Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość marekfarmer
Opublikowano

to co ty  przedstawiasz to jest  śmieszne  i  żałosne  aż się tego nie chce czytać xD 

Skoro pieniądze  z Podatków  płaconych w większości  przez  Polaków  nie są  Polaków po wpłaceniu do budżetu  to kogo ??? Niemców ?? Holendrów ????

Dlaczego  ludzie  wypełniają Pity  i dostają  zwrot  nie  swoich  pieniędzy  ??? 

To samo w ZUS  skoro  to nie są  pieniądze  Polaków  to  dlaczego  ZUS  wypłaca  im  emerytury   ???  Przecież  to nie są  ich pieniądze więc  dlaczego je wypłacają

Piszesz  ,,PiS  i PO jedno zło,,  ale za  każdym razem bronisz  PO   i  ,,Ryżego,,

xDxDxDxD

Opublikowano
16 minut temu, ereksio napisał:

– Śmierć […] dla Polaków to była po prostu kwestia biologiczna, naturalna – śmierć jak śmierć, a dla Żydów to była tragedia, to było dramatyczne doświadczenie, to była metafizyka, to było spotkanie z najwyższym – mówi Engelking w trakcie programu u Moniki Olejnik.

Nie jest jasne, czy była żona Michała Boniego miała tu na myśli, że Polacy są gorsi i ich śmierć nie była tak piękna, jak śmierć żydów, czy raczej obraża moralność Polaków, dla których śmierć miała być niczym istotnym. W obu wypadkach jej opinia jest co najmniej krzywdząca.

Niestety tak to wygląda kiedy próbuje się rozbijać g.. no na atomy. Tak Pani Engelking jak i autor tego wpisu, próbujący dokonać rozbioru logicznego jej opinii są po jednej wodzie i pieniądzach. Śmierć to śmierć. Okoliczności towarzyszące zejściu mogą być różne, przyczyny mogą być różne ale efekt finalny jest taki sam. To czy ktoś wyobraża sobie życie po życiu, czy uważa że to koniec wszystkiego nie ma znaczenia. Większej głupoty niż ta o obrażaniu moralności Polaków bo (podobno) dla nich śmieć jest nieistotna już dawno nie czytałem. Jeszcze autor próbuje sugerować że Polacy są gorsi, pomimo że nie do końca rozumie o co tej pani chodziło. Powiem tak, w chwili bliskiego końca i tak nie będę się zastanawiał czy umieram jak uduchowiony Żyd, czy zwyczajnie jak Polak. 

Opublikowano
13 minut temu, marekfarmer napisał:

to co ty  przedstawiasz to jest  śmieszne  i  żałosne  aż się tego nie chce czytać xD 

Skoro pieniądze  z Podatków  płaconych w większości  przez  Polaków  nie są  Polaków po wpłaceniu do budżetu  to kogo ??? Niemców ?? Holendrów ????

Dlaczego  ludzie  wypełniają Pity  i dostają  zwrot  nie  swoich  pieniędzy  ??? 

To samo w ZUS  skoro  to nie są  pieniądze  Polaków  to  dlaczego  ZUS  wypłaca  im  emerytury   ???  Przecież  to nie są  ich pieniądze więc  dlaczego je wypłacają

Piszesz  ,,PiS  i PO jedno zło,,  ale za  każdym razem bronisz  PO   i  ,,Ryżego,,

xDxDxDxD

Pieniądze w  budzecie są własnością skarbu państwa i nic ci do nich. Jak ci coś wypłacą to wtedy na powrót stają sie twoje. Wypełniają pity i płacą haracz państwu i właśnie w tym momencie ich pieniądze staja się pieniędzmi z ich podatków ale już nie są ani trochę ich bo nie maja nad nimi jakiejkolwiek kontroli. Jak ci zwrócą z PITu to wtedy pieniadze staja sie twoje. 

Wczoraj pisałeś że kontrolujesz swoje  pieniądze wybierając rząd (partię rządzącą) co 4 lata. Jaki jest twój wpływ na pieniądze z twoich podatków za PO i teraz za PIS? 

