Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, Bogdan675 napisał:

Role się odwróciły. Teraz to polski premier pokazał Angeli Merkel, gdzie ma stanąć. Internauci porównują niemiecką kanclerz z Ewą Kopacz [wideo] Fot. antykwadrat / Twitter / screen Twitter Kategoria: Polska Podziel się W czasie wczorajszej wspólnej k... 

Źródło: https://www.prawdaobiektywna.pl/polska/polski-premier-pokazal-merkel-gdzie-ma-stanac-4183.html © http://www.prawdaobiektywna.pl

I tak ma być !!!:ph34r:

Gość kiedydoplata
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

nie tylko opodatkowanie pracy . To przez olbrzymie obciazenia podatkowe generalnie. Niestety PIS wytyka PO ze podnosili podatki ale teraz moga to naprawić i obnizyć a oni podnosza tak jak poprzednicy. Nic ich nie różni

zgadza sie ale wystarczy zlikwidowac opodatkowanie pracy i ten który ma najnizszą krajową wezmie na reke 2500zł zamiast 1500zł wiesz jaka to róznica dla niego ? a czym wyzsza płaca brutto tym wieksza płaca na łape ....

Opublikowano (edytowane)

Całkowite zdjęcie podatków to likwidacja całej budżetówki z emeryturami włącznie bo to nie pieniądze pracownik oddaje tylko proporcjonalną część czasu pracuje za darmo czyli produkty jakie wytworzy za darmochę dla tych którzy niczego mu w zamian nie dają. Pieniądz to tylko umowny przelicznik.
Nawet nie wiem czy teoretycznie dało by się przewidzieć skutki natychmiastowej likwidacji podatków, w grę wchodzi jedynie ich obniżka.

Pociąga to za sobą przeniesienie do komercyjnych sfery życia obecnie dotowane bo można płatne szkolnictwo, służbę zdrowia, firmy ochroniarskie zamiast policji, a i tak trzeba podatki ściągać bo długi nie pospłacane a i wojsko no i aparat administracyjny bo sądy to lepiej stary baca czy przeciętny program komputerowy w większości może zastąpić za drobną opłatą podsądnych.
To ostatnie może absurdalne, ale przy jednoznacznym i prostym Prawie wiele konfliktów nigdy by pod sąd nie trafiło bo strony same by się pogodziły gdy przewidywalność wyroków sądu była by większa.

A właśnie - po zniesieniu podatków "kiedydopłata" przestanie cokolwiek więcej znaczyć ponad nick na forum.

Edytowane przez dysydent
Gość kiedydoplata
Opublikowano (edytowane)

ja tylko mówie o likwidacji opodatkowania pracy po to zeby opłacało sie pracowac :) przeciez główny dochód panstwa to vat i akcyza a opodatkowanie pracy to nic innego jak celowe hamowanie rozwoju polskiego społeczenstwa ...... bo te pieniadze i tak wróca do budżetu w postaci vatu ale pracownik przy okazji cos sobie kupi i kupi dużo wiecej niz obecnie ....

Edytowane przez kiedydoplata
Opublikowano (edytowane)

Zatem jesteśmy zgodni co do faktu pozostawienia podatku i zapewne też sensownym jest argument aby był to idealnie tylko jeden podatek a nie najróżniejsze warianty pitów citów akcyz opłat energetycznych i setek innych wynalazków w których można się tylko pogubić a nie uczciwie "dorobić". Nadal w Polsce nie da się uczciwie prowadzić biznesu aby zyski przynosił bo nawet nie wiem czy nie ma gdzie jakiejś opłaty której nie przegapiłem i zostanę zaciągnięty przed sąd karny.
Taki "grzech pierworodny" nawet jeśli urodziłeś się paralitykiem i niemową i szans na grzeszenie nie masz to i tak grzesznikiem jesteś, zapytasz za co? - poczekaj coś wymyślimy.
Odkąd żyję tak było i nadal jest i z tymi rządami to my potęgi raczej nie zbudujemy. Największym pomnikiem rządzących jest dobrowolny posłuch poddanych.
Rządź tak aby cię chcieli a nie musieli słuchać. 
Zgadzamy się wszyscy na podatek ale na podatki na pewno nie większość
Najgenialniejsze rozwiązania są najprostsze i tylko geniusz może je wynaleźć stąd tak skomplikowany system fiskalny. Obiecywali go uprościć - jak widać - nie potrafią. Już kolejni.

