Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No dzisiaj to nawet i z parafii do mnie przyszedł;

kiczowaty obrazek i lista wydatków na renowacje czego się da na plebanii i w świątyni z życzeniami , a jakże
Z góry podziękowania za ofiary (jakie ofiary? jeszcze nic nie ofiarowałem) :$

Opublikowano (edytowane)

Roman Jak może zabraknąć ? Toż u mnie we wsi właścicielka sprzedaje .:D

Uważam że to sztuczne rozwiązanie i uszczęśliwianie na siłę . W skrócie to tyle .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

A wracając do RSM, to Roman ile tego lejesz w tej fazie na ha? Pytanie moje z powodu iż dziś przeglądając arkusz zasiewów odnalazłem 4 ha Rotaxa zasianego z konieczności w ubiegłym roku. A że RSM pod inne zasiewy kupiony to może polałbym , bo stanowisko po marchewce i draństwo chyba chce rosnąć.

Opublikowano (edytowane)

250l rsm 32    pszenica i rzepak    ponad 100n   ale miejscami narobiłem więcej szkód niż po żytku 

Rotaxa miałeś go wcześniej? opisz jak z plonowaniem  bo ja posiałem pierwszy raz  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman176 napisał:

ja mam pytanie do @ulman @zetorki12  primo innych  czemu wy zaganiacie ludzi w niedziele do pracy a co niedziele pier**licie od rana do wieczora na forum  co nie pracujecie sami a innych byście widzieli w pracy ?? to się NAZYWA PATOLOGIA...    a ja dzisiaj byłem z córką na spacerze w wózeczku, i w parku było tyle ludzi jak nigdy i każdy sobie chwalił no ale ...... 

Bo na nas inni pracują a interes nie jest po to by pracownik miał dobrze a by właściciel miał zyski:D Dla normalnego człowieka  (nie socjalisty) istotne jest by miał wybór - jak chce pracować to pracuje a jak nie to nie. Jeśli nie chce pracować w niedziele to niech taką sobie robotę znajdzie,  a skoro decydował się na pracę w handlu i wiedział jakie są warunki to nie można mu pracy zabraniać.

Siłą rzeczy Romanie mamy więcej czasu na forum bo nie jeździmy 100 000 km/rok:D

Ludzie w parku pewnie przez pogodę  Ten park dla PISowskich ortodoksów jak wszyscy sobie chwalili?  A moze po prostu  pogodę chwalili? :D

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

No bo to są typowe  ,,Janusze,,  i nic na to nie poradzisz  na kościół i księży  plują  ale do chrztu  pierwszą komunie  itd  dzieci  prowadzą

To trzeba być PISowskim ortodoksem żeby być katolikiem i "prawdziwym Polakiem"?  Nie ma to jak lepszy sort

2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Po za tym nie rozumiem podejścia władzy . Dlaczego jednym na siłę się zabrania pracy , a innym pozwala ?

A taki organista , to który dzień ma wolny ? O n nie ma rodziny ? Nie chce w wózeczku pojeździć ?O.o

Bo władza  to ogłupiali socjaliści z przerostem ego

2 godziny temu, Roman176 napisał:

u ciebie mszy są 7 dni w tygodniu po 5 razy ?? 

organista pracuje w niedziele 8 godzin 12 ??  czy godzinę jak msza ??

W handlu to nawet godziny pracować nie wolno bo bedzie surowa kara:D Bywaja parafie że i 5 mszy mają.

1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

No i nie napisali dlaczego świętujemy niedzielę . To macie " Niedziela jest pierwszym i najważniejszym dniem tygodnia. To Dzień Pański. Chrystus zmartwychwstał w niedzielę i właśnie ten dzień wskazał nam jako dzień tryumfu nad śmiercią. Wielkanocna Niedziela Zmartwychwstania jak i każda inna niedziela w ciągu roku jest znakiem i przypomnieniem, że i my kiedyś zmartwychwstaniemy. "

To tak żeby na drugi raz jeden z drugim wiedział . :D

Oni po prostu sprawdzali cie czy  wiesz bo dla katolików lepszego sortu to oczywista oczywistość^_^

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

jak nawozy ja rozlałem ok 2tyś litrów rsm a ty ?  

Ale żeś się narobił. Pewnie ze 2 godziny 9_9 RSM to chyba się na kg liczy a nie na litry?