To co wkleiłeś z Tuskiem niestety jest prawdziwe chociaż nigdy nie powinien tego powiedzieć publicznie.  Wiem że się zasapiesz zaplujesz zasmarkasz ale nigdy racji nie przyznasz bo Tusk racji mieć nie może i już. Na pociechę powiem ci  że jestem zaskoczony pozytywnie min. Błaszczakiem po tym jak oszołomstwo z MON pogonił, dogadał sie z Dudą, zaniechał konieczności apeli smoleńskich , zarząd PGZ wyrzucił na pysk. Najwyraźniej ilość patologii nawet jak na PIS musiała być tam za duża

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ulman napisał:

Pieniądze w  budzecie są własnością skarbu państwa i nic ci do nich. Jak ci coś wypłacą to wtedy na powrót stają sie twoje. Wypełniają pity i płacą haracz państwu i właśnie w tym momencie ich pieniądze staja się pieniędzmi z ich podatków ale już nie są ani trochę ich bo nie maja nad nimi jakiejkolwiek kontroli. Jak ci zwrócą z PITu to wtedy pieniadze staja sie twoje. 

Wczoraj pisałeś że kontrolujesz swoje  pieniądze wybierając rząd (partię rządzącą) co 4 lata. Jaki jest twój wpływ na pieniądze z twoich podatków za PO i teraz za PIS? 

To co wkleiłeś z Tuskiem niestety jest prawdziwe chociaż nigdy nie powinien tego powiedzieć publicznie.  Wiem że się zasapiesz zaplujesz zasmarkasz ale nigdy racji nie przyznasz bo Tusk racji mieć nie może i już. Na pociechę powiem ci  że jestem zaskoczony pozytywnie min. Błaszczakiem po tym jak oszołomstwo z MON pogonił, dogadał sie z Dudą, zaniechał konieczności apeli smoleńskich , zarząd PGZ wyrzucił na pysk. Najwyraźniej ilość patologii nawet jak na PIS musiała być tam za duża

A dlaczego  zwracają  ludziom  nie  ich  pieniądze   co im  do pieniędzy  Państwowych,  Dlaczego  ZUS  wypłaca  Polakom Emerytury   przecież  to nie ich  pieniądze

Wybierając  Rzad  mam wpływ na Pieniędzy w budżecie  Państwa.  A czy rządzi Partia na którą  głosowałem czy też nie.   nie zmienia faktu  o tym  że  Pieniądze  w Budrzecie  Państwa  Są własności  Wszystkich  Polaków  płacących  Podatki.

Tak jak Pieniądze w ZUS  należą  do  wszystkim  płatników w ZUS   itd.

A  opowiadanie  głupot  że  to nie są  pieniądze  Polaków  jest  po prostu  propagandą  dla  upośledzonych  idiotów

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Jak to twoje pieniądze to niech ci budzet zwróci wszystkie podatki które tam wpłaciłeś.:)

W końcu to twoje więc łaski nie robią a jak nie będą chcieli to znaczy że to złodzieje.

Opublikowano

4 minuty temu, marekfarmer napisał:

A dlaczego  zwracają  ludziom  nie  ich  pieniądze   co im  do pieniędzy  Państwowych,  Dlaczego  ZUS  wypłaca  Polakom Emerytury   przecież  to nie ich  pieniądze

Wybierając  Rzad  mam wpływ na Pieniędzy w budżecie  Państwa.  A czy rządzi Partia na którą  głosowałem nie zmienia faktu  o tym  że  Pieniądze  w Budrzecie  Państwa  Są własności  Wszystkich  Polaków  płacących  Podatki.

Tak jak Pieniądze w ZUS  należą  do  wszystkim  płatników w ZUS   itd.

A  opowiadanie  głupot  że  to nie są  pieniądze  Polaków  jest  po prostu  propagandą  dla  upośledzonych  idiotów

Tak, tak pamiętam o tym. szczególnie kiedy dzwoni ktoś z US i daje do zrozumienia że jeśli byśmy wpadli na głupi pomysł wystąpienia o zwrot Vat to można spodziewać się strzałów z ich strony.  To jednak nie pozwala ani przez chwilę myśleć inaczej.:D

Gość marekfarmer
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Jak to twoje pieniądze to niech ci budzet zwróci wszystkie podatki które tam wpłaciłeś.:)

W końcu to twoje więc łaski nie robią a jak nie będą chcieli to znaczy że to złodzieje.

A co  robi  Vatowiec   co miesiąc  ???

Opublikowano (edytowane)

Vatowiec co miesiąc składa deklaracje do US. 

Nigdy nie odzyskasz całego zapłaconego Vatu bo taki podatek nie miałby sensu. Zwróci ci budzet wszystkie podatki tam wpłacone skoro są twoje?