Edytowane przez dysydent
Gość kiedydoplata
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

Zatem jesteśmy zgodni co do faktu pozostawienia podatku i zapewne też sensownym jest argument aby był to idealnie tylko jeden podatek a nie najróżniejsze warianty pitów citów akcyz opłat energetycznych i setek innych wynalazków w których można się tylko pogubić a nie uczciwie "dorobić". Nadal w Polsce nie da się uczciwie prowadzić biznesu aby zyski przynosił bo nawet nie wiem czy nie ma gdzie jakiejś opłaty której nie przegapiłem i zostanę zaciągnięty przed sąd karny.
Taki "grzech pierworodny" nawet jeśli urodziłeś się paralitykiem i niemową i szans na grzeszenie nie masz to i tak grzesznikiem jesteś, zapytasz za co? - poczekaj coś wymyślimy.
Odkąd żyję tak było i nadal jest i z tymi rządami to my potęgi raczej nie zbudujemy. Największym pomnikiem rządzących jest dobrowolny posłuch poddanych.
Rządź tak aby cię chcieli a nie musieli słuchać. 
Zgadzamy się wszyscy na podatek ale na podatki na pewno nie większość
Najgenialniejsze rozwiązania są najprostsze i tylko geniusz może je wynaleźć stąd tak skomplikowany system fiskalny. Obiecywali go uprościć - jak widać - nie potrafią. Już kolejni.

sporo racji, najuczciwsze podatki to podatki od konsumpcji czyli vat jedna stawka a nie kilka na 25% a reszte wyksowac a i tak podatnik bedzie dużo bogatszy 

Opublikowano

jest dziś delikatny problem psychologiczny bo gdyby zsumował wszystko co w formie fiskalnej odprowadzamy to by stawka grubo 50% przekroczyła (oj grubo) zwłaszcza że ZUS to też podatek jak i ten śmieciowy bo praktycznie "pogłówny" (od "łebka" przynajmniej u mnie).

Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał:

A reparacje załatwił?

ahhhhhhh jednym głosem razem z tvn i Nitrasem 

14 godzin temu, Ulman napisał:

Dysydent, Chiny maja bardzo silnie rozwijajaącą się klasę średnią. Jesli przyjmiemy że Chiny to dyktatura to co powiedzieć o Korei Płn? Chiny to monopartyjny system ale gospodarczo wolnosciowy i liberalny. Takie coś czego jeden z kolegów nie mógł pojąć ani wytłumaczyć. Państwo ma masę przedsiębiorstw a jednoczesnie jest bardzo wolnorynkowe.

tylko z chinami jest inny problem tam się płaci socjal za nie robienie dzieci  bo są przeludnieni 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

A już wszystko było na dobrej drodze bo chłopaki z PO i poprzednicy na tyle się "ustawili" sobie firmy pozakładali, gazety, słowem się uwłaszczyli i pora była na obniżkę podatków bo samym sobie a tu ten głupi elektorat innych wybiera, Ci poprzedników wyłapują, majątki odbierają, z autostrad zaczynają zganiać, a jeśli na wszystkich poprzedników haków nie ma by im firmy odebrać to porzućmy nadzieję na obniżki podatków bo bardziej "domiar" tu prawdopodobny, to że PiS-owcy dobrowolnie ulżą firmom za PO utworzonym to tak prawdopodobne jak dobrowolne dorzucenie przez Niemców do wyliczonej sumy reparacji jeszcze napiwku od siebie.

• Like 1
Opublikowano

Roman,  sprawdź czy ja nie byłem przed nimi. Ty TVN oglądasz? Wstydź sięxD

Cieszenie się że niby Morawiecki ustawia Merkel albo że wygarnął żydom może komuś podniesie samoocenę ale nic z tego nie wynika. Za to reparacje to podobno bardzo istotny problem dla naszego państwa więc się pytam czy cos w tej materii z frau Merkel załatwił. 

