Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jaki ? O czym ?

Edytowane przez zetorki12
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Włącz  o 21:10 na TVP 1 to zobaczysz

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

zgodnie z katechizmem kosciola katolickiego nie ma juz w polsce swiat koscielnych nakazanych,ktore by nie byly dnie wolnym od pracy -nawet pewnie nie wiecie ze drugi dzien bozego narodzenia i wielkanocy nie jest obowiazkowy.

21,05 -od opola do opola-to wrocil ten program dla dzieci ???e ,nie tam bylo od przedszkola, beda tam pokazywac jak w stanie wojenny bard prawicy,syn czlonka komitetu centralnego komunistycznej parti zachodniej ukrainy-robil kabareton ??????? znowu go zaczeli do telewizji zapraszac:D.

w ostatnim monencie zmienili program- nie bedzie kabaretu pietrzaka, tylko wielokrotnie nagradzanymi nagrodam-zlote weze[dla "najlepszych filmow polskich"] film "sajens -fikszion" na ktory nawet prezydentowa z corka nie poszal tylko na jakies amerykanskie romansidlo, po tym filmie prezes "zgwalcil" prezydenta i tak zaczela sie jego kariera adriana.........czyli smolensk poleci w jedna strone.....

Gość marekfarmer
Opublikowano

Film  jest  spoko  byłem w kinie  widziałem warto zobaczyć  :) 

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

zgodnie z katechizmem kosciola katolickiego nie ma juz w polsce swiat koscielnych nakazanych,ktore by nie byly dnie wolnym od pracy -nawet pewnie nie wiecie ze drugi dzien bozego narodzenia i wielkanocy nie jest obowiazkowy.

....

czyli tylko "gnojasy" w tzw. "kościelne święta" nie pracują i to nie pobożność a zwykłe lenistwo.
Katolicki robi się bardziej Protestancki w podejściu do pracy.

Opublikowano

czasy sie zmieniaja-kto nie idze z nimi ten znika, choc z drugiej strony, to konserwatywny katolicyzm w cywilizowanym swiecie lepiej sie trzyma niz postepowy protestantyzm, ktory w sumie istnieje tylko jako instytucja panstwowa, moze jeszcze potrzebne sa jakies zasady,dogmaty-nie kazdemu sie podoba jak kobieta jako duchowny.....

smolenska nie bede ogladal-wystarcza mi urywki ktore widzialem-nie wypada zeby sie smiac z najwiekszej narodowej tragedii ostatnich lat -a do tego dla widza ogladanie tego knota by sie sprowadzalo...efekty specjalnej troski, bzdurna fabula,aktorzy ostatniego sortu, choc trzeba jedno docenic- wielu aktorow zrobilo potem kariere w mediach dobrej zmiany a nawet w uchu prezesa........

Opublikowano

jacuś ale tam niema propagandy oparty tylko na tym co było sam myślałem ze jakiś wybuch bd czy coś 

3 godziny temu, PRIMO napisał:

To mam rozumieć że prawdziwe sondaże tylko i wyłącznie w TVPIS? o.O ciekawe czy jakby podali że PIS ma dziewięćdziesięcio procentowe poparcie to byś w to uwierzył?

ibrisa jest lepszy tam nowoczesna miała 30 % który nikt o tej parti nie wiedział 

pokaż mi z pozostałych sondaży gdzie Tusk zajmuje 2 miejsce 

tu masz z lutego 

DWfAdFoX4AA7GAU.jpg:large

Opublikowano (edytowane)

bez propagandy to na discovery chanel chodza filmy pod tytulem-katastrofy w przestworzach-jeden z odcinkow o smolensku  opowiada, nie ma wybuchu bez sladow,jak w lesie brunon k. probowal przed wizyta w sejmie,to po zobaczeniu leja od razu wiedzialem ze cos nie gra-bo to nie wygladalo na kopanie piasku czy zasypywanie smieci

dla tych co filmu nie beda ogladac..

