Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Islamistów nie wpuszczać ale obrzędy islamskie i nie tylko ... czemu nie?
Szanuję tradycje wszelkich narodów i ich kultywowanie każdy na swoim podwórku, tutaj jest mój i moje obrzędy obowiązują i rytuały.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

interes interes interes, tak działają żydzi i dobrze na tym wychodzą, żyd nie pozwoli pomieszac krwi swojej córki z jakims nieżydem ale bedzie sponsorował takie rzeczy w innym kraju 

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano (edytowane)

my mamy własny kraj i powinnismy tak działac aby nam sie kasa zgadzała, a żydzi to naród bez ziemii tak naprawde, włazili na obce ziemie i zaprowadzali własne prawa dlatego skonczyli jak skonczyli a teraz próbują od nowa tego samego w PL 

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano
59 minut temu, ozzborn napisał:

powyżej głąbie :D kazdy kto czyta ze zrozumieniem bardzo łatwo wywnioskuje ze jestes za zakazem :D czemu tak sie bronisz ? kazdy ma prawo do własnych przekonan :) 

Jak nie jest powiedziane czarno na białym  to znaczy że tak nie jest i nie ważne co wynika z wypowiedzi nie wprost lub działań . PIS nie mówił że podniesie podatków to znaczy że ich nie podnosi a jak ktoś mysli i mówi inaczej to kłamie.

17 minut temu, marekfarmer napisał:

Nie barbarzyńskie  bo fachowo  wykonany  ubój halal  nie jest  taki straszny

Jaka jest definicja barbarzyńskości 

2 minuty temu, marekfarmer napisał:

Dociera do ciebie że Muzułmanie nie zabijają bydła w tych  klatkach  że  tak nie wygląda ubój halal  czy nie pojmujesz tego  ????

Skąd ty tak wiele wiesz o potrzebach tych brudasów. Wołowinke dla terrorystów produkujesz?

Dziś posłuchałem o mozliwości wspierania właściciela w niedzielnym handlu. Ponoć moga go wspierac nieodpłatnie członkowie rodziny. No i teraz nasuwa się pytanie. Kogo traktowac jako rodzinę? Czy tylko  dzieci , rodzice ,dziadkowie? Czy bratanek , stryj i wujenka też moze pomagać? Trzeba by wydać ustawę w tej sprawie i powołać urząd  do kontroli pokrewieństwa pomagających.

Socjalizm zmaga się z problemami nieznanymi w żadnym innym ustroju :D

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, ozzborn napisał:

my mamy własny kraj i powinnismy tak działac aby nam sie kasa zgadzała, a żydzi to naród bez ziemii tak naprawde, włazili na obce ziemie i zaprowadzali własne prawa dlatego skonczyli jak skonczyli a teraz próbują od nowa tego samego w PL 

I Oni i My walczymy o życie i przyszłość własnych dzieci. 
Zjawiska odwieczne w przyrodzie. Przeciwnika nienawiścią własną trudniej pokonać niż rozwagą stąd - nie dajmy się zwariować bo w przyrodzie nie z jednym przeciwnikiem należy zwyciężyć by przeżyć.

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano
33 minuty temu, dysydent napisał:

Pojmuję ale niewiele krócej - jeśli nie dłużej trwa i zwierzę ..... zaraz, obraziłem uczucia religijne?

Widać  nie pojmujesz  więc poco się wypowiadasz na temat na który nie masz  bladego pojęcia.  Ozborn nie ma na ten temat pojęcia   stąd jego  kłamstwa.

Tak w skrócie  jakbyś chciał wiedzieć  to obój halal  to Ubój zwierzęcia  bez  cierpienia, wykonany przez fachowca  trawa  podobnie jak ogłuszenie. A bydło  które idzie na ubój halal musi być traktowane  z szacunkiem bez  cierpienia  czy to  w czasie transportu  czy  w rzeźni  jak chcesz poszerzyć wiedze  w tej dziedzinie  to mogę ci poszukać  linka gdzie masz to wszystko  ładnie  rozjaśnione.

