Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Roman - każdy kto mieszka w bloku ma takie przygody. Z kolei wstając o 5.30 przy śniadaniu patrzę w przez okno i widzę ruch tylko w kilkunastu mieszkaniach. Pytam kolesia: o co chodzi? On mi na to: niemcy na socjalu. Berlin rok 2010...

wujek mieszka w domu a oni się wszędzie panoszą...

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

Bułgaria  

Bułgaria była przez 25 lat wolnorynkowym krajem? Skad takie dane?  Nie wiedziałes co napisać i tak ci sie chlapneło? Może ty sadzisz ze socjalizm to jedyna droga i jak gdzies jest bieda to z wolnego rynkuO.o

2 minuty temu, Roman176 napisał:

jakoś nie znam u siebie takich przypadków , miastowy tak samo widzą cie za głupa wiec co za różnica ? zbierasz dopłaty i w głowie ci się przewraca 

no ale problem zawisłych ludzi masz też z tym problem ...??

A u muzłumanów znasz takie przypadki? Widziałeś na własne oczy? Czym sie różni beżowy chlejący za socjal od polaka chlejącego za socjal?

Opublikowano
10 minut temu, Roman176 napisał:

a znasz jakiegoś polaka lub tysiące co zostawili swoje rodziny w czasie wojny popłynęli za socjalem nie wiem jak u ciebie w kościele ale u mnie jest wielka tablica upamiętniająca 

ofiary wojny wiek od 13 do 30 lat i tak każdym kościele setki nazwisk i jakoś nie napierdalali na potonie do ameryki 

cała ta rozmowa i poparcie dla patoli co nie znają naszej historii jak można sobie wytłumaczyć mam 5 dzieci jedno zabiorę i porzucę żeby żyło się lepiej  ??

normalność ?? ciekawe czy wy byście zostawili swoje rodziny za socjal ,gospodarstwa gdyby nas Ukraina napadła 

chyba nie wiesz ze polski rzad w calosci uciekl za granice ???? a ci co w katyniu [ i nie tylko] zgineli w sporej czesci uciekli przed niemcami za bug ??? nie widziales filmow dokumentalnych na ktorych widac drogi zawalone uciekajacymi-w sumie z deszczu pod rynne- na wschod ??? setki tysiecy polakow uciekalo przed wojna- tyle ze tego nie ucza w szkole........

Opublikowano
10 minut temu, Roman176 napisał:

a znasz jakiegoś polaka lub tysiące co zostawili swoje rodziny w czasie wojny popłynęli za socjalem nie wiem jak u ciebie w kościele ale u mnie jest wielka tablica upamiętniająca 

ofiary wojny wiek od 13 do 30 lat i tak każdym kościele setki nazwisk i jakoś nie napierdalali na potonie do ameryki 

cała ta rozmowa i poparcie dla patoli co nie znają naszej historii jak można sobie wytłumaczyć mam 5 dzieci jedno zabiorę i porzucę żeby żyło się lepiej  ??

normalność ?? ciekawe czy wy byście zostawili swoje rodziny za socjal ,gospodarstwa gdyby nas Ukraina napadła 

A skąd ty wiesz kto kogo zostawił. Z TVPIS? Od Rydzyka?  Nie iwesz co tam sie dzieje  a osądzasz ludzi po tym co ci sie wydaje i co ci propaganda wcisneła? Czytałeś i widziałeś coś więcej niż jpisowskie media które najpierw demonizują by potem mogli ogłośić że przed tym uchronili.

9 minut temu, Roman176 napisał:

wujek mieszka w domu a oni się wszędzie panoszą...

Jak mieszka w domu a ma ich za ścianą to po co im pokoje wynajmuje?

