Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wyjaśnił to lekarz. Lek przysługuje przy zakażeniu 110 lub 200 dni po przeszczepie. W uzasadnionych przypadkach także w innym terminie ale konsylium i badania na koniec tego miesiąca. Tak, że syf po zmianach w refundacji... Racja z oburzeniem słuszna, odbieganie od tematu - dziecinada. Licytacje na datki to jakaś demokracja leninowska. Czytałem program PIS. Trzy wątki tam się przewijają. Jeden uświadamia i hołubi polskość, antykomunizm i klasyfikuje elity, drugi klepie o wielkiej sprawie jaką jest "Polski model dobrobytu" w formie datków i dotacji a trzeci to sen pijaka o inwestycjach i bełkot, że coś, gdzieś, kiedyś w sprawie proeksportowej i innowacyjnej gospodarki z polskiego kapitału. No i ten solidaryzm... Pomysłu tam nie widzę. Lanie wody w kierunku tych kilku potrzebnych procent, ludzi wykluczonych, potrzebnych aby stworzyć nową grupę trzymającą władzę. Nic kur zapiał niema o ludziach wybitnych i wybijających się. Tych produktywnych, tych co ową innowacją emanują. Powielę dysydenta - Państwo niema się wpier... a promować, dotować umysły a nie idee. Chrzanić rewolucjonistów razem z tą całą opozycją, która nie potrafi zaproponować czegoś prawidłowo odmiennego. I tak leżą sobie na plecach przebierając nóżkami zamiast zaproponować rozsądek. Mam wrażenie, że czekają aż to jebnie aby przybyć na ratunek... Nosz osiemdziesiąty dziewiąty - again.

Opublikowano
8 godzin temu, 12zbyszko napisał:

A ja jestem ciekawy ile ten lek kosztował jak rządziło Po i Psl

1040 PLN kosztował. 

7 godzin temu, Adrian_K_90 napisał:

To gdzie wyroki za te afery? PiS ma wszystkie mechanizmy aby ludzie skazać jak coś nabroili, a o niczym takim nie słychać. 

Znajdź mi sędziego co sprawiedliwie osądzi kolegę z POjebanej tak jak kolegę sędziego za złodziejstwo. Złodziej złodzieja sądzi a ty się cudu spodziewasz. 

• Like 4
Opublikowano

Sędziów znaleźć to nie byłby problem, ale śledztw prokuratorskich nie ma, a Ziobro całą prokuraturę ma na skiniecie ręki.  Być może po prostu te winy są zbyt wyimaginowane, aby nawet pisowskie organy mogły coś znaleźć.  

8 godzin temu, Sean napisał:

Ale co ma wyjaśniać prokuratura? że lek jest jednak po 3,20,  a nie po 2000, że PiS przygotował ustawę do walki z pedofilią, tylko PO ją blokowało, i tak w koło Macieju i końca nie widać.

Nie powołuj się na takie argument. Partia rządząca ma większość, i PO nie może nic zablokować. Dosłownie NIC. 

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

jak jest prawda o leku- od wczoraj narracja kurwizji i jej kundla racyla sie lekko zmienila😛

1. chory  i recepta jest autentyczna- sama matka chlopca po przeszczepie ja upublicznila i zaczela zbiorke pieniedzy na leczenie-nie kazdy wyciagnie 2 tys z kieszeni, a teraz pisze do szpitala ze zostala wciagnieta w polityke- po co zbierala pieniadze-cytujac klasyka- mogla wziac kredyt ,zmienic prace- 

2. recepte wystawil lekarz z centrum zdrowia dziecka-pelnoplatna, dlaczego to zrobil ?? jakie byly przeslania ?? niech sam to wyjasni- lekarz od wielu lat odpowiada finansowo za nieuprawnione wystawienie znizkowej recepty.  gdyby udowodniono nieuprawnione wystawienie sam lekarz lub zoz musialby zaplacic za lek . kierownictwo szpitala pisze ze to sprawa polityczna - a merytorycznie jak to wyjasnia ???

