Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

18 minut temu, marekfarmer napisał:

2. ,,Roczna Krajowa koperta   finansowa   wyznaczana   jest   natomiast   na   
podstawie   historycznej   wielkość produkcji z lat 1989-1991 lub plonu referencyjnego dla zbóż  z lat 1986-1991
.,

3.  W przeciwieństwie do ciebie  ja wiem co się w szkole działo  jak do niej chodziłem  ty niestety zapewne żadnej szkoły nie masz poza Gimnazjum  którego  tutaj zreszta  broniłeś  :D:D .   Dziadek  ci bajek naopowiadał  i wierzysz  w  wielki POrządek Niemców  a tam jest  tak jak unas   niema prawie  nic lepiej   poza  lepszymi dochodami  Niemieckich farmerów    

2. Musze na spokojnie doczytać ale tu piszesz o kopercie na kraj co nie musi się przekłądać na indywidualne przypadki. 

3. Wiesz  co się w szkole działo jak do niej chodziłeś  i wiesz że 3 lata temu pojechali a potem już nie. Logiczne jest ze co najmniej  3 lata temu jeszcze w tej szkole byłeś. Zapewne chodziłeś też do gimnazjum co mi przypisujesz, zapewne przez pryzmat swoich doświadczeń. Tak więc młody kolego twoje poglady nie są poparte  jakimiś życiowymi doświadczeniami a filmami z youtuba i jakimis Gadowskimi. Dobre jest  to ze masz jeszcze szanse dorosnąć i nabrać dobrych prawicowych poglądów.

Skoro u Niemców jest jak u nas to znaczy żeśmy ich już dogonili?

Niemcy może mają lepsze dochody ale po zapłaceniu podatku nomen omen dochodowego zysków wcale większych mieć nie muszą. 

Znowu dziadek :/:SO.o?

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, agromatik napisał:

Masz absolutną rację marek. Bajzel na podwórkach jest podobny do naszego.  Ale urzędy są dla ludzi nie ludzie dla urzędów jak u nas, Ale przepisy są realne, masz nie stosować organicznych na zamarznięte, a nie od tego do tego jak u nas. Ale -masz schować leki, chemię do osobnej szafy lub pomieszczenia, a nie osobnego pomieszczenia i szafy dodatkowo jak u nas. Ale, jak masz zwierzęta w gospodarstwie to możesz mieć tam też przetwórstwo spróbuj tego u nas.

Dokładnie  Tak jest jak piszesz.  :) 

Co do  przetwórstwa  to  u nas  już  się  to  zmieniło  na lepsze  od  roku :) 

Ulman

Jesteś ,,głupszy,, niż ustawa  przewiduje  gdzie ja  napisałem że 3 lata  temu  chodziłem do szkoły    zacytuj mi proszę  i  ładnie na czerwono  zaznacz  :D  :D  :D 

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

3. Nie 20 lat  temu a 3 lata  temu. 

52 minuty temu, marekfarmer napisał:

3.  W przeciwieństwie do ciebie  ja wiem co się w szkole działo  jak do niej chodziłem  ty

Jeśli ostatni raz byli 3 lata temu bo  wiesz co się działo jak chodziłeś do szkoły  to chyba zaznaczanie jest zbędne?:D

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Nie  3 lata temu byli  w niemczach na praktykach  bo  ponad 10 lat  temu

3 lata  temu  wuja kupił ubłoconego  Fenda u Germańca

Czekam dalej  na post w którym  pisze  że  3 lata  temu  chodziłem do  szkoły 

Opublikowano (edytowane)

1 przecież ulman ci wkleił bajki wyborczej jak w czasie rolnicy strajkowali typu propaganda  jak się wy macie dobrze  czasami zastanawiam się ile ma spólnego z rolnictwem  bardziej pasuje jak parobek u kogoś 

