Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ale  masz  wiadomości   że  szczeka  opada   xDxDxDxD

6 minut temu, hubertuss napisał:

Szkoła męża Szydło dostała od niej kolejną dużą dotację tym razem z rezerwy budżetowej.

Nie wiem czy ci  przesłali ta  informacje  ale  Mąż  Pani Premier  jest  tam tylko  nauczycielem.  Nie  jest  to  jego  szkoła  ani nie jest  tam dyrektorem  tylko  niejaki Jacek  Polak.

Będą  z tego korzystać  wszyscy  jak i dzieci  wyborców  PiS  PO   ,,Średniowiecznej,  PSLu  SLD  itd.

Przecież  mieli zamykać  tyle  szkół  po reformie

W Koronowie  Gimnazjum nr 1   stało się   odremontowaną  ocieploną   Szkołą   podstawową numer 1   nikogo nie zwolnili   niedługo  rozpocznie się  budowa Basenu  przy tej  szkole .

A przecież  mieli zamykać  Gimnazja  jak  grzmiała  Łopozycja  xDxDxD 

Opublikowano (edytowane)

Szkoda, że się Gowin nie żalił, że z sejmu jako poseł on i  zasadzie wszyscy w rządzie biorą praktycznie drugie tyle. A przecież nie spędzają tam około 168 godzin w miesiącu jak przeciętny obywatel w pracy. Są w sejmie ledwie kilka godzin tygodniowo maks jak są ważne głosowania.

A co do męża Szydło i jego szkoły to że ci pisowska propaganda mówi, że jest tam tylko nauczycielem to nie znaczy jeszcze, że to prawda. Z drugiej strony każda szkoła gminna chciała by dostać od pani premier po 2,4 miliona zł. Nie wierz też w bzdury, że się nauczycieli nie zwalnia. Bo, że akurat tej szkoły nie zamknęli i nikogo nie zwolnili. To nie zmienia to faktu, że nauczycieli się zwalnia a gimnazja będzie zamykać i zostaną puste budynki w które gminy wpakowały nie małą kasę.

http://www.newsweek.pl/polska/dotacja-unijna-dla-szkoly-meza-beaty-szydlo-edward-szydlo,artykuly,391869,1.html

O działalności szkoły pisali niedawno dziennikarze portalu OKO.press. Zgodnie z ich ustaleniami, Społeczna Szkoła Zarządzania i Handlu nie jest - jak mogłaby sugerować nazwa - wyższą uczelnią, ale ośrodkiem organizującym różnego rodzaju kursy. Powstała na początku lat 90. dzięki pomocy finansowej władz Oświęcimia i pieniędzy z UE. Miała gwarantować lokalnej młodzieży możliwość kształcenia po maturze.

Szkoła i stowarzyszenie, w którego zarządzie zasiada Edward Szydło, otrzymały łącznie 25 mln zł dotacji unijnych. Zarząd stowarzyszenia nie złożył w sądzie rejestrowym ani jednego sprawozdania finansowego

„W ostatnim dziesięcioleciu szkoła i prowadzące ją stowarzyszenie, w którego zarządzie zasiada Edward Szydło, otrzymały łącznie 25 mln zł dotacji unijnych na organizację rozmaitych szkoleń (z partnerami lub bez)” - pisał kilka tygodni temu portal OKO.press, dodając jednocześnie, że zarząd stowarzyszenia nie złożył w sądzie rejestrowym ani jednego sprawozdania finansowego.

Kiedyś będą mieli kogo ścigać za nie składanie sprawozdań. A sprawozdań nie składali by nie pokazać ile z dotacji poszło faktycznie na uczniów a ile np na pensje dla zarządu.

http://natemat.pl/229901,gdzie-pracuje-edward-szydlo-szkola-meza-bylej-premier-dostala-dotacje

Tu jest ta druga dotacja. Którą dała Szydło szkole męża. I jak pisałem każda gminna czy miejska szkoła chciała by tyle dostać. A widać, że pan Szydło pracuje w kilku miejscach. Więc jak zwykle pisowska propaganda manipuluje prawdą i pisze tylko to co pasuje.

Edytowane przez hubertuss
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe dlaczego ,,profesor,,  Tusk   ,,Krzywemunosowi,,  Specjalną  emeryturę  ktoś wie  uposażenie poselskie było za małe  i  jeszcze  emeryturka potrzebna była  specjalna od premiera  ????

Edytowane przez marekfarmer
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Ale  co???

Ja się pytam  poco  ,,krzywynos,, dostał 3500zł miesięcznie   mimo  że była i jest chyba nadal Posłanką

Na żarcie nie starczało ???

