Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, lukejro napisał:

Naziści byli są i będą i nikt tego nie zmieni.  Żaden rząd, policja, prokuratura sobie z tym nie poradzi. Jak to się mówi, na głupotę nie ma lekarstwa. Oczywiście trzeba takich głupków łapać, karać a może nawet leczyć... Ale też się należy zastanowić czy bieganie z flagami czy koszulkami na których są wizerunki Lenina czy Che Guevary też nie jest niestosowne....

jacy to naziści miasto obok mnie to było jak w kiepskich  akurat obchodzili urodziny Hitlera dzień  wcześniej  pili Andrzeja a ze tvn nagrał to afera B| 

13 minut temu, agromatik napisał:

Różnica jest taka że poselski projekt nie musi przechodzić niektórych procedur (skrócona ścieżka legislacyjna) i w ten sposób jest zdecydowanie "szybszy" 

taaa jak o aborcji i obronie życia ile to szybko 2 lata ??

Opublikowano

A w MON ciąg dalszy sprzątania po Antonim. Dobrze że ktoś poszedł po rozum do głowy, bo w perspektywie był pozew i odszkodowanie dla Pani. Choć Antoniego generalnie grzmociła wielkość zasądzanych odszkodowań, bo w końcu to nie z jego kasy. Pokazuje to w jakim poważaniu było prawo i sprawy prostego żołnierza.
Ze nie wspomnę o groźbach resortu pod adresem dziennikarzy zajmujących się sprawą. 
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/kapral-anna-przywrocona-do-zawodowej-sluzby-wojskowej/m5xvg8y

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Roman176 napisał:

Szukam jakiegoś prostego linka z wytłumaczeniem dla jaśniepana. Chodzi o ominięcie konsultacji społecznych, po jakiego licha głupi suweren ma się wypowiadać i to jeszcze w sprawach nie daj boże bezpośrednio dotyczących jego.

Ścieżka poselska jest bowiem sposobem na bypassowanie rządowej legislacji, czyli po prostu pomięcie praco- i czasochłonnych procedur w procesie rządowym - opracowania założeń projektów ustaw, przygotowywania ocen skutków regulacji, konsultacji oraz uzgodnień. 

dziennik.pl 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

No tak i jeszcze okazałoby się że suweren ma całkiem inne zdanie na temat szczęścia, którym próbują obdarzyć go stanowiący prawo. A to dla miłościwie panujących byłoby nie do zniesienia, choć nie bo przecież Oni na to leją. Bawią się dobrze we własnym gronie.

Opublikowano
12 minut temu, Roman176 napisał:

jacy to naziści miasto obok mnie to było jak w kiepskich  akurat obchodzili urodziny Hitlera dzień  wcześniej  pili Andrzeja a ze tvn nagrał to afera B| 

No patrz a ten rząd taki głupi i się nie połapał. Powinni ciebie zapytać to byś im wytłumaczył.  Mam wrażenie że co niektórzy zwolennicy PIS bagatelizują to wydarzenie. Ciekawe czy jak by ktoś obchodził urodziny Stalina to też tak spokojnie by było? A może to dlatego że to narodowcy byliO.o

A  tu piszą że poselski jest szybszy http://www.lex.pl/czytaj/-/artykul/minister-rzadu-uzasadnia-poselskie-projekty

9 minut temu, Roman176 napisał:

biegają ci już po wiosce 

Niech by spróbowali

Opublikowano
44 minuty temu, Ulman napisał:

Ciekawe czy nasz rząd będzie tak reagował  na banderowskie wybryki? 

To nie wiesz, że banderowcy są spoko bo walczą z ruskimi. Gosiewska nawet spędziła święta  z jednym z takich batalionów który nawiązuje do tradycji SS. Zresztą nasi politycy od prawa do lewa jeździli na majdan i robili sobie zdjęcia na tle banderowskich sztandarów.

29 minut temu, Roman176 napisał:

To że to są kompletni idioci nie oznacza, że nie są nazistami. Czczą nazistowskiego zbrodniarza. Ja wiem, że na Śląsku czy Opolszczyźnie wielu ludzi na Niemcy mówi fatherland ale to nie oznacza że mogą sobie bezkarnie hajlować czy robić swastyki z wafelków na torcie... Taki wafel SS...

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

No patrz a ten rząd taki głupi i się nie połapał. Powinni ciebie zapytać to byś im wytłumaczył.  Mam wrażenie że co niektórzy zwolennicy PIS bagatelizują to wydarzenie. Ciekawe czy jak by ktoś obchodził urodziny Stalina to też tak spokojnie by było? A może to dlatego że to narodowcy byliO.o

A  tu piszą że poselski jest szybszy http://www.lex.pl/czytaj/-/artykul/minister-rzadu-uzasadnia-poselskie-projekty

47 minut temu, Roman176 napisał:

to dobrze wiesz czemu ?? jeśli fundacja sorsa krytykuje to znaczy ze jest dobry projekt B|

@Ulman

Działalność rządu najlepiej oceniają wyborcy PiS (90 proc.) i osoby o poglądach prawicowych. Najgorsze oceny wystawiają mu wyborcy Nowoczesnej (74 proc.) PO, respondenci o poglądach centrolewicowych i lewicowych. 

