Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uczciwość wybrałbym , gdyby się dało . Mniejsze zło , to nadal zło !

Opublikowano
22 minuty temu, marekfarmer napisał:

Gdyby mogli to pewnie by pomogli na miejscu

Ale  najwidoczniej nie było  to możliwe.

Przerażające jest  to  że  jakiś  sąd  decyduje  o tym  czy możesz  jechać  leczyć  swoje dziecko  do innego kraju  czy   nie

Mówią  że w Polsce  jest  ,,Dyktatura,,

To  co  jest w Anglii ????

system lewacko inteligentno doradczy  który zrobi aborcje pastwo zapłaci za be stresowy sex  głupich ludzi  a dziecku zakaże nawet leczenia innemu kraju 

1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Uczciwość wybrałbym , gdyby się dało . Mniejsze zło , to nadal zło !

premie to zło ?? tylko w Polsce   

Opublikowano (edytowane)

Skoro OK , to czemu Prezes nakazał zwrot ? Prezes się myli , czy będący u koryta ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze nikt nie poinformował by zwrócili nagrody. Więc może poczekajmy.

Dla mnie i za po dobrze było. Bo czy to pis czy po nie czekam aż rząd mi coś da. Tylko wiem, że sam muszę sobie zarobić. Tak mnie wychowali rodzice.  A co do wyprzedaży majątku. To jak się widzi co się dzieje w państwowych firmach. To już sam nie wiem co lepsze. Skoro teraz taki dobrobyt to nie dziwne, że ludzie ręce wyciągają.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Po pierwsze to zwrot fikcyjny , bo w podatku odbiorą . Po drugie to Kopacz też zaczęła od premii i też oddawała . Koryto tak działa . Obserwuj świnie .:D

Opublikowano

A ja Go popieram . Po jakie lich trzymać te chaszcze ? Ciąć stare , sadzić nowe , a nie patrzeć na durni z dredami .

Opublikowano

Puszczę na prawdę mogli se darować. Dla mnie Szyszko ma coś z głową nie tak. Co zrobił z doliną Rozpudy? Budowali tam estakady a potem za olbrzymie pieniądze to rozbierali. Znajomego syn tam pracował. To mówił, że po tych filarach i estakadach dzisiaj śladu nie ma. Olbrzymie pieniądze to kosztowało. Tak samo teraz puszcza. W Polsce jest cała masa innych lasów z których można pozyskać drewno.

Opublikowano (edytowane)

Bo teraz jest "lepsza zmiana " .^_^

A w puszczy co jest ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, hubertuss napisał:

Puszczę na prawdę mogli se darować. Dla mnie Szyszko ma coś z głową nie tak. Co zrobił z doliną Rozpudy? Budowali tam estakady a potem za olbrzymie pieniądze to rozbierali. Znajomego syn tam pracował. To mówił, że po tych filarach i estakadach dzisiaj śladu nie ma. Olbrzymie pieniądze to kosztowało. Tak samo teraz puszcza. W Polsce jest cała masa innych lasów z których można pozyskać drewno.

i wpierdolił by go kornik?mamy już doświadczenie po kuźni raciborskiej w taki sposób go zwalczyli  no ale ty wiesz lepiej 

57 minut temu, hubertuss napisał:

Bo czy to pis czy po nie czekam aż rząd mi coś da

czyli pasowało ci zabieranie i okradanie 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
Roman ty za "swoją" bierzesz się tylko jak myślisz o dziecku? To biedna kobieta. Rodzice tego chłopca zrobiliby wszystko dla odrobiny nadziei. To wszystko. Niestety nic innego do nich nie docierało i ja to rozumiem. Pamiętam jak Jan Paweł II świadomie niechciał uporczywej terapii. Za nieświadome dziecko ktoś musiał zdecydować.
Kwestia premii to kwestia pewnej obłudy. Jeżeli robią zmianę to wszyscy tego oczekują, tym bardziej, że zmiana ma podobno być dobra. Argumentowanie wobec tego jakoby tamci też brali jest nie na miejscu.
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Roman176 napisał:

i wpierdolił by go kornik?mamy już doświadczenie po kuźni raciborskiej w taki sposób go zwalczyli  no ale ty wiesz lepiej 

czyli pasowało ci zabieranie i okradanie 

A ja myślałem, że kornik żył już dużo wcześniej przed Szyszką. A tu proszę tysiące lat puszczy nie zjadła. A za Szyszki by zjadł. Widać po tobie, że propaganda pisu trafia do co niektórych.  Coś co przetrwało tysiące lat i korniki nie zjadły nagle może zostać zjedzone. Bo pis ci tak mówi i ty wierzysz.

Dziwny jest ten komentarz twój o okradaniu. Bo zacytowałeś mój tekst  o tym, że mnie uczono w domu, że jak chcę coś mieć to muszę pracować a nie czekać, aż mi dadzą.

Co do podatków. Tusk podniósł VAT. Pis wprowadził podatek bankowy. Dzięki któremu podrożało wiele rzeczy jak np obsługa bankowa czy ubezpieczenia komunikacyjne. Szykuje kolejny podatek dla więcej zarabiających. A kto wie jakie jeszcze podatki wprowadzi. Jak porządzą dłużej. 

@gienio007 jak gamonie to niech bankrutują. Pójdą do wideł lub łopaty do tych co umieją myśleć. Teraz robotników potrzeba. W dzisiejszych czasach na roli zbankrutować musi być prawdziwą sztuką. Bo ja widzę jak wszystkie gospodarstwa dookoła się rozwijają. Dokupują sprzęt nie koniecznie nowy dokupują ziemię i zwiększają plony. Z puntu widzenia polskiego PKB to nawet lepiej by gamonie zbankrutowali a ich ziemię przejęli ci co umieją z niej wycisnąć pieniądze. 

Edytowane przez hubertuss
Gość marekfarmer
Opublikowano

,,Gajowy,, ma kolejnego   następce   jeśli chodzi  o  znajomość ortografii 

Opublikowano

A co , sądziłeś że tylko Ty możesz olewać zasady pisowni ?:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v