Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko że ta setka nie ma wpływu na ceny i opłacalność . takich grup w całym kraju musiałoby byc dużo więcej tak żeby zdominowały rynek producentów

to lepiej nic nie robić i zwinąć produkcje 😂 pewnie tego byś oczekiwał od premiera żeby powiedział że on nie ma wpływu na ceny owocow i niech rynek sam o tym zdecyduje 🤣

cena owoców raz jest niska a raz wysoka jak są np przymrozki a cena soku czy innego produktu jest na tym samym poziomie

Opublikowano

racylku- ja moze sie nie znam na produkcji warzyw czy owocow ale moge postawic dolary przeciw orzechom ze moje ziemniaki sa wieksze niz twoj mozg ,a cebula niz "cojones" 😛, ja produkuje tyle zeby sprzedac na lokalnym rynku za godna cene- jak na zachodnia malopolske pare ton to super wynik😊.

nie wiem czy slyszales o takich firmach jak pronar czy samasz ???? wymienie tylko te  wschodniej polski., sprawdz ile eksportuja maszyn rolniczych ??

Opublikowano

Racyl widzę że nie zależy Ci na powodzeniu działań lokalnych, to bardzo zadziwiające bo to akurat przykład z Twojej okolicy. Ta setka producentów tu już setki, a może i tysiące ton produktu. Jak nie zagospodarują, to wrzuca na ogólny rynek i co? Będzie lepiej? Coś ten patriotyzm lokalny jakiś dziwny.😍

Opublikowano

sam się złapałeś we własną pułapkę z ziemniakami 😂

w ziemniaku akurat bez chemii nie zbierzesz wiele bez niej i wcale nie jest jej mniej niż w owocach i warzywach co cię odstraszają

minimum 2 zabiegi stonka, 4 zabiegi grzyb, dodatkowo trzeba zabezpieczyć glebę żeby nie pogryzły pędraki czy drutowce, zaprawa, dobry sadzeniak

i co bardziej ekologiczne niż owoce 🤣

2 minuty temu, mirro napisał:

Racyl widzę że nie zależy Ci na powodzeniu działań lokalnych, to bardzo zadziwiające bo to akurat przykład z Twojej okolicy. Ta setka producentów tu już setki, a może i tysiące ton produktu. Jak nie zagospodarują, to wrzuca na ogólny rynek i co? Będzie lepiej? Coś ten patriotyzm lokalny jakiś dziwny.😍

lokalny ? no nie rozsmieszaj 😂 szukasz przykładu tylko po to aby skłucić ludzi

jedna chłodnia nie ma znaczenia i nawet jak świetnie prosperowała to ona jedna nie miałą wpływu na ceny w Polsce i tak samo za grosze kupowała owoce

Opublikowano

zapomniales o desykacji i herbicydach, do tego w tym roku to stonka do dzisiaj atakuje- 4 zabiegi przezyla, w tym roku 4 zabiegi na grzyba to przesada- pelna ekologia ale ja sie nie znam 😛.

walkowana niedawno w kurwizji -kardiologia dziecieca, tak mniej wiecej wyglada propaganda rodem z prl, popatrzcie na dol pierwszej strony i druga a do tego w szczegolowe dane , rekord 185 dni..

https://terminyleczenia.nfz.gov.pl/?page=2&search=true&Case=1&ServiceName=ODDZIAŁ KARDIOLOGICZNY DLA DZIECI

Opublikowano (edytowane)

no i widzisz ekologicznie to wygląda jak patrzysz na swój towar a w rzeczywistości liczba zabiegów wcale nie jest mniejsza niż w sadzie

a 4 zabiegi na grzyba to jak mamy w ostatnich latach suszę to każdy chcę te ziemniaki jak najdłużej podtrzymać aby w końcu popadało i podrosły

człowieku co Ty pokazujesz w tym linku ? 🤣 niczego podobnego wcześniej nie wyszukiwałeś ?🤣

zawsze stan oczekiwania w takich wyszukiwarkach jest aktualizowany co kilka dni mimo że w rzeczywistości trzeba nawet i dłużej czekać na wizytę lub np zwolni się wolny termin wcześniej, to jakaś nowość dla ciebie ?