Bo ubój w tych  klatkach   niema nic wspólnego  z halal

Kogo uczucia religijne obraziłeś  ???

Opublikowano (edytowane)

jak prądem naganiają na samochód a potem jedzie toto na halal to sie kwalifikuje czy nie znafco ? :D w jakim swiecie ty żyjesz ? :D

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Jak nie jest powiedziane czarno na białym  to znaczy że tak nie jest i nie ważne co wynika z wypowiedzi nie wprost lub działań . PIS nie mówił że podniesie podatków to znaczy że ich nie podnosi a jak ktoś mysli i mówi inaczej to kłamie.

Jaka jest definicja barbarzyńskości 

Skąd ty tak wiele wiesz o potrzebach tych brudasów. Wołowinke dla terrorystów produkujesz?

Dziś posłuchałem o mozliwości wspierania właściciela w niedzielnym handlu. Ponoć moga go wspierac nieodpłatnie członkowie rodziny. No i teraz nasuwa się pytanie. Kogo traktowac jako rodzinę? Czy tylko  dzieci , rodzice ,dziadkowie? Czy bratanek , stryj i wujenka też moze pomagać? Trzeba by wydać ustawę w tej sprawie i powołać urząd  do kontroli pokrewieństwa pomagających.

Socjalizm zmaga się z problemami nieznanymi w żadnym innym ustroju :D

ulman ty się chłopie trochę opamiętaj bo jak byś miał trochę wody w głowie  to z obrażaniem osobie 3 masz  mistrzostwo a jednocześnie wiesz o czym to świadczy gdy podpinasz się do kłótni .........

socjalizm sponsoruje twój pobyt na tym forum w starej uni 90% pastw ma pozamykane markety tam widocznie nie mają lewaków i ulmanuw    

3 minuty temu, ozzborn napisał:

jak prądem naganiają na samochód a potem jedzie toto na halal to sie kwalifikuje czy nie znafco ? :D w jakim swiecie ty żyjesz ? :D

w samochodzie ziółka popijają do uspokojenia i relaksu 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Dlaczego mam dostosowywać się do muzułmańskiego czy żydowskiego zabobonu w swoich działaniach?
Dlaczego mam szukać jakiegoś "hulahulla" czy innego "bwanakubwa" jeśli tego nie uznaję za własną kulturę?
Nie obchodzi mnie to to bo mam swoje obyczaje, standardy zachowań etc,. 
Mogę sobie i film o pieczeniu żabek obejrzeć i mrówkach na słodko żywcem .... co wcale nie oznacza że muszę je hodować i serwować bo płacą jeśli wywołuje to u mnie obrzydzenie.
Tak nietolerancja. Nietolerancja wobec jakichkolwiek wymysłów wyznaniowych niezgodnych z rozumem przeze mnie przemawia, dowolnego wyznania (dla ścisłości). 
Dopasowując się do obcych nam tradycji tylko z ekonomicznych powodów powoli uznajemy je za nasze a ja nie chcę nieracjonalnych zachowań nie tylko w rzeźni ale i w przestrzeni publicznej które nigdy wcześniej w tradycji tego kraju nie istniały bo wolałbym swoje tym od tego "halalu" narzucić jeśli już. 
To wymysł wyznaniowy a nikt nie zaręczy że sobie nie ubzdurają i zażądają od hodowcy przestrzegania ramadanu bo inaczej nie kupią???

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Kogo w tej wypowiedzi obrażam w 3 osobie? 

No o czym swiadczy?  A ty się teraz nie podpiąłeś do tego co do innych pisałem? A sio Roman! Nie przeszkadzaj!