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

chyba nie wiesz ze polski rzad w calosci uciekl za granice ???? a ci co w katyniu [ i nie tylko] zgineli w sporej czesci uciekli przed niemcami za bug ??? nie widziales filmow dokumentalnych na ktorych widac drogi zawalone uciekajacymi-w sumie z deszczu pod rynne- na wschod ??? setki tysiecy polakow uciekalo przed wojna- tyle ze tego nie ucza w szkole........

a miliony walczyły na historii i uczyli ale babcia opowiadała ... 

rzad w calosci uciekl za granice ???? a ty wiesz z czym uciekali z najważniejszymi ...  słaby jesteś  2 miliony od 15 do 30 lat uciekło ?? 

• Like 1
Opublikowano
Roman - z Syrii ludzie nie są całkiem czarni ani nie wyglądają jak Indyjcy. Jeżeli ktoś wybiera się w tę podróż z rodziną to ma kasę i jest często lekarzem, informatykiem. Gdzie mieszka wujek bo raczej nie w getcie? Podejrzewam, Francję. Tam jednak sprawę pokpiono w latach 70 i 80 ubiegłego stulecia. Dano im przywileje, które z czasem wygasły i wzrosło niezadowolenie. Są też przypadki nielegalnych obozowisk.
Opublikowano

migranci ponoszą w dużej mierze odpowiedzialność za wzrost przestępczości w minionych trzech latach w Dolnej Saksonii - wynika z raportu kryminologów dla niemieckiego rządu. Autorzy raportu apelują do władz o przeznaczenie większych środków na działania prewencyjne.

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/swiat/news-wzrost-przestepstw-w-niemczech-przyczyna-imigranci,nId,2484461#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano
35 minut temu, Roman176 napisał:

masz kogoś za granicą ?? to nie gadaj mało się mówi o tych świniach , gdybyś pracował a obok ciebie balowali muzułmanie balowali cała noc  ty dzwonisz na policje policja nawet nie interweniuje rano idziesz do pracy a oni koczą balowanie za to mają socjal dla ciebie miła perspektywa ?? 

Ja mam całe mnóstwo znajomych za granicą i prawie całą rodzinę ze strony żony. Głównie Niemcy, Irlandia i Anglia... Nie słyszałem o żadnych świniach...

18 minut temu, Roman176 napisał:

Pierwszy z brzegu artykuł

http://natemat.pl/148383,my-tez-bylismy-uchodzcami-w-czasie-ii-wojny-swiatowej-przyjmowali-nas-na-calym-swiecie

Powiedz skąd się wzięli Polacy we Francji czy Anglii w czasie drugiej wojny światowej???

Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Bułgaria była przez 25 lat wolnorynkowym krajem?

twoja definicja wolnorynkowości i prywatyzacji 

w jeden rok sprywatyzowali wszystko zostawili tylko

Przedsiębiorstwa państwowe

• Armimex – amunicja i sprzęt wojenny
  • Bylgarski Poszti – poczta
  • Bylgarska Telekomunikacionna Kompanija – telekomunikacja
  • Bylgarski Darżawni Żeleznici – transport kolejowy
  • Standard życia spadł o 40%, a nałożenie sankcji na Serbię oraz Irak przez ONZ spowodowało, że bułgarska gospodarka dodatkowo zahamowała swój rozwój. Dopiero w 1995 roku zauważono pierwsze symptomy zmiany w gospodarce, a także po raz pierwszy od 1989 roku wzrost PKBprzekroczył 1,4%, wynosząc 2,5% w skali roku. Rządowi udało się zdusić inflację, która w 1994 wynosiła 122%, do 33% w 1995 roku. W 1996 roku inflacja wzrosła ponownie do poziomu 311%,
Opublikowano
Roman - w niemczech pełno jest także Rumunów, Albańczyków, Turków, Czeczenów, Serbów, Rosjan. Tak samo w tym raporcie napisano, że Syryjczycy, Irakijczycy czy Afgańczycy lepiej szanują prawo niż reszta towarzystwa z pn Afryki.
Opublikowano
7 minut temu, lukejro napisał:

Ja mam całe mnóstwo znajomych za granicą i prawie całą rodzinę ze strony żony. Głównie Niemcy, Irlandia i Anglia... Nie słyszałem o żadnych świniach...

