Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A co z wyższą kwotą wolną?? Podnieśli tylko sobie i patoli. 

A zerowy VAT na ubranka dla dzieci ?

Darmowe leki dla kobiet w ciąży?

Obniżenie VAT z 23 na 22 ???

Darmowe WSZYSTKIE leki dla osób powyżej 75 roku życia ?

Likwidacja NFZ i składki zdrowotnej ??

Dali za to wszędobylski, ogłupiający ludzi socjal.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A co z wyższą kwotą wolną?? Podnieśli tylko sobie i patoli. 

A zerowy VAT na ubranka dla dzieci ?

Darmowe leki dla kobiet w ciąży?

Obniżenie VAT z 23 na 22 ???

Darmowe WSZYSTKIE leki dla osób powyżej 75 roku życia ?

Likwidacja NFZ i składki zdrowotnej ??

widzisz można konkretnej odpowiedzi udzielić . 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał:

widzisz można konkretnej odpowiedzi udzielić . 

Jest tego sporo więcej, wymieniłem tylko te obietnice którymi najbardziej się chwalili. Ludzie widzą, że zrealizowali emerytke+ i 500+. Inne obietnice są dla nich nie ważne.

@racyl, to że wygra nie znaczy że będzie miał większość i będzie mógł samodzielnie rządzić, a wątpię że z kimkolwiek się Jarek K. dogada.

Opublikowano

no to jak już dalej no powoli mieszkania są budowane , leki na choroby przewlekłe są pow . 75 lat sa darmowe , czego nie popieram ,     samochody elektr . to nie Polski klimat , dalej od 2 lat ma być  budowana obwodnica miasta po sasiedzku której nikt niechce . a i ubranka są niezgodne z prawem ue . 0 vat  .                                                  ok. a teraz podajcie obietnice której złamanie lub niedotrzymanie sami odczuliscie .

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jarecki napisał:

no to jak już dalej no powoli mieszkania są budowane , leki na choroby przewlekłe są pow . 75 lat sa darmowe , czego nie popieram ,     samochody elektr . to nie Polski klimat , dalej od 2 lat ma być  budowana obwodnica miasta po sasiedzku której nikt niechce . a i ubranka są niezgodne z prawem ue . 0 vat  .                                                  ok. a teraz podajcie obietnice której złamanie lub niedotrzymanie sami odczuliscie .

Kwota wolna od podatku i nieobniżony VAT z 23 na 22 :) Sporo by mi zostało w kieszeni. Ale wazniejsze jest 500+ niż ludzie pracujący, maszyn rolniczych(23%) w ostatnich 2 latak kupiłem za około 200tyś netto, to trochę by z tego VAT-u mi zostało zamiast pójść na piwko dla jakiegoś patologicznego ojczulka.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, zetorki12 napisał:

Czemu ? No a np co z mieszkaniem+ ?

Kosiniakowi doktorowi 8 lat zajeło aby wymyśleć jak uzdrowić służbę zdrowia a ty chciałes przez cztery lata takie osiągi .

Pis 48 KO 24  Psl 11 Sld 4. Korwin 4 %

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano

To po co obiecywać konkretne terminy ? Może niech mówią , że spróbują , albo że mają zamiar jak się uda ?

Opublikowano (edytowane)

Politycy powinni być krótko na smyczy trzymani bo my ich utrzymujemy i powinni pracować dla naszego dobra a nie napychać sobie kieszenie, dawać łapówki( emerytura + przed wyborami) i budować układy byle utrzymać się przy władzy.

3 minuty temu, Slodki66 napisał:

No weź wypunktuj wszystko.

Nie mam wolnego całego wieczora. Tu masz listę, sam sprawdź co zrealizowali a co nie https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1639099,1,przypominamy-obietnice-pis-wydrukuj-i-zachowaj.read

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Politycy powinni być krótko na smyczy trzymani bo my ich utrzymujemy i powinni pracować dla naszego dobra a nie napychać sobie kieszenie, dawać łapówki( emerytura + przed wyborami) i budować układy byle utrzymać się przy władzy.

Nie mam wolnego całego wieczora.

A twoi rodzice  nie biorą emerytur +

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, racyl napisał:

A twoi rodzice  nie biorą emerytur +

Są za młodzi na emeryturkę :) Tak się składa, że ani moi rodzice ani ja nie jesteśmy beneficjentami programu dziadostwo+.

Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Kwota wolna od podatku i nieobniżony VAT z 23 na 22 :) Sporo by mi zostało w kieszeni. Ale wazniejsze jest 500+ niż ludzie pracujący, maszyn rolniczych(23%) w ostatnich 2 latak kupiłem za około 200tyś netto, to trochę by z tego VAT-u mi zostało zamiast pójść na piwko dla jakiegoś patologicznego ojczulka.

a dofinansowania do tych 200 tys to ile % zgarnołeś biedaku ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v