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

3. Nie 20 lat  temu a 3 lata  temu.  Włącz sobie YT i  Vlogi  filmiki  Niemieckich farmerów   Mit  twojego  dziadka  przeminie  jak  Rządy  PO-PSL :D

cały ulman xD

W Niemczech 69200 gospodarstw funkcjonuje na powierzchni poniżej 10 ha. Z kolei 35200 gospodarstw dysponuje powierzchnią powyżej 100 ha. 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Gorszych niedbaluchów od Francuzów to w całej Europie nie ma . Każdy sprzęt od nich jest zdewastowany i zupełnie niedbany . Kumpel w tamtym roku był u siostry mieszkającej w Niemczech i tuż za Monachium przy samej autostradzie była wielka chauda  gnoju .  Sam byłem z tym samym kumplem u Szwabów po kombajn , to tępaki zielonkę przyczepką samochodową przywieźli i ręcznie po całym budynku roznosili . Głupie taczki  by im ile wyręki zrobiły , ale oni tak dzień dnia roznosili .  Likwidowali całe gospodarstwo , bo ojciec  nakupił  ziemi i sprzętu  , a syn lubił tylko ryby łowić . 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Kto był  na zachodzie  to wie  że  mit  ,,Niemieckiego  porządku,,   ma się  do  Przepisów   a nie  wyglądu  bo niczym  wygląd  w Niemczech nie odbiega  od Polskiego

Ale  Ulman  wie  najlepiej  :D  :D 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, marekfarmer napisał:

3.  Pewnie  dziadek ci powiedział  a ty w te bajki wierzysz.   w Niemczech   jest  tak samo jak w Polsce  Z naszej  szkoły TR  tylko jeden rocznik pojechał na praktyki    potem nikt już niechciał w ten bajzel  jechać.  W Niemczech   nie opodal Belina   jeszcze  nawet w Konia robią. Wuja jak kupił Fenda 714  3letniego od Niemca  to jak go  u siebie wymył  to 5 taczek błota  miał do sprzątania.  

2 godziny temu, Ulman napisał:

3. Pewnie do wschodnich landów 20 lat temu pojechali. Kupił tak ubłoconego Fenda?  Toż to nie widział co kupił:D

3. Nie 20 lat  temu a 3 lata  temu.  Włącz sobie YT i  Vlogi  filmiki  Niemieckich farmerów   Mit  twojego  dziadka  przeminie  jak  Rządy  PO-PSL :D

1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

3.  W przeciwieństwie do ciebie  ja wiem co się w szkole działo  jak do niej chodziłem  ty niestety zapewne żadnej szkoły nie masz poza Gimnazjum  którego  tutaj zreszta  broniłeś  :D:D .   Dziadek  ci bajek naopowiadał  i wierzysz  w  wielki POrządek Niemców  a tam jest  tak jak unas   niema prawie  nic lepiej   poza  lepszymi dochodami  Niemieckich farmerów    

28 minut temu, marekfarmer napisał:

Nie  3 lata temu byli  w niemczach na praktykach  bo  ponad 10 lat  temu

3 lata  temu  wuja kupił ubłoconego  Fenda u Germańca

Czekam dalej  na post w którym  pisze  że  3 lata  temu  chodziłem do  szkoły 

Nie brnij dalej bo nie długo nic ci się nie zgodzi. No i ten mój dziadek w 3 na 4 posty. :o

Napisałeś 3 godziny temu  że nie 20 lat  tylko 3 lata temu a przed chwilą że nie 3 lata temu tylko 10 lat temu. Marek nie jest najlepiej:(

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano

3.  Pewnie  dziadek ci powiedział  a ty w te bajki wierzysz.   w Niemczech   jest  tak samo jak w Polsce  Z naszej  szkoły TR  tylko jeden rocznik pojechał na praktyki    potem nikt już niechciał w ten bajzel  jechać.  W Niemczech   nie opodal Belina   jeszcze  nawet w Konia robią. Wuja jak kupił Fenda 714  3letniego od Niemca  to jak go  u siebie wymył  to 5 taczek błota  miał do sprzątania.  Reszta  sprzetu u niemca w hali  także  u*ebana.  W  chlebowie   jest duży  handlarz  maszyn szczególnie Prasy  z Francji  byłem tam i widziałem w jakim stanie to przyjeżdża z Francji do Polski.  G*wno wiesz bo g*wno  widziałeś

3. Pewnie do wschodnich landów 20 lat temu pojechali. Kupił tak ubłoconego Fenda?  Toż to nie widział co kupił:D

Moja odpowiedź tyczyła się zakupu Fenda  to że ty  odebrałeś  ją  o  wyjazdy na praktyki to  już  twoja  interpretacja :D 

Bardzo ciekawe jak bym mógł chodzić 3 lata temu do TR   jak od 7 lat prowadze gosp  a w 2011 skłądałem pierwszy wniosek na PROW  2007-13   :D 

Opublikowano

Ty dobrze napisałeś a ja źle odebrałem? K...wa,, zupełnie jak w TVPisxD

Każdy niech sobie sam wyrobi zdanie. 