1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Roman Jak może zabraknąć ? Toż u mnie we wsi właścicielka sprzedaje .:D

Uważam że to sztuczne rozwiązanie i uszczęśliwianie na siłę . W skrócie to tyle .

Władza rzecze że ponad połowa jest za zakazem handlu w niedzielę. Pewnie prowadzili badania na zjeździe nierobów z Solidarności:D Jak zwykle na przekór władzy głupi ludzie otwierają te sklepiki i usiłują zakaz ominąć na siłę i wbrew woli wiekszości coś sprzedawać. Głupi naród lezie bezmyślnie do tych sklepów  i powoduje przez to że ludzie muszą niedzielami ciężko pracować i tak to się zapętla. Jak nie da rady zakazem handlu to ja bym sie zastanowił nad zakazem kupowania by socjalidarność zadowolićxD

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

KARĘ powinni nałożyć na każdego katolika za nie chodzenie do kościoła w NIEDZIELĘ...wówczas budżet urósłby przy  jednoczesnej korzyści dla parafianina, bo zapewnieniu o zmartwychwstaniu.

P.S. Dziś zabrakło mi karmy dla psów. Rano parę sklepów objechało się i zamknięte. Po południu w końcu otwarte były i ojciec z synem prowadzili sprzedaż ;)

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Kara taka to puste kościoły NA BANK
W ramach protestu lub po masowych pisemnych oświadczeniach o nieprzynależności do takiej bandy co siłą nawracać zamierza.
Niemniej pomysł na sondaż wyznaniowy w Polsce przedni.xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Ulman napisał:

Bo na nas inni pracują a interes nie jest po to by pracownik miał dobrze a by właściciel miał zyski:D Dla normalnego człowieka  (nie socjalisty) istotne jest by miał wybór - jak chce pracować to pracuje a jak nie to nie. Jeśli nie chce pracować w niedziele to niech taką sobie robotę znajdzie,  a skoro decydował się na pracę w handlu i wiedział jakie są warunki to nie można mu pracy zabraniać.

Siłą rzeczy Romanie mamy więcej czasu na forum bo nie jeździmy 100 000 km/rok:D

Ludzie w parku pewnie przez pogodę  Ten park dla PISowskich ortodoksów jak wszyscy sobie chwalili?  A moze po prostu  pogodę chwalili? :D

odp hipokryty realia polskie wyglądają inaczej  nie pracujesz  to nie wiesz i nie kalecz.....

Bo władza  to ogłupiali socjaliści z przerostem ego

to się zwolni idź pracować do transportu niedziele sw piątki itp 

W handlu to nawet godziny pracować nie wolno bo bedzie surowa kara:D Bywaja parafie że i 5 mszy mają.

to zostań księdzem i sprawa załatwiona 

Ale żeś się narobił. Pewnie ze 2 godziny 9_9 RSM to chyba się na kg liczy a nie na litry?

opryskiwacz na litry ustawiasz i rozlewasz a nie na kg na kg liczysz ile azotu  czemu 2 godziny ??

31 minut temu, Ywa napisał:

KARĘ powinni nałożyć na każdego katolika za nie chodzenie do kościoła w NIEDZIELĘ...wówczas budżet urósłby przy  jednoczesnej korzyści dla parafianina, bo zapewnieniu o zmartwychwstaniu.

no nie stenty tak to widzą lewicowce  a nikt nikogo nie kara i nie każe rzucać na tace  no ale jeśli powiesz coś na emigranta żyda o mój bożę  wszystko jest określone słowami 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Co ze mnie za wyznawca byłby dowolnego wyznania jeśli batem do celebry zapędzą i co to za wyznanie co aż do tego się posuwać musi?
Takim wyznaniem jest Islam w pewnych odłamach i tu leży jego źródło porażki jeśli się do takich metod posunie wśród narodów które za barbarzyńskie to całe wyznanie uznają. Nie w imię Chrześcijaństwa co wolności się rzucą co już raz na Judaiźmie przerabiali, a wściekłość narasta od południa i zachodu.

