Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

SmS z dużą dozą prawdy. Piloci zeszli poniżej 100m - prawda. Podczas mgły- prawda. Co się musiało stać aby to zrobili, pomimo że im nie wolno- do ustalenia. Kto ich mógł nakłonić do samobójstwa - do ustalenia. 

czyli co nie było by lepiej wezwać miedzy narodową komisje  co bada katastrofy   i wszystkie spekulacje by udzieli ale nie bo po co a 20 tajemniczych samobójstw smoleńskich wytłumaczysz mi 

Opublikowano

To że Ty określasz je jako smoleńskie nie świadczy o tym że taki był ich główny powód. Z resztą wtedy wszyscy musieliby być agentami Moskwy i Rosjanie zacierali ślady eliminując pionki. Bo to przecież Rosjanie to zorganizowali , prawda?

Opublikowano (edytowane)

oj miruś życia 25 lat w Polsce nic cie nie nauczyło lepper też był idiotą według twojej teorii   

Krzysztof Knyż [2 czerwca 2010 roku]. Moskiewski operator „Faktów” TVN. Zdawkowe komunikaty TVN mówiły o chorobie. Prasa zagraniczna pisała, iż został zamordowany we własnym mieszkaniu. Był operatorem, który sfilmował podchodzenie do lądowania polskiego samolotu prezydenckiego na lotnisku w Smoleńsku. Był jednym z pierwszych reporterów, któremu udało się znaleźć w miejscu wypadku zanim rosyjskie siły specjalne zmusiły do jego opuszczenia. Materiały telewizyjne z pierwszych chwil, gdy nie było wiadomo jeszcze co się stało i tuż sprzed katastrofy – zniknęły.

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

oni wierzą wyborczej wyborcza opisała to jako zwykła klątwa smoleńska która się zdarza xD

24 minuty temu, mirro napisał:

SmS z dużą dozą prawdy. Piloci zeszli poniżej 100m - prawda. Podczas mgły- prawda. Co się musiało stać aby to zrobili, pomimo że im nie wolno- do ustalenia. Kto ich mógł nakłonić do samobójstwa - do ustalenia. 

czyli platforma lepsza jak Rosjanie i komisje wiedziała po 24/48 godzinach xD

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, mirro napisał:

jakby co "teoria Bruce-a Willis-a" jest moja. 

Może to niezbyt taktowne, ale nie mogłem się powstrzymać.

no i Roman176 mnie wyprzedził.

Edytowane przez dysydent
powód edycji Roman176
Gość marekfarmer
Opublikowano

Najlepiej by było  drugiego Tupolewa  rozbić   w podobny  sposób 

skoro  Dronami  idzie  sterować zdalnie  to  zmodyfikowanie  tupolewa  nie powinno stanowić  większego  problemu  wtedy  były  by wiadomo na 100%  czy  był zamach  czy też  nie

Opublikowano

Sądząc po treści ktoś z poziomu Dowództwa Operacyjnego, Dowództwa Sił Powietrznych został zapytany co mogło się wydarzyć. Bazując na danych z przebiegu lotu, meldunków tak od pilota TU jak i Jaka można było wyciągnąć takie wnioski.  Wyrzutni BUK w pobliżu nie było, do zestrzelenia nie doszło.

Opublikowano

Praca domowa

Znaleźć gdzieś materiał z komentarzem Rosyjskiego MSZ odnośnie wizyty ś. p. Prezydenta RP w Gruzji lub jego działań demaskujących rosyjski imperializm w czasie kryzysu gruzińskiego. 

Ciekawe czy ktoś coś znajdzie?

Opublikowano

miruś a to przypadek ze wsi Komorowski i Tusk na czele gdy byli u władzy najwięcej afer i najwięcej śmierci ważnych ludzi  

Należał do założycieli Kongresu Liberalno-Demokratycznego. W 1991 został przewodniczącym KLD, który w wyborach parlamentarnych w tym samym roku zdobył 37 mandatów w Sejmie i 6 w Senacie, a Donald Tusk został jednym z posłów I kadencji[3]. Kierowana przez niego partia znalazła się w opozycji wobec rządu Jana Olszewskiego Po przegłosowaniu wotum nieufności wobec tego gabinetu w 1992 był jednym z inicjatorów zawiązania koalicji parlamentarnej siedmiu ugrupowań politycznych, która powołała rząd Hanny Suchockiej.

