Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja nie jem czosnku. to fakt nie przeczytałem kilku wcześniejszych postów

578a91e485d7d.jpg

Opublikowano

A co za różnica jaka partia ( mimo że jestem tolerancyjny to homo bym jednak podziękował ) i tak wszyscy rządzą pod siebie. Nam konta 2 polityków w rodzinie dosyć wysoki i kilku kolegów i wierzcie mi że mogę się z nimi wódki napić ale nie wchodzić w żadne układy, roboty , rady nadzorczej itp. znacie powiedzenie k.... k.... łba nie urwie😀 to oni tylko w mediach poza rozłamem społeczeństwa i rozesłaniem lub rozdawaniem tego co zostało nic dobrego nie robią, każda opcja robi wszystko żeby być jak najdłużej u władz. Mam zasadę że głosuję na tego kto najbliżej mieszka a najlepiej jak jest z tej samej gminy😀 plus to piękne szosy z chodnikami i oświetleniem, zjazdami..... Chcę głosów niech coś robi....

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Nie wiem czy to wypada porównywać,,elity" do ludzi w gumofilcach bo nie jeden rolnik ma wiecej oleju w glowie .

Masz rację. Pójdę nawet dalej i stwierdzę że nawet nie jeden gumofilcok ma więcej rozumu niż ta banda elytarnych gnomow. 

Opublikowano

To jak to mówi mój znajomy. Za  ponad tydzień możemy przestać pracować ,taki będziemy mieli dobrobyt. Obojętnie kogo wybierzemy. Jeden da więcej niż drugi.

Opublikowano

Żebyście się nawet zesrali co niektórzy to i tak PiS  wygra, bo po prostu zwykłym prostym ludziom, zwłaszcza tym mniej zamożnym,  żyje się lepiej, i trzeba być kompletnym kretynem żeby tego nie zauważyć, nie twierdzę że wszystko jest cacy, ale nie klepią ludzie biedy jak to było przedtem. Ale cóż, pewnie niektórym obniżyło się za tego rządu koryto tylko dla elit, no i tęsknią za poprzednią ekipą by to wróciło.     :P

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłeś komuś dziecko przez neta?     :P    k**wa ale poszła do przodu technika.   O.o

Edytowane przez Sean
Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

ja nie jem czosnku. to fakt nie przeczytałem kilku wcześniejszych postów

To o czosnku było w sensie możliwych działań umyślnych bądź nie a korzystnych dla wiadomych agentur.🤣 Racyl ja do ziomali nic nie mam. Nie spinaj się tak.

Opublikowano

sean - tym co w 2015 uderzyło do głowy pincet już przeszło. Teraz ciągną ich do pracy wysoką płacą minimalną. Trzeba jakoś te 4 lata odrobić, co nie? Tylko, że to tak nie działa...

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, marcinxxxx napisał:

No,  zwłaszcza jak się za dużo bajeruje na forum i ma potem dziecko, z tą czy inną userką...to się lepiej żyje. :P

A tak na marginesie. Nie wiesz może gdzie podział się mój teściu?

ta ładnie chyba do ciebie się usmiecha

71735918_2503038249754721_89098646399997

7 minut temu, DTaras napisał:

sean - tym co w 2015 uderzyło do głowy pincet już przeszło. Teraz ciągną ich do pracy wysoką płacą minimalną. Trzeba jakoś te 4 lata odrobić, co nie? Tylko, że to tak nie działa...

no a jak to działa ? w ogóle kiedy kolwiek ludziom nie kazano pracować 🤣 bezrobocie niskie, ofert pracy dużo. to kogo mają przyciągnąć jak ludzie cały czas pracują

w wielu zawodach pracodawca sam z siebie nie da ci większej pensji a te dobrze płatne są w pewnym sensie pochodną tych najniższych

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

To jak to mówi mój znajomy. Za  ponad tydzień możemy przestać pracować ,taki będziemy mieli dobrobyt. Obojętnie kogo wybierzemy. Jeden da więcej niż drugi.

Po co czekać. Możecie już nie pracować. Ktoś was zmusza do pracy? Jeśli odpowiedziałeś tak to zgłoś ten fakt odpowiednim służbom. 