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano

Ulman

Nie  zwróci  mi całości  bo musi  dać  tobie  w postaci  500+ żebyś  miał za co dzieci  utrzymać  :) 

Opublikowano
23 minuty temu, Ulman napisał:

Twoje wywody są naprawdę poyebane.

Opublikowano
Przed chwilą, marekfarmer napisał:

Ulman

Nie  zwróci  mi całości  bo musi  dać  tobie  w postaci  500+ żebyś  miał za co dzieci  utrzymać  :) 

Prawie nic ci nie zwróci bo to już nie są twoje pieniadze a budzetowe i zadne zaklęcia tu nie pomogą. 

Alamo , a mozesz uzasadnić?

Opublikowano

Jednostronne w poglądach to forum się robi a czuję się wywołany zestawieniem - biologia a tragedia, bo sam porównuję procesy biologii ze społecznymi.

Nieuwzględnianie prostych, biologicznych zależności takich jak desperacja w obliczu np. głodu. naturalna agresja, instynkty społeczne/stadne i związane z tym odruchy.

W nas - ludziach jako istotach "stadnych" są dwie sprzeczności; agresja jako drapieżnikach i empatia jako społecznych, oczywiście w sytuacjach krytycznych pojawia się instynkt samozachowawczy który każdą istotę w obliczu zagrożenia zamieni w potwora. Nie mam (jak zwykle) czasu na dłuższe wywody i dosyć obiektywnie zrobiony film chyba nawet przez Żydów sporo za mnie "da do myślenia" zanim się biologię z tragedią zestawi bo historie z filmu to tragedia ale jest pochodną tragedii wynikłej z wyzysku gdy śmierć z głodu i chorób dzieci narodów w których Żydzi bezinteresownie (darmo) kromkę chleba dawali tylko dzieciom żydowskim a innym bodaj by z głodu ginęli "nic za darmo" bo wtedy oni tragedię biologią tłumaczyli. Jednakowo zatem my się ich dominacji boimy jak oni nas i dotyczy to nie tylko relacji z tym narodem, ale między dowolnymi. Hasło rządu polskiego, aby gospodarka aspołeczna nie była bo nie ma jej sensu budować jeśli ma się tylko na darwinistycznej biologi opierać, gdzie podobne mechanizmy jak w tym filmie zostaną wykorzystane do budowania tzw. "selekcji rynkowej" gdzie za normę uznaje się argument - nie chcesz tego robić za tyle? to kto inny zrobi; zasługuje na odpowiedź - to każ swoim dzieciom na tych warunkach pracować i przeżyć - konflikt "murowany".

Prawicowość w czystej postaci to niewolnictwo bez żadnych praw tych słabszych gdzie tylko siła jest miarą wartości i literalne stosowanie wielu pomysłów nawet z tego forum niewolnictwem jednych wobec drugich tylko się może zakończyć. W pewnym momencie suma siły niewolników równoważy siłę "panów" i to jest ta "masa krytyczna" (ruskie przerabiali kilkadziesiąt lat)... jakie to dzisiaj relacje koncentracji kapitału do demografii???... Rząd polski w założeniu tej masy krytycznej nie chciałby przekroczyć ale dobrymi chęciami... (Liroj też wie co zrobić z neofaszystami, tylko nie wie jak?)

jeśli masz godzinę to ten film jest niezłym komentarzem dla instrumentalnych oskarżeń i przykładów.  Jakość filmu słaba ale zrozumiały.

Wolę po tym wpisie zostać nazwanym lewakiem niż być radykalizm popierającym bydlakiem.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Alamo , a mozesz uzasadnić?

Jest kilka szczebli poziomu intelektualnego.Nie zaprzeczam,braków słownych nie masz,poświęcając swoje życie dla tematu polityki,w agrofoto wzbogadziłeś język.Każdy,poświęcając tyle czasu,życia dla wątku, odniesie poprawę.Jest jednak problem,poważny.Poziom przekonywania jest nadal śmietnikowy, musisz nad tym popracować.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Marek, może to jest prawda a może nie.  Tak naprawdę ważne jest w co ludzie wierzą i co uznają jako prawdę. Roman wierzył że wydobył więcej wegla w ubiegłym roku niż w 2016, ty wierzyłeś że pieniądze w budzecie są twoje , niektórzy wierzą że PIS to prawica itp itd.  Za chwilę okaże się że mimo nastrojow antysemickich  nikt nawet żadnego żyda w d*pę nie kopnął a wszystkich tylko głaskali, karmili i chronili. Co na te rewelacje nasz  IPN? 

ulman jeśli więcej się wydobywa a jest mniej węgla to prosty przykład ekonomiczny ile kopalń jest już mniej 8?? wiec tu masz odp 

Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale....