Jak socjalizm utrzymuje mnie to i ciebie - najprawdziwszego z prawdziwych prawicowcówxD

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

Dlaczego mam dostosowywać się do muzułmańskiego czy żydowskiego zabobonu w swoich działaniach?
Dlaczego mam szukać jakiegoś "hulahulla" czy innego "bwanakubwa" jeśli tego nie uznaję za własną kulturę?
Nie obchodzi mnie to to bo mam swoje obyczaje, standardy zachowań etc,. 
Mogę sobie i film o pieczeniu żabek obejrzeć i mrówkach na słodko żywcem .... co wcale nie oznacza że muszę je hodować i serwować bo płacą jeśli wywołuje to u mnie obrzydzenie.
Tak nietolerancja. Nietolerancja wobec jakichkolwiek wymysłów wyznaniowych niezgodnych z rozumem prze ze mnie przemawia, dowolnego wyznania (dla ścisłości). 

było nie likwidowac własnej hodowli swin a raczej jej opłacalnosci to bys nie musiał sie dostosowywac bo bys miał zbyt we własnym kraju a i kasa na swiniach lepsza, wystarczy stabilne 100zł zysku na tuczniku i hodowla opasów nie ma sensu 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, ozzborn napisał:

było nie likwidowac własnej hodowli swin a raczej jej opłacalnosci to bys nie musiał sie dostosowywac bo bys miał zbyt we własnym kraju a i kasa na swiniach lepsza, wystarczy stabilne 100zł zysku na tuczniku i hodowla opasów nie ma sensu 

Nigdy hodowli świń nie miałem ani jakiejkolwiek innej. Warzywnictwo i produkcja roślinna oraz współuczestniczenie we wdrożeniu towarowej technologii uprawy fasoli jako hobby bardziej niż specjalizacja ta fasola.
....ciąg dalszy kilka postów niżej.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

takie tam wyborca po czytać 

Ostatnio byłam pod sejmem z moim sąsiadem, Synem sąsiada i chłopakiem syna sąsiada na manifestacji KOD. Było cudownie, Poznaliśmy wielu wspaniałych ludzi ze środowiska LGBT. Krzyczeliśmy "chcemy uchodźców a nie narodowców" Dlaczego ten rząd dyskryminuje ludzi o innej orientacji seksualnej, Dlaczego dzieli na dwa sorty lepszy i gorszy? dlaczego nie pozwolicie żyć razem osobom tej samej płci jeśli się kochają?.. Syn sąsiada i jego chłopak to mili chłopcy, ale są dyskryminowani przez władze.Bardzo chcieliby adoptować dziecko i go wspólnie wychować, dać mu szczęśliwy dom... Świat idzie naprzód, popatrzcie na Belgię, Holandię, Szwecję czy Niemcy.. Tam nikogo nie dziwi widok dwóch chłopaków, Którzy się całują na przystanku w oczekiwaniu na autobus, Nikogo nie dziwi widok dwóch chłopaków, Którzy siedzą na ławce w parku i szepczą sobie czułe słówka na ucho, Nikogo nie dziwi widok dwóch chłopaków, Którzy siedzą na plaży przytuleni i spoglądają na gwiazdy!. Jeszcze chwilę i sami będziemy uciekać na pontonach, wspomnicie moje słowa. Kochani, niech Bruksela widzi jakie ma u nas poparcie. Wpisujcie pod tym komentarzem miasta, które popierają politykę Panie Angeli Merkel, pana profesora Ryszarda Petru, pana doktora Donalda Tuska, władcy niezależnej Francji, pana Emanuela Macrona oraz pana Junckera. Warszawa i całe Mazowieckie aż po Bałtyk popierają!!

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/swiat/news-niemcy-zamachy-na-meczety-i-tureckie-instytucje-ankara-zada-,nId,2556227#comments4-1utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano

Kontrowersje wokół wyboru sekretarza generalnego KE

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/raporty/raport-unia-europejska/aktualnosci/news-kontrowersje-wokol-wyboru-sekretarza-generalnego-ke,nId,2556252#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

widzę ze następnie pastwa oburzają się transparentnością uni     a jak tusk wygrał podobno było przejrzejecie hmmm co o tym sądzicie  ??

