Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

albo jestes trzezwy ,albo juz tyle wypiles ze nie dasz rady nieortograficznych i niegramatycznych glupot pisac9_9.

akurat slucham na republice antka- gdy odchodzi zapowiedzial ze do dwoch tygodni bedzie podpisany kontrakt na patrioty-cos przeoczylem, czy tillerson podpisal tajnie kontrakt ??????????

cos takiego pijasz

http://www.wiocha.pl/1491410,Chyba-jednak

Edytowane przez jacus
Opublikowano

ja mam pakiet w orange za 20 zl i jest, choc w sumie to ogladam rano-przy sniadaniu i weczorem po kolacji a tak to same tele -zakupy, ostatnio stracili polowe widzow- przeszli do tvp-info, teraz maja ogladalnosc na poziomie 0,44 %.  ciekawi dziennikarze - kania-200 tys. hejke-akta za seks, figurska-wzor wiernosci malzenskiej, major friedrich-ogorek w spodniach.....

mi solorz tvn blokuje- wzialem od sasiada za flaszke antene satelitarna polsatu, wszystkie kanaly chodza normalnie a tvn -musi byc dobra pogoda i slaby wiatr zeby byl sygnal9_9

niedawno byla gala polsatu-byl tam adrian- w republice wyzywano go od przyjaciol agentow, solorz -wtedy inaczej sie nazywal, chyba 3 nazwiska mial-byl agentem sb......

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Roman176 napisał:

1."Kiedy myślę i nic nie wymyślę, 
to sobie myślę, 
po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. 
Przecież mogłem nic nie myśleć 
i tyle samo bym wymyślił".

2.gdy jedziesz 160km 2 godziny :P

3 ulman pierwszy raz widzę jak z ciebie tak mocno para leci , który  cie tak wpienia

1. Umiesz wykazać w logiczny sposób ze się mylę? Tu nie trzeba myśleć bo to widać gołym okiem. Wystarczy rozumieć co się dzieje a nie propagandy słuchac. Nie chce by wydawać więcej na uzbrojenie, nie chce sprzedawać gazu , nie wspiera roszczeń żydowskich? 

2. 100 000 km : 365 dni = 274 km/dzień każdego dnia roku (niedziele, świeta itd) Jeśli jeden dzień w tygodniu nie jeździsz to masz 100 000km :312 dni = 320 km/dzień 

Przy pierwszej wersji masz powiedzmy 74 km dziennie na zakupy pracę lekarza i inne więc 200 km/dziennie z niezbędnej średniej masz nie wyjezdzione. 5 dni roboczych w tygodniu =1000 km + codzienny limit 274 km/ dzień co daje 1548 km do przejechania w każdy jeden weekend roku. A świstak siedzi i zawija te papierki:D 

3 Bo mam awersje na niemoty co liczyć nie potrafią

Skoro jak twierdzisz co 4 dziecko jest niedożywione a na wklejce było że 800 tys dzieci z klas I-III jest niedożywione to oznacza że na te roczniki uczęszcza 3,2 mln dzieci. Oznacza to że na jednym roczniku jest ich nieco ponad 1 mln. Zatem przyjmując że każdy rocznik dzieci od 0 do 16 lat  jest podobnie liczebny możemy przyjąć 1 mln na rocznik. Tak więc mamy 16 mln obywateli w wieku do 16 lat. Cała populacja Polski  to 38 mln więc grupa 0-16 lat stanowi 42% całości. Jesli taki sam rozkład wiekowy jest do 30 roku życia to grupa 0-30 stanowi blisko 80% populacji a grupa 0-40 to nawet 105%.

