Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
58 minut temu, Ulman napisał:

Oj jakiś ty się delikutaśny nagle zrobił. Gdzie jest ta obraza ? 

gdy ja z kimś pisze to wskakuje na ciebie ?? jedziecie po siebie to po co na mnie wskakujesz ??

Opublikowano

Nie denerwuj się . Pewno zostałeś pomylony z kimś innym . Zdarza się .:(

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

gdy ja z kimś pisze to wskakuje na ciebie ?? jedziecie po siebie to po co na mnie wskakujesz ??

Roman, to do ciebie zupełnie nie podobne. Masz jakieś postanowienie na nowy rok?

Opublikowano

marek ma racje co nam jakis joshua ben josef czy inny rimski papa bedzie mowil co my prawdziwi polacy- katolicy bedziemy robic.wara im od tego. jakiez bzdety typu-bylem glodny a daliscie mi jesc,bylem spragniony a daliscie mi pic, bylem przybyszem a przyjeliscie mnie- w takie bzdury to tylko lewacy wierza.                                                                     

https://www.apostol.pl/rozwazania/rozwazania-pisma/ewangelia-wg-świętego-mateusza-25-3146

ciekawe czy ktos kiedys zbadal wplyw alkoholu na dysgrafie- mozna by prace doktorska napisac na przykladzie romana.:D.

te kola to naprawde nie ja, daaaaaaaaaawno nie bylem w wieliczce;)-kto sieje wiatr ten zbiera burze, obawiam sie ze jeszcze nie takie rzeczy beda sie dziac.........

Opublikowano
45 minut temu, zetorki12 napisał:

Nie denerwuj się . Pewno zostałeś pomylony z kimś innym . Zdarza się .:(

ja się nie denerwuje jeśli 2 osób dorosłych prowadzi rozmowę to na brak argumentacji nie wskakują na innego , zresztą nieważne ..

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Roman, to do ciebie zupełnie nie podobne. Masz jakieś postanowienie na nowy rok?

no własnie nie, chciałem cie pochwalić w nowym roku ze dobrze gadasz w temacie w pszenicy .. a ty mi rogi doprawiasz..

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

marek ma racje co nam jakis joshua ben josef czy inny rimski papa bedzie mowil co my prawdziwi polacy- katolicy bedziemy robic.wara im od tego. jakiez bzdety typu-bylem glodny a daliscie mi jesc,bylem spragniony a daliscie mi pic, bylem przybyszem a przyjeliscie mnie- w takie bzdury to tylko lewacy wierza.                                                                     

https://www.apostol.pl/rozwazania/rozwazania-pisma/ewangelia-wg-świętego-mateusza-25-3146

ciekawe czy ktos kiedys zbadal wplyw alkoholu na dysgrafie- mozna by prace doktorska napisac na przykladzie romana.:D.

te kola to naprawde nie ja, daaaaaaaaaawno nie bylem w wieliczce;)-kto sieje wiatr ten zbiera burze, obawiam sie ze jeszcze nie takie rzeczy beda sie dziac.........

niby tym więcej wypije tym lepiej pisze ??

Opublikowano (edytowane)
smartfon-fot.-Pexels.jpeg
Home » GSM »
1d79f5872905cb61fcc0e9c9743d64cb?s=42&d=
KATARZYNA PURA
11:36, 30-12-2017  @KatarzynaPura

NIEODEBRANE POŁĄCZENIE Z +53? NIE ODDZWANIAJ

W ostatnich dniach plagą stały się głuche telefony z kubańskich numerów telefonów. Z wielu z nich – zaczynających się od kierunkowego +53 – puszczane są krótkie sygnały, jedynie po to, by w telefonie został ślad połączenia, mający zachęcić nas do oddzwonienia. To jednak może być kosztowne, bo raz, że płacimy jak za połączenie zagraniczne, a dwa – mogą to być numery premium, za połączenia z którymi płatności są jeszcze wyższe. Jak sobie z tym radzić?

Na odzew użytkowników tego serwisu mikroblogowego nie trzeba było długo czekać. Wielu z nich wrzuciło screeny lub zdjęcia przedstawiające listę połączeń z podejrzanych numerów, zaczynających się właśnie od +53 (numer kierunkowy na Kubę). Z informacji przez nich zamieszczonych wynika, że połączenia są bardzo krótkie, w większości tylko jeden lub dwa sygnały, a wszystko po to, by nie zdążyć odebrać połączenia i wywrzeć na nas chęć oddzwonienia. Często też dzwonią o późnej porze czy nawet nocą. Wiele wskazuje na to, że sprawa nasilonych ataków ze strony kubańskich numerów dotyczy wyłącznie użytkowników Orange, ale warto, by wszyscy mięli się na baczności, bowiem wykonanie połączenia zwrotnego może być kosztowne.

JAK SOBIE RADZIĆ Z NIECHCIANYMI POŁĄCZENIAMI?

Nie będzie niczym odkrywczym, gdy stwierdzę, że warto sprawdzić, z jakim numerem ma się do czynienia – ot, chociażby wklepać go w internet i zweryfikować – nie tylko sam numer, ale też kierunkowy. Jeśli nie spodziewacie się żadnego połączenia z zagranicznych numerów, powinien być to dla Was jasny sygnał, by uważać bardziej niż zwykle.