3. lek do konca wladzy po-psl byl w uzyciu w szpitalach, potem byl pelnoplatny- drozal od 300 zl do 1000 zl za buteleczke. a od 1 wrzesnia  jest refundowany-jak sie okazalo nie wszystkim- tabletki  60 sztuk tej firmy kosztuja tyle co samochod po ktorym niemiec plakal😛, zamienniki sa refundowane.

zamknieto oddzial ginekologii i poloznictwa w zakopanem - wszyscy lekarze zrezygnowali .

wpisujesz w google i masz 3,20 zł , paragon z 3 dni  wstecz, to czego ty się spodziewasz

nigdzie nie jest napisane jaki lek zaraz po przeczepie przyjmowało to dziecko tzn od listopada 2015.

jakby matka musiała na tydzień 4 tys wyłożyć od 2015r to już dawno o tym by było głośno

jęczysz jakby to był jedyny lek po przeszczepie

Opublikowano

Aparat ścigania może i mają, ale raz puszczona machina w ruch mogłaby dogonić też uruchamiającego. Tworzenie elit z ekipy w gumofilcach raczej wskazuje że tak by się stało.😂

Opublikowano

nie wiedziałem miruś że wszyscy dostający socjal w mieście chodzą w gumofilcach 🤣

Opublikowano (edytowane)

panowie , zobaczcie kto  idzie do pierdla , ano zazwyczaj płotki al-capone  każdy wiedział kim był i co robił , a skazali go za podatki , wiec trzeba być baardzo głupim aby udowodnili wine a dobry adwokat [ akurat nie giertych ] jest w stanie zrobić dużo , wiec nie tylko w polsce politycy kradli i kradną i kara ich nie spotka .    natomiast co do samego  leku oprócz tego jest bardzo wiele innych którzy ludzie biorą po pszeszepach z bardzo dobrymi skutkami i w przypadku budki ten paragon według mojej opinni i zapoznania się z dowodami  był głupotą a sam zainteresowany pobrał go z wiochy pl. a tak na marginesie prawdopodobnie lekarz poinformował pacjenta o możliwosci skorzystania z leku  innego refundowanego 

Edytowane przez jarecki
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
30 minut temu, mirro napisał:

Aparat ścigania może i mają, ale raz puszczona machina w ruch mogłaby dogonić też uruchamiającego. Tworzenie elit z ekipy w gumofilcach raczej wskazuje że tak by się stało.😂

Elyty w gumofilcach i kufajkach w gównie i to nie zwierzęcym to najlepiej widać w PO i po ciotkach koalicjantach a najjaskrawszy obraz wyłania się w warszawskim ratuszu gdzie jeszcze z gumniokow słoma wystaje. 

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

71907864_161899611665667_911862037007564

Alleluja Racyl! Co poniektorych to nie przekonuje. Albo glupi albo kradli razem bo inaczej ciężko pojąć motywację do głosowania na tą bandę kurw i zlodzieji. 

• Like 3
  • Thanks 3
  • Haha 1
Opublikowano

Za to peowcy nie przychodzą do info . Raz przyszedł  już wpadka . Gdyby przychodzili częściej to śmiali by się jak z petru . Nie ma fachowców a jak już ktoś jest nie bedzie swiecił oczami za głupoty innych . 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Za to peowcy nie przychodzą do info . Raz przyszedł  już wpadka . Gdyby przychodzili częściej to śmiali by się jak z petru . Nie ma fachowców a jak już ktoś jest nie bedzie swiecił oczami za głupoty innych . 

Dlatego maja w szeregach min. Pania Jahire.😆 nic tylko oddać im władzę.

