Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, zetorki12 napisał:

Nie interesują mnie szczegóły . Widzę tylko ile godzinowo było propagandy wcześniej , a ile teraz .

majaczysz teraz jednych i drugich stacja czeka na potknięcie przeciwnika wiec teraz jest wolne media kiedyś to było wszystko jednostronne ...

Opublikowano
3 godziny temu, marekfarmer napisał:

Obecnie  najgorsze  Media  informacyjne to  TVN  czym  udowodnili  ostatnią  konferencją  z  Rezydentami.

Ja  akurat w Telewizorze  to oglądam głównie  YT

W TVP  oglądam ; Koronę Królów , Agrobiznes, M jak Miłość, Good Doctor i to wszystko

Wiesz że informacyjnie TVN jest najgorszy a informacji w TVP nie oglądasz? Jak nie masz porównania to skąd wiesz? 

TVP  taki propagandowy  a  Koguta  Grilowali 

Bo założenie prezesa było że go poświęcą ale zagłosowali inaczej za co ich zresztą opi....olił

1.Nie wpuszczanie do TV  np. Mariana Kowalskiego  Wojciecha  Sumlińskiego i wielu  innych niewygodnych ludzi

2.Nie  twierdze  że  Teraz  niema  propagandy w TVP  bo  jest   ale  jeśli  porównywać   te dwa  okresy  to za czasów  PO-PSL  propaganda   była  10 razy  większa  niż  obecnie

1. Nienormalnych się nie wpuszcza. Dobrze robili. Teraz też Pawłowicz z Niesiołowskim nie powinni wpuszczać

2. Skąd wiesz że była 10 razy większa jak teraz nie oglądasz?

3 godziny temu, dysydent napisał:

Paradoksem jest że sam PiS tego od mediów nawet i nie wymaga a zwykłe lizusostwo niektórych redaktorzynów starających się być bardziej świętymi od samego Boga sprawia, że przekracza to czasami granice wszelkie i mówię - NIGDY NIE WIERZCIE DO KOŃCA W TO CO W JAKICHKOLWIEK MEDIACH SPOTKACIE ogólnie - W PRZESTRZENI PUBLICZNEJ, bo czasem przekazujący jest zwyczajnym głupkiem i poprzekręca nawet to co mu napisali do odczytania.

Jak wymienili całą kadrę na nowych wygłodzonych jełopów którzy sami by się nie przebili nigdy to marionetki przeczytaja wszystko co im wyświetlą bez zająkniecia. Ludzie szanujący się dawno odeszli mimo że za poprzednich rządów im nie przeszkadzało. Kurski miał rację - lud to kupuje.

W TVP  1 nie zwiększono  częstotliwości  Wiadomości

W TVP Info  tak samo  wszystko zostało  bez  zmian.

Wiadomości jest tyle samo ale intensywność  propagandy zwiększono kilkakrotnie. 70% czasu to mowienie o poprzednim rządzie w negatywnym świetle. Wina Tuska, przez ostatnie 8 lat, zaniedbania poprzedniej ekipy itd itp.

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Nie potrzeba oglądać żeby wiedzieć 

Ale jak?O.o

Strajk  Rolników  z Grudnia bodajże  też   tylko  Trwam  pokazała  ani TVP  ani TVN  ani Polsat  słowem  się nie zajękneła.

Więc  co ty za brednie  piszesz  ????

To Trwam oglądasz a TVP nie? Czy jednak oglądasz obie + TVN skoro wiesz co kto pokazał?

Daj spokuj z tym wośp 

bo to śmieszne  jest 

xDxDxD

Czemu?

1 godzinę temu, Alamo napisał:

Tzw. III RP będąca postkomunistyczną oligarchią, była we władaniu anty rozwojowych grup interesu - kompradorów. To samo jest na Ukrainie - tylko, że tam patologia była jeszcze głębsza, a wpływy Rosji większe. 

