy, które inaczej się wymawia, a inaczej pisze, np. śliwki (pisze się "w", słychać "f"), chleb ("b" i "p"), sad ("d" i "t"). Dziecko może też opuszczać niektóre litery, czasem nawet całe sylaby albo łączyć przyimki z rzeczownikami np. "wkinie", "wdomu". Trudność sprawiają też dziecku wyrazy, w których litery wyglądają podobnie, m.in. a-o, p-b, ł-l, m-n, g-d oraz te, które są zwierciadlanym odbiciem (b i d). Może mieć też problemy z zapisaniem słów, w których występują głoski sz, rz, dz oraz popełniać klasyczne błędy ortograficzne, czyli nieprawidłowo zapisywać wyrazy, w których występują: u-ó, rz-ż, ch-h.

http://www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/wychowanie/dysortografia-przyczyny-i-leczenie-jak-rozpoznac-dysortografie_44880.html

coś jeszcze ??

• kiedyś komuś unia kazała zamknąć coś za darmo xD
Opublikowano

A czy dysortografia zamyka na klucz słowniki ortograficzne, wyszukiwarki internetowe i sprawdzanie pisowni w przeglądarce? NIE! To może zrobić jedynie głupota lub lenistwo i nie wiem co gorsze. Moje pytanie dalej zostawiasz bez odpowiedzi. Co ty czytałeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v