Podatki u nas tworzone są nie po to by było łatwo prowadzić biznes, by ludzie się rozwijali , by gospodarka szła do przodu ale po to by zabrać jak najwiecej dla budzetu lub stworzyć furtki do ich omIjania.  Tworza je socjalistyczne urzedasy którym się wydaje że podatnicy pracuja wyłacznie po to by płacic podatki. Państwo generalnie jest zdania ze obywatel jest debilem i oni muszą go z kasy ogołocić bo lepiej wiedzą jak kasę wydać.  Powinny byc podatki na niskim poziomie ale zapewniające funkcjonowanie armii, policji sadów straży pożarnej celników itd. Podatek liniowy na poziomie 10% - CIT PIT VAT. ZUS - emerytura podstawowa np 1000 Pln a jak ktos chce więcej niech sam o to zadba. Opieka zdrowotna do wyboru - państwowa lub komercyjna

70% urzedników trzeba by zwolnić. Nie potrzeba tworzyc tomów prawa co ma byc na jakim vacie , nie potrzeba wydawać  tysiecy interpretacji przepisów, nie trzeba tysiecy kontrolerów. Nie potrzeba tropić sytuacji gdy ktos kupuje komponenty na 23% vat a produkt finalny jest na  5% czy 8% i zawsze ma zwrot. 

Obywatele maja więcej pieniędzy i jesli je przepierniczą to moga winić jedynie siebie  i to uczy przewidywania i odpowiedzialności. Państwo ma mniej pieniędzy i zatrudnione tam urzedasy mają mniej okazji by ja zmarnować czy rozdać na socjal.  

Opublikowano (edytowane)

A jednak. Mają nas za debili i zabierają ile chcą a my co? Może jednak mają rację? Nie spadają obciążenia fiskalne tak samo jak słupki sondaży.
Szejkowie naftowi szykują za nas korektę tych słupków. Ropa i za tym paliwa drożeć zaczynają a wtedy sondaże pójdą w dół, tylko jaka w tym nasza zasługa. Może mają urzędasy rację?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ludzie nie mają wiary we własne siły, boją się odpowiedzialności więc wolą by państwo opiekuńcze o nich dbało. Niestety nikt nie mówi jak kompleksowo mogło by to wyglądac i jakie byłyby plusy i minusy takiego rozwiązania, a nawet jak mówi to go lud nie chce słychać. Co do pryncypiów PO PIS PSL czy SLD to dokładnie to samo a jedynie z wierzchu trochę inne. Nie wiem czy paradoksalnie SLD nie jest  gospodarczo najbardziej prawicowe z tego towarzystwa. 

Opublikowano (edytowane)

Tylko ma "historycznego garba" i nawet dla mnie nieakceptowalne naleciałości jakichś "babochłopów" promowania i tym podobnych rzeczy z prawem naturalnym i normalnością na bakier.
Ideowo laickie i liberalne a gospodarczo konserwatywne, (bo nie ma nic bez pracy to już chyba dzisiaj konserwatywizm) - jest ktoś taki?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a idź, :) jak tego oneta włączyłem to mi pamięci w lapku zabrakło tyle tam reklam aż mi przeglądarka się wysypała. Polityka polityką ale biznes to oni robią aż trudno coś tam przeczytać. Zobaczymy czy posta wyśle po tej "wizycie"

Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś...... , to można lać..... .

Obywatel Izraela, zatrzymany dziś po tym, jak oddał mocz na pomnik ofiar na terenie byłego niemieckiego obozu Auschwitz II-Birkenau, po przesłuchaniu i dobrowolnym poddaniu się karze został zwolniony - poinformowała małopolska policja.

15826363_1754539944872460_390729708210560.yael_bartana_zamach.jpg.d56c61401d52a2979a6f7ca12884c9d0.jpg

Konrad Kowalski ·
obywatele Izraela bedą sikać coraz częściej po takiej "karze"
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

Onet chyba nie musi "przestrzegać świateł" a nawet nie zamierza?

