Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z założenia nigdy nie powinno to być prowadzone przez katechetę. To tak jakby "Świadek Jehowy" miał mówić o zaletach leczenia preparatami krwiopochodnymi.

Opublikowano
Aborcja na życzenie... Aborcja wogóle jest dramatem i zamiast żygać nią na sejmowe posadzki trzeba kobietom pomagać czy urodzić czy usunąć bo urodzenie lub usunięcie chorego dziecka jest szokiem moim zdaniem takim samym. Co złego jest w stanie obecnym? Moim zdaniem od spraw przyziemnych są przepisy a duszą niech zajmą się kapłani, etycy czy psychologowie. Bardzo ważnym jest fakt abyt tych dwóch spraw nie mieszać.
  • Thanks 1
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Co oni biorą? Niech się podzielą ja też chcę..... :8_laughing: 

Opublikowano (edytowane)

O rzesz ja pi....le... Co to w ogóle  za barany.?O.o Sekta pełną gębą i zidiocenie pełną parą. Ta głupia płacze:o, łysy coś pierniczy o armii, a trzeci wali wywód z zakresu kynologii:231_wolf:  Logika jak podczas pożaru w burdelu:) 

Ciekawe kogo w PIS teraz będą opluwać? Morawieckiego czy prezesa? Prezes w sumie jest wszechmocny więc pewnie jemu się oberwie bo Mateusz nie mógł bez jego błogosławieństwa takiego ruchu wykonać.  Humor mi się poprawił. Macie tego więcej?

Ciekawe ilu z naszych kolegów ortodoksów przyjmie tę narrację jako swoją, bo do tej pory nie mieli zupełnie zdania

Edytowane przez Ulman
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Kaczyński zdrajcą???? i jeszcze ta pani.....

Opublikowano

Nie mam słów. Ciekawe czy oni wierzą w to co mówią? A moze to oni są  ruskimi agentami i chcą rozbić PIS od srodka? Bardzo dobrze niech się żrą to może ten twór się rozpierniczy. 

Ja tylko czekam na kolejne ustalenia komisji Smoleńskiej. To dopiero będą jaja jak środowisko Antka pracuje na takim poziomie absurdu i abstrakcjiO.o

Podobno Antonii dopiero rankiem dowiedział się że go zdymisjonują. Zdradzony o świcie?:):DxD

Opublikowano

Antonii może i tak, ale jego pani rzecznik już wcześniej miała przygotowane miękkie lądowanie na innym stanowisku. Zastępcy Antoniego też ewakuowali się wcześniej.:D
A wracając do Kowalskiego, to negocjowanie ceny gazu metodą demonstrowania wielkości armii chyba nie jest najlepszym pomysłem. Szczególnie w przypadku prowadzenia takiego dialogu z Rosją. 

Opublikowano
46 minut temu, Ulman napisał:

Nie mam słów. Ciekawe czy oni wierzą w to co mówią? A moze to oni są  ruskimi agentami i chcą rozbić PIS od srodka? Bardzo dobrze niech się żrą to może ten twór się rozpierniczy. 

Ja tylko czekam na kolejne ustalenia komisji Smoleńskiej. To dopiero będą jaja jak środowisko Antka pracuje na takim poziomie absurdu i abstrakcjiO.o

Podobno Antonii dopiero rankiem dowiedział się że go zdymisjonują. Zdradzony o świcie?:):DxD

Posłowie Nowoczesnej bronią się że sa posłami od 2 lat i nie wiedzieli jak głosować bez komentarza  http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22886370,lubnauer-tlumaczy-sie-z-glosowania-i-pograza-jeszcze-bardziej.html   :22_stuck_out_tongue_winking_eye:

Opublikowano

Co się dziwić jaki założyciel tacy posłowie wkońcu jak to by wyglądało jak by byli bardziej inteligentni od założyciela ;)

Opublikowano
16 godzin temu, Roman176 napisał:

nie jest lewakiem

To kim jest ?

15 godzin temu, Roman176 napisał:

widać ze z d*py twoja logika z astrali wegiel ,astrali ponad połowa kopalni nie pracuje z powodu z 2016 powodzi a to kopalnie odkrywkowe dlatego cała europa zaopatruje się w Polsce, Niemcy karczują puszcze żeby dostać się do węgla a to kraj wysoko rozwinięty , ceny węgla a Australii nigdy niebyły konkrecyjne za drogi transport bo za daleko, no ale mógł bym pisać swoje ale ty jesteś chłopie za tępmy zęby pisać z tobą o rynku , twoja logika pasuje to poprzedniej władzy mamy w Polsce największe pokłady gazu łupkowego , a płacimy najdroższy w eu no ale po co mieć tanio żeby ludzie tak tanio by się ogrzewali ? lepiej nie bo znów byś srał na gazownictwo polskie bo oni mają a ty byłeś za tępy na naukę i lepiej zazdrościć i pluć a żeby ci było jeszcze chujowszy to tak żyją polscy górnicy w astrali           http://nettg.pl/news/102061/australia-tak-mieszkaja-gornicy

na przyszłość wyedukuj się co to jest wegiel ukraiński i z Kazachstanu 

Grupa Jastrzębskiej Spółki Węglowej w pierwszym półroczu 2017 r. osiągnęła zysk netto w wysokości 1 421 100 000 zł

Zobacz jak ty nie masz pojęcia  https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/jsw-australia-wegiel-koksowy-import-ceny,225,0,2357729.html

Masz tu wytłumaczone jak działa rynek i mimo że Australia  daleko wpływa na ceny w europie. 