Kazdy wpis na tym forum,  to szok... . Wypowiedzi są tak różne ,że aż nieprawdziwe w swej treści. Zamiana przez zydów historii na histerię , jak widać dokonała się ostatecznie i to nie tylko w świadomości pokolenia holocośtam.  Wyuczona i wpojona histeria do głów młodego pokolenia zydów , wywołuje nasze instynkty obronne które bynajmniej nie będą zawsze polegały na znoszeniu upokorzeń i prostowania fałszywych stwierdzeń.  Ja, Polak, ceniący sobie wolność i niezależność nie zgodzę się na przenoszenie  odpowiedzialności jakichś nienazwanych z imienia i nazwiska przestępców kryminalnych , kolaborujących z wrogiem ,na moich przodków, na mnie i na moich potomków.  Idiotyczna polityka niepolskich przecież rządów , po 1980 roku , doprowadziła do uchwalenia ustawy o wypłacie odszkodowań  dla ofiar tego holocośtam . Tym samym zostałem obarczony , ja i moja rodzina odpowiedzialnością za rzekome to holocośtam.  Wypłaty realizowane są przecież  z moich podatków . Jednocześnie skoro stworzono i przyjęto te ustawę , to tak jakby potwierdzono odpowiedzialność Polski za to holocośtam. Przecież nie płaci się odszkodowań za coś co się nie należy i za co nie ponosi się winy. Zauważcie , że przeniesienie tego zobowiązania na żony po śmierci męża i na dzieci po śmierci matki , buduje się wielopokoleniowy kult tego holocośtam, i skazuje Polaków na traumę wiecznej odpowiedzialności. Ponieważ urodziłem się dobry kawałek czasu po II wojnie światowej , a moje dzieci po 1980 roku , wiec moja odpowiedzialność za postępowanie zarówno Polaków wobec zydów jak i zydów wobec Polaków , jest żadna.  Nie mam tu na myśli roszczeń majątkowych , które regulują całkiem odrębne przepisy prawne  państwa Polskiego. System oparty o to holocośtam jest tak samo totalitarny jak kilka poprzednich .  Nawet jeżeli jest mniej krwawy... .  Negacja zydów w Polsce jest jedynym możliwym aktem sprzeciwu wobec zydowskich rzadów i wpływów w Polsce. Przecież wszystkich nas nie posadzą.

10988275_939974339347128_1169590933397380671_n_j.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, ereksio napisał:

zydów nie wsadzamy, ale....

.  Negacja zydów w Polsce jest jedynym możliwym aktem sprzeciwu wobec zydowskich rzadów i wpływów w Polsce. Przecież wszystkich nas nie posadzą.

Każdy posiadający obywatelstwo polskie staje się Polakiem i dlatego uzyskanie powinno być trudne a za forsowanie interesów innych niż Państwa Polskiego stosunkowo łatwa utrata przywilejów z tego obywatelstwa wynikających.

Lepianka UE za państwo jeszcze być uznana nie może ponieważ nie ma równości w traktowaniu wszystkich jej obywateli. Jest to tylko federacja państw o wspólnocie interesów gospodarczych i zbliżonych kulturowych. Strategiczne interesy jak dotychczas nie zostały jednoznacznie określone co grozi niestabilnością i rozpadem.

W tej sytuacji należy próbować reform w samej federacji przedkładając jednak interes własnego państwa nad federację z racji jej niestabilności.

Żydzi nie są ani częścią federacji ani jej uprzywilejowaną częścią etniczną nawet formalnie i jak wszystkich innych ich traktować należy którzy są obywatelami państw z federacją zaprzyjaźnionych ale na mniejszych prawach niż jej członkowie

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

Chyba nikt nie podejmie się wyartykułowania tych strategicznych interesów. Takie coś miało by siłę rażenia na poziomie nowelizacji ustawy o IPN. Może i słuszne ale nie do wyegzekwowania. 
Poza tym w niektórych obszarach zaszłości historyczne mogły by zadziałać jak płachta na byka. Sam pomysł utworzenia armii UE, zamiast narodowych jakoś nie został entuzjastycznie przyjęty. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v