3 minuty temu, dysydent napisał:

zabij mnie, ale po pierwszym zdaniu "odrzuciło" i już nie czytam dalej, nawet nie przewijam na ten cytat:23_stuck_out_tongue_closed_eyes:

miałem podobnie ale doczytałem do końca 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

jak się kłócił  @marekfarmer  ładnie się wpierdalasz  ......

nie jak ciebie i mnie ja płace na ciebie  korzystasz z dobrodziejstwa prawicy  coś jak rysek sam bierze a namawia innych zeby nie brali

A co ty adwokat Marka z ramienia kółka wzajemnej adoracji PIS? Co cie obchodzi czy się wtrącam. Ty sie co wieczór wp....asz i jakoś nikt się nie oburza^_^

No niech bedzie jak najwięcej takich prawicowych jeleni którzy maja nabite do głowy że trzeba płacic haracz państwu bo ono wie lepiej co dla nich dobre. Ja moge się z tego tylko cieszyć  doić i ten socjalistyczny twór póki ma jeszcze kasę w cyckach

A co powiesz Roman na pomysł płotu na Asf bo nikt wspierajacy władzę nie ma chyba zdania?

Opublikowano (edytowane)

nie wiem dziki chyba z drabinami nie chodzą a mają zamiar wszystkie dziki wybić chyba o 3 lata za późno 

5 minut temu, Ulman napisał:

A co ty adwokat Marka z ramienia kółka wzajemnej adoracji PIS? Co cie obchodzi czy się wtrącam. Ty sie co wieczór wp....asz i jakoś nikt się nie oburza^_^

pokaż mi gdzie wsuwam się jak ty gdy się kłócą ??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Boję się przewijać do góry :) więc tu temat hodowli dokończę. Chów opasów nie musi być deficytowy bo znam człowieka który na tym dobrze wychodzi ale on ma sporo łąk przydatnych na pastwiska, chów świń (trzody to napiszę w oficjalnym jakim opracowaniu) staje się niejako technologią przemysłową podobnie jak drobiu i tutaj ciężko odbudować "fabrykę" od podstaw gdziekolwiek jeśli się z rynku wypadło a tendencja jest w kierunku powiększania chlewni , kurników; bo tylko skala daje sensowny dochód. Podobnie z moją fasolą gdzie i ja z rynku jako zbyt mały wypadnę bo stopień mechanizacji umożliwia uprawę wielkotowarową, ale tu zdrowie mnie prędzej zawiodło i wycofuję się niepokonany dobrowolnie.
Zmieniają się technologie i nie uda się wrócić do zależności z czasów minionych nie cofając się. Jest tak i inaczej być nie chce, można narzekać protestować ale najlepiej się dostosować do zmian. A jak? W każdym przypadku inaczej i jeśli kto się pomyli - wypada z gry. Różnorodność.
truizm - "myślenie ma kolosalną przyszłość" .Wiedzieć co, wiedzieć jak i kiedy zrobić to może się udać ale i tak nie musi . Tak samo w Polityce.
USA zaczynają wojnę handlową z resztą świata, jeśli się przeliczą i Chiny z Niemcami umiejętnie rozegrają to może "położyć" kolosa który utonie w waśniach wewnętrznych rozleniwionego dobrobytem narodu który przegrywa z jednością gospodarczą niemiecką i półdarmową chińską pracowitością.

Opublikowano
25 minut temu, Roman176 napisał:

nie wiem dziki chyba z drabinami nie chodzą a mają zamiar wszystkie dziki wybić chyba o 3 lata za późno 

pokaż mi gdzie wsuwam się jak ty gdy się kłócą ??

A jak płot zlikwiduje ASF skoro będzie po 2 jego stronach?

No przecież dziś wtrąciłeś się w kłótnie w którą ja się niby wtrąciłemO.o Marek i Ozzborn jakoś nie protestują a tobie jak typowemu PISowcowi wszystko przeszkadza mimo że nie dotyczy

Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale.....

Temat baranów uważam za wyjaśniony. To teraz , może jak tworzy się antysemityzm? Oto co znalazłem przedwczoraj:

Niemcy mają problem z antysemityzmem

41 minut temu

We wschodnich landach rośnie antysemityzm - twierdzą niemieccy eksperci. Apelują do rządu Niemiec o powołanie pełnomocników do walki z tym zjawiskiem.