W okresie PRL działacz opozycji demokratycznej, w latach 1990–1991 i 1992–1993 wiceminister obrony narodowej, w latach 1991–2010 poseł na Sejm I, II, III, IV, V i VI kadencji, w latach 2000–2001 minister obrony narodowej, w latach 2005–2007 wicemarszałek Sejmu V kadencji, w latach 2007–2010 marszałek Sejmu VI kadencji. Od 10 kwietnia 2010 do 8 lipca 2010 wykonywał tymczasowo obowiązki prezydenta RP.

dziwnym przypadkiem najwięcej śmierci O.o tajemniczych 

a czemu ginęli po casie też klotwa

Prof. Stefan Grocholewski – ekspert od odczytywania nośników cyfrowych, wykrył manipulacje w nagraniach cz. skrzynek z CASY. Zmarł nagle 31.03.2010r na raka.

klątwa leppera 

Róża Żarska – adwokatka Leppera – “zmarła w lipcu 2011 r. w Moskwie.

12 czerwca 2011 roku samobójstwo przez powieszenie popełnił oficer Służby Kontrwywiadu Wojskowego, służący w Centrum Wsparcia Teleinformatycznego i Dowodzenia Marynarki Wojennej w Wejherowie. Żołnierz posiadał najwyższą klauzulę dostępu do materiałów niejawnych.

Wiesław Podgórski – (? – przed 30.06.2011) – był doradcą A.Leppera, gdy ten by ministrem rolnictwa, znaleziony martwy w biurze Samoobrony. Jako przyczynę śmierci podano samobójstwo.

Dr Ryszard Kuciński – “zmarł” w maju 2011 r.- prawnik Andrzeja Leppera, który zdeponował u niego dokumenty, zawierające wiedzę na temat prominentnych polityków.

tylko barani tępi wierzą w przypadek i fani wyborczej to porostu klątwa xD

spiek morze być jeden 

a niecała seria hahahaha i lata tych samych ludzi xD

5 minut temu, Elektryk napisał:

A poPISdoleńcy w zamach.xD

a case lepper i setki samobójstw to zamach ?? 

26 minut temu, dysydent napisał:

jakby co "teoria Bruce-a Willis-a" jest moja. 

Może to niezbyt taktowne, ale nie mogłem się powstrzymać.

no i Roman176 mnie wyprzedził.

hehe dobre 

• Thanks 1
Opublikowano

Co to ma wspólnego ze Smoleńskiem? Chcesz aby wolontariusze się tym zajmowali? Zapomnij! Wymień mi tu wszystkich co zginęli w różnych okolicznościach od 1970 i każ mi się z tego tłumaczyć. Poruszamy się w określonych ramach i dyskutujemy o określonych sprawach. Każde poszerzenie tematu powoduje tylko jego rozmycie. 

I tak prawidłowością jest że co jakiś czas nasza dyskusja zatacza krąg i wracamy do Smoleńska, Leppera, samobójstwa płk Petelickiego. Wnosi to coś do realnego spadku głupizny uprawianej przez miłościwie panujących? Ano nic. A dlaczego nic? Bo działamy zgodnie z ich intencją. Kłócimy się o nieboszczyków a im pozwalamy się zajmować własnym bagienkiem. To wygodne więc nie będą nam przeszkadzać.

Opublikowano (edytowane)

Aby nie zmuszać do oglądania amerykańskich starych filmów.

We mgle wystarczy obniżyć "punkt przyziemienia" taki wirtualny poziom lotniska aby samolot wylądował w krzakach daleko przed pasem startowym.

