Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakie widzicie różnice pomiędzy byciem radykałem czy demokratą? Jakie widzicie różnice pomiędzy byciem prawicowcem i lewicowcem, antysemitą czy nazistą? A jakie różnice dzielą ortodoksyjnych zydów i ogólnoświatowych semitów ? To tylko nazwy, naklejki , i rodzaj wiary w to, że jest się lepszym.

Wujek Adaś mordował ludzi , bo uważał , że tylko jedna rasa to rasa Panów. Kiedy minister sikorski chciał "dożynać watahę" to był lepszy , czy gorszy od wujka Adasia? Nie był to żart , bo jakieś doświadczenie w tej materii miał  po Afganistanie. Czy lepszym był Obama i Bush ze swoimi "'bardzo '' pokojowymi nagrodami Nobla? Przecież to oni są największymi mordercami dzisiejszego świata.  Nie zacofanego XX wieku,  lecz 100 lat później , po październikowej rewolucji .  Czy wg. Was każdy kto uśmierci mniej istnień ludzkich niż wujek Adaś jest lepszy i jest ok ? A przecież  wujek Adas był nikim w porównaniu ze Stalinem czy Mao  . Czy premier izraela zlecający naloty bombowe na Syrię tez jest ok ?    Odpowiem Wam. Świat się niczego nie nauczył. Nadal jesteśmy w rozwoju na etapie człowieka pierwotnego. Mieszkamy w lepszych norach, lepiej się odżywiamy , korzystamy w sposób rabunkowy z darów ziemii , a poza tym cały czas walczymy o kość.

comment_PaSRGsnpKCWmBdF3l3Fe2aJVCnAMhbI7,w400.jpg

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

O to to.

Miałem coś dopisać ale do tego się wiele dodać nie da bo to cała Prawda a reszta to już tylko Polityka ze wszystkimi manifestami, deklaracjami Praw i .Księgami Świętymi wszelkich wyznań włącznie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Sikorski nie pojechał do Afganistanu jako zdeklarowany bojownik. Nie pojechał nawet walczyć, nie był doradcą wojskowym. To co tam zastał, albo go dopadło,  wywarło jednak wpływ na podejście do życia. Dożynanie watahy to tylko slogan, tak jak mieszkanie dla młodych albo leki dla seniorów. A można to traktować jako slogan bo zostało rzucone w naszych warunkach. W naszej historii pewne granice zostały już przekroczone i skutki odczuliśmy boleśnie.  Podobnie jak w naszych warunkach niemożliwym jest obecnie wyprowadzenie wojska na ulicę, więc wszelki pucz odpada. To że był w Afganistanie w czasie sowieckiej interwencji nie czyni z niego na naszym gruncie potencjalnego mordercy, być może na pewne sprawy patrzy ostrzej. 

Opublikowano

Ile Kulczyk musiał dać decydentom w owym czasie , żeby otrzymywać nasz majątek za bezcen ????? Nawet po śmierci zwolnili rodzinę od opłat spadkowych  mimo gigantycznego majątku .  Ci co o tym decydowali to aby ręka sprawiedliwości ich nie sięgnęła to specjalnie skrócili termin przedawnienia takich przestępstw gospodarczych . WIZJONERZY ???

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Już raz w to klikałem i "BEDZIE" a to mi znów wyskakuje bez "krzyżyka"

POLITYKA REKLAMOWA.jpg

Na początek powyłączam skrypty dla AF, ale nie oto chodzi zapewne Adminowi.

Edytowane przez dysydent
powód edycji - sumienie mnie ruszyło i dopisałem linijkę tekstu
Gość marekfarmer
Opublikowano
12 godzin temu, mirro napisał:

Ty chyba jednak nie rozumiesz dlaczego firmy chcą pozostać w strefie Unii. Wkleiłem link do artykułu aby pokazać jedną z argumentacji. A jest taka. " Mamy dobrych pracowników z Polski, są wydajni i tani. Po wyjściu z Unii będzie o nich dużo trudniej. Polska ma co raz lepszą infrastrukturę transportową, więc z tym tez nie będzie kłopotu. Rząd  udziela ulg i grantów. Przenieśmy więc produkcję do Polski bo to zagłębie taniej i dobrej siły roboczej, a i prawnie pozostaniemy w strefie handlu unijnego".
Wstałeś z kolan?

Co to  ma do  Polexitu   ????

Chiny  Indie  nie są w UE  a czemu tam firmy  Emigrują  ???

10 godzin temu, Ulman napisał:

Opozycja dąży do polexitu?  Ale jak ? Ale gdzie?O.o

:D

W Polsce 

Swoją  postawą  i zachowaniem przybliżają  Polskę  do  Polexitu.