Srodowisko PIS dostało zielone światło by Antka sponiewierać i zmarginalizować. Jego ludzi powyrzucali na pysk, jego kandydatów generałami nie mianowali,  gen Kraszewskiemu certyfikaty przywrócili, apele smoleńskie nie są obowiązkowea teraz Ziobro sprowadza jakiś ekspertów  jakby wybrani przez Antka nie byli najlepszymi na świecie. Oj będzie się teraz Antonii miotał:D Jest nadzieja ze wymyśli parę rzeczy z których sie bedzie można szczerze posmiac

Opublikowano (edytowane)

do "publikacji "ereksia"
co to za linki pod spodem bo mi znów blokuje czyżby facebook? przypadkowo czy celowo bo mam zablokowane to badziewie?
Tamten wczorajszy temat zrobi bohatera w Izraelu z prelegenta bo ten wyszedł na szczyla. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

http://www.wiocha.pl/1502646,demokratyzacja-mediow-publicznych-pod 

kiedys zeby dowiedziec sie prawdy sluchalo sie zagranicznych stacji radiowych-wolnej europy,glosu ameryki ,sekcji polskiej radia bbc i radia watykan a dzisiaj trzeba ogladac zagraniczne telewizje i czytac zagraniczna prase.....pamietam z dziecinstwa gazety z zaznaczonymi ingerencjami cenzury- czyzby ustawa o ipn jest pierwszym krokie do tego.

dysydent-zaloz ad-blocka, troche pomoze,choc teraz onet blokuje dostep przy aktywnej blokadzie,ale w tedy mozna troche pokombinowac i reklamy staja sie znosne:D. na af aktualnnie wyswietla mi sie liczba 15 zablokowanych reklam,naprawde tyle jest ????

Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś..... .

rzeczywiście dzisiejszy szczyl to dno, ale wczorajszy "bohater" to zydowski głupek.  Kiedyś mieliśmy w Polsce cenzurę. Przyjmując że w aparatach NKWD, potem UB , a następnie SB była pracowała nadreprezentacja zydów, więc łatwo wnioskować kogo był to pomysł.  Dzisiaj w Polsce cenzura jest wybiórcza , zależna od właściciela portalu czy internetowego bloga. Nie mniej ci z izraela  przyjeżdżają do Polski z gotowymi elaboratami którym totalnie brak jakiejkolwiek wiarygodności. Ot , zydek wpisał sobie 200 000 i  już. Równo 200 000. Nie robi mu to różnicy czy 234 826 czy 132 347. Równo 200 000. Przy okazji pokazuje się jak prowadzi się indoktrynację młodzieży wpajając im jedynie słuszną historię. Mowa o pojednaniu to bujda.  Oni po prostu na to leją....

przedstawione wpisy zostały opublikowane w Onecie który zydom przecież przeciwny nie jest. A to poprzednio na dole to nie link lecz post jednego z internautów.

28871771_1701695379876600_4977084680394739824_n.jpg

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

lejmy i my na to bo najskuteczniejszą bronią na propagandę jest obojętność. Pieski szczekają w opłotkach a ja idę ku sobie znanemu celowi ignorując jazgot.

Kiedy przełączę na Linuksa i zrobię screena z etherape na uruchomionej AF ile to serwerów pociąga za sobą byle jaka dzisiaj strona. 
Polityka jest bardziej zależna od informacji z neta bardziej dzisiaj niż w tych sentymentalnych i dla mnie czasach radia" Wolna Europa" od jakiejkolwiek propagandy i masmediów.
Tyle informacji co zbiera google czy facebook i tak istotnych sprawia że Oni mogą decydować kto wygra wojnę.
o tak to wygląda i muszę przyznać że AgroFoto jest super i nie ma tu śmiecia za wiele, prawie wcale i bez adblocka.

etherape na af.jpg

etherape na onet.jpg

Pozwolę sobie z "WP" nie dorzucać
Tak jest po Linuksem bo pod Windows było by jeszcze więcej tylko tam ta aplikacja nie działa
przy okazji wyłapałem intruza w swoim routerze lub furtka i zaraz się dobiorę, kto zacz? :1616_spy_tone2:

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v