W internecie to ty możesz napisać że nawet sapard dostałeś ale jak się czyta między zdaniami to widać co jest. 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

No  źle  bo nigdzie  nie napisałem że 3 lata  temu  chodziłem do  szkoły 

A cytowie  różnych wypowiedzi  z różnych postów  to  jest  poprostu  ,,Manipulacja,,   czyli  klasyczny  przykład  POwca

A żeby z ciebie zrobić  błazna  mógłbym wstawić  fotkę np.  Dyplomu  TR  z 2010 roku  :D  :D  albo Numer nadania  Producenta  ARIMR  z 2011 roku  :D  :D 

No ale poco  już  sam z siebie  go zrobiłeś  tym  ,,Niemieckim  porządkiem,,

Opublikowano
14 minut temu, marekfarmer napisał:

No  źle  bo nigdzie  nie napisałem że 3 lata  temu  chodziłem do  szkoły 

A cytowie  różnych wypowiedzi  z różnych postów  to  jest  poprostu  ,,Manipulacja,,   czyli  klasyczny  przykład  POwca

A żeby z ciebie zrobić  błazna  mógłbym wstawić  fotkę np.  Dyplomu  TR  z 2010 roku  :D  :D  albo Numer nadania  Producenta  ARIMR  z 2011 roku  :D  :D 

No ale poco  już  sam z siebie  go zrobiłeś  tym  ,,Niemieckim  porządkiem,,

Klasyczny PISnesmen wiejski. Do niczego się nie przyzna tak jak  cała socjalistyczna prawica xD

Gdzie ja niby te wypowiedzi zmanipulowałem?

Ty -  Z naszej  szkoły TR  tylko jeden rocznik pojechał na praktyki    potem nikt już niechciał w ten bajzel  jechać.  

Ja -   Pewnie do wschodnich landów 20 lat temu pojechali. 

Ty -  Nie 20 lat  temu a 3 lata  temu.   

Ty  - W przeciwieństwie do ciebie  ja wiem co się w szkole działo  jak do niej chodziłem 

Ty -  Nie  3 lata temu byli  w niemczach na praktykach  bo  ponad 10 lat  temu. 

Dyplom powiadasz? Tylko kto wie jak wyglądasz, jak masz na imię i czy to twój dyplom i nadanie producenta byś pokazał. Zeskanujesz kwity brata albo kuzyna......... Ja mam tytuł MBA  oraz doktorat z fizyki kwantowej :P

Ja tam jeździłem do dobrych farm by się czegoś nauczyć , podpatrzeć technologie  a nie do bankrutujących  padalców by jakiegoś taniego zabłoconego  grata kupić. Mamy najwyraźniej inna perspektywę.

Opublikowano

Niemcy to już we wojnę mieli traktory a to nie ich gospodarstwa były parcelowane wtedy tylko nasze . Oni nas okradali a nam nawet konie zabierano . Najpierw wojna nas zniszczyła , później komuna robiła to samo i kiedy niby mięliśmy swobodnie się rozwijać ???  Nawet czarnoziem z Ukrainy Szkopy kradły i to nie własnymi rękoma . Nie ma się więc na kim za bardzo wzorować . To pospolici wykożystywacze  z dziada pradziada . Aby tylko kogoś najechać i oszwabić 

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Ulman napisał:

Klasyczny PISnesmen wiejski. Do niczego się nie przyzna tak jak  cała socjalistyczna prawica xD

Gdzie ja niby te wypowiedzi zmanipulowałem?

Ty -  Z naszej  szkoły TR  tylko jeden rocznik pojechał na praktyki    potem nikt już niechciał w ten bajzel  jechać.  

Ja -   Pewnie do wschodnich landów 20 lat temu pojechali. 

Ty -  Nie 20 lat  temu a 3 lata  temu.   

