Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tamtego czasu zdarzyły się  DWIE  tragedie . Zginęło 96 Polaków z "najwyższej  półki " a władza nie potrafiła się nawet zachować i to jest naszą wspólną  tragedią . Takiej tragedii nie zaznał żaden kraj na  Świecie a ci sobie dowcipkują gdy zbezczeszczone zwłoki wracają  do kraju . To jest dopiero DRAMAT !!!!!

Opublikowano

Odnośnie Smoleńska tak kiedyś jeszcze raz oglądałem tragedie WTC i tam samolot wszedł jak w masło we wieżowiec i co mnie zastanowiło. Jak taka brzoza, mogła zatrzymać rozpędzony samolot, który obrócił się o 180st  i rozpadł się w powietrzu. Przecież  taki samolot siłą pędu powinien ściąć brzozę jak sekator gałąź i przy okazji połowę lasu a on co zahaczył o brzozę i rozleciał się jak domek z kart. Daleki jestem od teorii spiskowych od zamachów itp. ale...

• Like 1
Opublikowano

co tu wyjasniac .... poważne wywiady poważnych krajów wiedzą co sie stało, a u nas jak zwykle syf i burdel ....

Opublikowano (edytowane)

Był taki czas,gdy można było mądrze postąpić..oddać śledztwo pod międzynarodową komisję, a nie w całości państwu gdzie nie ma demokracji.Szanujące się narody tak nie postępują.

W kraju nie było by takich podziałów..

Nie wyobrażam sobie aby ten który to zrobił reprezentował mój kraj na stanowisku prezydenta

Edytowane przez Alamo
Opublikowano

A czemu PIS przez ostatnie dwa lata nie doszedl do prawdy? Przecież mieli to załatwić jak tylko przejmą władzę. Szybko sprowadzić wrak, wskazać dowody przeprowadzić sprawne sledztwo a  co zrobili? ponad  2 lata rządzą i wiadomo tyle samo. W zamach wierzy 20% prezes się połapał że temat się wyczerpał i miesięcznic nie będzie.

Dziś stałem tam gdzie stało zomo a także przeszedłem się Krakowskim przedmieściem by choć raz  zobaczyć na własne oczy tą imprezę. Niestety tłok wyznawców i przciagające się obchody nie pozwoliły nam wytrwać zbyt długo bo i kawał musielismy wracać do auta. Usłyszeć rozmowy w tłumie -bezcenne. Dla relaksu poszliśmy na chińszczyznę.:D

Opublikowano

jaki wodz taka partia-on pewnie nigdy nie doszedl i oni nie dojda,:D

zero powolal zespol prokuratorow ktorzy beda prowadzic od nowa sledztwo smolenskie- eksertow maja wybitnych -oplacanych przez rosje

http://telewizjarepublika.pl/zaciekla-obrona-eksperta-prokuratury-z-russia-today,62411.html

jest cos ciekawego w stolycy- raz w zyciu byle przejazdem .

czy w kraju nie bylo podzialow-wystarczy poczytac posty sprzed 8 lat na tym forum

Opublikowano
2 godziny temu, jaco25 napisał:

Odnośnie Smoleńska tak kiedyś jeszcze raz oglądałem tragedie WTC i tam samolot wszedł jak w masło we wieżowiec i co mnie zastanowiło. Jak taka brzoza, mogła zatrzymać rozpędzony samolot, który obrócił się o 180st  i rozpadł się w powietrzu. Przecież  taki samolot siłą pędu powinien ściąć brzozę jak sekator gałąź i przy okazji połowę lasu a on co zahaczył o brzozę i rozleciał się jak domek z kart. Daleki jestem od teorii spiskowych od zamachów itp. ale...

tu masz rosyjskiego tupolewa co awaryjne lodował w lesie km lasu wyciął i co wszyscy przeżyli   

14 godzin temu, Ulman napisał:

Jak bym robił głupa z siebie to byś się tak nie denerwował i umiał to wykazać.  

To ty pisałeś że na wykresach są wzrosty o 200% (bo pewnie jedna kreseczka jest 3x dłuższa od innej):D i są w punktach indeksowycyhO.o Na jednym wykresie masz wskaźnik płac w przemyśle które wzrosły w obrębie wykresu o 13% a na drugim wskaźnik cen który pokazuje wzrost o 5%. Płace rosną dużo  szybciej niż ceny więc społeczeństwo się bogaci i wzrasta ich siła nabywcza. Najbardziej prawidłowa tendencja jaka może być. Co ci się w tych wykresach nie podoba i czemu one niby źle świadczą o gospodarce Bułgarii? Gdzie tam jest wzrost 200% ?:/

Państwowe zdrożało bo zapewne urealniali ceny gdy państwo nie potrafiło tego zrobić.  A czemu ich prywatne jest najtańsze w europie? Moze to przez tych wyimaginowanych niemców o których kiedyś pisałeś ?.:D

Skończyli z prywayzacją bo albo sprzedali co było do sprzedania albo do władzy doszli jacyś popaprani socjaliści  twojego pokroju co myślą że państwowe jest lepsze bo państwo im da,  i ochroni , i nakarmi , i wyleczy.  Jakby tak było to komuna w Korei Płn byłaby światowym potentatemxD

xD

14 godzin temu, Ulman napisał:

Skończyli z prywayzacją bo albo sprzedali co było do sprzedania albo do władzy doszli jacyś popaprani socjaliści  twojego pokroju co myślą że państwowe jest lepsze bo państwo im da,  i ochroni , i nakarmi , i wyleczy.  Jakby tak było to komuna w Korei Płn byłaby światowym potentatemxD

jak doszli a było tak dobrze jak u nas za po ??xD to czemu przegrali w d*pach im się poprzewracało 

Opublikowano

W którym momencie filmu jest awaryjne ladowanie i wycinanie lasu? Na mój gust to jest normalne lądowanie na lotnisku ale moze nie dostrzegam tego co ty   W którym momencie jest to co opisałeś?

