Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rzad Olszewskiego nie mial zdolnosci koalicyjnej i tak by upadl 

Tu nie chodzilo o to ze zlustrował tylko o sposob w jaki to zrobil ...bardzo wiele osob z tej listy oczyscilo sie w sadzie 

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

W 1992 roku byłem podchorążym w WSOWZ we Wrocławiu. Jak to pamiętam? Ano ograniczono nam wyjścia do miasta, nawet tym co studiowali na cywilnych uczelniach dodatkowe kierunki. Pojawiły się pogłoski o ponownym wprowadzeniu stanu wojennego i że najprawdopodobniej zostaniemy użyci do jakichś działań z tym związanymi. Nie wierzyliśmy w to ale i baliśmy się .Ponieważ byliśmy odcięci od informacji jeden z kolegów zadzwonił do swojego ojca służącego w jednym z dowództw okręgów wojskowych i przekazał jak to wygląda na Zmechu. Oficer ten był zdziwiony że szkoła jest w ogóle stawiana w stan gotowości i że ktoś wprowadza ograniczenia. Następny telefon i jedna wiadomość przekazana synowi przez ojca. "Choćby nie wiem co się działo macie nie pobierać broni". 
A teraz zróbcie z tym co chcecie.

Opublikowano

wtedy tez bylo wesolo 

https://pl.wikipedia.org/wiki/Obiad_drawski     podobna sytuacja wydarzyla sie niedawno- duda poprosil generalow o szczera wypowiedz na temat obecnej sytuacji w wojsku-jeden general sie odwazyl i juz nie jest w sluzbie9_9.

jakos nikt nie zauwazyl ze bankster nagle wyjechal ze szczytu w brukseli- troche dziwna forma zmiany relacji polskiego rzadu z ue, chyba doszli do wniosku im mniej gadaja tym lepiej, cos jak w dowcipie o blondynce- blondynka wyglada na glupia zanim sie odezwie-gdy zacznie mowic rozwiewa wszelkie watpliwosci, morawiecki nic nie mial do powiedzenia w sprawie brexitu i polakow na wyspach ????  kompletnie ich olal-w sumie ma racje i tak nie wrocaB|.

minister kownacki w tvp info stwierdzil ze to schetyna, lubnauer i kosiniak -kamysz powinni leciec do usa i negocjowac cena na patrioty bo inaczej amerykanie nas obedra ze skory-jak oni zaczna plakac ze polska jest w ruinie i w kraju bieda piszczy a wtedy trump na sprzeda rakiety za dolara a radar za darmo.............:11_blush:

wydarzenia 92 roku jakos slabo mi sie odbily w pamieci- na saksach bylem:D, tyle ze sie wolnej europy sluchalo, jedno pamietam dobrze takiej suszy jak wtedy to u nas do tej pory nie bylo- laki wygladaly jak sciernisko, ostatniego konia ojciec sprzedal bo nie bylo czym go karmic.

Opublikowano

Nie wiem czemu wyjechal tak nagle. Można podejrzewać że i tak Merkelowa z Macronem  ogłosili by wsparcie dla wszczęcia procedur przez KE więc wolał przy tym nie być. Teraz propaganda może powiedzieć że nikczemnie i podstępnie staneli przeciw Polsce gdy premier wyjechał bo przy nim nie ośmielili by się ;)

Inne wytłumaczenie jest prostsze - w piątek wraz z zachodem słońca zaczyna się szabas 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

W 1992 roku byłem podchorążym w WSOWZ we Wrocławiu. Jak to pamiętam? Ano ograniczono nam wyjścia do miasta, nawet tym co studiowali na cywilnych uczelniach dodatkowe kierunki. Pojawiły się pogłoski o ponownym wprowadzeniu stanu wojennego i że najprawdopodobniej zostaniemy użyci do jakichś działań z tym związanymi. Nie wierzyliśmy w to ale i baliśmy się .Ponieważ byliśmy odcięci od informacji jeden z kolegów zadzwonił do swojego ojca służącego w jednym z dowództw okręgów wojskowych i przekazał jak to wygląda na Zmechu. Oficer ten był zdziwiony że szkoła jest w ogóle stawiana w stan gotowości i że ktoś wprowadza ograniczenia. Następny telefon i jedna wiadomość przekazana synowi przez ojca. "Choćby nie wiem co się działo macie nie pobierać broni". 
A teraz zróbcie z tym co chcecie.

a nie mówiłem ze masz coś spólnego z wojskiem :P

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

cos chyba pokreciles ulmanku- slyszales ze dzwonia a nie wiesz w ktorym kosciele, ta pani z linku juz dawno nie zyje i chyba nie miala nic wspolnego z matka premiera, tym bardziej ze jej maz byl-a kobieta :13_upside_down:, przewaznie antysemici to zwykle, glupki ktore nawet porzadnego fejka nie stworza, zreszta ostatnia edycja strony, 11 -12 -2017  https://www.geni.com/people/Jadwiga-Morawiecka/6000000027622003462

taka pisowska moralnosc-myslalem ze nikt marty k. nie przebije :13_upside_down:, nie ma sie co dziwic ze glosowal na dwie rece.......

http://dzikikraj.interia.pl/mowatrawa/news-morawiecki-ma-zone-zyje-z-partnerka,nId,1938836

a ja wczoraj byle u znajomych zydow- kurna zapomnialem o swiecie , zreszta im szabas nie przeszkadza choc sa prawdziwymi rosyjskimi zydami:D

a tak dla rozrywki najlepsze z ostatniego tygodnia

http://www.wiocha.pl/1482368,Co-tam-panie-w-polityce

Edytowane przez jacus
Opublikowano
17 minut temu, Roman176 napisał:

wierzysz to co jest napisane ??? 