wizyta u specjalisty a leczenie inwazyjne w szpitalu to jest różnica

ludzie jeżdzą na operacje po całym swiecie a dla ciebie problem pojechać do innego województwa jeśli nie ma miejsca w co wątpie

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

czekajcie no
z waszej pisaniny wynika że kartofle mają w Polsce lepszą "ochronę medyczną" niż ludzie no i bez kolejki :D 
Politycy to idioci bez względu na opcje polityczne czy narodowość 
wystarczy wprowadzić ubezpieczenia medyczne dla kartofli a szybko okaże się że można je ekologicznie ....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

czasami trzeba czekac pare dnijak pada albo wieje 😛.

co ja pokazuje w linku- zapomnialem ze ty za pis-em wiec najprostszych spraw nie rozumiesz 😛, dla udowodnienie tezy ze w sluzbie zdrowia nie ma kolejek w kurwizji pokazuja  kawalek dokladnie tej strony- tylko pierwsze trzy szpitale a reszta jest pomijana-to wlasnie jest propaganda ... oprocz lublina to we wschodniej polsce nie ma zadnego oddziala kardiologii dzieciecej... w sumie u nas pojechac do katowic czy innych miast slaska to zaden problem , nawet autobusem czy pociagiem, najlepszy oddzial onkologiczny jest w gliwicach, jesli okulistyka to tez slask.

Opublikowano

Nikt nie skoncentruje swoich wysiłków jakichkolwiek na armii jeśli od jej jakości i praktycznej skuteczności nie będzie zależeć jego bezpośredni interes.
Co ja mam z tego że pomagało polskie wojsko rozpieprzyć Irak czy Afganistan? Nawet jeśliby pomogło rozpieprzyć ruskich to nie dla nas a dla .... no właśnie.
Czy ktokolwiek jest zainteresowany w Polsce bezpośrednio efektywnością wojska. Każdy olewa wszystko po za propagandą a efekty? druga wojna pokazała jak polski żołnierz walczył po wszystkich frontach a przez czterdzieści kilka lat byliśmy po tej wojnie w niewoli. Nawet przed ruskimi jeśliby miała armia bronić to chociaż żebym z tymi ruskimi jakie interesy robił i ich obrona; ma to jakiś sens. Nas armia ma bronić przed biznesem ze wschodem bo robią go Niemcy??? 

dużo jeszcze stoi na głowie i nie widzę nikogo kto by to mógł przywrócić do normy.

Opublikowano

Eeee Dysydent mnie tylko chodzi o problem z rozstrzygnięciem przetargu na "wozidło" trochę lepsze od "Honkera". Tzn na coś co nie poleci w kosmos, a nie jest samochodem osobowym. Jak nie możemy podołać ciężarowi takiego zadania, to z czym startować?
Polski żołnierz nie ma być efektywny. Ma być tani, tzn jest tani bo na tyle jego życie wycenia Państwo i politycy. Jak będziesz wyznaczał winnych za Irak i Afganistan, to do tego pierwszego i ja się przyznaję. I nie śmiechu mi.

Opublikowano

nie ma motywacji żeby nawet kilo śrubek kupić dla armii w sensowny sposób bo doraźniejsze sprawy, wydatki... o wybory. zawsze coś
armia ma bronić interesów swoich sponsorów czyli albo podatników albo biznesu czerpiącego zyski z obrony przed stratami. a jakie my mamy interesy zewnętrzne do obrony? zawsze nie nasze to co się dziwić że tak "żwawo" wszystko idzie w dbałości o interes wojska i jego sprawności technicznej.
Każdy powtarza slogan - chcesz pokoju szykuj ... - ale aż nazbyt dosłownie wszak mówi w drugiej osobie a samemu... i tak to działa. 
nie mam czasu więcej bo temat i drażliwy i ważny bo rzeczywiście mamy o wiele więcej obecnie powodów na stworzenie sprawnej armii niż Niemcy ale to .... no temat drażliwy i nie mam czasu :) 