- Wszyscy jesteśmy zirytowani narastaniem antysemickich zajść – mówił Julius Schoeps, dyrektor Centrum Studiów Europejsko-Żydowskich im. Mojżesza Mendelssohna w Poczdamie, gdzie spotkało się 40 naukowców i przedstawicieli gmin żydowskich z całych Niemiec. Schoeps wystąpił z pomysłem powołania przez rząd pełnomocnika, który monitorowałby antyżydowskie wystąpienia. Wedle Schoepsa także każdy kraj związkowy powinien mieć takiego pełnomocnika.

Antysemityzm w całym społeczeństwie

Podczas poczdamskich warsztatów nie zaprezentowano statystyk antysemickich zajść, natomiast uczestnicy mówili o swoich przeżyciach i odczuciach. – Antysemityzm wzrósł we wszystkich kręgach społeczeństwa – ostrzegała Susanne Krause-Hinrichs, dyrektor Fundacji F.C. Flicka, która była współorganizatorem warsztatów. Jej zdaniem wiele pracy należy włożyć w to, by nastroje społeczne nie podryfowały w niebezpiecznym kierunku. Poziom antysemityzmu oraz walka z nim to - jej zdaniem - są wskaźniki demokracji.

Eksperci podkreślali, że kluczowe są inwestycje w edukację, gdyż poziom wiedzy o Żydach i o państwie Izrael jest bardzo niski wśród uczniów, ale także wśród nauczycieli. Szkolenia wymaga także policja.

Negatywne stereotypy z czasów NRD

Z obserwacji socjologa Gideona Botscha z Centrum Mendelssohna wynika, że antysemityzm staje się coraz bardziej powszechny we wschodnich krajach związkowych, poddanych silnej "agitacji AfD". – Tu świadomie otwiera się drogę do szerzenia nienawiści – uważa Botsch. Jego zdaniem członków Alternatywy dla Niemiec we wschodnich landach należy określić mianem prawicowych ekstremistów, zaś antysemityzmu nie można uznać za "problem dnia wczorajszego".

Przewodniczący gminy żydowskiej w Turyngii Reinhard Schramm za niebezpieczny uważa wzrost antysemityzmu w kręgach społecznych o umiarkowanych poglądach politycznych. Przyczynia się do tego brak wiedzy historycznej, szczególnie we wsiach i miasteczkach na wschodzie Niemiec, gdzie pokutują stereotypy z czasów NRD, które powodują negatywne nastawienie do organizacji żydowskich i do Izraela.

No cóż, Niemcy są kompletnie w tym temacie zinwigilowani.  Zydzi przypisują antysemityzm Niemcom na podstawie nie faktów, ale na podstawie odczuć. I jak tu nie przyznać racji wujkowi Adasiowi.

c33fcb374ae02c1cce7909dd75a0eee0,750,0,0,0.jpg

Opublikowano

Ostatnie poczynania naszych władz, przede wszystkim dwie pewne przemowy lepiej służą ugruntowaniu antysemityzmu i u nas niż cały antypolonizm Izraelskich władz bo tamci bronią własnych interesów (ich prawo) i nasi bronią tych samych co tamci, ostatnio przynajmniej gdy się okazało że "Prawda wyzwolić może" całą prawdę naprawdę.

Opublikowano
23 minuty temu, Ulman napisał:

A jak płot zlikwiduje ASF skoro będzie po 2 jego stronach?

dziki bd zabijać ?! 

24 minuty temu, Ulman napisał:

No przecież dziś wtrąciłeś się w kłótnie w którą ja się niby wtrąciłemO.o Marek i Ozzborn jakoś nie protestują a tobie jak typowemu PISowcowi wszystko przeszkadza mimo że nie dotyczy

ale ja nie napisałem nic typowego obraźliwego ani do marka ani ozzborna  tylko twoje zapały uspokoiłem 

Opublikowano

Płot będzie dziki zabijał? Bedzie za nimi ganiał po kraju czy jak? Czym je zabije? Cegłami?

No i przyznajesz sam sie wpierniczasz:D. Co cie obchodzi moje wtrącanie jak Marka i Ozzborna nie obchodzi?  Nie interesuj sie , nie twoja sprawaB|

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v