Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

e skad w polskich rekach-jak dobrze zrozumialem pania cosic[ tak w ogole to ona jest polka ?] to niemcy zabijaja polskie norki i trzeba ukrocic ten niecny proceder...

znowu politycy donosza w brukseli na polske i jej najjasniejszy rzad- pokazali jak niemieccy biznesmeni i rzad koalicji po-psl zneca sie nad biednymi polskimi zwierzatkami.:D.a tego ze i tak norki beda zabijane jak nie u nas to na wschodzie tego nikt nie bierze pod uwage- cos jak uboj rytualny, jak nie u nas to na slowacji.....

az sprawdzilem -ona w krakowie sie urodzila9_9, nazwisko po ojcu z deka jugoslowianskim, pracowala w czasie krakowskim-podobnie jak spora czesci krakowskiego desantu wladzy, drugiego szeregu[nie uwiezycie bylem stalym jego czytelnikiem, zanim zbankrutowal] nastepnie 5 lat w gadzinowej niemieckiej gazecie:13_upside_down:- u niemca robila kariere-typowa kariera dobrej zmiany......

• Haha 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

O ile wiem większość hodowli jest w rekach Polskich.więc czemu nasz patriotyczny rząd chce to rozpieprzyć? Unia nie naciska na nas w tej sprawie a ci z własnej woli likwidują branże. Jakby UE naciskała na likwidacje to darliby mordę że nie mają prawa i jesteśmy suwerenniO.o

Z tego co wiem to  to  jest projekt  ustawy  Poselski  nie Rządowy :) 

Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

Lukejro jak nie jesteś PISmanem jak  Alamo to jesteś "oni" "wy" "nimi". On nie jest w stanie pojąć tego że można nie popierać ani PIS ani PO, PSL czy Kukiza. To jest niemożliwe i wielce podejrzane a to są przesłanki że jesteś z układu, służb, postkomuny lub liberałów masonów i  ekologów. 

To że toczysz jad w jedną stronę wiadomo nie od dziś,tym samym walnie "torujesz drogę do koryta" narracji lewicowo-liberalnej, tu biorę to w cudzysłów,ponieważ Twoje zobrzydzanie,(patrząc na sondaże )nie daje pozytywnych efektów.

• Like 1
Opublikowano

Pozytywne efekty za to przyniesie głosowanie które właśnie się odbyło w sejmie. Wszystkie poprawki dot prawa łowieckiego poszły się grzmocić. Maszynka do głosowania przemieliła jak leciało. Brawo! 
Alamo On nie zobrzydza PiS, tylko wytyka Tobie szufladkowanie użytkowników tego forum. A że masz tylko dwie kategorie to już nie jego wina.:D

Opublikowano
3 godziny temu, Alamo napisał:

To że toczysz jad w jedną stronę wiadomo nie od dziś,tym samym walnie "torujesz drogę do koryta" narracji lewicowo-liberalnej, tu biorę to w cudzysłów,ponieważ Twoje zobrzydzanie,(patrząc na sondaże )nie daje pozytywnych efektów.

Lubie "toczyć jad" i być "zajadłym lemingiem" a nade wszystko cenię bycie"nimi" bo jak miałbym być podobnym do ciebie to rozważył bym samookaleczenie albo inne równie drastyczne kroki

Czym się różni narracja lewicowo liberalna od lewicowo narodowej? I jedno i drugie to lewica:)

Powiedz mi kolego jak się zapatrujesz na zamiar likwidacji sektora futerkowych. Dobrze ten PIS robi czy źle i czemu tak sądzisz.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, marekfarmer napisał:

A co to za różnica czy projekt złożył rząd czy posłowie PiS??? Liczy się, że jest szkodliwy, a że jego wielkim orędownikiem jest sam Kaczyński to ma wielkie szanse na wejście w życie.  A w tym projekcie nie tylko zakazuje się hodowli zwierząt futerkowych ale także zakazuje się uboju rytualnego (za wyjątkiem uboju na własne potrzeby prowadzonego przez związki wyznaniowe). Polska jest drugim po Dani producentem naturalnych skórek w Europie. Wczoraj europosłowie PiS zeszli do poziomu "totalnej opozycji" i srali do własnego gniazda...

Edytowane przez lukejro
Opublikowano

Czy poselski czy rządowy to i tak jest PiS-owski... No teraz to tylko można liczyć na zdrowy rozsądek poszczególnych posłów i na to, że oleją swoich wodzów...

Opublikowano (edytowane)

A to w końcu dobrze że tego Koguta nie aresztowano, czy też nie? Bo ja tu jasnych deklaracji ze strony stronników Dobrej Zmiany nie widzę.

Edytowane przez mirro
Gość marekfarmer
Opublikowano

A skąd  ja mam to wiedzieć  nie znam akt  sprawy  sędzią nie jestem.

Ale  to źle  że  Senatorowie nie zgodzili na przekazanie tej decyzji do Sądu.

