Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

zależy kogo czytasz bd czytał Niemca to l.l to po 

bd słuchał platformy to pis 

a  prof. Bogusław Wolniewicz ma inną definicje 

Ja się pytam o twoje rozumienie tego pojęcia i co tym mianem nazywasz używając go dość często

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Ja się pytam o twoje rozumienie tego pojęcia i co tym mianem nazywasz używając go dość często

przecież jest jedno i napisałem stop pedałowaniu (równości) islamizacji   .... itp co tak ciągniesz za języczek ?? chcesz coś udowodnić  

Opublikowano
Wynika z tego co napisałeś, że ruch narodowy to skupisko przypadkowych postaci, że wolność i tolerancja to bzdety. Podłączyłeś też słowo pedały... Nic to niema wspolnego z liberałami czy określeniem lewaka w znaczeniu pejoratywnym czy też ideologicznym. Wnioskuję, że żadna przedstawiona tu przez Ciebie opinia nie jest Twoja...
Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał:

Wynika z tego co napisałeś, że ruch narodowy to skupisko przypadkowych postaci, że wolność i tolerancja to bzdety. Podłączyłeś też słowo pedały... Nic to niema wspolnego z liberałami czy określeniem lewaka w znaczeniu pejoratywnym czy też ideologicznym. Wnioskuję, że żadna przedstawiona tu przez Ciebie opinia nie jest Twoja...

nowa definicja xD

1379934637_feejuk_600.jpg

Opublikowano (edytowane)

Podejrzewam że próbujesz mnie pognębić  intelektualnie  ale jest też mozliwe że to działanie nie celowe. 

Ciekawi mnie co to tak często uzywane przez ciebie "liberalne lewactwo"  oznacza . Piszesz coś o pedałowaniu i islamizacji ale nasal nie wiem co to ma wspólnego z liberalnym lewactwem. Masz w podpisie definicje prawicy i lewicy to machnij chłopie podobną definicję liberalnego lewactwa. 

A moze ty nie masz pojęcia co to jest i nazywasz tym mianem wszelkie niepożądane wg ciebie zjawiska i zachowania?  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

przymus definiuje presję wywieraną na kogoś lub okoliczność zmuszającą kogoś do czegoś. Posługując się tym samym słownikiem PWN, liberalizm jest definiowany, jako kierunek polityczny opowiadający się za zagwarantowaniem wolności jednostki. I w kontekście należy to jeszcze raz, dobitnie powtórzyć, że rdzeniem liberalizmu jest wolność jednostki, która z zasady wyklucza stosowanie przymusu! Liberałowie naturalnie uznają, że w pewnych sytuacjach przymus jest niezbędny – np. przymus stosowania prawa. Lewica i liberalizm będą się jednak znacząco różnić w ocenie tego, co jest w rzeczywistości „niezbędne”. 

Opublikowano

czyli jak nie umiesz pojąć podam ci przykład  liberalny lewak np. jeśli nie przyjmiecie uchodźców ukażemy  i zastrasza krami sankcjami itp

lewak propaguje równość  a nie za wszelką cenę 

Opublikowano (edytowane)

43 minuty temu, Roman176 napisał:

przymus definiuje presję wywieraną na kogoś lub okoliczność zmuszającą kogoś do czegoś. Posługując się tym samym słownikiem PWN, liberalizm jest definiowany, jako kierunek polityczny opowiadający się za zagwarantowaniem wolności jednostki. I w kontekście należy to jeszcze raz, dobitnie powtórzyć, że rdzeniem liberalizmu jest wolność jednostki, która z zasady wyklucza stosowanie przymusu!

Mam rozumieć że jesli liberalizm jest tak znienawidzony przez PIS to chcą oni ograniczyć wolność jednostki? 

Więc liberałowie tak jak napisałeś są za wolnością i nie chcą by było im cokolwiek narzucone. Czy jak rząd PIS nie chce by mu UE cokolwiek narzucała to nie są liberałąmi którzy  podobno są samym złemO.o

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Czyli podana przez ciebie definicja odnosi się do wszystkich ale do PISu nie?  

Może jak to złe UE chce ograniczyć suwerenność Polski to wedle definicji jest przeciwieństwem liberalizmu:/:SO.o

Opublikowano (edytowane)

Co tam znowu brednie blogera ktory przegrywa wszystko w sadzie ...haha 

Wszystkie wydatki sa jawne i sprawozdania sa znane publicznie bo sa publikowane w internecie ....wiec tyle sa warte te brednie haha

No naprawde coraz wieksze kontrowersje i dlatego OWsiak zbiera coraz wiecej kasy 

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co dziwi ludzi. Ma koszty jak każda organizacja i jak ktoś planuje całą imprezę to potrafi ocenić koszty zanim to ruszy. Nie ma w tym nic dziwnego że potradi ocenić koszty czyli ile kasy pójdzie na koszty  organizacyjne. Matka Kurka to naczelny debil i histeryk którego zdanie bierze na serio głownie ciemnota.

Ciekawe czy Rydzyk nie ma kosztów? On w ogóle ujawnia  co się z pieniędzmi dzieje?

Będąc w gronie rolników którzy są w stanie  zaplanować koszty produkcji nie powinno dziwić że Owsiak robi to samo . A jednak dziwi jak widaćO.o

10 godzin temu, Roman176 napisał:

a Korwin toleruje lewice ?? czy jak wszyscy |?

