Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzisz Marku zawsze uczono mnie patrzeć szerzej na pewne problemy i konsekwencje działań.  Najbardziej zaś wk***ia mnie, kiedy po jakimś czasie okazuje się iż długofalowo miałem rację. Bo na prawdę nie cieszy iż  wieszczenie katastrofy jest takie proste. Co by nie mówić obniżka- patrz karanie, bo innych merytorycznych przesłanek brak nie wróży nic dobrego. Raz będziemy obniżać, raz podwyższać a w gruncie rzeczy chodzi o to aby system był przejrzysty i prosty. Wtedy można powiedzieć iż wiedzieli na co się decydują obejmując dane stanowisko, urząd i ewentualnie próbować rozliczać to towarzystwo z efektów. Natomiast posła który używa argumentacji że ten problem nie dotyczy bo nie bierze za to pieniędzy natychmiast usunąłbym z sejmu. Bo ten gościu nie rozumie problemu działania sejmu, jako grupy powołanej do rozwiązywania problemów obywateli a nie swoich. 
Na koniec, powiem tyle. Moja głowa jest OK.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ale co negatywnego jest w obniżce pensji posłom ???

Nagrody  źle 

Obniżka pensji posłom też  źle 

Trudno  niektórym dogodzić 

Opublikowano
Marek - sam kodeks pracy chroni pensje. Mirro ma rację. Przede wdzystkim dlatego, że posłowie biorą jeszcze dodatki ale też patrząc na podłoże całej akcji - nagrody - zastosowano odpowiedzialność zbiorową na podstawie kaprysu staruszka, któremu wszyscy posłowie nie muszą być posłuszni. I jak to wygląda?
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Dobrze  wygląda  obniżka  pensji posłom bo zarabiają za dużo

A jak ci się  podoba  ,,POlityka Miłości ,,

1 godzinę temu, marekfarmer napisał:
Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

gdy rysowano na asfalcie kreda przeciwko zamachom to bylo zle-gdy sie modli o deszcz to dobrze- skutecznosc tych magicznych dzialan chyba jest podobna-co mareczku ,wyjasnij roznice ???

juz wiem czemu bredzinski z prezesem tak czesto jezdzili na wypoczynek w okolicze szczecina- ale jednego nie rozumiem czemu dawali zarobic gawlowskiemu i jego "panienkom" nie ma burdeli w warszawie ??? czy maja jakies specyficzne upodobania a'la parada berlinska-to to prawie za miedza:P:P:P.

centralny port lotniczy "baranow" - sama nazwa oddaje sens jego budowy, zapomnieliscie o nowym porcie lotniczym w berlinie i radomiu

Edytowane przez jacus
Gość marekfarmer
Opublikowano

Polecam ci  film  ,,Dwie  korony,,

To może  zrozumiesz 

Opublikowano

moze was zaskocze ale-gdyby ten port nosil imie l kaczynskiego to nie mialbym nic przeciwko temu.:D, z perspektywy czasu moja opinia o sp. prezydencie nie jest zla-niestety sa gorsi............ niedlugo u nas beda wprowadzac nazwy ulic- sam z siebie bym takiej nazwy nie zaproponowal ale gdyby ktos zglosil[w co watpie, bioroc pod uwage juz zaproponowane nazwy] nie protestowalbym.

widzisz marus moi dziadkowie byli czlonkami milicji niepokalanej-w 1948 r to byl wyraz prawdziwej odwagi. moja opinia dotyczaca kolbego jest mieszana- czy on spotkal sie w niebie z jaruzelskim- nie wiem.. czy swieta smierc anuluje parszywe zycie-nie mnie to oceniac-- gdzies tam napisano ze w niebie wieksza radosc z jednego nawroconego grzesznika niz ze 100 sprawiedliwych-moze ??? nie wiem.

poznaj CALA I PRAWDZIWA biografie o. kolbego, wtedy pogadamy...........

