Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zgadzam sie , tylko że wwiekszy wpływ  na szarego obywatela bedzie miało zwolnienie do 26 r zycia młodego czy obniżka pit z 19 % NA 18 % dla tej grupy podatkowej niż ozusowanie składek lepiej zarabiających  , w wiekszosci procownicy z których usług ja korzystam to jest grupa podatkowa 19 % która zeszła na 18            chociaż i to wpływu miało nie bedzie 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Co ci se nie zgadza?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał:

slodki- nie bierzesz juz lekow -mafia wywiozla czy co ?? zapomnialec co prezes i pinokio mowili niedawno o merkel a teraz o usuli von und zu  ??? ty lata rzadow po-psl spedziles w szpitalu czy sanatorium ??? , bo wiekszosc normalnych polakow jakos sobie zyla-nie liczac tych 2 milionow ktore za pierwszego pis-u wyjechal za granice...

nie widzieliscie jak odpowiedzial na pytanie euro-osla ,chyba slowak czy czech , o zrownaniu doplat ?? jakies okragle zdania zadnego konkretu..

stanislaw naszym pasterzem........

https://gazetakrakowska.pl/poronin-goral-zostal-skazany-za-glodzenie-swoich-koni-zdjecia/ar/c1-14475873

Jacusiu drogi powiedz szczerze po których elektrowstrzasach mózg ci wyparował? 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Racyl ja rozumiem że lenie z PO vat nie obniżyli. Ale teraz rozgarnięci z PiS już chyba nawet głosując o drugiej w nocy mogli to zrobić? 

ale Pit ci obniżyli choć go nie podnosili

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

zgadzam sie , tylko że wwiekszy wpływ  na szarego obywatela bedzie miało zwolnienie do 26 r zycia młodego czy obniżka pit z 19 % NA 18 % dla tej grupy podatkowej niż ozusowanie składek lepiej zarabiających  , w wiekszosci procownicy z których usług ja korzystam to jest grupa podatkowa 19 % która zeszła na 18 

I to jest właśnie podstawowy błąd myslowy. Myslisz że jak sasiadowi podniosa podatki to nie ma to na ciebie wpływu?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

I to jest właśnie podstawowy błąd myslowy. Myslisz że jak sasiadowi podniosa podatki to nie ma to na ciebie wpływu?

nie muszą mu podnosić niech płaci tylko tyle ile powinien 😁

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

ale Pit ci obniżyli choć go nie podnosili

Obnizyli  kwotę wolną od podatku poprzez jej podniesienie i tak jak PO podnoszą podatki poprzez brak rewaloryzacji progów. Teraz nie p[odnosza podatków tylko wprowadzają opłaty i daniny

Opublikowano

Popluj sobie, popluj. Jakieś ujście frustracji być musi

Frustracji z jakiego powodu. Mam 500+ żyje na twój koszt dziadu i nie odczuwam żadnej frustracji, wręcz przeciwnie teraz zagłosuje na jedynie słuszną partię i dalej będzie lepiej i to chyba nie tylko dla mnie a to już Powód twojej frustracji ulmanku. 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

nie  ,   mysle że jak obniżyli z 19 na 18 % to to nie ma wpływu na mie , natromiast to ozusowanie nie ma takiego wpływu bezposrednio ,to zostanie w gąszczu odliczen uzyskania kosztu przychodu który chyba zwiekszono oraz  rozserzono zakres podstaw do odliczeń ze wzgledu na koszt poniesione 

Opublikowano

Ulman to nic nie chciałby płacić tylko aby wyciagać od państwa różne swiadczenia

„Starsi ludzie są przyzwyczajeni do traktowania wizyt u lekarza co dwa tygodnie jako rozrywki.”
Joanna Mucha
Platforma Obywatelska
grzechy-platformy-joanna-mucha-150x150.jpg

„Obniżenie akcyzy przyniesie ulgę jedynie tym, którzy zużywają najwięcej paliwa, czyli najlepiej zarabiającym.”
Donald Tusk
Platforma Obywatelska

grzechy-platformy-donald-tusk-150x150.jp

Opublikowano (edytowane)

Racyl , z czego takie wnioski wyciągnąłeś?

Kolega poniżej taka logikę prezentuje

19 minut temu, Slodki66 napisał:

Frustracji z jakiego powodu. Mam 500+ żyje na twój koszt dziadu i nie odczuwam żadnej frustracji, wręcz przeciwnie teraz zagłosuje na jedynie słuszną partię i dalej będzie lepiej i to chyba nie tylko dla mnie a to już Powód twojej frustracji ulmanku. 

