Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest tak dobrze, że MON rozgląda się za pociągiem. Marzy mu się ładny składzik, tak z osiem wagonów z wszelkim wypasem. 

Czy  oni są jednak w stanie kupić cokolwiek, czym ewentualnie będzie można rzucić w przeciwnika?

Opublikowano (edytowane)

po prostu adrian nie stanal na wysokosci zadania i zawetowal 2 ustawy-po co kierowac sprawy do sadu, jak nie wiadomo jaki bedzie wyrok ???

zreszta w  rzadzie nikomu nie "staje" tylko ziobrze i jakiemu ale oni sa w innej partii :P

nie widziales jaki medal miskowi wybili-toz swietnie nadaje sie na granat zaczepny a nawet z procy mozna nim strzelac

Edytowane przez jacus
Opublikowano

No ale Mazurek stwierdziła, że znajdzie się bat na "sodomitę" Owsiaka i wniosek o ściganie niegodziwca zostanie złożony.  :D Czyli jednak w proces oczyszczania sądownictwa ruszył. 

Opublikowano

No ale Mazurek stwierdziła, że znajdzie się bat na "sodomitę" Owsiaka i wniosek o ściganie niegodziwca zostanie złożony.  :D Czyli jednak w proces oczyszczania sądownictwa ruszył. 

Z tej sprawy to już nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...

Opublikowano

Czemu Adrian ? To jakieś zdrobnienie ?

tak od sebastiana  :P , u mnie zaczelo padac i niedziela wiec warto sobie przypomniec

https://www.youtube.com/playlist?list=PLJ2TCacZRs5Ra_CWOSgR31NB75hIUOdPi

chodzi o ta rade ktora dal pawlowicz ???- w pelni go popieram , to jeszcze nikomu nie zaszkodzilo a w szczegolnosci aparatczykom pis-u by sie przydalo, zamiast pieprzyc glupoty mogli by kobiety oczywiscie procz paru wyjatkow :D  :D  :D , ale ja jestem tolerancyjny i nie bede im zabranial :P  :P  :P

Gość marekfarmer
Opublikowano

,,żulik bez  poglądów,,  chce być  premierem 

:lol: :lol: :lol: :lol:

Opublikowano (edytowane)

Zaraz zaraz! Jeszcze niecałe 2 latka temu Polska była w ruinie, a teraz nagle tygrys gospodarczy i to cudownym sposobem bez ingerencji w system wolności gospodarczej, bez zmian w systemach podatkowych, zus-u? No cud nad Wisłą. Gdzie te porażające w zapowiedziach z setkami wniosków do prokuratury wyniki audytów poszczególnych ministerstw? 

kopalnie też były w ruinie przez Bieńkowską i zagórowskiego niby dopłacają ludzie a teraz co, cba działacze po i zarabiają ???????

a kto zus sponsoruje to poczytaj 

http://gospodarka.dziennik.pl/emerytury-i-ofe/artykuly/537350,ukraincy-ratuja-zus-skladki-ubezpieczenie-ubezpieczenia-spoleczne-pracownicy-z-ukrainy.html

czy lepiej udawać głupiego ??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

kopalnie też były w ruinie przez Bieńkowską i zagórowskiego niby dopłacają ludzie a teraz co, cba działacze po i zarabiają ???????

a kto zus sponsoruje to poczytaj 

http://gospodarka.dziennik.pl/emerytury-i-ofe/artykuly/537350,ukraincy-ratuja-zus-skladki-ubezpieczenie-ubezpieczenia-spoleczne-pracownicy-z-ukrainy.html

czy lepiej udawać głupiego ??

Ja nie rozumieć, co Twoja chcieć. 

Opublikowano (edytowane)

tyle w temacie, co lepiej gdy masz tyle do powiedzenia nie zadawaj głupich pytań ,pomyśl lepiej jak Sikorski rozsprzedawał majątek i z tym się nie chowali .

mam jeszcze jedno pytanie jak to jest nazywać się baranem Tuska bo dobrze sprzedaje słowa cytat Sikorskiego ??

:lol:  :D

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

A tu swoiste memento dla wszelkiej maści zacietrzewieńców i tropicieli wrogów wolnej Polski. Smutne i straszne.

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/legnica-morderca-staruszkow-stanal-przed-sadem/03lx1kg

"Marcin K. (39 l.) w lutym ubiegłego roku upatrzył sobie bloki przy ul. Oświęcimskiej. Jak sam zeznał, jego ojciec opowiadał mu o mieszkańcach tych bloków, używając słów „wrogowie wolnej Polski”. Mieli robić krzywdę prawdziwym patriotom. Nie potrafił jednak wyjaśnić dokładnie jaką, stwierdzając że to tajne."