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-morawiecki-lepszy-od-szydlo-sondaz,nId,2513337#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

czyli pis to prawica 

a po lewica wiec jak lewaku ??B|

Opublikowano (edytowane)

@Ulman I sprawa jasna, nie trzeba się pytać jołopów, co myślą o zakazie uboju i zakazie hodowli futerek. My władza wiemy co wam obywatelu trzeba. 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
14 minut temu, Roman176 napisał:

to dobrze wiesz czemu ?? jeśli fundacja sorsa krytykuje to znaczy ze jest dobry projekt B|

@Ulman

Działalność rządu najlepiej oceniają wyborcy PiS (90 proc.) i osoby o poglądach prawicowych. Najgorsze oceny wystawiają mu wyborcy Nowoczesnej (74 proc.) PO, respondenci o poglądach centrolewicowych i lewicowych. 

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-morawiecki-lepszy-od-szydlo-sondaz,nId,2513337#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

czyli pis to prawica 

a po lewica wiec jak lewaku ??B|

Co krytykuje fundacja Sorosa? Jaki projekt?

Od Szydło to chyba każdy jest lepszy. Ona się nadawała na sołtysową a nie premiera. Morawiecki to przy niej zupełnie inna liga.

Jak w gazecie napisali że PIS to prawica to znaczy że prawica? A jak napiszą że lewica to też uwierzysz?  Zresztą jak socjalistyczny PIS jest prawicą to już mniej zakłamane byłoby głosowanie na SLD i chodzenie do kościoła bez obnoszenia się z tym. Chociaż nie, SLD jest bardziej prawicowe gospodarczo więc masy nie będą na nich głosować. 

Lewaku, powiadasz......... Jak chcesz się oszukiwać i poczuć się prawicowcem to sobie popisz. PO lewica? No żeś amerykę odkryłO.o To taka sama lewica jak PIS więc to żadne zaskoczenie. Realnej prawicy w Polsce nie ma wiele i jest rozproszona

@Agromatik ,  niemoty lubią być rządzeni. Maja wiarę że ktoś lepiej zdecyduje za nich i o nich zadba. Tak jest wygodniej

Opublikowano
1 godzinę temu, agromatik napisał:

I po co piszesz o tej gazecie. Wyczyta gdzieś ze skoki z 10 pietra orzeźwiają i polezie się orzeźwić:$

pewnie próbowałeś nic ci pewnie nie pomogło ??

Opublikowano
12 godzin temu, Ulman napisał:

Twierdzisz że posłowie to idioci?  

Ale że Tusk czy inny Nowak powinien siedzieć to wiesz:D

Przeglądy samochodu też mogły by być co 3 lata niezależnie od wieku auta. 

Od kiedy ty się taki czuły na koszty zrobiłeś? 

A u nas rząd się czepia:( Powinni chłopaków pochwalić , dotacje dać, lokal zapewnić żeby sie po dziurach nie chowali. A w ogóle to do czego to podobne żeby linia rządu była zbieżna z TVNowską?

To dlaczego TVN nakręca sie paru idiotami którzy sie chowają w lesie a nie pokazuje tego co się dzieje w Niemczech, Norwegi gdzie miara?

• Like 1
Opublikowano

Reporterzy pokazali to co się działo. Relacja ze spotkania gdzie wypłynęły pewne zachowania. Zachowania są nie do przyjęcia w naszym kraju i tego się trzymajmy. Twój relatywizm w podejściu może świadczyć że nie rozumiesz pewnych procesów przyczynowo skutkowych. Przyczyna jest dziś, skutek będzie w bliżej nieokreślonej przyszłości i będzie się wiązał z bliżej nieznanymi konsekwencjami. Jednak będąc mądrzejsi o doświadczenia z naszej historii jesteśmy w stanie przewidzieć że raczej nic dobrego z tego nie wyniknie.
W tym przypadku media nie są od wyważania wypowiedzi, tylko od obnażania tego co ukryte na co dzień np. pod maską nacjonalizmu albo "patriotyzmu".

Opublikowano

nie ogladam tvn wiec nie wiem co pokazuja- ale widzocznie to co sie dzieje w niemczech, norwegii i wielu innych krajach wiadomo, nie tylko mnie ale i innym wiec widzocznie gdzie to ogladalismy. kazdy z tych krajow ma mas-media, policje, prokurature i politykow- gdy niemcy zajmuja sie polska to zle, gdy polacy niemcami to dobrze-pamietasz kalego z w pustyni i w puszczy ???????????

jest pewna roznica w chwaleniu hitlera w kraju ktory w sumie skorzystal na jego rzadach a w kraju ktory dotknela'hatakumba" i to podwojna............

powszechna amnezja objela politykow- jedna pani posel nie wie gdzie pracuje jej siostra,druga nie wie co robi jej brat-to przyklady z dzisiejszego ranka. cos to gadanie pis-owcow o wartosciach rodzinnych to lipa.....

