Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ulman - jeszcze coś dołożę. Gazetka zazwyczaj jest na zero alicząc bardzo szczegółowo na minus. Jest to towar sezonowy i tak jak wśród brzydkich dziewczyn przeciętna staje się piękna na klienta działa histeria skreślonej ceny reprezentująca rzekomo wielki gest. Towary poprostu nigdy takiej ceny nie miały... Takie prostowanie zwojów jakoby ten oto market najlepiej dba o Ciebie i wszystkich. Potem to już z górki. jarecki - przecież market wywali zaraz własny produkt pod nazwą wujkowie owocniki i przestaniesz to brač pod uwagę. W Polsce niewiele jest mroźni jeszcze conie mirro?

Opublikowano

Market nigdy nie zgodzi sie byś cokolwiek w ten sposób firmował . Towar dla nich skupują i dostarczaja takie firmy jak Amplus czy Netprofit bo nikt w pojedynkę nie da rady . Dodatkowo by mieć szerszą palete muszą importować sałaty, szalotki, bakłażany czy inne mango a jesli jest problem z dostepnościa ziemnaka czy kapusty dobrej jakości to zaimportują również to. Zamykając dyskusję , fakt że niby są straszne oszustwa i się sprzedaje nemiecką marchewkę zamiast rodzimej nie ma znaczenia dla znakomitej wiekszości społeczeństwa bo brak jest patriotyzmu gospodarczego i nikt do tego nie zmusi. Chleją hektolitrami Colę, Sprite i Mirindę , zagryzają to Snickersem i ani mysla żeby pić Tymbarka i zajadać jakimś polskim batonem. Konsument ma to zasadniczo gdzieś i jak mu sie będzie pomidor podobał to go kupi i zje niezależnie od pochodzenia. Kołodziejczak jako wiejski watażka może sobie popluć i mieć uciechę że z taką podła facjatą ktoś chce go oglądać ale nic ponadto nie zdziała.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pół biedy gdyby nic nie zdziałał bo jak uda mu się przekonać socjalizujący rząd do jeszcze większego interwencjonizmu w jakieś dajmy na to grupy producenckie odgórnie narzucane czy coś podobnie absurdalnego czego nie śmiem nawet zgadywać to szkód więcej niż pożytku z tego może wyniknąć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

..rwy i złodziej. ..rwy i złodzieje. Były "posieł" roz.....olił rowerzystke!!!

Za takie coś to ja bym miał conajmniej areszt. A te qurwy mendy, niezaleznie z ktorej strony - swiete pier**lone. Nie chodze na wybory!!!

Opublikowano (edytowane)

no to może wystartuj w których jako kandydat :D 
z takim ładunkiem negatywnych emocji, obserwując sukcesy negatywnych kampanii to kto wie?
elektorat lubi ostatnio bojowników ze wszystkimi dokoła i jeszcze polową wewnątrz.

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Kołodziejczak jako wiejski watażka może sobie popluć i mieć uciechę że z taką podła facjatą ktoś chce go oglądać ale nic ponadto nie zdziała.

Wystarczy jak służby zaczną działać . Nie zatrzyma importu ale może go zmniejszyć i będzie mniej szajsu do nas przysyłać bo polak kupi wszystko aby na cenę .

Gdzie ja napisałem że duży produkuje brzydki towar ? 

Produkuje ładny  i dużo i dlatego gorszej jakości  . Potem zawiezie do przetwórni tam dowalą jeszcze hemii i jest git .

Wystarczy śledzić forum jakie są zapytania . Jeden pytał się za co w lutym kiszone ogórki mu miękie się robią . Przecież stosuje benzoesan sodu i skorbinian potasu .Ja nie stosuje  i ogórki są twarde do wiosny . Tak że nie wciskaj ciemnoty że duży to prawie ekologicznie produkuje .

Ulman co w tym głupiego?