Ty  - W przeciwieństwie do ciebie  ja wiem co się w szkole działo  jak do niej chodziłem 

Ty -  Nie  3 lata temu byli  w niemczach na praktykach  bo  ponad 10 lat  temu. 

Dyplom powiadasz? Tylko kto wie jak wyglądasz, jak masz na imię i czy to twój dyplom i nadanie producenta byś pokazał. Zeskanujesz kwity brata albo kuzyna......... Ja mam tytuł MBA  oraz doktorat z fizyki kwantowej :P

Ja tam jeździłem do dobrych farm by się czegoś nauczyć , podpatrzeć technologie  a nie do bankrutujących  padalców by jakiegoś taniego zabłoconego  grata kupić. Mamy najwyraźniej inna perspektywę.

Wyrywasz zdanie z kontekstu celem Manipulacji  :D  :D

Ty jesteś  klasycznym  Człowiekiem Anty.   Wszyscy  Rolnicy  mówią  to że  nie sprawiedliwe jest  to  że niemiec  dostaje  większe dopłąty. Twoja reakcja  na to  to  obrona  niemca  że mu się  należy  bo  Unia  daje mu więcej bo ma większe  Podatki i dlatego  ma wyższe dopłąty. Co jest  bzdurą   i ci to udowodniłem że  dopłaty  Unia  daje  w oparci  o archaiczne  plony.  Kilka osób  ci  piszesz  tutaj  że  Mit  twojego  Niemieckiego porzątku  nie istnieje  ale ty i tak dalej swoje .  To samo UE  piszesz  że zła  ale jak ktoś  ją krytykuje  to  ty stajesz w jej obronie. A jak błaźnisz  się  swoimi wypowiedziami sprowadzasz  dyskusje  do jakiegoś nic nieznaczącego  słówka

Tacy użytkownicy  (opozycji forumowej) jak  Zetorki12,  Jacus, Marko-kolo, Agromatik ...,  Widać  ich  w życiu tego  forum  w komentowaniu  zdjęć  tematów  innych  a ciebie  niema   tylko twoim  zajęciem  to  Polityka  i  sianie g*wno burzy.

Podsumowując  cię  to  są dwie  możliwości;

a) Ktoś  ci  za to  płaci   aby robić   g*wno burze  z każdej rzeczy jaką napisze  ktoś  popierający Rzad

b)  Jesteś  pracownikiem u jakiegoś   Rolnika  i wylewasz  sobie  tutaj swoje flustracje  i  niepowodzenia życiowe.

Obstawiał bym  raczej  odpowiedź b)  bo  nie jesteś  taki bystry  żeby  dostawać  kasę  za te twoje bzdety. 

Opublikowano

My Polacy mamy w  Niemczech przypisaną łatkę złodziejaszka , bo niby aut im najwięcej ukradliśmy . Tylko że to sami Niemcy na tym najwięcej korzystają  , bo auta wszystkie ubezpieczone  i kupca szukać nie muszą . My niby złodziejaszki a oni to kto ???? Zakon krzyżacki to niby "niewiernych" tylko chciał nawracać ??Hitler też porządki z gorszą rasą robił . Teraz też Muzułmanów z dobroci serca przyjmują ????? Gdyby Tusk z Polski nie uciekł , to i Muzułmanów  by nie musieli zapraszać , bo ten by dokończył dzieła wyprzedaży własnego  kraju i Polacy by musieli na kolanach do szwabów za pracą iść .  Będą wymyślać "Solidarność  Europejską " aby pozbyć się WŁASNEGO kłopotu .  Pytał się ktoś nas o zdanie zanim Merkel   zaprosiła muzułmanów jak my na to patrzymy ?????? 

Może Ulman po prostu ma niemieckie korzenie ??

• Like 4
Opublikowano

Dobrze gadasz , ale z tym że kradzież to właściwie zaleta , to już się nie zgadzam .

Opublikowano (edytowane)

Kradzież to jedno z głównych praw dzikiej przyrody, w społecznościach jedynie wewnątrz nich kradzież zastępuje współpraca. Nacjonalizmy dzielą całą społeczność ludzi na pomniejsze a czasy przed nami raczej w kierunku nacjonalizmów zmierzają i niestety... mi się też to nie podoba, ale to się dzieje i tylko przyspieszyć może.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v