Jak węgiel koksowy zdrożał 200-300% to na pewno  poprawa wyników finansowych JSW jest zasługą PISuxD

a wolnościowe które opisujecie to Bułgaria która kuleje od 20 lat i z niewiedzy daje się przykłady Rumuni i Czech które mają socjal hoho 

http://forsal.pl/artykuly/1024876,wydatki-socjalne-w-europie-i-polse-ranking-eurostat.html

Masz dane z 2015 roku. Polska na zabezpieczenie społeczne wydała 15,9% pkb Czechy  12,7, Rumunia  11,5, Lotwa 11,5, Estonia 12,9. 

Natomiast potentaci socjalni ze skandynawii czy nieroby z grecji czy hiszpanii po 20-25% 

Dane pochodzą z 2015 więc nie obejmuje socjalnego lewicowego programu 500+.  Piszą że socjal  razem z "pińcet +" osiągnął ponad 17%  http://wolnosc24.pl/2017/04/08/na-socjal-wydajemy-juz-procentowo-wiecej-niz-szwajcaria-czy-500-plus-zadusi-polska-gospodarke/

kapitalizm koncentruje władzę i bogactwo w małej grupie społecznej, która kontroluje środki produkcji i czerpie bogactwo poprzez system wyzysku. Tworzy to - ich zdaniem - warstwowy system społeczny oparty na nierównych stosunkach społecznych, niezapewniających równych szans dla każdego człowieka; ów system chce zmaksymalizować swój potencjał i nie wykorzystuje dostępnych technologii oraz środków w interesie społeczeństwa. Socjalizm deklaruje, że kapitalizm jest złym systemem ekonomicznym, gdyż w dużej mierze służy interesom właściciela kapitału i wiąże się z wykorzystaniem pracowników. Aby to zmienić, chce zastąpić go innym systemem lub znacznie zmodyfikować system kapitalistyczny drogą reform (reformizm), w celu stworzenia bardziej sprawiedliwego społeczeństwa, gwarantującego lepsze standardy życiowe.

He, he prawicowy piewca socjalizmu sie znalazł. :D To jest  zupełnie naturalny i jedynie prawidłowy system. W kazdej społeczności jest wąska grupa wybitnych szersza mądrych jeszcze szersza myslących i najszersza matołów i leni.  Pracowity i zdolny musi mieć bardzo dobrze a głupi i leniwy bardzo źle i to jest jedynie sprawiedliwe. Ty w swym socjalistycznym świecie chciałbyś by zdolnym i pracowitym zabtać a głupim i leniwym dać, bo za duża jest dysproporcja.. Takie rozwiązanie degeneruje społeczeństwo bo temu zaradnemu odechciewa się pracować jak ma na leni robić a głupawe lenie są zachęcone do nic nie robienia bo ktoś inny robi na nich.O.o 

Program Przeciwdziałania Ubóstwu i Wykluczeniu Społecznemu tak zwany socjal hmm Polsce większości ubóstwa zaczynała się gdy ma się więcej niż jedno dziecko pis porostu statyki poczytał  no ale gdy czytam takie opinie jak twoje zastanawiam się k**wa chłopie co ty czytasz podaj przykład jakieś największej gospodarki bez socjal bez ingerowania podam ci przykład ze germany miliardy utopiły w vw żeby zbankrutował   po wykryciu afery 

Jaka jest definicja ubóstwa? Kto to stwierdza , kto to liczy. i jak? 

Roman, od jakiegoś czasu coraz smielej udowadniasz jak dobry jest socjal jednak nadal twierdząc żeś nie lewak. Jak ty to godzisz?

Gość marekfarmer
Opublikowano
54 minuty temu, Ulman napisał:

Masz jakieś ,,upośledzanie  umysłowe,,  że  już  chyba 100 razy piszesz  o dymisji Antka ???

Masz  obsesje na jego punkcie  ??

Czy  żal ci d*pe  ściska  że  odszedł ??

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-12-28/pomnik-ofiar-rzezi-wolynskiej-pierwszym-elementem-parku-pamieci-tworzonego-przez-o-rydzyka/

13 minut temu, PawelWlkp napisał:

A jak tam przewidujecie najbliższe sondaże. Pis przekroczy wkońcu 50%? Po zmianach w rządzie i ostatnim głosowaniu nad projektami obywatelskimi to chyba z palcem w nosie.