Kto i co znowu przegrał i z kim?O.o

Opublikowano
51 minut temu, Ulman napisał:

Dziś stałem tam gdzie stało zomo a także przeszedłem się Krakowskim przedmieściem by choć raz  zobaczyć na własne oczy tą imprezę. Niestety tłok wyznawców i przciagające się obchody nie pozwoliły nam wytrwać zbyt długo bo i kawał musielismy wracać do auta. Usłyszeć rozmowy w tłumie -bezcenne. Dla relaksu poszliśmy na chińszczyznę.:D

dorabiasz jak hala gier na budowie ??

Opublikowano

Po lekturze kilku stron kolega stał się twoim fanem? Pokaż wszystkim gdzie na tym filmie samolot wysina las?

Zamiast pisać i czytać na poprawę humoru teraz zajmiemy się kilkoma piwami  i powspominamy studenckie czasy więc wybacz Romanie 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Ulman napisał:

W którym momencie filmu jest awaryjne ladowanie i wycinanie lasu?

56s  chyba za dużo% co z ciebie za kolega co nawet na forum siedzi przy towarzystwie innych 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
8 godzin temu, Alamo napisał:

Był taki czas,gdy można było mądrze postąpić..oddać śledztwo pod międzynarodową komisję, a nie w całości państwu gdzie nie ma demokracji.Szanujące się narody tak nie postępują.

W kraju nie było by takich podziałów..

Nie wyobrażam sobie aby ten który to zrobił reprezentował mój kraj na stanowisku prezydenta

Podziały są tylko i wyłącznie w głowach ludzi, obywateli naszego kraju. W zasadzie nie ma znaczenia kto będzie prezydentem. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jaco25 napisał:

Sęk w tym, że ty albo nie rozumiesz. Albo nie chcesz zrozumieć. Kto ci powiedział, że brzoza zatrzymała samolot? Macierewicz? Nikt z komisji rządowej takiej bzdury nie napisał w żadnym raporcie. Skąd więc wiesz, że brzoza zatrzymała samolot? Nagadali ci, że samolot się rozleciał się w powietrzu i ty te brednie powtarzasz. W powietrzu odpadł tylko kawałek skrzydła i kilka innych elementów, które oderwane zostały na skutek wadzenia samolotu o drzewa i krzaki a nie miały znaczenia dla bezpieczeństwa lotu.

Samolot ściął brzozę. Ale została poważnie naruszona konstrukcja skrzydła. Które odłamało się w części przy gwałtownej próbie wznoszenia. Kto leciał kiedyś samolotem to widział jak wyginają się skrzydła między tym jak samolot stoi na lotnisku a tym jak wzbije się w powietrze. A, że skrzydło odłamało się w części przy próbie wznoszenia samolot z jednej strony utracił nośność bo jak wszyscy wiemy samolot utrzymuje się w powietrzu dzięki prędkości i skrzydłom. Tutaj części skrzydła zabrakło. Samolot stracił oparcie i zaczął się obracać. Prawda, że proste. Niestety wielu ludzi nie rozumie tego a zamiast tego wierzy politykom. Którzy mają swój oczywisty interes by wmawiać ludziom zamach, którego nie było.

Nie wierzysz, że tak może być. Przetnij oś w przyczepie do powiedzmy 1/3, załaduj maksymalną masą a potem pojedź po dziurawej drodze by wytworzyć maksymalne obciążenie jakie ma skrzydło przy wznoszeniu i się przekonasz.

Fakt Rosjanie mówili na kursie na ścieżce. Ale Strona polska wiedziała jaki mają sprzęt, że nie można temu sprzętowi ani załodze wierzyć i lądować na tak fatalnym lotnisku w tak fatalnych warunkach, Gdzie nic nie było widać. Pilot nie powinien schodzić poniżej 100 m gdy nie widział pasa. Niestety z własnej woli lub pod presją postanowił lądować po omacku I mamy tragedię.

Kaczyński i Macierewicz postanowili skorzystać z tej tragedii politycznie i zaczęli wmawiać jakiś zamach, którego przez osiem lat udowodnić nie umieją. Nawet te ekshumacje niczego nie wykazały. Na zespół parlamentarny i obecną komisję poszły grube miliony. Barczyński siedzi w stanach i do dziś pobiera ponad 30 tys zł poborów. Jest tam jeszcze kilku innych ekspertów, którzy nie zbadali w życiu nawet wypadku drona a co dopiero mówić o katastrofie lotniczej. 

Niestety jak w przypadku WTC zawsze znajdzie się grupka czadzonych gotowa uwierzyć w złe intencje rządu i tym podobne brednie.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v