Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

bogdan-odwracam kota ogonem ???chyba mnie pomyliles z pewnym prezesem9_9. w  V klasie szkoly podstawowej jest ta lektura-tez niedawno bylem na etapie czytania,znaczy sie nie chcialo dziecku czytac glupiej ksiazki wolalo sie film ogladnac, dzisiaj byla wywiadowka nie wiem ktora 5 z tego byla.

w niemczech robia torty z wafli-to chyba pryncypalki byly-juz ich nie kupie:D, tam takie faszystowskie imprezy sa na porzadku dziennym, nie wiesz o tym  nie ogladzasz info ?????

opowiesci mirro lepiej by sie nadawaly na slaska biesiade....

koguta juz oderwali od koryta- milion kaucji :D:D:D, za zrujnowany i pusty hotel  a do tego kiepskie kino pojdzie siedziec, taki  zart losu- pis wszystkiego czego dotknal to rozwalil, a teraz koguta chca posadzic za lapowke majaca na celu  rozwalenie pseudo-zabytkow . zreszta jestem przekonany ze sam senator tych pieniedzy by nie wzial tylko go wykorzystano jako wabik

ta sprawa jest tylko pretekstem do dobrania sie do politykow innych parti -najpierw jednego swojego a potem setke innych.akurat kogut najbardziej atakowal ziobre i innych zdrajcow ktorzy odeszli z pis-u w 2012 i teraz ma nagrode za wiernosc idealom- a niech ma za glupote trzeba placic:P

Mania przesladowcza ,spiskowa teoria czy syndrom KODziarza 

Opublikowano

To co mówi ten Pan może byłoby i słuszne gdyby, nie odbywało się na polu odwoływania do innych religii. A jeśli ja nie chcę oglądać tej drugiej strony? Jeśli odpowiada mi to i przyjmuję pewne prawdy na wiarę, bez żądania dowodów. Jak już kiedyś pisałem dla ateisty Bóg nie istnieje, więc nie ma powodu aby z nim walczyć. Jeżeli ktoś podejmuje walkę, to mimo wszystko dopuszcza istnienie takiej siły i automatycznie nie jest ateistą.
A teraz na biesiadę.

Opublikowano

on jest rownie madry jak bogdan- taki awers i rewers tej samej monety:D.

romus - MARGARYNA RAMA, POLLENA 2000 I 7 DAYS,  przeczytaj dokladnie historie browaru warka i przestan sie osmieszac- mozesz tu byc -tylko przestan pier**lic- to u nas znane powiedzenie ..... nie znasz tego ?? 

jesli bog jest- dzieki bogu,  jesli boga nie ma -niech nas reka boska chroniB|,

prezes list napisal- oj wy niegrzeczni senatorowie ktorzy kierujecie sie[w tajemnicy oczywiscie] wlasnym rozumem i rozsadkiem -nie ma dla was miejsca na nowych listach wyborczych,  na razie w pis-ie znalazl sie jeden odwazny posel-rzepecki-no, ale on jest mlody i glupi- ciekawe ilu bedzie odwaznych  parlamentarzystow ktorzy powiedza -sp.........

Opublikowano

A to widzę PiS wystawiać będzie do Europarlamentu ekipę marzeń. Team szykuje się nie do pobicia. Same indywidua walczące z Unią. Ciekawe jak sobie poradzą z dylematem bycia częścią znienawidzonej struktury.:D Ale chyba pensyjka złagodzi niesmak. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ciekawe czy  TVN  zostanie pociągnięty  do  odpowiedzialności  za   nie niepowiadomione  organów  ścigania o  przestępstwie   tak długo  zatajali  tych  idiotów  z lasu  ciekawe  dlaczego

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

romus - MARGARYNA RAMA, POLLENA 2000 I 7 DAYS,  przeczytaj dokladnie historie browaru warka i przestan sie osmieszac- mozesz tu byc -tylko przestan pier**lic- to u nas znane powiedzenie ..... nie znasz tego ?? 

papka dla tak głupich jak ty ale ....

Prywatyzacja browaru

W 1994 roku dokonano prywatyzacji browaru. Właścicielem zakładu została spółka Browary Warka Sp. z o.o., której głównym udziałowcem był Ryszard Varisella. W latach 1994-1996 przeprowadzono w zakładzie gruntowną modernizację i rozbudowę. Browar Warka stał się w tym czasie jednym z największych producentów piwa w Polsce. W 1996 roku zakład kupiła szwajcarska firma Welinvest, która odsprzedała go australijskiej spółce Brewpole B.V.

masło kama 

wynagrodzenie za te usługi - wlicza w koszty. To nie podoba się skarbówce. Najpierw sypią się kontrole krzyżowe, potem domiary.

- Zniszczyli Kamę, bo straciliśmy też reputację i dostęp do kredytów - twierdzi Wiesław Buchowiecki, ostatni prezes Kamy. Po 1998 r. firma generuje straty. W 2003 r. sąd ogłasza jej upadłość, a prokuratura wszczyna śledztwo o wielomilionowe nadużycia oraz działanie kolejnych zarządów i rad nadzorczych na szkodę spółki.

jeden pan drugi baran lewadowski balcerowicz 

powiedz jak taki psi muzk jak ty wciska cały czas ciemnote od 25lat ??