Zaś problem nie leży w samym braku handlu niedzielnego co form jego wprowadzania - zakazem z sankcją kary - było nie było - kary za pracę.
Nakaz zamykania sklepów - co następne?
Z tymi sklepami ma szansę "przejść" bo w większości nie nasze a i niedziela wolnym dniem być powinna tylko jest tyle innych metod nie ingerujących tak w elementarne prawo wolności i prawo do pracy. Praca nie jest obowiązkiem, jest prawem jak też prawem jest jej odmowa i karać tylko tych którzy nakazują pracownikom w niedzielę pracować w handlu wystarczy. Niby to samo ale wolności zachowane.
Chociaż zaraz bo nie czytałem dokładnie tej ustawy. Jeśli w niej jest jak piszę to raczej do zaakceptowania

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

1.odp hipokryty realia polskie wyglądają inaczej  nie pracujesz  to nie wiesz i nie kalecz.....

2. to się zwolni idź pracować do transportu niedziele sw piątki itp 

3,to zostań księdzem i sprawa załatwiona 

4, opryskiwacz na litry ustawiasz i rozlewasz a nie na kg na kg liczysz ile azotu  czemu 2 godziny ??

1. To w Polsce nie pracuje sie dla zysku?

2. Nie widzę związku z tym co napisałem Mam zwolnić samego siebie i iść do transportu?O.o

3. Zupełnie nie widzę związku z tym co napisałemO.oO.o

4. A ile to może zająć?  

Opublikowano
16 minut temu, Ywa napisał:

P.S. Dziś zabrakło mi karmy dla psów. Rano parę sklepów objechało się i zamknięte. Po południu w końcu otwarte były i ojciec z synem prowadzili sprzedaż ;)

Prosta sprawa.Jedni wyznają zasadę dzień święty świecić, a inni "Arbeit macht frei"

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

To w Polsce nie pracuje sie dla zysku?

niedawno realia były inne nie podobają się to idź gdzieś indziej 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Nie widzę związku z tym co napisałem Mam zwolnić samego siebie i iść do transportu?

zniżyłem się do twojego poziomu gdy pisałeś jak się nie chce pracować weekendy   

3 minuty temu, Ulman napisał:

3. Zupełnie nie widzę związku z tym co napisałemO.oO.o

sprawa banalna jako lewak  plujesz na księży   ze oni mogą pracować w niedziele to odp prosta 

4 minuty temu, Ulman napisał:

A ile to może zająć?  

zależy co masz do pompowania rsm 

2 minuty temu, Alamo napisał:

Prosta sprawa.Jedni wyznają zasadę dzień święty świecić, a inni "Arbeit macht frei"

jego problem jest za***isty skoczyła się karma do psa  xD   ciekawe czemu nikt nie krzyczy zeby mechanicy pracowali w niedziele  auta też się psują 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Alamo napisał:

jedni i drudzy przymusem ? Z resztą ci od tego ...frei (bo nie znam tego narzecza) niedaleko od tych pierwszych bo twierdzili że "Bóg jest z nami" (znaczy z nimi).
Wszystko mi jedno co ma mnie "wyzwolić" jeśli mnie do tego batogami zapędzą. Na przemoc odpowiem przemocą bo z tym żaden Bóg nic nie ma wspólnego.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

1. niedawno realia były inne nie podobają się to idź gdzieś indziej 

2. zniżyłem się do twojego poziomu gdy pisałeś jak się nie chce pracować weekendy   

3. sprawa banalna jako lewak  plujesz na księży   ze oni mogą pracować w niedziele to odp prosta 

4.zależy co masz do pompowania rsm 

1.Za komuny było lepiej,  co?  To chyba tobue normalne reguły wolnego rynku nie w smak tylko jakaś urojona dbałość o nierobów. 

2. Ale wyjaśnij mi jak mam sam siebie zwolnić i w jakim celu ?O.o

3.  Gdzie ja plułem na księży? O organiście była mowa a za pracą w niedzielę podpisuje się obiema rekami. Pytanie brzmiało -  czemu sprzedawca ma zabronione pracować a organista może wiec nie uciekaj od tematu pisząc jakieś abstrakcje:D

4. Jak się tak pie....sz to nie dziwne że nie możesz zrozumieć skąd dobrze zorganizowany człowiek ma tyle czasu

Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

stare to chyba opryskiwacze z lat 90 ?? info z olx

pewne przeżył niż niejeden polski 

Stare ale mój ma belkę aluminiową 28m, wieżyczka na trapezie i głowice Albuza, każde ramię poziomowane oddzielnie. Dobrze mi się nim pracuje, choć teraz mniej bo dużo przejął Danfoil,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v