http://www.wiocha.pl/1505615,Bareja-wiecznie-zywy

http://www.wiocha.pl/1505837,Od-wiekow-nie-zmienia-sie

http://www.wiocha.pl/1506205,Proponuje-bysmy-przestali-tu-szydzic-z-pani

http://www.wiocha.pl/1505929,I-dokladnie-tak

to ostatnie slabo sie przebilo-100 mln euro poszlo sie jebac..... afera pis-u na 102

ja nie ufam zadnym politykom.........wiesz kiedy polityk nie klamie-wtedy gdy milczy i tego sie trzymajcie:D

Edytowane przez jacus
Opublikowano

DPEozaUXcAA8teK.jpg:large

B L O G  

Gambit Kaczyńskiego. Wycie opozycji wskazuje, że cały "konwój wstydu" w jednym momencie szlag trafił
wpis z dnia 6/04/2018

Kiedy wydawało się, że sytuacja PiS jest nie do pozazdroszczenia, a nagrody i premie będą ciągnęły tę formacje coraz niżej w sondażowych badaniach opinii publicznej, nagle pojawia się on - mówiąc w przenośni - cały na biało i rozwala jedyną skuteczną narrację opozycji w niecałe 10 minut. Jarosław Kaczyński, podejmując gambitową decyzje o obniżeniu poselskich pensji, rozwścieczył wszystkich swoich przeciwników. Oto bowiem okazało się, że Platforma z Nowoczesną nie mają dla Polaków praktycznie nic do zaoferowania poza billboardami z "konwoju wstydu". 

jasuś a widziałeś dzisiaj kawę na ławę podobnie było jak ten artykuł 

Opublikowano (edytowane)

juz pisalem ze nie ogladam tvn-24, teraz ogladam polityczna kawe na republice.

a gdzie na tej liscie zaufania widzisz tuska ??? wzrok mam slaby czy co.

pamietasz takiego co na bialym koniu mial przyjechac po II wojnie ?? teraz jego corka bialym dreamlainerem lata tam i z powrotem ze setki tysiecy do rodziny za wielka woda ...

myslisz ze ludzie tak szybko zapomna -dojna zmiane, watpie -ja o tym zawsze bede przypominal:D, nie chodzi nawet o pieniadze tylko o hipokryzje.

chyba mas slaba silna wole-zaczalem ogladac smolensk.....

tym z drugiego rzedu ktorzy protestowali pod kuria to chyba slabo zaplacili bo sie smiali -pelny profesjonalizm:D

Edytowane przez jacus
Opublikowano
Dnia 4/8/2018 o 14:45, Roman176 napisał:

to dobrze ciesz się bo w Bułgarii po prywatyzacji energia wzrosła o 100% gdy zostało im 3% majątku narodowego to stwierdzili ze to był największy błąd odp powstania Bułgarii 

A i tak mają najtaniej w całej UE w cyfrach bezwzględnych jak i  uwzgledniając siłe nabywczą ich obuwateli. A to wszystko dlatego że jest tam konkurencja a nie monopol.

Dnia 4/8/2018 o 16:01, mirro napisał:

W pewnym momencie rządzący dochodzą do przekonania że gdyby nie cykliczne zagrożenie w postaci wyborów, to mogli by rządzić spokojnie do śmierci. W ogóle to nie przeszkadzało by im w codziennym funkcjonowaniu. Dzieje się tak ponieważ nie ma przed nimi kolejnych wyzwań ani nie czują na plecach żadnej konkurencji.  Wtedy też jedynym ich zmartwieniem staje się utrzymanie tego stanu rzeczy na tym poziomie. Czasem nawet dochodzą do wniosku że samo rządzenie to fajne zajęcie, tylko naród ze swoimi problemami w tym przeszkadza. 