Opublikowano (edytowane)

tyle w temacie, co lepiej gdy masz tyle do powiedzenia nie zadawaj głupich pytań ,pomyśl lepiej jak Sikorski rozsprzedawał majątek i z tym się nie chowali .

mam jeszcze jedno pytanie jak to jest nazywać się baranem Tuska bo dobrze sprzedaje słowa cytat Sikorskiego ??

:lol:  :D

Słuchaj instrumencie perkusyjny na C, jak ma się do tych twoich achów i ochów o sukcesach polityczno-gospodarczych obecnej władzy wstawione przez  twą osobę  pierdolamento o ratowaniu d*py ZUS-u przez Ukraińców.

Co do kopalni to parę razy było o dobrej koniunkturze na węgiel jakościowy, oraz radze zmarszczyć brew i postudiować rachunek za prąd, najlepiej kilka z rzędu, (podpowiem zobaczysz kto dopłaca do tych kopalni i twojej gaży)

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

Słuchaj instrumencie perkusyjny na C, jak ma się do tych twoich achów i ochów o sukcesach polityczno-gospodarczych obecnej władzy wstawione przez  twą osobę  pierdolamento o ratowaniu d*py ZUS-u przez Ukraińców.

Co do kopalni to parę razy było o dobrej koniunkturze na węgiel jakościowy, oraz radze zmarszczyć brew i postudiować rachunek za prąd, najlepiej kilka z rzędu, (podpowiem zobaczysz kto dopłaca do tych kopalni i twojej gaży)

tylko masz tyle do powiedzenia jak ruski sprowadzali to ci potaniało ? widzisz sam jesteś inteligent jak miastowy na rolnika ze nic nie robią tylko  dopłaty zbierają twoja głupota niestety idzie po tej samej Lini tylko na innych  

nie dowiedziałeś mi o królu eu i swoich barankach 

Opublikowano
Opublikowano (edytowane)

Oj, to nie Kali, a Kalego ktoś strzelił w czuły punkt, tak przecież nie można, to lepszy sort ma tylko licencję na obrażanie.

Jak ci się bogdanku podoba trzeci już w tym roczku prezes ARiMR, rotacja lepsza niż w tuskolandzie. 

Co do węgla, ja nie mam deputatu wiec jakakolwiek podwyżka, mnie jako szarego obywatela bije po kieszeni. 

Do sukcesów tej ekipy powinieneś jeszcze dodać zwiększenie kwoty wolnej od podatku (sic) i jej faktyczne zmniejszenie dla każdego zarabiającego nieco więcej niż najniższa krajowa. 

No to jak to jest z tą propaganda sukcesu, Polska w ruinie i nagle bez reform gospodarczych rozkwit? Tak coś nie halo. 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

czyli mam rozumieć ze za po było wszystko ??  lepszy sort a kto to ?? kac zyski nie nazwał nikogo po imieniu ?? sami się obeschliście jego słowami dzięki kod itp 

Kaczyńskich jeszcze nie nazwał wyborców baranami jak Bieńkowska Sikorski siemion ka i Tusk jak to było w poprzednich nagraniach barany wierzą w pastwo teoretyczne?? śmiech z wyborców

propaganda sukcesu a wiesz co to rio ?? 

Działania naprawcze w myśl planu skoncentrować się mają na pięciu filarach:

reindustrializacji (partnerstwo państwowe dla strategicznych działów gospodarki, tworzenie klastrów i dolin przemysłowych oraz pozyskiwanie atrakcyjnych inwestycji zagranicznych),
rozwoju innowacyjnych firm (stworzenie "Konstytucji Biznesu", zreformowanie instytutów naukowo-badawczych, program "Start in Poland", stworzenie przyjaznego otoczenia prawnego dla przedsiębiorczości),
pozyskaniu kapitału rozwojowego (głównie poprzez budowanie oszczędności, pozyskiwanie środków europejskich, Polski Fundusz Rozwoju i środki z planu Junckera, jak również Europejskiego Banku Odbudowy i Rozwoju, Europejskiego Banku Inwestycyjnego oraz Azjatyckiego Banku Inwestycji Infrastrukturalnych),
ekspansji zagranicznej (utworzenie Pionu Wspierania Eksportu w Polskim Funduszu Rozwoju, zreformowanie dyplomacji ekonomicznej, budowa silnej marki "Polska"),
rozwoju społecznym i gospodarczym (skuteczna polityka regionalna, pakt dla obszarów wiejskich, nacisk na edukację)[3].
Plan wymienia też fundamenty silnego państwa - administracja elektroniczna, "inteligentne zamówienia publiczne", odejście od zjawiska "Polski resortowej" oraz bezpieczeństwo energetyczne uwzględniające dostępność i cenę energii[3].

Finansowanie[edytuj]

to jest nic poczytaj plan Morawieckiego co zostało wprowadzone 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v