Oczywiście że toleruje tylko uważa że kompletnie nie maja racji. Co znaczy "czy jak wszyscy"? Może ty nie tolerujesz co nie znaczy że sam lewicowych wartości nie wyznajesz. Jak wielokrotnie pisałem- wyzywanie wszystkich wokół od lewaków pozwala poczuć się prawicowcem mimo reprezentowania lewicowych poglądów. 

Umiesz samodzielnie zdefiniować ten lewicowy liberalizm który tak potępiasz?  Może  nawet nie wiesz co to jest i tylko masz wpojony taki termin?  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
12 godzin temu, Roman176 napisał:

„Antypolskość, ateizm i całe to liberalne lewactwo są wrogimi dla nas postawami życiowymi, które należy zwalczać z całych sił, wszelkimi dostępnymi przez nasze prawo środkami”

lewactwo liberalne czuło się w Europie, a więc i w III RP komfortowo, udało mu się w ciągu kilkudziesięciu lat zrobić wodę z mózgów znacznej liczbie obywateli, których należy zaliczyć do starszego i średniego pokolenia.

To starsze jest na wymarciu, więc już słabo kontaktuje z rzeczywistością, średnie ma się dobrze i bryka na marszach KOD - u i w protestach przeciwko rosnącej popularności ugrupowań prawicowych, czego przykładem może być dzika awantura lewaków usiłujących uniemożliwić zjazd partii Alternatywa dla Niemiec AfD. 

@roman orientujesz się kto według tych ziomków wywołał II wojnę światową? 

Opublikowano
Roman porusza się pomiędzy konserwatystami i w naturalny sposób liberał jest dla niego człoqiekim o odmiennych poglądach. "Lewak" jest dla niego tylko pejoratywnym określeniem i podkreśleniem jego negatywnego stosunku do liberała. Cała jego definicja tych pojęć. Typowe moim zdaniem i świadczy o braku znajomości środowiska, z którym się stara zidentyfikować.
Opublikowano (edytowane)

wczoraj bylo 6 kroli wiec warto przypomniec pana petru:P, on ma podwojnego pecha -gdyby wstapil do pis-u bylby dzisiaj premierem B|, a jesli nie premierem to kandydatem na ministra finansow po rekonstrukcji ,choc podobnie jak ta pani wychowal sie w zsrr to jednak tam sie nie urodzil , a jego ojciec nie prowadzi tam biznesu-cos mi to przypomina fundacje otwarty dialog-podobne co- tyle ze pani czerwinska jest w pis-ie wiec u niej to nie problem........

https://wiadomosci.wp.pl/kandydatka-pis-na-ministra-finansow-urodzila-sie-w-zsrr-nieznana-przeszlosc-teresy-czerwinskiej-6206479339403393a?src01=483bb&src02=6206742957217409

nie mogles tego nie wstawic......

http://www.wiocha.pl/1486659,Nic-lepszego-dzis-nie-zobaczycie

Edytowane przez jacus
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Nie wiem co dziwi ludzi. Ma koszty jak każda organizacja i jak ktoś planuje całą imprezę to potrafi ocenić koszty zanim to ruszy. Nie ma w tym nic dziwnego że potradi ocenić koszty czyli ile kasy pójdzie na koszty  organizacyjne. Matka Kurka to naczelny debil i histeryk którego zdanie bierze na serio głownie ciemnota.

Ciekawe czy Rydzyk nie ma kosztów? On w ogóle ujawnia  co się z pieniędzmi dzieje?

Będąc w gronie rolników którzy są w stanie  zaplanować koszty produkcji nie powinno dziwić że Owsiak robi to samo . A jednak dziwi jak widaćO.o

tylko jest jeden minus apetyt rośnie w miarę jedzenia i przechodzi w stronę bezczelności bo łatwy zdobyta kasa głupie porównanie do rolnika bo on wie ile pracy to kosztuje 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Ulman napisał:

Podejrzewam że próbujesz mnie pognębić  intelektualnie  ale jest też mozliwe że to działanie nie celowe. 

nie umiesz się pogodzić ze jestem intelektualistą :P

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał:

tylko jest jeden minus apetyt rośnie w miarę jedzenia i przechodzi w stronę bezczelności bo łatwy zdobyta kasa głupie porównanie do rolnika bo on wie ile pracy to kosztuje 

Jeżeli rolnik potrafi podzielić się owocami pracy, a widzę podczas zbiórek że tak, to znaczy że ma przede wszystkim szacunek dla siebie. Jeżeli zaś tylko "pieści się swoim bólem" z powodu ciężkiej roboty, to dla jego komfortu psychicznego dobrze to nie wróży. 

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

No to jak publikują sprawozdania finansowe i widać że za duzo poszło na sprawy  organizacyjne to ludzie przestana dawać. Nie ma obowiązku dawać. Jak chcesz to daj na Rydzyka i wtedy nie dosyć że do ludzi nic nie wróci ti jeszcze nie będziesz kompletnie wiedział na co pieniądze poszły

5 minut temu, Roman176 napisał:

nie umiesz się pogodzić ze jestem intelektualistą :P

A i  żartowniś z ciebie  się zrobił

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v