1 godzinę temu, Sean napisał:

Zrobiłeś komuś dziecko przez neta?     :P    k**wa ale poszła do przodu technika.   O.o

Trzeba uważać w co się klika. 

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano

A jaką d*pę ma dużą . Teraz nie pokazuje . Ale jak prorównywała ceny warzyw z tego roku i cztery lata temu to dopiero komentarze się posypały o jej zadku . Tak drogo a d*pa urosła .

• Haha 2
Opublikowano

Zbyszko - obydwaj wiemy, że byś przytulił. Co to ma wspólnego z tym co robi? Racyl - nie rzecz w tym aby stanąć przy łopacie i od łopaty odejść na emeryturę. Pensja ma być adekwatna do wykonywanej pracy a praca to oprócz roboty - rozwój. Zobacz kogo poszukują pracodawcy i kto znajduje zatrudnienie. Dlaczego przy truskawkach płacisz od łubianki a nie dniówki?

Opublikowano
DTaras napisał:

Dlaczego przy truskawkach płacisz od łubianki a nie dniówki?

Bo niektórym nie można dać na godzinę. W ich mozgach jest jeszcze powiedzenie "czy się robi czy się leży minimalna się należy". Jak mam zatrudniać takiego klienta co towaru nabiera za 25zl a na godzinę chce 14 to dziękuję. Jak ktoś chce robić to na akord w tym roku spokojnie miał od 15 do 20zl na godzinę. Tylko trzeba chcieć a nie czekać na przelew z GOPSU/MOPSU.

Opublikowano
37 minut temu, Slodki66 napisał:

Po co czekać. Możecie już nie pracować. Ktoś was zmusza do pracy? Jeśli odpowiedziałeś tak to zgłoś ten fakt odpowiednim służbom.

Wiesz co to jest ironia albo sarkazm ?

Rozwinę myśl którą pisałem wcześniej. Przez 4 lata trwały przepychanki opozycji z rządem i to wszystko .Narracja z mediów była taka ,że jest bardzo źle i będzie gorzej a z drugiej strony ,że jest dobrze i będzie lepiej. Opozycja głosiła hasło -odsunąć rząd od władzy i tak przez 4 lata .rząd w tym wypadku wychodził na plus bo realizował obietnice wyborcze. W roku wyborczym a w zasadzie w ostatnich tygodniach opozycja zrozumiała ,że samo hasło -odsunąć rząd od władzy - nie wystarczy i trzeba coś więcej obiecać i tu się zaczęła licytacja ,kto da więcej. Pytanie ile z tych zapowiedzi zostanie spełnionych ,ile ten balon wytrzyma i kiedy po wyborach politycy zapomną o wyborcach na 4 lata . Któryś z polityków odpowie na to pytanie ? Wątpię.

Opublikowano

Jeżeli ktoś się zna na swojej robocie i nie idzie odbębnic 8h to przy obecnym rynku pracy na pewno znajdzie robote za mniej niż minimalna. Też mam truskawki, płaciłem 1zl/kg deseru i 75gr/kg przemysłu + wyżywienie po mojej stronie(dawałem półprodukty, gotowali sobie sami) to najgorsze dni wychodziły po 12 13 ale były i takie że po 30zl na godzinę mieli, oczywiście netto, średnia 16 18 na rękę, do tego jakiś dodatek na transport bo ekipa zza wschodniej granicy, chyba źle nie płaciłem bo pytali się o pracę na przyszły rok.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jeżeli ktoś się zna na swojej robocie i nie idzie odbębnic 8h to przy obecnym rynku pracy na pewno znajdzie robote za mniej niż minimalna. Też mam truskawki, płaciłem 1zl/kg deseru i 75gr/kg przemysłu + wyżywienie po mojej stronie(dawałem półprodukty, gotowali sobie sami) to najgorsze dni wychodziły po 12 13 ale były i takie że po 30zl na godzinę mieli, oczywiście netto, średnia 16 18 na rękę, do tego jakiś dodatek na transport bo ekipa zza wschodniej granicy, chyba źle nie płaciłem bo pytali się o pracę na przyszły rok.

to szanuj tych pracowników bo takich za 2-3 lata nie bedzie         , pytanie wogóle co opozycja proponuje jesli chodzi o gospodarke ?  psl ZUS  dobrowolny tym mydli oczy , a co ma KO ? sld wiem . 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v