Gość marekfarmer
Opublikowano

A co  ma Rząd  do  sprzedaży  Prywatnych spółek ????

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Nie da  się  Zaniedbań  Balcerowicza   naprawić  w tak krótkim czasie

Co  sądzisz o  TVN  powinien odpowiedzieć  za Ukrywanie  przestępców  ???

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Jeszcze powinni im podziękować że poczekali do rekonstrukcji rządu. Teraz przynajmniej nie było wrzasku że ujawnienie związane było z dowaleniem nielubianym ministrom i ma wydźwięk ściśle polityczny. Nowy szef MSW od razu mógł pokazać że jest silnym facetem. Bezlitośnie ściga przestępców, choć takich ściga się najłatwiej bo nawet AT nie jest potrzebne do zatrzymania. 
Mnie za to martwi co innego, czy przypadkiem nie wylejemy z kąpielą ludzi z grup rekonstrukcyjnych. Bo kto teraz odważy się założyć do inscenizacji mundur oficera SS, Zaraz będą chcieli zamknąć Wołoszańskiego, bo u niego w programach dowodów na masę.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Tylko że  urodziny  Hitlera  to 20   kwietnia  więc  ukrywali  prawie  rok  przestępców .  Powinni  ponieść  tego  konsekwencje   Artt. 239  KK

Nie porównuj  zarejestrowanych  grup  rekonstrukcyjnych  do  bandy  idiotów

Opublikowano

A ci nie byli zarejestrowani? Ja nikogo nie porównuję, znając natomiast naszą narodową sraczkę śmiem twierdzić że zaraz znajdzie się jakiś nawiedzony. Przykład Żakowskiego i rasizmu odkrytego w lekturze dzieciaka. To się Sienkiewicz musi drapać po głowie w zaświatach.

• Like 1
Opublikowano

romus-naprawde jestes takim glupkiem ze nie odrozniasz margaryny od masla ????i zdecyduj sie rama czy kama, falszowanie masla margaryna skonczylo sie juz pare lat temu-teraz sa za to milionowe kary.podajesz przyklady dwoch prywatnych firm-jedna zarzad okradl. a druga najpierw piszesz ze panstwowy browar byl najnowoczesniejszy w swiecie:13_upside_down:jak nie przymierzajac ursus albo polonez, potem ze prywatny wlasciciel go kupil zmodernizowal i sprzedal za 1 % warotsci -jako wlasciciel mogl go  nawet za darmo oddac a nawet doplacic-co komu do tego......

wedlug polskiego prawa w prywatnym gronie-chyba urodziny to taka impreza- mozna glosic co sie chce i nikomu nic do tego. wiec uczestnicy imprezy nie popelnili zadnego przestepstwa- zatrzymano ich i od razu wypuszczono....na imprezie mozesz sie najebac jak autobus i dopoki nie zaczniesz rozrabiac to twoja sprawa.

chinczyczy beda tez budowac centrlalny port lotniczy baranow i to za swoje pieniadze-tak niedawno w wywiadzie stwierdzil prezes panstwowej spolki powolanej w tym celu-cos mi to przypomina -budowe elektrowni atomowej, tez spolka powstala B|, podobno i ta elektrownia kiedys powstanie..

nowa prezes sadu okregowego w krakowie-okazala sie dziwnym trafem pochodzic z krynicy, chodzila do jednej szkoly podstawowej i tej samej klasy w lo razem z zerem-ale nie wie czy on ja pamieta, choc ostatnio pracowala w ministerstwie sprawiedliwosci- naprawde tak powiedziala w wywiadzie:D 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, mirro napisał:

A ci nie byli zarejestrowani? Ja nikogo nie porównuję, znając natomiast naszą narodową sraczkę śmiem twierdzić że zaraz znajdzie się jakiś nawiedzony. Przykład Żakowskiego i rasizmu odkrytego w lekturze dzieciaka. To się Sienkiewicz musi drapać po głowie w zaświatach.

Co  innego   jest  rekonstrukcja  wydarzeń 

A co  innego   świętowanie  urodzin  jednego  największych zbrodniarzy w historii  świata  i  propagowanie  symboli   nazistowskich  256KK

TVN  ukrywał  to  powinni  zostać  ukarani

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

To przy okazji znajdź tego co ukrywa taśmy nagrane u "Sowy". Bo tu informacje dawkowane są dużo dłużej i nie wiadomo jak długo jeszcze. Ktoś też ukrywa przestępców i dziwnym trafem materiały pojawiają się w ściśle określonym czasie.
W naszych realiach i tak TVN nie spadnie włos z głowy. Z przyczyn które podałem. Korzyści wizerunkowe natychmiast reagujących ministrów dość znaczne i przecięcie niesmaku związanego z listopadowym świętem. Jak dla mnie prezent dla miłościwie panujących wprost wymarzony, że nie wspomnę o możliwości zrzucenia winy na ekipę Tuska.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Falenta  i  kelnerzy  zostali  skazani

Gość marekfarmer
Opublikowano

Oby  wylazło   bo  dzięki  tym ludziom  odwiedziliśmy  się  co  POlitycy  ówcześnie  panujący  sądzili  o  Polsce  i  Polakach

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie bardzo  rozumiem o co ci chodzi.

Wszystkie  Taśmy  Prawdy  Powinny zostać  ujawnione  prokuratura  powinna to zrobić  jak najprędzej :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v