Pierwszy z brzegu artykuł

http://natemat.pl/148383,my-tez-bylismy-uchodzcami-w-czasie-ii-wojny-swiatowej-przyjmowali-nas-na-calym-swiecie

Powiedz skąd się wzięli Polacy we Francji czy Anglii w czasie drugiej wojny światowej???

wrzucanie do jednego worka: Uchodźców, Emigrantów ekonomicznych, Terrorystów i Muzułmanów, to przejaw debilizmu. A z głupotą nie da się polemizować. Przyjąć i pomóc nalezy: Uchodźcom. Pomoc taka jest z zasady CZASOWA, do momentu zakończenia konfliktu. Chodzi o kobiety, dzieci, osoby starsze, ojców jedynych zywicieli tych rodzin - podmioty bezbronne i nieuczestniczące w konflikcie. A do tego - o zweryfikowanej tożsamości. 

12 tys. wojskowych.Lusace, Fort Jameston czy Livingstone zamieszkało ogółem ponad 400 Polaków.

Do jesieni 1942 roku z Iranu do Afryki przypłynęło ponad 11 tys. Polaków, głównie kobiety i dzieci. 

gdzie te miliony nastolatków czytaj ze zrozumieniem ... głownie kobiety i dzieci ?? 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, marko-kolo napisał:

Niestety setki tysiecy polakow znalazlo sie w wielu innych egzotycznych krajach np . Iran,Indie itp.  ....i zostali tam przyjeci 

miliony ludzi w sile wieku od 15 do 40 lat czy kobiety i dzieci w linku lukejro pisze..

Opublikowano

Blitzkrieg Niemiecki plan ataku na Polskę przewidywał wojnę błyskawiczną, której celem miało być  przełamanie polskiej obrony, a następnie okrążenie i zniszczenie głównych sił przeciwnika.  

dlatego nie którzy żołnierze musieli sie wycofać   Polski z zachodu, północy i południa.

przypominam panom ze kraje które dzisiaj nam narzucają poza Niemcami nas zdradziły sojuszniczo wiec o czym wy jeszcze dyskutujecie ??

• Like 1
Opublikowano

Pomimo wypowiedzenia wojny Niemcom  wojska brytyjskie i francuskie nie podjęły jednak żadnych efektywnych działań militarnych przeciwko III Rzeszy. Polska pozostała więc w konflikcie  z Niemcami osamotniona.

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Roman176 napisał:

tvn dokument o tysiącach sierot  ty słyszałeś ze tv publiczna największą ma widownie ..??

Polsat z TVN przeskoczyły TVP 1 a TVPinfo nie może przeskoczyć TVN 24  I do tego pół bańki za wygibasy beżowego z playbacku na sylwestra.  https://businessinsider.com.pl/media/tv-radio/najpopularniejsze-stacje-i-programy-2017-roku/5drtl2r

37 minut temu, Roman176 napisał:

twoja definicja wolnorynkowości i prywatyzacji 

w jeden rok sprywatyzowali wszystko zostawili tylko

Przedsiębiorstwa państwowe

• Armimex – amunicja i sprzęt wojenny
  • Bylgarski Poszti – poczta
  • Bylgarska Telekomunikacionna Kompanija – telekomunikacja
  • Bylgarski Darżawni Żeleznici – transport kolejowy
  • Standard życia spadł o 40%, a nałożenie sankcji na Serbię oraz Irak przez ONZ spowodowało, że bułgarska gospodarka dodatkowo zahamowała swój rozwój. Dopiero w 1995 roku zauważono pierwsze symptomy zmiany w gospodarce, a także po raz pierwszy od 1989 roku wzrost PKBprzekroczył 1,4%, wynosząc 2,5% w skali roku. Rządowi udało się zdusić inflację, która w 1994 wynosiła 122%, do 33% w 1995 roku. W 1996 roku inflacja wzrosła ponownie do poziomu 311%,

No to mamy 5-6 lat po upadku komuny a gdzie pozostałe 20? Nietety mieszasz pojęcia wolnego rynku i prywatyzacji ale to nie nowość. Czy państwo mające znaczący majatek nie może być wolnorynkowe albo odwrotnie , cz państwo sprywatyzowane nie może być socjalistyczne? Zobacz jak Polska straszne rozsprzedana i socjalistyczna zarazem. 