Opublikowano

wiecie co jest najfajniejsze w tym -to ze wszystkie armie europejskie, nie wylaczajac rosyjskiej sa w takim stanie😛, bardziej bym sie martwil o stan chinskiej armii- mongolowie[tatarzy]  mogli kiedys podbic i zniszczyc pol europy wiec nic -oprocz rosyjskiej broni atomowej- nie stoi na przeszkodzie zeby historia sie powtorzyla.

moze hammery kupic- kumple banasia takiego maja, to chlopaki z mazur wiec maja rozmach skurwiesyny fura,skora i tombak☺️

Opublikowano

No a jak chciałbyś przejechać z Mazur do Krakowa bez osłony do 7,62mm? Przeca oni muszą po drodze tyle konkurencji minąć że prawie pewne iż któraś czuwa.:brawo:

Opublikowano

konwoje wojskowe od nie pamietam od mają ? eskortuje lub pilotują wolsfageny transportery  i jest ich miej lub żadziej eskotują , bo do maja to nawet laweta pusta to sprzodu i z tyłu  eskorta była honkerów a nawet dawno nie widziałem samego honkera a cysterny jadą bez obstawy [ cysterny wojskowe ]

Opublikowano

Nie wszystko wymaga konwoju. Nadgabaryty wymagają pilota, tak z przodu jak i z tył. Jedzie puste to i tak cała ekipa musi wrócić do rodzimej jednostki. Cysterny nie są konwojowane. Amunicja już tak.

Opublikowano

media lokalne dokladnie opisywaly sprawe[ale to niemieckie wiec pewnie klamia] po panach od razu widac ze maja sznyt nie krakowski[nawet cyganie tak ostentacyjnie sie nie nosza]  a do krakowa przyjechali na poczatku lat 2000, zaczeli szumiec ale na szczescie przyjechala policja i temu maja jeszcze na czym pierscienie nosic- w krainie maczet bez giwer to nie powinno sie wchodzic na rynek, lokalny polswiatek raczej sex-biznesem nie jest zainteresowany- wola inne bardziej dochodowe biznesy, wiec jakos sobie egzystowali na uboczu po drugiej stronie wisly, prawdziwe sutenerstwo  znajduje sie...-dobra nie bede dam dawal namiarow, zony by potem mialy do mnie pretensje😛, pojedziecie niby na wawel i rynek, a kilometr dalej bedzie uprawiac cos innego niz pole 😍  i tez na swiezym powietrzu wieczorowo-nocna pora, klomby,krzaki drzewa, tak to wyglada w najbardziej zdegenerowanej formie...

Opublikowano (edytowane)

matka polka według koalicji obywatelskiej

9cd222a449eeafc1gen.jpg

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

lepsza marta k. ?? do niej rzeczywiscie bez lekow nie podchodz -takich niebieskich tabletek ☺️, prawdziwa matka polka-gotowa przytulic kazdego chlopa. a potem testy genetyczne trza robic bo nie wiadomo ktory oral a ktory zasial, prawowity wlasciciel czy chwilowy uzytkownik🥰,

tak z ciekawosci -prezes ciagle mowi cus o rodzinie, bilgfellner rozwiodl sie z corka jego kuzyna czy dalej sa malzenstwem-nikt tak nie wyszedl na interesach z wujem jak on, wie ktos cos ???

pinokio-oddaj 100 milionow

https://sport.onet.pl/formula-1/grand-prix-rosji-robert-kubica-zjechal-z-toru/h45swd2

Edytowane przez jacus
Opublikowano
5 godzin temu, racyl napisał:

tylko że ta setka nie ma wpływu na ceny i opłacalność . takich grup w całym kraju musiałoby byc dużo więcej tak żeby zdominowały rynek producentów

to lepiej nic nie robić i zwinąć produkcje 😂 pewnie tego byś oczekiwał od premiera żeby powiedział że on nie ma wpływu na ceny owocow i niech rynek sam o tym zdecyduje 🤣

cena owoców raz jest niska a raz wysoka jak są np przymrozki a cena soku czy innego produktu jest na tym samym poziomie

Her Tusk by tak rzekł i wszyscy pojebcy bili by brawo twierdząc że to wspaniały pomysł. 

