Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Roman176 napisał:

@Ulman na kogo głosowałeś do senatu ? 

https://niewygodne.info.pl/artykul9/Polak-komisarzem-bez-waznych-kompetencji.htm

kochana platforma 

Taka ciekawostka: 17 września doszło do spotkania zasiadających w europarlamencie przedstawicieli PO-PSL (m.in. Lewandowski, Kopacz, Halicki, Kalinowski) z Urszulą von der Leyen - nową szefową Komisji Europejskiej. Z dostępnych w sieci zdjęć wynika, że spotkanie było prowadzone w bardzo przyjaznej atmosferze. Tego samego 17 września Urszula von der Leyen ogłosiła, że kwestie pomocy publicznej w rolnictwie będą podlegały komisarz ds. cyfryzacji i konkurencji, a nie - jak do tej pory - komisarzowi ds. rolnictwa, na którego kandydaturę zgłoszono Polaka.

to fejk jakiś czy co? potwierdzają to jeszcze jakieś inne źródła? to tak niewiarygodne że nie ma sensu komentować zanim się nie potwierdzi.

Opublikowano

bylo-robili je w policach-wtedy sie jakos inaczej nazywaly ale zaklady pozostaly, bo nie mieli innego wyjscia- wtedy zasoby ropy w europie byly male a potrzeby wojska przeogromne, produkcja byla bardzo droga ale musieli to robic, co do zgazowywania wegla to na dzis nijak sie nie oplaca.

roman napisal to o czym ja juz dawno pisalemB|

ee5f611136075cbcca7a1d92fb74bafc.jpg?s=1571174660

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

I co? Jedna osoba podejmuje takie decyzje?

jeszcze się nie wgłębiłem a szczerze w d*pie to mam 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Tumanowicz. A ty pewnie znowu na socjalny PIS?

gwałciciela z Austrii fritz

2 minuty temu, Ulman napisał:

Tumanowicz. A ty pewnie znowu na socjalny PIS?

Marek Tumanowicz – polski dziennikarz telewizyjny w latach 70. i 80 XX wieku. Występował w Wieczorze z Dziennikiem w serwisie Wiadomości z Kraju oraz Dzienniku Telewizyjnym. Podczas stanu wojennego w latach 1981-82 występował w mundurze wojskowym, co było jego pomysłem ???

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

1.jeszcze się nie wgłębiłem a szczerze w d*pie to mam

2.gwałciciela z Austrii fritz

3.Marek Tumanowicz – polski dziennikarz telewizyjny w latach 70. i 80 XX wieku. Występował w Wieczorze z Dziennikiem w serwisie Wiadomości z Kraju oraz Dzienniku Telewizyjnym. Podczas stanu wojennego w latach 1981-82 występował w mundurze wojskowym, co było jego pomysłem ???

1 - 2 . Chyba potrzebujesz kogoś by cie przefedrował .

3. JKM miał wczoraj rację mówiąc o deficytach inteligencji elektoratu PIS.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, DTaras napisał:

No to roman jesteśmy zgodni - o ile razem z tym blogiem. Bo zarabiać trzeba umić w każdych warunkach.

działałeś kiedyś na wolnym rynku z własnym produktem? bodaj na zwykłym zieleniaku gdzie stoisko kilka metrów dalej a obroty ułamkiem tego lepiej wyeksponowanego. Sprzedawałem kiedyś kilkadziesiąt ton pszenicy na granicznych parametrach i o podobnych było wielu, kupującym był znajomy co mu pomogłem raz w niedoli  (kombajn się rozleciał a ja miałem pomysł skąd nietypową śrubę na szybko...) kupił tylko ode mnie wprawdzie nie wszystką ale większość ile mu do magazynu zdołało wejść... reszta z kwitkiem, później pszenica potaniała...
takie pozorne duperele decydują, nie dalej jak kilka postów temu jacus napisał "żeby z niemcem wygrać trzeba myśleć jak niemiec"
w czym lepsi niemcy? w szczegółach.
z małej litery nieprzypadkowo.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Roman176 napisał:

baranie kandydat tak się nazywał Roman Fritz

A on gwałci? Może głosowałeś bo to imiennik? Bedzie repolonizował Zelmera i Stara?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

https://www.agrofoto.pl/aktualnosci/europa/vestager-zamiast-wojciechowskiego-zajmie-sie-pomoca-publiczna-w-rolnictwie,1165.html

I tu na forum w temacie znalazła się k**wa wsza która z tego japę cieszy. 🤮

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, damianzbr napisał:

https://www.agrofoto.pl/aktualnosci/europa/vestager-zamiast-wojciechowskiego-zajmie-sie-pomoca-publiczna-w-rolnictwie,1165.html

I tu na forum w temacie znalazła się k**wa wsza która z tego japę cieszy. 🤮

no przejrzałem.. i nie znajduję tu raczej nikogo kto by się z tego cieszył choć rzeczywiście niektórzy trywializują a samo to już sporo znaczy to jeszcze do zrozumienia.
ten link z farmera? bo tu nie działa.
a nie, z agropolski. 
no nic poczekamy na inne źródła jeszcze i może jaką reakcję polityków na taki szwindel ale sprawa jest poważna i o groźniejszych konsekwencjach niżby się to niejednemu czy tu czy w reszcie unii wydawało.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

coś mi się zdaje mamy jakiś misunderstanding. Roman napisał iż ma w dupsku, zrozumiałem, że całą tą sytuację z dziwnego bloga.. Cały czas działam na tzw wolnym rynku choć czy on wolny jak na każdym kroku objuczony? Żeby z niemcem wygrać trzeba znać jego standardy i broń ktokolwiek działać jak on. Frazes o myśleniu to kopia mądrości z księgi pełnej podobnych frazesów. To co opisałeś to kształtowanie środowiska znajomych i tzw wyrabianie kontaktów. Nic nadzwyczajnego.

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Roman , ale on mówi o  minmalizacji fiskalizmu państwowego więc skąd na twój ulubiony socjal wezmą?

jak mój ? twój główny zasiłek , a prop jak bym tak dostał premie 6 tyś to 6 tyś   a nie 3900  a reszta pastwo bierze premii 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

dziećm nad morzem, 500+, 13 emeryturą i dolą wyzyskiwanych pań Grazynek z Lidla?

pani Grażynka zarobi tyle co ja i dalej ma mało a my pracujemy w niedziele  a ona nie . większość eu ma nie handlowe w niedziele niech tak im zostanie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v