A jak ci się  Podoba Pomysł  PO  o  coroczne  badania  dla kierowców ???

Opublikowano (edytowane)

O tyle śmiszny że nie realny. To wymaga zmian w kilku miejscach, w tym w prawie o ruchu drogowym. I jak będą traktowani kierujący pojazdami w Polsce z prawem jazdy sąsiednich krajów. 
Pewnie idea jest dobra, natomiast tradycyjnie zabieramy się do tego od d*py strony.

Edytowane przez mirro
Gość marekfarmer
Opublikowano

Chciałbyś  co roku  chodzić  na badanie????

To są koszty  i kolejki dodatkowe

Opublikowano

Kurna, jeżeli badanie ma wyeliminować z ruchu ślepca co zrobi mi kuku to tak. Ale powtarzam że nie ma prawnej możliwości odebrania prawa jazdy poza określonymi przypadkami. Tu nie kolejki są problemem tylko stopień komplikacji prawnej. Przeglądy też miały być nie do przejścia a jest jak było. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

ile %  ślepców  powoduje  wypadki ???

Głównym zagrożeniem są  Pijani  lub naćpani

Opublikowano

Większość przekraczających prędkość tłumaczy się że nie widziała ograniczenia, nie widziała znaku.Wielu nie widzi podwójnej ciągłej, albo nie widzi co za wzniesieniem a bierze się za wyprzedzanie.  To chyba ślepota ? Czy usiłowanie morderstwa? :D
Odpowiedź dostosowałem do poziomu samego pomysłu.

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, marekfarmer napisał:

Twierdzisz że posłowie to idioci?  

39 minut temu, marekfarmer napisał:

A skąd  ja mam to wiedzieć  nie znam akt  sprawy  sędzią nie jestem.

Ale  to źle  że  Senatorowie nie zgodzili na przekazanie tej decyzji do Sądu.

Ale że Tusk czy inny Nowak powinien siedzieć to wiesz:D

29 minut temu, marekfarmer napisał:

Chciałbyś  co roku  chodzić  na badanie????

To są koszty  i kolejki dodatkowe

Przeglądy samochodu też mogły by być co 3 lata niezależnie od wieku auta. 

Od kiedy ty się taki czuły na koszty zrobiłeś? 

17 minut temu, Bogdan675 napisał:

Zdjęcie użytkownika Polska Moja Ojczyzna.

A u nas rząd się czepia:( Powinni chłopaków pochwalić , dotacje dać, lokal zapewnić żeby sie po dziurach nie chowali. A w ogóle to do czego to podobne żeby linia rządu była zbieżna z TVNowską?

Opublikowano

Naziści byli są i będą i nikt tego nie zmieni.  Żaden rząd, policja, prokuratura sobie z tym nie poradzi. Jak to się mówi, na głupotę nie ma lekarstwa. Oczywiście trzeba takich głupków łapać, karać a może nawet leczyć... Ale też się należy zastanowić czy bieganie z flagami czy koszulkami na których są wizerunki Lenina czy Che Guevary też nie jest niestosowne....

Opublikowano

Ani Lenin, ani jego kolega nie byli groźni do chwili zbudowania aparatu ogólnego terroru. Potem system zaczął żyć własnym życiem, nawet pożerać swoje dzieci, a twórcy systemu stali się jego zakładnikami. System nie pozwolił oddać ziemi ciała Lenina po śmierci. Taka zemsta systemu na twórcy.:D

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, lukejro napisał:

Naziści byli są i będą i nikt tego nie zmieni.  Żaden rząd, policja, prokuratura sobie z tym nie poradzi. Jak to się mówi, na głupotę nie ma lekarstwa. Oczywiście trzeba takich głupków łapać, karać a może nawet leczyć... Ale też się należy zastanowić czy bieganie z flagami czy koszulkami na których są wizerunki Lenina czy Che Guevary też nie jest niestosowne....

Ciekawe czy nasz rząd będzie tak reagował  na banderowskie wybryki? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, lukejro napisał:

A co to za różnica czy projekt złożył rząd czy posłowie PiS??? Liczy się, że jest szkodliwy, a że jego wielkim orędownikiem jest sam Kaczyński to ma wielkie szanse na wejście w życie.  A w tym projekcie nie tylko zakazuje się hodowli zwierząt futerkowych ale także zakazuje się uboju rytualnego (za wyjątkiem uboju na własne potrzeby prowadzonego przez związki wyznaniowe). Polska jest drugim po Dani producentem naturalnych skórek w Europie. Wczoraj europosłowie PiS zeszli do poziomu "totalnej opozycji" i srali do własnego gniazda...

Różnica jest taka że poselski projekt nie musi przechodzić niektórych procedur (skrócona ścieżka legislacyjna) i w ten sposób jest zdecydowanie "szybszy" To taki myk jak się chce przyspieszyć jakąś sprawę,

Edytowane przez agromatik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v