Dopuszczam taka mozliwość . Jesteś w stanie udowodnić ze to kłamstwo czy po prostu wiara kaze ci z miejsca odrzucić taką mozliwość bez wzgledu na fakty. 

Uważasz że Mirro też miał omamy?

16 minut temu, Roman176 napisał:

a nie mówiłem ze masz coś spólnego z wojskiem :P

Przebłysk intelektu

Jacuś , mi specjalnie żydzi nie przeszkadzają i sam znam kilku ale muszę trochę  prawdziwych radio Maryjnych Polaków podrażnić. Morawiecki jest żydowaty co widać słychać i czuć a zreszta sie nie wypiera. Najwyraźniej jednak jak jest namaszczony przez partie to już jest OK ale jakby ktoś z opcji przeciwnej miał taka sytuację w rodzinie to byłaby awantura jak z dziadkiem z wermachtu

Opublikowano
49 minut temu, Ulman napisał:

Przebłysk intelektu

a niby skąd miałem wiedzieć ze to wojskowy ?? pisałem ci ze normalni ludzie pracują a nie kraczą na tym forum jak ty od rana do wieczora i jeszcze ludzi by gonił w niedziele do pracy 

Opublikowano
51 minut temu, Ulman napisał:

Dopuszczam taka mozliwość . Jesteś w stanie udowodnić ze to kłamstwo czy po prostu wiara kaze ci z miejsca odrzucić taką mozliwość bez wzgledu na fakty. 

Uważasz że Mirro też miał omamy?

hmm właściciel oko pressu  organizuje strajki obywatele rp hmm  to tak jak gw o Pisie :D  

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Pucz to siłowe przejęcie władzy środkami poza prawnymi. Wałęsa z Tuskiem zrobił pucz? Jak?

https://oko.press/1992-r-doszlo-zamachu-stanu-wojsko-posluchalo-macierewicza-wojska-ot-tez-by-sie-oparly/

Poza  prawnymi  to nie.  Ale  nie Moralnymi, ale dla ciebie to niema żadnego  znaczenia.  W nocy  po kryjomu  liczyli  głosy  bo  ,,Wałęsa nie może ich rano wpuścić do  Ministerstw,,   Jezli  to  było demokratyczne  to ja dziękuje za taką  demokrację   po kryjomu za plecami  obalają rząd który  robił  wiele dobrego dla Polski.

A twój link  to  bardzo  wiarygodne  źródło  informacji  dla  zaKODowanych.

Nawet  jeśli była  by to  prawda  to  Wielka  ale to  wielka  szkoda  że  się  nie udało  Macierewiczowi  zaprowadzić  porządek w tym kraju ze wszystkim  ,,TW. Bolkami ,, i  innymi  TW.

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj pokazało się takie coś.
"w przyszłym roku mogą być problemy z realizacją dużych programów modernizacji uzbrojenia, zapisanych w budżecie po stronie MON. Wskazują na to ustalenia MF, oceniające możliwość wystąpienia trudności budżetowych zwłaszcza w II półroczu 2018 r.[...] Premier jest otwarty na pozyskiwanie uzbrojenia używanego z USA, jak twierdzi broń i sprzęt amerykański stanowią klasę samą w sobie i znacznie powiększyłyby nasze zdolności obronne, nawet jesli byłyby używane, jako przykład podaje umowę USA-Maroko.[...] Bardzo sceptycznie ocenia możliwości stworzenia nowych technologii obronnych w PGZ, mówi, że menadżerowie tej Grupy: ""muszą jeszcze dużo się nauczyć"". 
Źródło jeszcze do weryfikacji, ale o ile to nie Fake News to może się okazać iż powołanie Morawieckiego może mieć głębsze podłoże. Choć chyba Macrona nie oczarował.:D Czyli w przypadku jakichkolwiek problemów finansowych i tak pierwsze cięcia w MON. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

jeden samolot wiecej do zakupow-dobrze ze pilot przezyl.

kolejny dzien rekonstrukcji rzadu-zamienil stryjek siekierke na kijek :D.

jak to szlo -donald matole twoj rzad obala kibole- chyba kibole juz wiedza ze to byl zly pomysl:6_smile::6_smile::6_smile:,  to rzad pis-u zalatwi kiboli, niedlugo wiekszosc bedzie ogladac mecz z ekskluzywnej vipowskiej lozy z oknami w szkocka krate:12_slight_smile:, a czesc wachac murawe od spodu, w tym roku 2 strzelaniny z kibolami, kilkudziesieciu zatrzymanych na slasku i w malopolsce, to dopiero poczatek- kibole zmienili sojusze bedzie sie dzialo.....

w krakowie jeszcze poetow nie brakuje[choc jeden dzisia zmarl]- rzeki splyna krwia, tych ktorzy usmiercili naszych braci- oto najnowszy wiersz krakowski bardow

znajac kiboli cracovii -na miejscu pisuarow to bym w krakowie uwazal.......

https://krakow.onet.pl/kibole-groza-policji-smiercia-prokuratura-wszczyna-sledztwo/rwsgngm

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

romus -mam nieodparte wrazenie ze twoj kompleks krakowa, ma zwiazek z tym ze nagle zostales ojcem :13_upside_down::13_upside_down::13_upside_down:.

kibicow ruchu chorzow tez dzisiaj zamkneli....

jacuś prosiłem czy jutro jak bd padał śnieg to wina pisu ??

Opublikowano

Ale ból d*py bo sędziemu chciało się przeczytać akta i wypunktować prokuraturę. Niech się martwią ci co składali zeznania a potem w TV wmawiali coś innego. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v