Wg GUS w 2016  w grupie 7-14 znalazło się 3,08 mln więc na jeden rocznik przypada 440 tys. W klasach I-III znajduje sie więc ok 1,32 mln z czego według jakiegoś periodyka dla niemyslacych jest 0,8 mln dzieci niedozywionych. Oznacza to ze 60% maluchów jest niedozywionych. Podawałeś że 25 % więc jak się ma jedno do drugiego? Czy to problem szybko w głowie policzyć ? Od razu widać ze to bzdury są bo jest tu pomyłka o kilka wielkosci i widać ja jak byk. 

Dane o których mowa powyżej pierwsza tablica od góry "stan i struktura ludności wg wieku.........  http://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/ludnosc/ludnosc/struktura-ludnosci,16,1.html

Niestety wielu  nie umie liczyć a jak się tego nie umie to się nic nie umie. Nie mówiąc o podstawowej zdolności samodzielnego zweryfikowania podanej treści  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 godziny temu, staszek131415 napisał:

Właśnie jedno uregulował odnośnie Polskich obozów B| choć co niektórym się to nie podoba no ale to nie czasy Bronka iDonka :22_stuck_out_tongue_winking_eye:

To idąc za ciosem proponuję nie używać sformułowania "polskie góry" bo to nie polacy je wypiętrzyli.

Opublikowano
6 godzin temu, Elektryk napisał:

To idąc za ciosem proponuję nie używać sformułowania "polskie góry" bo to nie polacy je wypiętrzyli.

Tak na poważnieO.o? To te obozy były jednak polskie?

Opublikowano (edytowane)

No mniej więcej tak jak polskie obozy pracy we Włoszech, gdzie pracę przy warzywach nadzorowali np. Ukraińcy. Dziwne, bo gdzie by tylko nie pojawili się Polacy zaraz jest to polskie. Coś jednak musi być nie tak, bo wczoraj minister Jaki już pojednawczo sugerował ,że jeśli coś jest nie tak to on nie ma nic przeciw ,żeby to poprawić.
Ja jednak połączyłbym twardo to ze stanowiskiem w sprawie odszkodowań za mienie żydowskie i pociągnął temat w ten sposób. Szkoda tylko że akurat z Niemcami pogryźliśmy się dość niefortunnie. Bo temat byłby dużo lżejszy. 

Edytowane przez mirro
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Ale  Rzecznik PiS  mówiła  co  innego że   ustawa nie będzie  zmieniana.  Bo to są  Niemieckie  obozy  zagłady.

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

No to linię działania mamy wypracowaną na cacy. Jak się w końcu zdecydują co mówić i jak należy to rozumieć może być już za późno. Może faktycznie niech już tylko wypowiada się Morawiecki.

Opublikowano

Tu nie ma "śmiacia". Sprawa jest na tyle poważna że trzeba jasnej polityki. Żeby potem nie okazało się , że do zwrotu jest pół Warszawy i okolic, i to w stanie niepogorszonym sprzed bombardowań. Jeśli ustąpią z tą ustawą IPN to będzie sygnał że jednak określone lobby odniosło sukces. I nie byli to lewacy, uprzedzając Alamo.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Agrest napisał:

Tak na poważnieO.o? To te obozy były jednak polskie?

Jak ich byś nie nazwał to nic nie zmieni, ale nie rozumiem całej tej sraczki z tego powodu. Jak niemiec postawi w polsce fabrykę to nikt się nie gania po sądach jak ktoś ją nazwie "polską fabryką". Bądźmy konsekwentni.

Edytowane przez Elektryk
Gość marekfarmer
Opublikowano
3 godziny temu, Elektryk napisał:

Jak ich byś nie nazwał to nic nie zmieni, ale nie rozumiem całej tej sraczki z tego powodu. Jak niemiec postawi w polsce fabrykę to nikt się nie gania po sądach jak ktoś ją nazwie "polską fabryką". Bądźmy konsekwentni.

Po to  ta  ,,sraczka,,  aby  tacy  jak ty  zrozumieli  że  Auschwitz  zbudowali  NIEMCY  i że  to NIEMCY   tam  Mordowali  miliony  ludzi  w bestialski  sposób

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v