Jak już wspominacie synkowie nie realizowane obietnice to lepiej od platfusiarni i pełeselu w takim rankingu nikt nie wypada. Bezkonkurencyjna stawka absolutnie. 

To co obecnie wyczyniaja PO KO i reszta przebierańców to już poniżej dna jakiegokolwiek. 

1 minutę temu, jacus napisał:

lepsza marta k. ?? do niej rzeczywiscie bez lekow nie podchodz -takich niebieskich tabletek ☺️, prawdziwa matka polka-gotowa przytulic kazdego chlopa. a potem testy genetyczne trza robic bo nie wiadomo ktory oral a ktory zasial, prawowity wlasciciel czy chwilowy uzytkownik🥰,

tak z ciekawosci -prezes ciagle mowi cus o rodzinie, bilgfellner rozwiodl sie z corka jego kuzyna czy dalej sa malzenstwem-nikt tak nie wyszedl na interesach z wujem jak on, wie ktos cos ???

Weź jacus szerzej opisz sprawę i może jakieś szczegóły. 

• Like 1
Opublikowano

Ja tu rankingu nie prowadzę. I satysfakcji żadnej wytykanie głupizny, albo niekompetencji nie odnoszę. A ponieważ życie zachrzania do przodu to może rozliczajmy na bieżąco, na tych pradawnych czasu już nie starcza. Oni odeszli i nic nie wskazuje na powrót do pierwszych szeregów. Chcieli by po owocach rozliczać? To bardzo proszę.

Opublikowano (edytowane)

to z albumu rodzinnego ?? kazdy by tak chcial jak urban B|

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24555037,w-sieci-krazy-wspolne-zdjecie-jaroslawa-kaczynskiego-i-pawla.html

ja znalazlem lepsze zdjecie.tylko stol teczowy....e znaczy czerwony..

slodki- i tak napiszesz ze klamie ,a to tak naprawde wygladalo, wiem nie kazdy mial wtedy internet ale przeciez gazety i telewizjie juz dawno istnialy i sprawa byla szeroko komentowana i opisywania

w skrocie- marta. k wyszla za maz za piotra smuniewskiego, podczas kampanii prezydenckiej pokazywano piekne zdjecie rodziny k i s. dziadkowie z zieciem, corka i wnuczka, po wyborach nagle okazalo sie ze to malzenstwo[2002 r] od poczatku bylo niewypalem - rozwod 2006 i sadowa sprawa o zaprzeczeniu ojcostwa, badania dna wykazaly ze ojcem dziecka[ur 2003 r] jest syn kapitana sb z gdanska  marcin dubieniecki, ma z nim druga corke, potem ten, niezupelnie z wlasnej woli na pare lat zamieszka w centrum krakowa oskarzony o wyludzenie z pfron drobnych 13,5 mln zl, potem rozwod nastepny slub-jak kazdy  z trzech w ciazy-ot taka prawdziwie polska historia.....

.cala ta pis-owska historia zaczela sie na klamstwie i na nim sie skonczy........

tu jest dobrze opisane

https://www.pudelek.pl/artykul/133943/trzech_mezow_dwa_rozwody_i_trojka_dzieci_rozrysowalismy_wam_zycie_marty_kaczynskiej/

a na koniec prawdziwy chichot losu-pamietacie "borubara",teraz byla partnerka pilkarza boruca jest w zwiazku z dubienieckim😂

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, mirro napisał:

Ja tu rankingu nie prowadzę. I satysfakcji żadnej wytykanie głupizny, albo niekompetencji nie odnoszę. A ponieważ życie zachrzania do przodu to może rozliczajmy na bieżąco, na tych pradawnych czasu już nie starcza. Oni odeszli i nic nie wskazuje na powrót do pierwszych szeregów. Chcieli by po owocach rozliczać? To bardzo proszę.

To może by tak i minusy i plusy a nie tylko te pierwsze bo stronniczoscia to jedzie a ci dopiero pradawne  dzieje, a Warszawa w wyk Trzaska Praska herbu taśma no dopiero owoc smierdzacy,  no ale jak drzewo jedzie na kilometr to jak owoce maja pachnieć! 

Edytowane przez Slodki66
  • Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v