10 godzin temu, Ulman napisał:

I tak pewnie nikogo nie skażą. Potrzebują wojenek afer i sPISków dla swojego elektoratu

Czyli  jak  zaczęli  robić  POrządki  to  teraz  sPiSek  ???

Przedtem pisałeś  że  nikogo nie wsadzą  a teraz  :D 

Wiedziałem że  tak będziesz  pisał  jak zaczną  rozliczać  POprzedników

A jak zaczną zamykać  Gajowych  i spółkę  to będziesz  pisał  że  to  ,,sPiSek  i Zemsta  polityczna,   że to  Stalinowskie Metody,,

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam - nie uważałem gdzieś wcześniej, ale o co z tymi "Gajowymi"... ? Dobra, sam se znalazłem.

Napisano 1 minutę temuCo  ma do  Polexi  ???

10 godzin temu, Ulman napisał:

Opozycja dąży do polexitu?  Ale jak ? Ale gdzie?O.o

:D

W Polsce 

Swoją  postawą  i zachowaniem przybliżają  Polskę  do  Polexitu.

Bo nieumiejętnie dobierane argumenty osiągają odwrotny skutek do zamierzonego.

jakieś cuda mi tu wyszły muszę popracować nad tymi skryptami

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

1.Chiny  Indie  nie są w UE  a czemu tam firmy  Emigrują  ??? 

2.Swoją  postawą  i zachowaniem przybliżają  Polskę  do  Polexitu.

3.Czyli  jak  zaczęli  robić  POrządki  to  teraz  sPiSek  ???

4.Przedtem pisałeś  że  nikogo nie wsadzą  a teraz  :D 

5.A jak zaczną zamykać  Gajowych  i spółkę  to będziesz  pisał  że  to  ,,sPiSek  i Zemsta  polityczna,   że to  Stalinowskie Metody,,

1. No ale przecież pisałeś że tam patologia, komuna , za miskę ryżu pracują  i że za taki rozwój to ty dziękujesz? Weź się zdecyduj:/

2. Ale w jaki sposób? Co takiego robią i czemu konsekwencją będzie Polexit? Za  to ich chyba popierasz:D

3. Robią porządki od 2,5 roku i co takiego nawojowali? Kilka osób w areszcie komisje i fakty medialne ku uciesze ludu pracującego. Popatrz że jak awantura z żydami przycichła to od razu znalazł się nowy skandal i afera. Wojenka musi być

4. Teraz ci napisze to samo. Areszt to rozwiązanie tymczasowe  bo człowiek podejrzany i zatrzymany. Jak udowodnią i skarzą prawomocnym wyrokiem to wtedy jest winny i idzie do paki. Niestety jak widać na twoim przykładzie społeczeństwo nie rozróżnia aresztu od więzienia

5. Jakby mogli i mieli za co to by już to dawno zrobili. Nigdy ich nie zamkną bo jaki potem byłby sens plucia na takiego co już siedzi?  O czym byś wtedy PISał?  Teraz można nieustannie spekulować, szczuć, snuć domysły, naciągać rzeczywistość i to z powodzeniem zajmuje uwagę elektoratu. 

Opublikowano

Jeśli będzie tak jak Ulman pisze , to znaczy że ci z PIS nie są ani krzty lepsi od tamtych z PO i tyle .  Do pewnego momentu przeciąganie wsadzania do paki można jakoś tłumaczyć  , ale to do czasu . W przeciwnym wypadku sprawa  odwróci się  przeciw oskarżycielom . 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Co to  ma do  Polexitu   ????

Chiny  Indie  nie są w UE  a czemu tam firmy  Emigrują  ???

Co będziemy musieli zrobić aby w razie czego wyrównać straty związane z wyjściem z europejskiej strefy handlu? Co będziemy musieli zrobić aby firmy nie wyniosły się na Ukrainę? Przecież pracownicy z Ukrainy też przemieszczają się po Europie, więc ktoś może wpaść na pomysł aby tam przenieść produkcję. 
Jeśli chodzi o Indie to już są poważnym graczem na rynku finansowym. Taki koncern TATA jest właścicielem Jaguara i Landrowera. 
W ogóle bym się nie zdziwił gdyby na koniec negocjacji okazało się że na szybko zrobią drugie referendum i nie wyjdą z Unii. Powoli chyba zaczynają zdawać sobie sprawę w jak czarnej d*pie się znaleźli.