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe  czy Borys  Budka zapomniał że jego  siostra była  Kandydatką  Ruchu  Narodowego

Ciekawe czy  odpowiedział  już  na Pytania  Tarczyńskiego

pjimage-8.jpg

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

nie ogladam tvn wiec nie wiem co pokazuja- ale widzocznie to co sie dzieje w niemczech, norwegii i wielu innych krajach wiadomo, nie tylko mnie ale i innym wiec widzocznie gdzie to ogladalismy. kazdy z tych krajow ma mas-media, policje, prokurature i politykow- gdy niemcy zajmuja sie polska to zle, gdy polacy niemcami to dobrze-pamietasz kalego z w pustyni i w puszczy ???????????

jest pewna roznica w chwaleniu hitlera w kraju ktory w sumie skorzystal na jego rzadach a w kraju ktory dotknela'hatakumba" i to podwojna............

powszechna amnezja objela politykow- jedna pani posel nie wie gdzie pracuje jej siostra,druga nie wie co robi jej brat-to przyklady z dzisiejszego ranka. cos to gadanie pis-owcow o wartosciach rodzinnych to lipa.....

Odwracasz kota ogonem ,TVN kilku w lesie pokazuje tydzień a to co w niemczech nie ma nawet wzmianki ot takie szczucie na Polaków.Uważaj z Sienkiewiczem bo według lewaków to...

Wydawać by się mogło, że pierwszy polski laureat literackiej nagrody Nobla cieszyć powinien się uznaniem i estymą. Jak się jednak okazuje, nie jest to takie oczywiste. Na antenie stacji TOK FM publicysta Jacek Żakowski przyznał, że jest właśnie w trakcie lektury "W pustyni i w puszczy" ze swoim dzieckiem i jest przerażony rasizmem autora. Na jego słowa błyskawicznie zareagowali internauci, drwiąc z dziennikarza.

Dziennikarz podczas porannej audycji w radiu TOK FM stwierdził, że „W pustyni i puszczy” Henryka Sienkiewicza „to rasistowska i strasznie źle napisana książka”. Jak mówił: - Jestem w trakcie lektury "W pustyni i w puszczy" z moim dzieckiem. Włosy dęba stają, jak to jest rasistowska książka. I ona inna nie będzie. Strasznie źle napisana. To powinno być w przypisach w wydaniu dla dzieci napisane, że Sienkiewicz był rasistą, ale w tych czasach ludzie jeszcze nie wiedzieli, że to jest złe.

Wyglądało to następująco:

Zdjęcie użytkownika Polska Rewolucja Narodowa.

• Like 1
Opublikowano

Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak trudno będzie oderwać od koryta obecnie panujących. No chyba że zastosujemy wariant Suworowa. Ala wtedy niektórzy mogli by mieć pretensje, z resztą uzasadnione, co do niehumanitarnego traktowania "trzody".

Opublikowano

bogdan-odwracam kota ogonem ???chyba mnie pomyliles z pewnym prezesem9_9. w  V klasie szkoly podstawowej jest ta lektura-tez niedawno bylem na etapie czytania,znaczy sie nie chcialo dziecku czytac glupiej ksiazki wolalo sie film ogladnac, dzisiaj byla wywiadowka nie wiem ktora 5 z tego byla.

w niemczech robia torty z wafli-to chyba pryncypalki byly-juz ich nie kupie:D, tam takie faszystowskie imprezy sa na porzadku dziennym, nie wiesz o tym  nie ogladzasz info ?????

opowiesci mirro lepiej by sie nadawaly na slaska biesiade....

koguta juz oderwali od koryta- milion kaucji :D:D:D, za zrujnowany i pusty hotel  a do tego kiepskie kino pojdzie siedziec, taki  zart losu- pis wszystkiego czego dotknal to rozwalil, a teraz koguta chca posadzic za lapowke majaca na celu  rozwalenie pseudo-zabytkow . zreszta jestem przekonany ze sam senator tych pieniedzy by nie wzial tylko go wykorzystano jako wabik

ta sprawa jest tylko pretekstem do dobrania sie do politykow innych parti -najpierw jednego swojego a potem setke innych.akurat kogut najbardziej atakowal ziobre i innych zdrajcow ktorzy odeszli z pis-u w 2012 i teraz ma nagrode za wiernosc idealom- a niech ma za glupote trzeba placic:P

Opublikowano (edytowane)

jacuś co się stało z masłem kama proszkiem poleną 200  i kto wynalazł najsłynniejszego rogalika dziś pod nazwą 7 day 

czemu browar warka był najnowocześniejszym zakładem na świecie  i sprzedano go  za 1% ceny modernizacji  czyli takie 500+ do nie polaka B|

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v