Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

Bo najwięcej zyskuja nieroby które nic nie robia a najwięcej traca ci co są najzaradniejsi. Matka zrezygnowała z pracy i zyje z socjalu. To jest najnormalniejsza patologia wytworzona przez socjal. Opłaca sie nie pracować.

Proletariat zamiast zagonić do roboty to dali  kasę do reki jak kiedyś dawali przydziały na wczasy w Bułgarii. (porównanie do PRL nie zamierzone:D)

Bo ta matka byłaby idiotką żeby pracować. Dam Ci przykład mojej kuzynki. Pracowała w sklepie za 1400zł/miesiąc. Zostawiła robotę, dostaje 1500zł z 500+ oraz 750zł rodzinnego, do tego wyprawki dla dzieci, ubrania itp.... z OPS. A że ma 4 dzieci to teraz dostanie taką samą emeryturę jak ja za 40 lat opłacania składek na KRUS... I gdzie tu sprawiedliwość??? Sam mam dwójkę dzieci na jedno dostaję 500+ które i tak zżarła inflacja.... Ja zapieprzam z żoną w polu a ona ma imprezę 7 dni w tygodniu (piwko, wódeczka, szampanik) I teraz kto tu jest zaradnym??? Także musisz poprawić to co napisałeś. Najzaradniejsi zyskali!!! a tracą "idioci" uczciwie pracujący i płacący podatki....

Opublikowano (edytowane)

Bezrobocie pewnie niewiele  spada tylko zmalała szara strefa ale też wyrejestrowało się wielu bezrobotnych Nie są zupełnie zainteresowani praca i zarejestrowani to w statystyce więc nie sa uwzgledniani jako bezrobotni. Właśnie tak jak wpomniane kobiety wycofane z rynku pracy. One nie figurują w statystyce jako bezrobotne. 

Poczytaj o bezrobociu rejestrowanym

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

image.png.7826774dbb201fa7206e1b7ccfedf333.png

ulman a kto załata tą dziurę ludności 

16 minut temu, Ulman napisał:

Stara ma firmę w której sporo robię a gospodarstwo idzie swoim torem

jednego i drugiego trzeba pilnować a nie siedzieć przed kompem i zachwalać się ze masz firmę tak było w prl 

bo kto tego niby ma pilnować 

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

I tu udowodniłeś że program PiS nie jest adresowany do idiotów.:D No i wyszło że jednak nim jestem, a tak się broniłem.

Nie przejmuj się, jest nas wielu :D

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Roman176 napisał:

ulman a kto załata tą dziurę ludności 

jednego i drugiego trzeba pilnować a nie siedzieć przed kompem i zachwalać się ze masz firmę tak było w prl 

bo kto tego niby ma pilnować 

Przecież pińcet+ miało poprawić demografie a tu taka skucha. Za PISu jest jakaś zapaść ale wiem że to wina Tuska.

Jak piszesz że mnie żona utrzymuje to ci odpisałem po raz któryś jak się sprawy mają. Jak napisałem to źle bo się chwale jak bym nie napisał też źle bo coś ukrywam. 

Już ci pisałem wielokrotnie - czym sie wiecej mysli tym mniej trzeba robić.

Wiesz już co to był za wykres który wkleiłeś kilka postów temu?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
58 minut temu, Roman176 napisał:

ze ulman tak spamuje wszystkie fora jednym i tym samym jak płatny hejter 

masz na myśli ulmana ???

Ja stary i takie samo  mam zdanie o Stanie  , to zwykły   płatny Troll  i całą dobę jest dyspozycyjny aby d... POwcą lizać.  Świątek , piątek  zabetonowany  totalne !!!!!

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Esab200 napisał:

To nie

Dobra , namyśliłem się , dawaj .-_-

Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

Przecież pińcet+ miało poprawić demografie a tu taka skucha. Za PISu jest jakaś zapaść ale wiem że to wina Tuska.

a wiesz kto to powiedział ; 

Czemu nie rodzą się dzieci?

– Bo jest nam za dobrzexD

Opublikowano (edytowane)

Jak zaradni nie stracą jak wyższe podatki płacą? Może jeszcze na tym zyskali.

Złodzieje to jak spekulanci za komuny - wszystko można na nich zwalić.

Roman , no kto to powiedział? Pewnie to z JKM  jak mówił  o efektach 500+

Wiesz już co to była za wykres który wkleiłeś czy jak zwykle strzeliłeś samobója?:D

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

zaradni nie stracą , stracą oszuści  i złodzieje

Stracili cwaniacy,kombinatorzy i inni zaradni na boku,których Porażka Obywatelska hodowała do ostatniego dnia swoich rządów.Dziś role się odwróciły,zyskały rodziny.Niestety Ci któży pochlebiają tamte rzady,dają już jawnie do zrozumienia komu służą,i to komu należy zwrócić te pieniądze.

• Like 1
Opublikowano

Chciałem tylko powiedzieć że pracuję legalnie u pracodawcy odprowadzają za mnie składki do ZUS na składkę zdrowotną itp. 

Pewnego dnia zaczęła mnie boleć noga to poszedłem do doktora ( oczywiście prywatne 250 zł wizyta ) okazało się po badaniach ( tomograf 500 zł ) że mam przepuklinę jądra miażdżystego w kręgosłupie ( już cholernie boli ) doktor mówi tak operacja na NFZ 3 lata czekasz ( rokowania były krutkie za miesiąc nie chodzisz ) prywatne 13 koła i robimy natychmiast. Więc poszedłem do pracodawcy żeby mi pomógł zakład ( przecież w zakładzie to mi się stało ) a zakład narazie my cię nie znamy. I wyrzygalem 13 koła i chodzę. Ale moje pytanie po co te składki, zus, NFZ jak i tak płacisz ze swoich ?? 

To jest tylko taki przypadek, przykład że jak nie masz kasy to zdychasz jak pies pod płotem w tym kraju

Opublikowano
5 minut temu, Esab200 napisał:

Chciałem tylko powiedzieć że pracuję legalnie u pracodawcy odprowadzają za mnie składki do ZUS na składkę zdrowotną itp. 

Pewnego dnia zaczęła mnie boleć noga to poszedłem do doktora ( oczywiście prywatne 250 zł wizyta ) okazało się po badaniach ( tomograf 500 zł ) że mam przepuklinę jądra miażdżystego w kręgosłupie ( już cholernie boli ) doktor mówi tak operacja na NFZ 3 lata czekasz ( rokowania były krutkie za miesiąc nie chodzisz ) prywatne 13 koła i robimy natychmiast. Więc poszedłem do pracodawcy żeby mi pomógł zakład ( przecież w zakładzie to mi się stało ) a zakład narazie my cię nie znamy. I wyrzygalem 13 koła i chodzę. Ale moje pytanie po co te składki, zus, NFZ jak i tak płacisz ze swoich ?? 

To jest tylko taki przypadek, przykład że jak nie masz kasy to zdychasz jak pies pod płotem w tym kraju

współczuje ci kolego typowe polskie realia  prywaciarz w Polsce nastawiony na wyzysk a jak się noga powinie ojjjjjjj:(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v