Toż to dokladnie dzieje sie teraz . 80% czasu to wzajemne opluwanie, wypominanie i oskarżanie 10% to usadzanie się i roszady na posadach  

Dnia 4/8/2018 o 16:05, Roman176 napisał:

miruś dlatego powinniśmy znieść finansowanie parti zeby wszyscy konkurowali na jednych warunkach a nie z pompą Pieniężną wymierzonych przeciw słabszym i biednym partia 

Łoooo matko Roman! Ale byś miał wtedy pole do popisu. Byś PISał że kradną by partie utrzymać,albo że Soros ich utrzymuje albo inna Merkel czy Putin:D

Chociaż moze to i dobrze bo gołodupce i inni związkowcy mało składek by płacili na socjalne partie i miały by one małą reprezentację w sejmiexD

Czemu PIS nie chce zniesienia obecnego finansowania partii?

Dnia 4/8/2018 o 16:20, Roman176 napisał:

A jak będzie sondaż z 40% dla PIS i pod nim będzie większość negatywnych komentarzy to znaczy że to nieprawda?   Aaa nie, wtedy to będzie hejt:D

22 godziny temu, mirro napisał:

Jakaż przenikliwość analizy i jakże głębokie wnioski. Poczytaj resztę postów, może coś zaświta.

Nie zaswita. To taka dolegliwość

22 godziny temu, PRIMO napisał:

To mam rozumieć że prawdziwe sondaże tylko i wyłącznie w TVPIS? o.O ciekawe czy jakby podali że PIS ma dziewięćdziesięcio procentowe poparcie to byś w to uwierzył?

No pewnie zeby uwierzył. TVPis nie kłamie

22 godziny temu, Roman176 napisał:

mnie bardzo po ocenie artykułu po jego prawdomówności gdy Polsat robił sondaż to tusk był najbardziej znienawidzonym polakiem to było w lutym i co nagle tak skoczył z jakiego powodu zrobił coś dla polski ??

Daj link do tego sondażu

21 godzin temu, marekfarmer napisał:

Dzisiaj po 21:00  włączcie  TVP 1 Leci  Super  Film  Dokumentalny

Film propagandowo - fiction

19 godzin temu, Roman176 napisał:

jacuś ale tam niema propagandy oparty tylko na tym co było sam myślałem ze jakiś wybuch bd czy coś 

ibrisa jest lepszy tam nowoczesna miała 30 % który nikt o tej parti nie wiedział 

pokaż mi z pozostałych sondaży gdzie Tusk zajmuje 2 miejsce 

tu masz z lutego 

DWfAdFoX4AA7GAU.jpg:large

A gdzie tu jest Tusk? :/:SO.o

Jarosław z Grzegorzem prawie ex equo w kategorii nieufność:D

Tak przysłuchując się temu cyrkowi z nagrodami zastanowił mnie prezesik. Skoro głos ludu ma być realizowany to czemu nie obnżyć drastycznie podatków? A może rodacy chcieliby uproszczenia prawa, skrócenie tygodnia pracy do 30 godzin, ograniczenia liczby posłów do 100? Osobiscie uważam że posłowie zarabiają śmieszne pieniądze i aż wstyd o takich stawkach mówić a tym bardziej im obniżać tłumacząc to wolą ludu . Zamiast 460 powinno ich być 100 i każdy powinien zarabiać ze 30-40 tys.mc to może byłoby lepiej. Tak to miernoty co nie maja pomysłu na siebie, idą do polityki. Zwróćcie uwagę  ze 70% posłów to albo gołodupce albo zupełne gołodupce którzy nic nie osiągneli. 

Dziś o 22 00 zapowiada się wybielanie Hermaszewskiego

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ulman napisał:

A i tak mają najtaniej w całej UE w cyfrach bezwzględnych jak i  uwzgledniając siłe nabywczą ich obuwateli. A to wszystko dlatego że jest tam konkurencja a nie monopol.

tak jak u nas zud cugier i 90% elektroniki narzędzi itp niemieckich ?? gdy weszliśmy do uni mieliśmy najtańszy gaz w eu i paliwa wiec nie majacz,   

8 minut temu, Ulman napisał:

A gdzie tu jest Tusk? :/:SO.o

Jarosław z Grzegorzem prawie ex equo w kategorii nieufność:D

no własnie gdzie i w jaki sposób skoczył na numer uno :D  przesz Polsat robił sondę to jest najbardziej nielubianym polakiem  i jak to nie którzy tłumaczyli przez tvppis i propagandę pisu xD