Opublikowano (edytowane)

NO ok ale Tusk był zły a teraz miała być dobra zmiana? A tu co złodzieje przy korycie się zmienili i nowi kradną od nowa tak? A prawda jest taka, że czy po czy pis to jedna chwała. Przy korycie tak samo doją jak się Duda modlił o dojną Polskę. To teraz doją. A proponowana przez pis ustawa gdzie np strażacy będą musieli składać oświadczenia majątkowe to kolejny bubel prawny. Bo ci co będą mieli majątki do ukrycia zrobią jak państwo Szydło.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie wiedze  żeby  Kradli

Bo dotacja  dla szkoły  z której będę korzystać  wszyscy  co to za złodziejstwo

xDxDxD

Opublikowano

Wszyscy nie będą korzystać tylko mieszkańcy a ja ci pisałem, że każda szkoła by chciała dostać tyle pieniędzy. Zwłaszcza w małych gminach. A z nagrody którą Szydło przyznała sama sobie też będą wszyscy korzystać?

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Wszyscy nie będą korzystać tylko mieszkańcy a ja ci pisałem, że każda szkoła by chciała dostać tyle pieniędzy. Zwłaszcza w małych gminach. A z nagrody którą Szydło przyznała sama sobie też będą wszyscy korzystać?

Pisałeś  brednie  i  kłamstwa  które  ci wytknąłem

33 minuty temu, hubertuss napisał:

Szkoła męża Szydło dostała od niej kolejną dużą dotację tym razem z rezerwy budżetowej.

Opublikowano
7 minut temu, marekfarmer napisał:

Nie wiedze  żeby  Kradli

Bo dotacja  dla szkoły  z której będę korzystać  wszyscy  co to za złodziejstwo

xDxDxD

Nooo , bo to "kolesiostwo" .

Jasne że z takich nagród skorzystają wszyscy . Będzie miała więcej kasy , to więcej wyda i większe podatki odprowadzi , a z tego już skorzystają wszyscy . Czego to się nie robi dla dobra innych . 9_9

Gość marekfarmer
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Co jest kłamstwem, że Szydło przyznała sobie 65 tys zł nagrody? Aż tak cię propaganda psi wyprała?

https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/najglosniejsze-wypowiedzi-politykow,625892.html

A jak widać mąż Szydło pracuje w kilku miejscach. W jednej jest nauczycielem w innej członkiem zarządu. I wszędzie są jakieś dotacje.

Kłamstwem było to że  Szkoła Męża  Premier Szydło dostała jakąś dotacje.

Bo  Mąż  Premier Szydło nie ma szkoły   tylko Pracuje w szkole.

Opublikowano (edytowane)

Dobra niech ci będzie, że szkoła w której pracuję maż Szydło dostała ponad 2 miliony dotacji od premier Szydło. Moje pytanie czy każda szkoła w naszym kraju może liczyć na takie dotacje? Czy są równi i równiejsi? Czy Szydło, która mówiła, że wystarczy nie kraść powinna sama sobie przyznać 65 tys zł nagrody pomimo tego, że nie odeszła z rządu jak np Waszczykoski?

Opublikowano (edytowane)

Czyli pis robi to samo co po robiła.  To od początku piszę. Tylko świnie przy korycie się zmieniły. Szkoda tylko, że nie cytujesz tu artykułów w stylu rząd Szydło napchał sobie kieszenie naszymi pieniędzmi. Widzisz co źel robił Tusk a nie widzisz jak tak samo źle robi Szydło. Czyli po prostu jesteś zaprzańcem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Marek , tu nie chodzi o to kto mniej kradnie , ale czy to nie złodziejstwo .

Dopiero się rozkręcają . Po drugiej wygranej to nabierze tempa , bo trzeciej okazji może nie być .:ph34r:

Edytowane przez zetorki12
Gość marekfarmer
Opublikowano

Jeśli to  złodziejstwo  to  powiadom Prokuraturę 

Ja nie jestem prawnikiem takiej wiedzy nie posiadam

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie muszą się nachapać bo nie wiadomo jak długo jeszcze. Prawnikiem nie jesteś ale zaprzańcem wielkim. Widzisz to i rozumiesz tylko nie masz odwagi powiedzieć, że twoi ulubieńcy są tacy sami jak z ci po których tak krytykujesz. Żal mi ciebie. A prokuratura jest teraz upolityczniona i przeciwników rządu ciąga za głupoty a poplecznikom wszystko umarza.

Opublikowano
Przed chwilą, marekfarmer napisał:

Jeśli to  złodziejstwo  to  powiadom Prokuraturę 

Ja nie jestem prawnikiem takiej wiedzy nie posiadam

Ale wstydzić się już możesz .

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Za co ma się wstydzić

Że  nie wyprzedają  Majątku  Państwowego dla ,,Kulczyka i spółki,,???

Że  spółki  skarbu Państwa w końcu  zaczęły zarabiać  a nie przynosić strat  ???

Gość marekfarmer
Opublikowano

Lepiej żeby  obecnie  brali  Premie  niż  by mieli wrócić  POprzednicy nie daj Boże  albo  co gorsza  ,, Średniowieczni,,

Nie  jest to dobrze  widziane że  Szydło przyznała sobie  Premię   ale co zrobić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v