Popluj sobie inwektywami. Jesli PISzesz prawdę to jesteś pasożytem socjalnym który jest pieczołowicie hodowany przez PIS. Niestety nie masz za grosz świadomości ekonomicznej i nigdy nie zrozumiesz ze sam za to płacisz. Z perspektywy PIS taki stan to błogosławieństwo bo prosty lud widzi tylko że dostaje a nie ma pojęcia że sam za to płaci.

Jarecki - twierdzisz że jak zabierają ludziom 5 mld  to nie ma na ciebie wpływu? To ok 300 pln na głowe kazdego aktywnego zawodowo.

Zbyszko , na kogo głosować? Ja od zawsze na JKM i prawedziwa prawicę gospodarcza. Nigy na lewicę i socjalizm.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Racyl , z czego takie wnioski wyciągnąłeś?

piszesz że na partie startujące głosuje ciemny lud czyli ten pozostały mądry nie pójdzie do wyborów

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Z czego takie wnioski wyciągnąłeś?

Kolega poniżej taka logikę prezentuje

Popluj sobie inwektywami. Jesli PISzesz prawdę to jesteś pasożytem socjalnym który jest pieczołowicie hodowany przez PIS. Niestety nie masz za grosz świadomości ekonomicznej i nigdy nie zrozumiesz ze sam za to płacisz. Z perspektywy PIS taki stan to błogosławieństwo bo prosty lud widzi tylko że dostaje a nie ma pojęcia że sam za to płaci.

Jarecki - twierdzisz że jak zabierają ludziom 5 mld  to nie ma na ciebie wpływu? To ok 300 pln na głowe kazdego aktywnego zawodowo.

Przeszedłeś samego siebie. Jak jestem pasożytem to za co sam k**wa płacę....???? Ogarnij się i strzep kurz z mózgu bo od dawna go nie używasz.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ulman napisał:

Zbyszko , na kogo głosować? Ja od zawsze na JKM i prawedziwa prawicę gospodarcza. Nigy na lewicę i socjalizm.

No nic dziwnego że tyle w tobie flustracji jak na niego glosujesz a on każdych wyborach klęskę ponosi 😄

Odpuścił jakieś wybory i nie startował ?

Edytowane przez racyl
Opublikowano

w polsce pracuje około 16 mln . ludzi w tym jest około 500 tys zarabiajacych którym zniesiono limit na ZUS  czyli jeżeli 12 mln . obniżono pit o 1 % to to wpływu niema natomiast jak 1 na 32 pracujących podniesiono to  [ to dyskusyjne ze wzgledu na możliwosci odliczeń ] to już ma to się przełożyć ? przełożenie ma brak pracowników tych którzy wyjechali ze wzgledu na niskie zarobki .

12 minut temu, Ulman napisał:

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

No nic dziwnego że tyle w tobie flustracji jak na niego glosujesz a on każdych wyborach klęskę ponosi 😄

Odpuścił jakieś wybory i nie startował ?

Żadnych .

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Slodki66 napisał:

Przeszedłeś samego siebie. Jak jestem pasożytem to za co sam k**wa płacę....???? Ogarnij się i strzep kurz z mózgu bo od dawna go nie używasz.

Jesli twierdzisz że żyjesz na mój koszt to jesteś pasozytem a jesli sam za to płacisz a myslisz że to na mój koszt to jesteś idiotą 

9 minut temu, 12zbyszko napisał:

Ulman .To zawsze jest zmarnowany głos a na drugim miejscu na kogo byś zagłosował .

Żaden głos nie jest zmarnowany a jedyne tak wmówiła PO i PIS. Im zalezy by lud głosował na te 2 obozy. które się napierniczaja i by bardziej głosować przeciew niż  za czymś.  Gdyby każda z patrii miała zapewniony jednakowy czas w mediach i byłby zakaz publikowania sondaży podczas kampanii wyborczej to zapewne ktokolwiek próbował by zrozumieć kto ma jakie poglądy i co chce zrobić. Wtedy może byłoby to wmiare świadome głosowanie. Niestety tak jak twierdzi Neumann  - ludzie nie mają pojęcia co wybieraja. 

Na drugim miejscu głosował bym na podobnych JKM a jesli spoza tego srodowiska to np na Tyszkę.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

twierdzi Neumann  - ludzie nie mają pojęcia co wybieraja. . 

No tak przez tyle lat  nie poznali się na JKM 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v