Edytowane przez mirro
Gość marekfarmer
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

1. No ale przecież pisałeś że tam patologia, komuna , za miskę ryżu pracują  i że za taki rozwój to ty dziękujesz? Weź się zdecyduj:/

2. Ale w jaki sposób? Co takiego robią i czemu konsekwencją będzie Polexit? Za  to ich chyba popierasz:D

3. Robią porządki od 2,5 roku i co takiego nawojowali? Kilka osób w areszcie komisje i fakty medialne ku uciesze ludu pracującego. Popatrz że jak awantura z żydami przycichła to od razu znalazł się nowy skandal i afera. Wojenka musi być

4. Teraz ci napisze to samo. Areszt to rozwiązanie tymczasowe  bo człowiek podejrzany i zatrzymany. Jak udowodnią i skarzą prawomocnym wyrokiem to wtedy jest winny i idzie do paki. Niestety jak widać na twoim przykładzie społeczeństwo nie rozróżnia aresztu od więzienia

5. Jakby mogli i mieli za co to by już to dawno zrobili. Nigdy ich nie zamkną bo jaki potem byłby sens plucia na takiego co już siedzi?  O czym byś wtedy PISał?  Teraz można nieustannie spekulować, szczuć, snuć domysły, naciągać rzeczywistość i to z powodzeniem zajmuje uwagę elektoratu. 

1.Czy ja pisałem że mamy naśladować  Chiny ?????

2. Swoim zachowaniem szczuciem Unią  Polaków  co  przynosi skutek odwrotny do ich zamierzonego.  Bo w więszkości  Polacy  nie lubią   jak im ktoś coś  karze  albo  nakazuje  szczególnie z poza granic.

3. Co  nawojowali  a to  że w Końcu  spółki skarbu Państwa  zarabiają.  I  Powoli   robią  porządek  z POprzednikami. Sądy  powoli reformują  i   wszystko idzie w dobrym kierunku.

4.  Takie jest  kolej rzeczy  najpierw  areszt  potem więzienie :) 

5.  Nie  mogli  do puki  Sądy nie  były  zreformowane  i  społeczeństwo  nie było na to gotowę. Powoli Grunt  przygotowują  i  aresztowania  na pewno  w niedługim czasie  nastąpią :D  :D . Kaczyński  podkreślał wielokrotnie  że  potrzebuje 8 lat  żeby  zrobić  POrządek  bo w 4 lata  wszystkiego nie zrobią

1 godzinę temu, mirro napisał:

Co będziemy musieli zrobić aby w razie czego wyrównać straty związane z wyjściem z europejskiej strefy handlu? Co będziemy musieli zrobić aby firmy nie wyniosły się na Ukrainę? Przecież pracownicy z Ukrainy też przemieszczają się po Europie, więc ktoś może wpaść na pomysł aby tam przenieść produkcję. 
Jeśli chodzi o Indie to już są poważnym graczem na rynku finansowym. Taki koncern TATA jest właścicielem Jaguara i Landrowera. 
W ogóle bym się nie zdziwił gdyby na koniec negocjacji okazało się że na szybko zrobią drugie referendum i nie wyjdą z Unii. Powoli chyba zaczynają zdawać sobie sprawę w jak czarnej d*pie się znaleźli.

Jakie straty  jak będą  same korzyści ???

Dlaczego  Polska by miała przestać  handlować  z zachodem ????

A Dlaczego mają  wynieść  się  na Ukrainę ???

Jak Polskę nie będzie  obowiązywać  dyrektywy  UE  więc  wszystkie  Opłaty   klimatyczne itd  nie będziemy ponosić  przez co  koszty  produkcji  u nas spadną  więc  poco miały by się firmy  od nas  wynosić skoro produkcja  u nas  będzie  się  opłacać  ????

Opublikowano

Tobie jako rolnikowi też? Może energia nagle potanieje? Pewnie za części do maszyn z terenu UE też zapłacisz dużo mniej?  Euro do złotówki będziemy przeliczać  1 do 1.:D

Gość marekfarmer
Opublikowano

Energia  Potanieje   bo nie trzeba będzie  płacić  haraczu 

Opublikowano

Taaa jasne, już wrzucono firmom energetycznym betonowe koło ratunkowe w postaci kopalń, zaraz ogłoszą składkę na elektrownię jądrową. Same obniżki kosztów się szykują. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Przestali by płacić  haracze  ekologiczne  i energia  by potaniała

Nawozy   itd.

Opublikowano

Taaa , " I żyli długo i szczęśliwie " . Na podstawie obserwacji jakiego kraju Twoje przepowiednie ?

Opublikowano

W jakim okresie , bo chyba przegapiłem na Lekcjach historii ?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Sięgnij do  faktur  za nawozy  z przed UE   i zobacz 

Opublikowano

Aaaa , i tanie nawozy rozbujają całą gospodarkę ... Wszystko jasne . Ty może wytrzeźwiej po ostatkach , albo skończ z bajkami .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v