Jak  tak dalej  łopozycja  będzie  się  kompromitować   to  pewnie  szybko.

Jarek  rozgrywa  ich  jak młodych Pelikanów 

:D  :D  :D 

Opublikowano
6 minut temu, marekfarmer napisał:

Masz jakieś ,,upośledzanie  umysłowe,,  że  już  chyba 100 razy piszesz  o dymisji Antka ???

Masz  obsesje na jego punkcie  ??

Czy  żal ci d*pe  ściska  że  odszedł ??

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-12-28/pomnik-ofiar-rzezi-wolynskiej-pierwszym-elementem-parku-pamieci-tworzonego-przez-o-rydzyka/

Jak  tak dalej  łopozycja  będzie  się  kompromitować   to  pewnie  szybko.

Jarek  rozgrywa  ich  jak młodych Pelikanów 

:D  :D  :D 

Ubodło ? Co ty tak ciśnienia nie trzymasz

Ściskać dupe to może Misiewicz na widok Antka:$

Umiesz wytłumaczyć czemu ten geniusz został wykopany czy nie? Przecie takie wiekopomne dzieła tworzył w armii, tyle sprzętu kupił a tu taka zdradaO.o 

Jarek ich nie musi rozgrywać bo to matoły którzy sami są sobie winni. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Proponuje  ci  wizytę  w  Choroszczy   może  jeszcze  nie jest  za późno 

Opublikowano
Dnia 12.01.2018 o 01:07, Elektryk napisał:

Sprawa akwenów wodnych to najmniejszy problem w Twoim przypadku. Spróbuj wrzucić swoje wypociny do Worda a się przekonasz ile Ci podkreśli. Aczkolwiek w dylemacie czy jesteś głupi, czy leniwy coraz bardziej skłaniam się ku pierwszej opcji.

głupi to jesteś ty sama definicja dyslektyka ci to zapewnia ze coś mi wmawiasz...

Dnia 12.01.2018 o 11:24, ZosiaSamosia napisał:

Czyli mimo wszelkich starań zostanie, wprowadzony zakaz aborcji, oczywiście ze szkodą dla Polek

dla polek czy tępych c*p co niewiedzą co to antykoncepcja ??

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

Antykoncepcja czy wg KK kalendarzyk?

Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

Roman, kierowcy też wiedzą co to prawo o ruchu drogowym, a popatrz ile wypadków.:D

Opublikowano
Dnia 12.01.2018 o 16:31, Ulman napisał:

Dane pochodzą z 2015 więc nie obejmuje socjalnego lewicowego programu 500+.  Piszą że socjal  razem z "pińcet +" osiągnął ponad 17%  http://wolnosc24.pl/2017/04/08/na-socjal-wydajemy-juz-procentowo-wiecej-niz-szwajcaria-czy-500-plus-zadusi-polska-gospodarke/

emerytura co socjal? na rodzinę mamy tylko 1.4  to kolor niebieski mamy najmniejszy w eu jak ty tak czytasz to gratuluje a czerwony kolor stawiaczy ze mamy coraz starsze społeczeństwo i  500+ zęby ktoś na twoje dupsko mógł pracować tym starsze społeczeństwo tym większe koszty brawo ty wolnorynkowiec mamy najmniejszy socjal dla rodzin bo od Irlandii to nasz razy 2 

Dnia 12.01.2018 o 16:31, Ulman napisał:

Zobacz jak ty nie masz pojęcia  https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/jsw-australia-wegiel-koksowy-import-ceny,225,0,2357729.html

Masz tu wytłumaczone jak działa rynek i mimo że Australia  daleko wpływa na ceny w europie. 

Jak węgiel koksowy zdrożał 200-300% to na pewno  poprawa wyników finansowych JSW jest zasługą PISuxD

mów mi jeszcze twoja modrość przebiła wszytko podkreślam ci ze umowy do Niemiec jeszcze są z 2015 a wiec po niższych cenach a dla takiego człowieka jak ty to łykasz wszytko 

nie wiem czy ty udajesz czy udajesz głupiego chyba ze jesteś tak inteligentny ze jak pszenica na rynku po 600zł a ty sprzedajesz po tyś szacunek łykasz wszystko jak głupek  

Dnia 12.01.2018 o 17:14, mirro napisał:

Roman, kierowcy też wiedzą co to prawo o ruchu drogowym, a popatrz ile wypadków.:D

i dostają mandaty a nienowe auta 

Dnia 12.01.2018 o 17:11, ZosiaSamosia napisał:

Antykoncepcja czy wg KK kalendarzyk?

tabletki to jakiś problem ?? choć do ginekologa to ci powie ... kalendarzyk ?? a wierzysz w cuda

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v