• Like 1
  • Thanks 3
Opublikowano

"Co poprzedni rząd zrobił dla rodzin⁉️
Zapewne niewiele jeśli pominąć:
1. wydłużenie urlopu rodzicielskiego z 16 tygodni do roku (najdłużej w Europie; 2013);...
2. wprowadzenie urlopu ojcowskiego. W 2011 r. był to tydzień, od 2012 r. – dwa;
3. wzrost świadczenie pielęgnacyjnego dla rodzin niepełnosprawnych w latach 2007-2016 z 420 zł do 1300 zł (netto);zwiększenie ulgi podatkowej na trzecie dziecko z 1688 do 2000 zł, a na czwarte i kolejne – z 2224 do 2700 zł. Gwoli uczciwości: wprowadzono równocześnie próg dochodowy 112 tys. na pierwsze, wykluczając pary bogatsze;
4. wprowadzenie możliwości odliczania tychże ulg nie tylko od podatku dochodowego – co powodowało, że wiele rodzin odzyskiwało ułamek pieniędzy – ale też od zapłaconych składek ZUS i 7,75 proc. podstawy wymiaru składki NFZ. W efekcie czterodzietna rodzina odzyskuje niemal 7000 zł;
5. ustawę żłobkową z 2011 ułatwiającą otwieranie takich placówek (W 2010 r. tylko 2% dzieci do trzech lat obejmowała taka opieka, w 2015 już 7%);
6. ulgę podatkową dla firm, które założą żłobek i przedszkole dla dzieci pracowników;
7. kosiniakowe: grupy wcześniej wykluczone z tego przywileju – osoby pracujące na umowę cywilnoprawną, studenci, uczniowie, bezrobotni i rolnicy – po urodzeniu dziecka otrzymują 1000 zł miesięcznie przez pierwszy rok (2016);
8. wprowadzenie zasady ‚złotówka za złotówkę’, dzięki której osoby przekraczające próg uprawniający do zasiłku nie tracą całej kwoty (dotyczy zasiłku rodzinnego i dodatków do niego; 2015);
9. podniesienie progu dochodowego uprawniającego do zasiłku rodzinnego, by obejmował więcej dzieci;
10. ustawę z 2013 roku, na mocy której państwo opłaca składki emerytalne za kobiety samozatrudnione i bezrobotne będące na urlopach wychowawczych;

11. opłacanie od roku 2011 przez państwo składek społecznych i zdrowotnych niań, by odciążyć rodziców;
12. program Przedszkole za Złotówkę, ograniczający koszt godzin wykraczających poza czas bezpłatnej opieki (5 h) w publicznych przedszkolach do złotówki (2013);
13. ustawę przedszkolna nakazująca samorządom zapewnienie czterolatkom miejsc w przedszkolu (2015);
14. bezpłatne podręczniki, dzięki którym rodzice oszczędzają średnio 250 zł na kupnie książek (2014);
15. Kartę Dużej Rodziny dla rodzin z przynajmniej trójką dzieci, uprawniającą do zniżek w prawie 10 tys. miejscach w Polsce (2014);
16. program in vitro, dzięki któremu do grudnia 2015 roku urodziło się 3841 dzieci;
17. 360 mln zł przeznaczonych na budowę i remonty placów zabaw dla dzieci (Radosna Szkoła)
18. latach 2008-2012 do użytku oddano 2271 orlików ( Hasło przewodnie programu: Zdrowe i uśmiechnięte dzieci – Najważniejsze!!!)".

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

Racyl - czy mógłbyś przestać z tym obrazkowym śmietnikiem? Wygląda jakbyś agitował.

Napisz 'wyłącz fb..... dorośnij '🙃

Opublikowano

Co Ty? Zagotuje się niepotrzebnie i rozpocznie popisy. Coś tam teraz wrzucił. Jeszcze nikt nie wie czy dla równowagi czy kpi. Ale jest. Działanie dla środowiska kontra bilety NBP na "od... walta się". S3 jest miejscami do remontu. Będzie ograniczenie do 70 czy coś zrobią?

Słodki - agituje czyli. Zatem pora hościa zignorować jak te wszystkie kolorowe szmaty na mieście. O. K.

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

nie wiedziałem miruś że wszyscy dostający socjal w mieście chodzą w gumofilcach 🤣

Nie wiedziałem że nie zajarzysz. 🤣 Sam używam tego obuwia. Jednak na myśli miałem "gumofilcozę" mentalną, powiązaną z koniunkturalizmem, brakiem oceny własnych możliwości, przerostem mniemania co do własnej nieomylności i na koniec ten zapach czosnku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v