Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

jak już w temacie - holandia zmienia nazwe z tego powodu ,Rząd uznał, że nazwa "Holandia" kojarzy się dziś przede wszystkim nie z wiatrakami, rowerami, tulipanami czy serami, a z... prostytucją i legalnymi narkotykami.          https://www.money.pl/gospodarka/holandia-zmienia-nazwe-bo-kojarzy-sie-z-narkotykami-6432605597513345a.html        

Opublikowano

Jak się dowiedziała że PiS podnosi najniższą krajową, to stwierdziła że za takie pieniądze  robiła nie będzie.😂 I tym oto sposobem kobita wstała z kolan (cokolwiek by to w tym przypadku nie znaczyło) , ale zrozumienia u reprezentanta PiS nie znalazła. 🤣 

• Haha 1
Opublikowano

Mnie bardziej zastanawia że prawy, sprawiedliwy, patriotyczny i bogobojny  profesor z PIS łazi po burdelach i twierdzi że to nic złego.  Z drugiej strony to przynajmniej dobrze że byleczego nie obraca. Jak to elektorat przyjmie? wizyta za 1 tysiąc a tu jakieś marne pińcet partia daje.

Opublikowano
2 godziny temu, Zapracowany napisał:

Tak na poziomie forum rolniczego w temacie o polityce zdecydowanie odpowiedniejsze są moim zdaniem memy niż długie i nudne słowotoki.

Nie żebym się czepiał, ale jakiś czas temu wiedliśmy tu dysputę z zakresu fizyki kwantowej. I szło całkiem, całkiem. Wtedy nikt się nie czepiał i obrazków nie wymagał.

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Mnie bardziej zastanawia że prawy, sprawiedliwy, patriotyczny i bogobojny  profesor z PIS łazi po burdelach i twierdzi że to nic złego.  Z drugiej strony to przynajmniej dobrze że byleczego nie obraca. Jak to elektorat przyjmie? wizyta za 1 tysiąc a tu jakieś marne pińcet partia daje.

Widzisz Ulman bo wizyty profesorskie to jednak drogie są. 😂

• Haha 1
Opublikowano

z tego artykułu bardziej wynika że już teraz nasz komisarz za pierwszym razem próbował "przyszpanować" angielskim i się nie dogadali a nie ktokolwiek lobbował przeciw.
Po tej nowinie od Ulmana kilka godzin temu wiele podobnych interpretacji w innych źródłach znalazłem. 
No dobrze. Tusk się angielskiego douczył w Brukseli to i Wojciechowski podoła chociaż pewnie angielski po brexicie stanie się passe na brukselskich salonach i gdyby co zaszwrgotał po niemiecku pewnie przeszedł by za pierwszym razem :D 

Opublikowano (edytowane)

Gienio bodaj wczoraj słyszałem że to dzisiejsze przesłuchanie Wojciechowskiego to formalność. A dlaczego? Albowiem jakby dalej chrzanili się z wyborem komisarzy to nierealne byłoby rozpoczęcie prac od 1 listopada. Po drodze jeszcze pałęta się ten Brexit, Ktoś tam się wkurwił, zebrał szefów frakcji i kazał im się przestać bawić w te podchody. Zauważ że po pierwszym przesłuchaniu nie wystawiono innego kandydata. Czyli grilowali Wojciechowskiego i całą PiS paczkę ile się dało. 

Chyba mam szkodnika na łączu,😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Mirro Ty do Gienia jak Wojciechowski do posłów PE dwa razy to samo?
a poprawiłeś. U mnie też ze dwa razy się zdarzył zdublowany wpis i to nie szkodnik a błąd edytora na szczęście stosunkowo rzadki.
hochlik techniczny dopasował się do tematu to i nie omieszkałem ... :) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

trzeba było wysłuchać pszesłuchania - pytanie, czy jest pan za umową z merkosul  odpowiedz - będe robił wszystko by rolnikom żyło sie lepiej , jakoś tak odpowiedział  ,   krótko i nie na temat ,  możę dziś jakieś konkrety padły z ust wojciechowskiego .

Opublikowano (edytowane)

Czy dobrze zrozumiałem, -  Wojciechowski  nie potrafi się dogadać po angielsku będąc  trzecią kadencję w europarlamencie?  Nie miesci mi sie to w głowie. Jak można cokolwiek załatwić nie mogąc se dogadać?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

cyt - "Wojciechowski zdecydował się na wystąpienie w języku angielskim, który nie jest jego mocną stroną. Podczas drugiego wysłuchania polski kandydat mówił już w języku polskim." 
to cytat z linkowanego przez ... a już nie pamiętam zaraz spr...

53 minuty temu, gienio007 napisał:

Totalna Opozycja znów przegrała . Walczyli aby Polak (PISior)  tej teki nie dostał , bo obietnica zrównania dopłat  mogła by być realna . 

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,25285191,komentarze-po-decyzji-pe-ws-janusza-wojciechowskiego-kolejny.html

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Zaprezentował typowy syndrom oblężenia. Wszyscy są źli oprócz PIS

Ciekawy wywód przeprowadził - wszyscy razem mieli 4 razy więcej czasu na wypowiedzi jak biedny PIS.🤣 Mocny gość.

Nieźle wypadł Zandberg. KO  średnio, PSL dość sztucznie. Konfederacja  nieźle zważając że był Bosak

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Słyszeliście że Wałęsa zmienił zdanie i popiera teraz Kosiniaka i Kukiza .a to zdarjca beszczelny ,grzesio zapewne w rozpaczy 

Edytowane przez grzen
  • Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v