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

To podaj link  do tej  twojej ,,prawdziwej,,  biografi  o. Maksylimiana Kolbe

Jak to mówią  ,, uderz w stół  a.... ,,  a co tam zobaczcie  sami 

Opublikowano

Pytanie postawione na wklejonym materiale jest z gatunku tych, na które nie ma dobrej odpowiedzi. Sugeruje natomiast iż ludzie wychodzący ze studia korzystali z usług seksualnych z których ktoś czerpał korzyści majątkowe. 
Marek to ja zadam Ci pytanie, ale tylko w celach badawczych, natomiast przeanalizuj możliwe odpowiedzi i czy jesteś w stanie zaufać odpowiadającemu.
Kiedy wreszcie przestaniesz bić żonę?

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Trudne  pytanie   nie  odpowiem ci na nie  jednoznacznie.  Ale  chyba  bym  nie  uwierzył 

Opublikowano

I tu dochodzimy do sedna. Odpowiedź wcale nie jest najważniejsza. Pytanie nie zostało postawione w celu uzyskanie takiej czy innej odpowiedzi. Pytanie miało wywołać określone wątpliwości co do postawy wychodzących ze studia. Łatwo i szybko działa.:D 

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

To podaj link  do tej  twojej ,,prawdziwej,,  biografi  o. Maksylimiana Kolbe

Jak to mówią  ,, uderz w stół  a.... ,,  a co tam zobaczcie  sami 

Co jak co , ale dawno zauważyłem , że ten dziennikarz jest okropnie stronniczy . Nawet Lisa przebija . Nie myślę o tej sytuacji akurat , tylko ogólnie .

Gość marekfarmer
Opublikowano

,,Hieny,, nikt  nie przebije  przecież  przyznał się  publicznie  że  uprawiał  propagandę  w TVP  

Opublikowano (edytowane)

No ale tamten pozory stwarzał , a ten jest za durny nawet na udawanie "prawdziwego" dziennikarstwa . W sumie jeden i drugi mi nie odpowiada .B|B|

Edytowane przez zetorki12
Gość marekfarmer
Opublikowano

,,hiena,, stwarzała pozory  xD  xDxDxD   dobre    na każdym kroku  POkazywał swoją   ,,POwskość ,, 

Rachoń  robi  podobnie  ale  nie upadł   jeszcze   tak  nisko  jak  ,,hiena,,  przypomnieć  historię  z córką  Prezydenta  Andrzeja Dudy 

Opublikowano (edytowane)

W zasadzie upadł równie nisko. Facet o którym mówi i stawia tego typu zarzuty nie może się obronić. Każe się tłumaczyć obcym ludziom z zarzutu sutenerstwa. Jak by nie patrzeć to wybrał sobie łatwego przeciwnika, pod jego nieobecność. Mógł zaprosić żonę Gawłowskiego i zapytać o to samo, o ile chciał poznać jakieś fakty związane z działalnością męża. Ciekawe jakby tłumaczono wyjście pań posłanek ze studia? Też korzystały z usług tej agencji?:D

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Nie żartuj . To jest Polska . Tu od koryta sami nie odchodzą . B|

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał:

Minister MSW do dymisji. Natychmiast. Masz moje zdanie.

A co  ma minister   odpowiadać   za jakiś Policjantów  z jakiegoś  tam komisariatu którzy  zachowali  się  jak  ,,bezmuzgowcy,,

Opublikowano

Tak Marku, zaniedbania w szkoleniu, brak nadzoru. Niedostateczna obsada, nadgodziny w służbie, odpowiedzialność polityczna. Czas najwyższy. Przyroda ciągle upomina się o Zielińskiego.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Czyli HGW  także  do  dymisji za działania Straży  Miejskiej   ????

Opublikowano

Jasne że tak . Tylko tu także trzeba mieć honor , a politykom tego brak .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v