Tylko że zamach nikomu tu nie na rękę bo można teraz pisać to co ja w kilku ostatnich wpisach i nie można moich przypuszczeń obalić tak samo jak ja nie mam dowodów na ich poparcie. Nie po to zresztą jakieś kolejne teorie wymyślam

Rządy pokomunistyczne w Polsce miały za zadanie przebudować gospodarkę na nowoczesne standardy tylko im się przebudowa z rozbiórką pomyliła i nawet k....a fundamenty zaczęli rozkuwać i jeśli podwyższona śmiertelność wynik nieszczęśliwych wypadków w tych czasach wśród elit to co najmniej świadczy o wyjątkowym partactwie co w skutkach na jedno wychodzi, Najwięcej nowoczesności w Polsce w tym czasie zarówno w gospodarce jak i handlu czy nawet bankowości wprowadzili ...Niemcy. Ręce opadają z takimi gospodarzami a kto wie czy obecni będą lepsi, ale dzisiaj całkiem inaczej patrzymy na rzeczywistość i to jest w największej mierze zasługa środowisk z PiS-em związanych. A pisze to ten który na wyborach ostatnich nie był i na następne się nie wybiera bo na PiS nie zagłosuję i alternatywy nie widzę. 

Było powiedziane wcześniej - deficyt intelektu we władzach - czy jakoś tak. Jest trochę lepiej niż było ale nie o taki intelekt mi chodzi.

Edytowane przez dysydent
no weź tu nie edytuj jak błędy i niedopowiedzenia ci za pierwszym razem wyszły
Opublikowano
28 minut temu, Roman176 napisał:

ulman wytłumacz mi logicznie tupolew bo wykarczowaniu lasu km nawet skrzydło mu nie dopadło ...  słyną propaganda Błasika  czysta definicja propagandy nożyczkowej  jeszcze wszyscy z po dostają sms co i jak mają gadać po co ??

Co do pierwotnego tematu - nadal twierdzisz że po zderzeniu z brzozą a przed lądowaniem na dachu Tupolew się rozleciał?

Jak leciałeś kiedyś samolotem i masz jakąkolwiek wiedzę z fizyki to powinieneś wiedzieć że  

1. Samolot przed lądowaniem zmniejsza prędkość by się zniżać przy całkowitym wysunieciu klap które zapewniają jak największą siłę nośną przy jak najmniejszej predkości Przed samym lądowaniem ujmują ciągu by opaść a nad samą ziemą  czasem  nieco podrywają by łagodnie usiąść.  Jeśli mieli świadomość że mają do pasa jeszcze kilkaset metrów to lecieli dużo szybciej niż wynosi przyziemienie

2. Jesli ktoś ląduje w lesie świadomie to przed zetknięciem z drzewami zmniejsza prędkość jak najbardziej co zmniejsza ryzyko uszkodzeń. Dodatkowo ścinając wierzchołki od samej góry jest wyhamowywany i jeszcze bardziej spada prędkość. Spadając ścina coraz grubsze pnie i coraz bardziej wytraca predkość.  

3 Lądowanie w lesie ma też zapewne inne parametry jak zagęszczenie drzew ich grubość pore roku oraz pewnie inne o jakich nie wiemy

4. Jak już wspomniałem przy nie dużej predkości podejścia,  powierzchnia skrzydeł , a nie prędkość w największym stopniu generuje siłę nośną. Utrata części lewego skrzydła obniżyła znacząco jego siłę nośną. Prawe skrzydło miało wiekszą powierzchnię i siłę nośną więc ciągneło do góry prawa stronę i samolot przechylił sie na lewo. Czym bardziej się przechylał tym bardziej tracił siłę nośną, by w położeniu skrzydeł 90 stopni do podłoża nie mieć jej wcale. Będąc w ruchu obrotowym przekręcił sie jeszcze trochę bardziej i opadł na dach.

5. Jesli cię to nie przekonuje to zrób najprostsze  doświadczenie. Weź 3 metrowy kij w ręce przed siebie rozpędź się i wejdź żwawo w jakieś wysokie krzaczki czy trzciny. Wyhamują cię równomiernie i łagodnie. Następnie zrób to samo ze stojącym po lewej drzewem i jeszcze uderz w 2/3 długości lewej strony . Obróci cie w lewo aż miło. 

Jeśli nie było w kokpicie Błasika to kto był? Jakiś cywil  bez pojecia o lataniu ich instruował? Nie zaprzeczysz że słychać że był tam ktoś spoza załogi?

Opublikowano
42 minuty temu, marekfarmer napisał:

skoro  Dronami  idzie  sterować zdalnie  to  zmodyfikowanie  tupolewa  nie powinno stanowić  większego  problemu  wtedy  były  by wiadomo na 100%  czy  był zamach  czy też  nie

Uważasz że drugi by wylądował bezpiecznie ?