Za co mu nie wytoczą procesu jak kłamie . Takie zdięcia przesyłają z całej Polski  

2 godziny temu, dysydent napisał:

no dobra i tu zgoda. ale jak obejść wykorzystać ten fakt? Wszak jednym z podstawowych parametrów handlu jest ciągłość i komfort sprzedaży
o właśnie Racyl odpowiedział dokładnie to samo.
zatem jak pisałem wcześniej. chcesz się utrzymać na rynku musisz tańczyć jak grają a grają na coraz większe przetwórstwo i tutaj już większa masa towarowa przepływa niż surowcem jak świeże warzywa. Omijane są i bazarki i nawet giełdy a produkt od rolnika do przetwórni i ... 
czy i tam skażenia większe niż w przez nikogo niekontrolowanym tak skrupulatnie handlu od chłopa (czy baby :) )?
zaczęła się dyskusja od tego jakich argumentów użyć aby wymusić zbyt i ceny dla rolników rodzimych? no właśnie,jak?

tylko kawę sobie robiłem a tu już tyle? dobra ze mnie na dzisiaj wystarczy chyba że kto bezpośrednio się odwoła lub zapyta

Zgoda że tak jest ale już ludzie szukają lepszej żywności aby marchew byla słodka , seler nie ciemniał w rosole a kapusta kiszona miała smak a nie tylko kwas albo smak octu .

Edytowane przez 12zbyszko
  • Like 1
Opublikowano

kołodziejczak kiedyś walczył o ceny ziemniaków, tylko że właśnie duża podaż i brak możliwości sprzedaży polskiego ziemniaka w tych latach powodowała niskie ceny.

potężnymi rynkami zbytu są markety a tam promocja na nie nie trwa wiecznie. ziemniak paczkowany zagraniczny wcale nie jest tańszy od polskiego. ludziom co go tam kupują w luzie jest obojętne skąd pochodzi, czy jest malutki czy pod zieleniały

ten po części szajs dla marketów też produkują Polacy. owszem taki rolnik ma duży rynek zbytu ale i jest wyżyłowany na cenie

nawet te markety jakby były w Polskich rękach to byłoby tak samo 

Opublikowano

Taaaa, już ci zaczną działać. Niby na jakiej podstawie jak masz wolny przepływ towarów w obrebie ue? Zawsze kupią to co im bardziej  pasuje i takie wiejskie filozofy jak ten gościu nic nie zmienią. Filozofia jak za komuny - my się nie będziemy zmieniać żeby konkurować wec trzeba wprowadzić państwowy protekcjonizm i będzie git.  Potem kończyło się brakiem rozwoju i inwestycji i finał był taki jak z Ursusem, Starem czy Żukiem. Kołodziejczak to neokomunista i do tego dąży. Guru tych co nie potrafią nadążyć

Produkują dużo i ładne ale złej jakości?  Co jest wg ciebie tą złą jakościa?

Opublikowano

Mój kuzyn taki guru jest . Produkuje dużo na przemysł i nieraz szybko musi uciekać bo wszystko kipi  . Co ci jeszcze napisać . Jakie odmiany czy co ? Jak coś jest wydajne to mniej smaczne i odwrotnie . Swoich ziemniaków nie może sprzedać a sprowadza z Łotwy . Przecież wolno mu .

Dziwny jesteś rolnik . Nie dociera do ciebie że tu nie chodzi o sam import tylko o podszywanie się pod polski produkt . 

Opublikowano

A  ilu konsumentów zwraca uwagę na pochodzenie produktu?  

Co twojemu kuzxynowi kipi? Może zgniłe sptrzedaje do przetwórni a oni tego nie widza?  Jak to możliwe że on w Polsce taki syf produkuje? Nasze jest przecież wyłącznie dobre a cały badziew  z zachodu przywożą.

Jaki asortyment mu tak kipi i z jakich odmian?

Opublikowano

To jest prowokacja , kłąmstwo  wrogich sił które wściekle atakują najlepszą i jedyne słuszną władzę.  Niemieckie media już dawno sprzysiegły sie przeciw naszej władzy bo boja się że będą musiały wypłacić reparacje na 3 biliony Eur i dlatego tak bezczelnie szkalują nasze władze. Oprócz tego są sfrustrowani bo najlepszy w Bundeslidze jest Lewandowski a nie jakiś niemiec

Opublikowano

mul mial przedstawic raport o odszkodowan do konca tego miesiaca-ciekawe czy zdazy ?? tam chyba bylo 2 biliony-jak to mowia zobaczymy jak swinia niebo....grekow juz spuscili po brzytwie.