"Partie" takie jak PO czy .N są organizacjami tego samego rodzaju, PZPR - służyć zagranicznej sile, gnębić tubylców, mieć władzę czerpać z tego profity, a w zamian pozwalać na eksploatację tego obszaru, elyta to kopia nomenklatury PRL, zresztą w dużej mierze z niej się wywodzi

Do tej pory był dramat - http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/wiceminister-rozwoju-polska-gospodarka-w-latach-2004-2015-urosla-o-prawie-59-proc/0nnhhq

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Antoni Mężydło z PO dodał, że rozwój kraju z lat 2004-2015 "bardzo dobrze widać, jak się jeździ po Polsce". "Natomiast teraz jeszcze to bardzo dobrze brzmi" - skomentował.

tak samo mogę ja powiedzieć za pisu w cztery lata urosło 0 200% 

4 minuty temu, Ulman napisał:

2. Skąd wiesz że była 10 razy większa jak teraz nie oglądasz?

bo każde media miały płacone 20 baniek miesięcznie włócznie z Polsatem  a pis płaci Polsatowi ??

Opublikowano (edytowane)

Sukcesy gospodarcze to nie zasługa pracy jakiegokolwiek rządu a wynik nieprzeszkadzania tym którzy na te sukcesy pracują.

Wszystkie subwencje i dotacje wyróżniające dotowanych na rynku od innych fałszują rzeczywistą wartość podmiotów tworzących gospodarkę.

Nikt z rządzących wcześniej nie interesował się przemysłem meblarskim w Polsce i ten stał się czwartym na świecie a trzecim w Europie.

Widziałem Premiera jak obiecywał wsparcie dla tej branży.... no to już mamy po meblarstwie bo politycy się nim zainteresowali i to nie ważne że z PiS-u, ogólnie URZĘDASY.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Roman176 napisał:

wytłumacz mi to ze ten sam samolot wykarczował km lasu i jest prawie cały a nasz rozsypał się na brzozie  ??

A ty wytłumacz jakim cudem współczesny samochód po uderzeniu w betonową przeszkodę lepiej chroni pasażerów, niż przepisowo jadąca limuzyna rządowa, która pomimo hamowania uderza w drzewo.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Roman176 napisał:

ułatwianie prowadzenia działalności i ulgi też mają wpływ 

TO TY NIE ZNASZ DEFINICJI LEWAKA JEŚLI COŚ TAKIEGO PISZESZ, Chociaż z Tobą się zgadzam w kwestii treści wpisu. Ale inaczej brzmi określenie ułatwienie a inaczej protekcjonizm mimo iż to to samo.

Edytowane przez dysydent
edytowałem bo pewny słuszności wpisu własnego nie jestem bo ja też tej definicji nie znam
Opublikowano

Albo kłamie BOR, albo kłamie Pani Premier, albo wszyscy kłamią. Chyba że Pani Premier skłamała, wszyscy o tym wiedzą i pozostaje kwestia jak ją z tego wyplątać. Wyobrażacie sobie nagłówki w mediach?

Opublikowano

No ja porównuję 2 samochody. Było przynajmniej kilkanaście metrów na hamowanie, więc z tych przepisowych 50km/h mogło zostać raptem ze 30km/h. Toż to nawet maluch by bardzo przy takim zderzeniu nie ucierpiał.

Opublikowano

W zasadzie BOR postanowił w miejsce uszkodzonych kupić limuzyny tej samej marki, więc chyba pretensji co do jakości nie ma. Pozostaje więc zmiana łba użytkownikowi.

Opublikowano

a jechali 50km/h ??

5 minut temu, gienio007 napisał:

Po co w ogóle  dyskutować  o ile bardziej za PIS TVP sieje propagandę ???? Za Po wszystkie media to robiły , teraz chyba TVNu i Polsatu o to nie oskarżycie ??

tvn się coś zmieniło tam wszystko po staremu zostało..

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

W zasadzie BOR postanowił w miejsce uszkodzonych kupić limuzyny tej samej marki, więc chyba pretensji co do jakości nie ma. Pozostaje więc zmiana łba użytkownikowi.

miruś czy ty jako wojskowy nie jesteś tak zwanym zdrajcą wojskowemu niewolno bluzgać na władze rządzącą bo łamie przysięgę wierności ?? 

1 minutę temu, mirro napisał:

A co mówią odczyty z rejestratorów?

miruś nie wiem...

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 10.02.2018 o 12:27, lukasz7604 napisał:

Jak to jest? Katastrofy smoleńskiej nie trzeba wyjaśniać bo wszystko wiadomo i to bez dostępu do wraku i  oryginałów czarnych skrzynek.