Bułgaria miała całkiem niezłe wskaźniki od 2000 roku na poziomach 5-7%  wzrostu/rok. Jest to mała gospodarka i bardzo podatna na koniunkture światowa. 

No ale musiałes coś napisać nawet jeśli to bzdeta bo socjalizm nalezy cheonić jak źrenicy oka.

24 minuty temu, Roman176 napisał:

Blitzkrieg Niemiecki plan ataku na Polskę przewidywał wojnę błyskawiczną, której celem miało być  przełamanie polskiej obrony, a następnie okrążenie i zniszczenie głównych sił przeciwnika.  

dlatego nie którzy żołnierze musieli sie wycofać   Polski z zachodu, północy i południa.

przypominam panom ze kraje które dzisiaj nam narzucają poza Niemcami nas zdradziły sojuszniczo wiec o czym wy jeszcze dyskutujecie ??

Każdy dba najpierw o siebie Tak jest od zawsze i tak bedzie. Jesteś pewien że amerykanie w razie czego  za nas  będą umierać? Ja nie.

Głupie zasciankowe uprzedzenia do niemców francuzów itd to jest to z czego Wegrzy, Czechy, czy Slowacja  zrezygnowały bo polityka to interes a nie  wieczne pretensje i fochy. No ale skoro wstajemy z kolan to wojenka musi być bo przestraszona ciemnota to skonsolidowana ciemnota

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
45 minut temu, Ulman napisał:

Głupie zasciankowe uprzedzenia do niemców francuzów itd to jest to z czego Wegrzy, Czechy, czy Slowacja  zrezygnowały bo polityka to interes a nie  wieczne pretensje i fochy. No ale skoro wstajemy z kolan to wojenka musi być bo przestraszona ciemnota to skonsolidowana ciemnota

Wydaje mi się że w każdym z państw takie uprzedzenia istanieją tylko w Polsce są potęgowane wiecznym urazem do przeszłości z której wszędzie prędzej dopatruje się wroga niż równowaznego partnera do rozmów i interesów.

• Like 1
Opublikowano

No i nasz wielki "przyjaciel" Orban nie obiecał wczoraj Morawieckiemu, że zablokuje wprowadzenie sankcji. Ponoć dziennikarze mieli zakazane by o to w ogóle pytać. Czyli będzie powtórka z 27 do 1. Orban jest cwany i po prostu czeka kto zaoferuje mu więcej.  Dlatego nie chce nic deklarować. Prawdopodobnie więc znowu wydyma swych pisowskich przyjaciół. Jak przy 27 do 1.

Bo chyba łatwo sobie wyobrazić, że Komisja Europejska może chcieć ukarać jeden kraj dla przykładu by reszta nie fikała i był porządek. Mogą obiecać więc Orbanowi, że mu odpuszczą a w zamian zajmą się Polską. Putinowi też może zależeć. A przecież to z nim Orban robi interesy. Więc Putin tez może namawiać Orbana do nie blokowania sankcji dla Polski umarzając jakieś kredyty, które Węgry zaciągnęły u Rosji lub taniej sprzedać gaz. No i samemu Orbanowi może zależeć by w UE był kraj gorszy od Węgier pod względem standardów demokratycznych.  Zawsze może potem powiedzieć, czego chcą od nas. Przecież Polacy są gorsi mają nawet sankcje.

Tak się kończy wstawanie z kolan. Pacjent pada na twarz. Pis uzależnił los naszego kraju od przywódcy kraju kilkukrotnie mniejszego. Który chętnie współpracuje z Putinem. A propo Blitzkriegu. To warto przypomnieć, że Węgrzy współpracowali z Hitlerem, gdy ten podbijał inne kraje Europy w tym Polskę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v