Istnieje też sporo aplikacji mobilnych, które umożliwiają identyfikowanie nieznanych numerów telefonów – po zainstalowaniu jednej z nich, podczas połączenia przychodzącego na ekranie smartfona wyświetlany jest nie tylko numer, ale też informacja na temat tego, do kogo może należeć. Warto jednak pamiętać, że tego typu aplikacje, aby działać, potrzebują przyznania wielu uprawnień – w tym dostępu do internetu i naszej książki telefonicznej. Jednym z popularniejszych programów do identyfikowania numerów jest Sync.ME, dostępny zarówno na Androida, jak i iOS.

Innym sposobem jest zablokowanie podejrzanych numerów telefonów – ale, żeby to zrobić, najpierw należy je mieć, by następnie wklepać na czarną listę. Trudno jest jednak zrobić to dla wszystkich numerów zaczynających się od +53. Jeśli jednak chcecie choć trochę uchronić się przed niechcianymi połączeniami, mogę Wam to ułatwić.

Po przeanalizowaniu wszystkich wpisów osób, do których dzwoniono, najczęściej połączenia realizowane są z tych numerów: +53 54990763, +53 52652902, +53 54990760, +53 47281764, +53 58842850, +53 52652902, ale dzwonią też z: +53 47281770, +53 58841893, +53 58841893

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Ja równie dobrze piszę w temacie i polityce tylko jeszcze tego nie zozumiałeś:D

18 minut temu, jacus napisał:

Ostatnio to nawet nasz prymas sie zbiesił. Na szczęście jego Jarosław odwołać nie może. Chociaż jak dobrze pokombinują to może się okazać że będzie  nowy prymas z ToruniaxD

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

gdzie cie wyzywałem od komunistów bez powodu ?? gdzie wskoczyłem na ciebie gdy ktoś do mnie pisał ??

Nie mowie ze mnie... Czytaj ze zrozumieniem i ze spokojem bo za dużo emocji tez nie dobrze :o

Gość marekfarmer
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

Słyszałeś  taką przypowieść

"Królestwo niebieskie podobne jest do człowieka, który zasiał na swoim polu dobre ziarno. Gdy ludzie spali, przyszedł nieprzyjaciel, nasiał chwastu pomiędzy pszenicę i odszedł. Kiedy zboże wyrosło i wypuściło kłosy, wówczas ukazał się także chwast. Wtedy słudzy poszli do właściciela i zapytali: Panie! Przecież dobre ziarno zasiałeś na polu. Skąd więc wziął się chwast? A on odpowiedział: To dzieło nieprzyjaciela. Wtedy słudzy rzekli: Czy chcesz, zebyśmy poszli i powyrywali go? On odparł: Nie,. Gdyż w czasie zbierania chwastu moglibyście wyrwać z nim także pszenicę. Pozwólcie im rosnąć razem aż do żniw. A w czasie zniw powiem żniwiarzom: Zbierzcie najpierw chwast, zwiążcie go w snopy i spalcie. Pszenicę natomiast zanieście do mego spichlerza."

Ewangelia wg Św. Mateusza 13 , 24- 30

Opublikowano
14 godzin temu, marekfarmer napisał:

Jaki  Kościół  chce  sprowadzać ????

Kilku  Biskupów  i Papież   mówią  żeby  przyjmować  i to wszystko.

14 godzin temu, marekfarmer napisał:

Papież czy Biskup   to  nie cały Kościół/

Kościół  to  ludzie  wierni  i  większość  z nich  jest  przeciwna  temu  przynajmniej w Polsce

No to poleciałeś po bandzie.

“Oznajmiamy, twierdzimy, określamy i ogłaszamy, że posłuszeństwo Biskupowi Rzymskiemu jest warunkiem koniecznym do osiągnięcia zbawienia”. – Papież Bonifacy VIII, Bulla Unam sanctam. Tylko to jedno zdanie z tej bulli ma rangę definicji dogmatycznej.

Pamiętaj mareczku, że Papież jest następcą św. Piotra i stoi na czele całego Kościoła Katolickiego. Każdy katolik ma obowiązek przestrzegać jego nauk.  Twoje słowa podważają fundamenty Kościoła Katolickiego. Rozumiem że nie jesteś katolikiem.

Opublikowano
15 godzin temu, marekfarmer napisał:

POpaprańcy nie radzą sobie w obecnej sytuacji politycznej - więc w ten sposób odreagowują swą frustrację .

W szeregach wyznawców chorej ideologii Platformy Obywatelskiej  roi się od dewiantów pokroju Ryszarda Cyby .

• Like 5
Opublikowano
21 minut temu, zetorki12 napisał:

A Ty

lukejro

jesteś że pouczasz ? Papież też człowiek i może się mylić .:9_innocent:

Nie ma takiej opcji ,że papież może się mylić,kolego to są dogmaty wiary i one uznają nieomylność papieża,każdy katolik powinien to wiedzieć,podważanie tego trąci schizmą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v