Ale wypadek Szydło trzeba zbadać z całą dociekliwości do ostatniego milimetra, przepytać wszystkich świadków w promieniu 40 kilometrów, udostępnić zdjęcia satelitarne, a wyjaśnieni oddać najlepiej pod nadzór TVN.

No nie wies jak trudno przesłuchać świadków? A to podobno sami alkoholicy więc moze byc to nawet niemożliwe

Opublikowano (edytowane)

Ale kierowca i Blaszczak ponoć twierdzili ze 50km/h. Zwykłe a8 zatrzymuje się ze 100km/h w 35m. Niech opancerzony waży 2razy wiecej i niech to będzie 70m przy takich samych hamulcach. Droga hamowania rośnie z kwadratem prędkości, więc zatrzymanie z 50km/h wymaga ok 17m. Czas reakcji kierowcy to ok. 1s a w tym czasie przy 50km/h pokona dystans 14m. Więc wystarczyło jakieś 30 metrów od podjęcia decyzji kierowcy o hamowaniu do zatrzymania pojazdu. A teraz wystrczy sprawdzić w jakiej odległości było drzewo od miejsca, w którym kierowca zauważył zajeżdżające mu drogę seicento czyli powiedzmy od skrzyżowania.

Edytowane przez Elektryk
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Roman176 napisał:

wytłumacz mi to ze ten sam samolot wykarczował km lasu i jest prawie cały a nasz rozsypał się na brzozie  ??

A kto ci powiedział że rozsypał się na brzozie?

34 minuty temu, Roman176 napisał:

Antoni Mężydło z PO dodał, że rozwój kraju z lat 2004-2015 "bardzo dobrze widać, jak się jeździ po Polsce". "Natomiast teraz jeszcze to bardzo dobrze brzmi" - skomentował.

tak samo mogę ja powiedzieć za pisu w cztery lata urosło 0 200% 

Tylko to powiedział pan z obecnej władzy http://www.biznesistyl.pl/ludzie/sylwetki/3771_adam-hamryszczak-podsekretarzem-stanu-w-ministerstwie-rozwoju.html

18 minut temu, gienio007 napisał:

Po co w ogóle  dyskutować  o ile bardziej za PIS TVP sieje propagandę ???? Za Po wszystkie media to robiły , teraz chyba TVNu i Polsatu o to nie oskarżycie ??

TVN to przeciwległy biegun do TVP. Jedni mówią że jest wszystko dobrze a drudzy że wszystko źle. Jedni i drudzy kłamią

17 minut temu, Elektryk napisał:

No ja porównuję 2 samochody. Było przynajmniej kilkanaście metrów na hamowanie, więc z tych przepisowych 50km/h mogło zostać raptem ze 30km/h. Toż to nawet maluch by bardzo przy takim zderzeniu nie ucierpiał.

Jak ze 100km/h hamuje na 35 metrach no może w tamtych warunkach na 45 to z 50 km/h po kilkunastu m hamowania ile by  miał?  pewnie z 15 :D. Tyle to mają dzieci które się zderzą w szkole i co najwyżej się otrzepią i lecą dalej. A tu auto pancerne, poduszki systemy, strefy zgniotu i takie zniszczenia. Musi Audi oszukiwać w testach zderzeniowych

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał:

a jechali 50km/h ??

tvn się coś zmieniło tam wszystko po staremu zostało..

No ja nie oglądam bo tam tylko geje i lesbijiki promują w każdym programie

Opublikowano

rejestratory  klamia bo po germansku mowia-dopiero jak nowa ustawa o ipn wejdzie w zycie to sie je przeslucha i na 3 lata do pierdla...........

znowu przedluzono sledztwo-bo nie ma danych z rejestratora,zostal wyloczony lub dane skasowano-trudno dzisiaj ustalic, jedna z bieglych okazala sie byc zona polityka pis-u ktory startowal w wyborach z szydlo na jednej liscie,  biegli wine przypisali sebastianowi k. , limuzyna jechala z predkoscia 55 km na godzine a w drzewo wjechala przy 30 , hamowanie utrudnila studzienka kanalizacyjna.

jedno jest pewne -zadnych syren nie mieli wlaczonych, byc moze koguty blyskaly, choc tez watpie, nieraz slysze co w krakowie  ludzie mowia gdy przejezdza rzadowa kolumna- raczej bez wielokropkow by sie nie obeszlo, komentarze mieszkancow oswiecimia i okolic byly by na pewno takie same....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v