chyba przespalem skladanie roszczen- babce zabrali pieniadze za sprzedana krowe- to na dzisiejsze pare tysi by bylo, do podzialu na 6 wnukow- pare stow chetnie przygarne.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, racyl napisał:

nawet te markety jakby były w Polskich rękach to byłoby tak samo 

chyba najistotniejsze zdanie we wczorajszej dyskusji.
co nie zmienia faktu że i tak nie zawiera konkluzji jak bronić własnych interesów jako producent na styku z masowym handlem i temat nadal otwarty. Problem jest ponadnarodowy bo podobny dylemat mają producenci na całym świecie i skoro nie potrafimy wymyśleć niczego odkrywczego może by co podejrzał u innych.
Przy tym może się okazać że u nas nie jest jeszcze najgorzej i więcej można zepsuć niż naprawić.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Zbyszko -  najsmaczniejsza odmiana marchewki to Olimpo. Oprócz tego jest cała w środku jednorodna, nie na głąbiastego trzonu. Krótka główka nie zielenieje, gładka z zewnątrz, długa smukła. Nie ma zbyt intensywnej barwy bo to nie karoten. Ta blada na półkach to w większości obsychająca po ocieraczkach. 

Racyl , jak znajdę chwilę to na PW opiszę Ci politykę promocyjną Twoich rodzimych czyli lubelskich Leclerców. 

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

To jest prowokacja , kłąmstwo  wrogich sił które wściekle atakują najlepszą i jedyne słuszną władzę.  Niemieckie media już dawno sprzysiegły sie przeciw naszej władzy bo boja się że będą musiały wypłacić reparacje na 3 biliony Eur i dlatego tak bezczelnie szkalują nasze władze. Oprócz tego są sfrustrowani bo najlepszy w Bundeslidze jest Lewandowski a nie jakiś niemiec

a żebyś wiedział

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

nie śmieję się z bezsensu odpowiedzi ale z tego że warto kpić bo często kpina jest najbliższa prawdy xD

dla wielu herezją jest żądanie - tyle samo wpływów Niemiec w Polsce ile Polski w Niemczech i to już takie śmieszne nie jest

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Produkują dużo i ładne ale złej jakości?  Co jest wg ciebie tą złą jakościa?

?   serio nie widzisz różnicy miedzy marchewką z ogródka a ze sklepu ? czy może nie znasz smaku innej ? To tak samo jak z jajkami naukowcy przebadali te fermowe i te ekologiczne i nic nie znalezli co je rożni a zupełnie inny smak .

Opublikowano

Ja tam widzę różnicę. Szczególnie jak ludzie chcą sobie narwać na zimę bo im w ogródkach nie urosła.  A w następnym roku to już nawet nie sieją.😂 Bo smakowo odpowiada im najbardziej ta moja.🤣 

Opublikowano (edytowane)

ten Zawisza startował w wyborach? bo nie wiem
nie wiem też czy to mój nastrój czy rzeczywiście to jednocześnie tyleż żałosny człowieczyna co śmieszny
https://www.wprost.pl/polityka/10264708/artur-zawisza-upolowal-mnie-asystent-posel-z-koalicji-europejskiej-do-konca-zycia-bede-przepraszal.html
nawet nie wiem jaki tu komentarz pasuje. Może pod artykułami w prasie co błyskotliwego znajdę.

Mi tam nigdy nie udało się tak dorodnej marchwi wyhodować na małej grządce zadeptanej przy ręcznym pieleniu i z niepełną lub nieprecyzyjną ochroną od chorób i robaków jak na plantacji towarowej w polu i jeśli nie sieję akurat większej ilości to ... Mirro gdybyś bliżej miał te swoje... :D  bo w tym roku nie mam towarowej a grządki nawet nie zawracam sobie głowy. Jeszcze znajomy ma kilkanaście arów do wykopania i pewnie Mu pomogę za parę kilo 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Ja tam widzę różnicę. Szczególnie jak ludzie chcą sobie narwać na zimę bo im w ogródkach nie urosła.  A w następnym roku to już nawet nie sieją.😂 Bo smakowo odpowiada im najbardziej ta moja.🤣 

Jakby płacili to pewnie smak byłby gorszy . Jedyna marchewka co jest niezła to mówią na nią bydgoska .

Opublikowano

Znaczy się Zawisza ( celowo bez Pan, ale jeszcze pisany dużą literą) to ofiara podstępnego asystenta oraz wszelkiej maści urządzeń rejestrujących obraz? 🤣
A poprosić policjanta o pomoc nie można było? Pewnie zamówiliby lawetkę i bezpiecznie odstawili na parking.😂 Może nawet strzeżony, policyjny. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v