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Tak przysłuchując się temu cyrkowi z nagrodami zastanowił mnie prezesik. Skoro głos ludu ma być realizowany to czemu nie obnżyć drastycznie podatków? A może rodacy chcieliby uproszczenia prawa, skrócenie tygodnia pracy do 30 godzin, ograniczenia liczby posłów do 100? Osobiscie uważam że posłowie zarabiają śmieszne pieniądze i aż wstyd o takich stawkach mówić a tym bardziej im obniżać tłumacząc to wolą ludu . Zamiast 460 powinno ich być 100 i każdy powinien zarabiać ze 30-40 tys.mc to może byłoby lepiej.

do tego momentu popieram 

1 minutę temu, marko-kolo napisał:

Co tan bredzisz niedouku?masz jakies dowody ?:D

-Twoja matka ma pole?
-Niee;p

przesz ty mieszkasz na osiedlu 
-to ciekawe skąd takiego buraka wzięła!

16 minut temu, Ulman napisał:

Daj link do tego sondażu

nie mam Polsat tak czy nie nie publikuje długo sondaży  ¬¬

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Roman176 napisał:

1.tak jak u nas zud cugier i 90% elektroniki narzędzi itp niemieckich ?? gdy weszliśmy do uni mieliśmy najtańszy gaz w eu i paliwa wiec nie majacz,   

2.no własnie gdzie i w jaki sposób skoczył na numer uno :D  przesz Polsat robił sondę to jest najbardziej nielubianym polakiem  i jak to nie którzy tłumaczyli przez tvppis i propagandę pisu xD

1. Wszyscy za komuny i przed wejscem do UE mieli gaz i paliwa za grosze a potem musiało się to równać. Podnosili u nas podnosili w Bułgarii. Na chwile obecną i my i oni jesteśmy w jednym obszarze ekonomicznym. U nas jest monopol i mamy o 50% drożej jak oni.  a u nich konkurencja i najtaniej w UE:D

2. Jak zwykle nie doczytałeś nie pomyślałeś i klepiesz bezmyslnie. Po prawej stronie jest napisane jak byk. To jest lista osób co do których masz się wypowiedzieć. Nie ma na liście Tuska Macierewicza , Kamińskiego Zalewskiej czy Jurgiela to ich nie ma na wykresie.  Pracujesz usilnie na słabą ocenę intelektu popierających  PIS

Podaj link do tej sondy Polsatu bo może się okazać że znowu czegoś nie doczytałeśO.o

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 godziny temu, marko-kolo napisał:

Almo ....Co tan bredzisz niedouku?masz jakies dowody ?:D

Dowodem są skondensowane wypociny na przestrzeni set stron.Wyrobniki wklepujący wpisy z bluzgami,nauczeni min do wspólnie zorkiestrowanych nagonek – zwykle stosują jeden z kilku sprawdzonych sposobów. Należy do nich zmiana znaczenia twoich słów przez ich uogólnienie. Chwyt prymitywny, ale bywa skuteczny, jeśli dysponuje się dużą siłą przekazu i można atakowanego zakrzyczeć i zagłuszyć, wmawiając odbiorcom coś, co pobudzi ich do emocji na tyle, że maszynka hejtu zacznie się kręcić sama.
Przykład klasyczny, to „gorszy sort” Kaczyńskiego. Jak wiedzą nieliczni, prezes PiS powiedział: „donoszenie na własny kraj to cecha pewnego najgorszego sortu Polaków”. Propagandowa orkiestra III RP zrobiła z tego fejk-niusa „Kaczyński nazywa swych przeciwników gorszym sortem Polaków”. Zgodnie z Goebbelsowską zasadą.

Bywa, że wrogowi uda się znaleźć w twojej wypowiedzi słaby punkt, coś, co można wykręcić, przeinaczyć, i na tej podstawie ukuć oskarżenie czy obelgę kolportowana potem przez hejterską orkiestrę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v