Opublikowano

To idiotyczny pomysł. Nie da się przeskoczyć bezwładności mechanizmów wykonawczych, więc reakcja maszyny nie odpowiadałaby reakcji rozbitej. Teraz pytanie. Wysadzamy samolot czy nie, bo drugiej okazji nie będzie. Kolejne, gdzie należałoby to zrobić biorąc pod uwagę specyfikę terenu w Smoleńsku.  Jeżeli robimy taki numer wnioski mogą doprowadzić do całkowitego braku odpowiedzialności kontrolerów ze Smoleńska. Martwi nas to czy nie? Kolejna sprawa to działania załogi po uderzeniu skrzydła w brzozę. Jak te działania wpłynęły na końcówkę lotu przed zderzeniem z ziemią. Nie da się tego opisać w postaci programu. 

Opublikowano

miruś a zgadzasz się ze bez wraku nie można potwierdzić ekspertyz przecież oni po części składają i opisują a ta komisja jak pracowała  info z programu katastrofy w przestworzach 

Opublikowano

Tamta komisja przynajmniej miała kontakt z wrakiem, bo ta Antoniego to tylko telepatyczny. Próbki zostały przebadane pod kątem mat. wybuchowych. 
Najgorsze jest to że komisja Antoniego nawet nie próbowała się tam udać. 

Opublikowano (edytowane)

Zetorki , przecież napisał żeby go rozbić. Ciekawe kto by się podjął pilotować?

57 minut temu, marekfarmer napisał:

To Tupolew zdalnie sterowany był? Ale odjazd:/

42 minuty temu, dysydent napisał:

Praca domowa

Znaleźć gdzieś materiał z komentarzem Rosyjskiego MSZ odnośnie wizyty ś. p. Prezydenta RP w Gruzji lub jego działań demaskujących rosyjski imperializm w czasie kryzysu gruzińskiego. 

Ciekawe czy ktoś coś znajdzie?

Oni nie muszą szukać. Oni wiedzą że tak było i już:P

28 minut temu, mirro napisał:

Co to ma wspólnego ze Smoleńskiem? Chcesz aby wolontariusze się tym zajmowali? Zapomnij! Wymień mi tu wszystkich co zginęli w różnych okolicznościach od 1970 i każ mi się z tego tłumaczyć. Poruszamy się w określonych ramach i dyskutujemy o określonych sprawach. Każde poszerzenie tematu powoduje tylko jego rozmycie. 

W Polsce rocznie ponad 5 tys osób popełnia samobójstwa i ponad 3 tys w wypadkach komunikacyjnych. Jak dotyczy to polityków czy powiązanych z nimi osób to jest podejrzane bo im nie wolno. Wszystkim ale nie im. O Petelickim mówią że nie wyglądał na samobójcę. 90% na takich nie wygląda.

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, zetorki12 napisał:

Uważasz że drugi by wylądował bezpiecznie ?

Nie wylądował by  bezpiecznie  bo to nie możliwe.

Ale dało by  to  jasny obraz  czy Tupolew  po zetknięciu  z ziemią  do góry  kołami  może  się  rozpaść na takie kawałki.

dzisiejsza technika  daje  takie możliwości  mają  dane  z Czarnych skrzynek   co jak i kiedy było  więc   zrobić  takowy eksperyment  to  nic  skomplikowanego  w dziejszym świecie.

Skoro  Ruscy  oddać  wraku nie chcą  a jakoś  trzeba  odpowiedziec na to pytanie  co się stało.

Każda  katastrofa  wyjaśniana jest  od złożenia  wraku  z kawałków  w całość   nawet  ten samolot  co na ukrainie  zestrzelili  został  przewieziony  i  złożony  a nasz Tupolew  co  z nim robili  Rosjanie  po katastrofie  wybijali szyny  cieli  itd.   Żadnej  reakcji  ze  strony rzadu  nie było  na te  akty  niszczenia dowodów

Do tego  jak to mówił Petelicki  oddanie  śledztwa  gdzie  zgineli  generałowie NATO  Prezydent Kraju NATO  w  ręce  Wroga  NATO  jest   nieodpowiedzialne 

Ulman

swoim komentarzem potwierdzasz że  masz pusto   w głowie  :D  :D 

Edytowane przez marekfarmer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v