Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jarecki i co z tego że by chcieli? Wypieli się na Francję i ichnią, pobliską technologię a sięgają za ocean gdzie technologia przychodzi jako zamknięte moduły z napisem "do not open" a można tylko wysłać ją za ocean do naprawy.😂 Takim pobieraniem technologii to my nic nie zwojujemy. Jak kuźwa nie potrafią to i wizja nie będzie niczym innym niż wizją. A największą wartością będzie naprawa Stara 266. 

Opublikowano

jarecki - jakie odczucia po diagnozie? Znamienny jest fragment mówiący o wzroście i wpływach z branż... W każdym razie jak na fana obecnie panujących a za chwilę zapewne miłościwie panujących laurki raczej nie wystawił. Co do Fiata i Forda zarazem. Poszli drogą zwielokrotnienia mniejszego zysku. O historię idzie. Nie o to jaki tam teraz samochód najlepiej się sprzedaje. Żona z koleżanką rozmawiała. Ponieważ ciuszki dziecku lecimy używki w większości a także opylamy i rozdajemy to dalej temat kurteczki na jesień i po naszej następna ma przejąć... W każdym razie w temacie ciuszków dyskusja. Owa koleżanka chciała oddać trochę tego, albowiem wiadomo i trafiła do rodziny, gdzie mamusia odmówiła przyjęcia z powodu: "jest mnie stać, to sobie kupię nowe". Jakie na ten temat macie spostrzeżenia?

Opublikowano (edytowane)

chodzi o diagnoze od mirra ? gdzieś czytałem raport o wpływach w odniesieniu do wzrostu pkb i tez było nie zrównoważone ale to też by trzeba sie przyjżeć jak to wyglada w ujeciu wzrostu exportu jaki towar wywozimy z jaką stawką vat jest wiele sczegółow które mogą podważyć ale i uznać zwroty vat w skali jaki polska wypłaca chodzi już o słupki z danymi.   .      temat ciuszków to zależ bo zazwyczaj tylko 2 dzieci może pochodzić bo dla 3 dziecka to raczej już poniszczone i wyprane , a wiec 1 dziecko to matka dba chucha i dmucha czyli nowe , 2 dzieci to jak kupie nowe to i dla drugiego wystarczy ... ja tu sie nie wypowiem , mieszkając na wsi mój coś tam nosił jak był mały od cioć   , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Chodzi o diagnozę Modzelewdkiego w temacie kompetencji władzy. Jarecki - zniszczonymi to ja ręce wycieram, nikt zniszczonego nie oddaje. Zresztą gdy w bodziaku haftki trzymają to sprany czy nie do obrzygania, zalania piciem czy nieszczelnej pieluchy sprany jest w sam raz. Pobadto dziecko na wystawie nie stoi i potrzebuje gorszych ciuchów również. Nid o tym mowa tylko o wypielęgnowanej obecnie postawie.

Opublikowano (edytowane)

ja wiem że o modzelewskiego ale zawsze z nim się zgadzam . wypielegnowana postawa się nie zmieniła , naród bogatszy to stać ich na nowe , wystarczy wyjść na ulice i na samochody popatrzeć , są coraz  wiekszej wartosci tak samo jak z ciuszkami , kilkanascie lat temu była sieć lider pirice działała kilka lat , ale potem ludzie weszli na poziom wyżej i zażądali lepszych towarów cały czas wolniej lub szybciej gospodarka ewoluuje  tak samo jak ludzie to co kilka lat temu było standardem staje się miejszoscią , kiedyś na rynku u mie była cała uliczka z ciuchami używanymi a obecnie nie ma nikogo z tego co słyszałem coraz miej ludzi kupuje odzież używaną nie dla tego że jej niema a dlatego ze stać ich na nowe .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Moda na konsumpcjonizm....używane są nawet lepsze od nowych produkowanych tanich podróbek. Jak żyje się samemu dla siebie to markowe sklepy częściej się odwiedza...a jak się ma rodzinę wraz ze zwierzętami do zaopiekowania to już mniej i wymienia się...lepsze idą do pck a gorsze do smarów. 

Jakość zawsze na pierszym miejscu. Polecam pieluchy ekoloiczne bambusowe 👌

Opublikowano (edytowane)

i się Ywa nie zgodze , był czas że kupowałem ciuchy robocze używane , bo niestety nie potrzebowałem tak czesto  wymiany ubrań  ,, wyjsciowych ''ale kilka lat kupuje nowe ponieważ dla mie to oszczednosc bo dłużej chodze , ja wiem kupują po 3 zł za kilo jest tanio ale kupując nowe na promocjach widze różnice a dzierusem jestem :D           a i jeszczo jedno markowe i w dobrym stanie używane nie jest sprzedawane na kila .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ja wiem że o modzelewskiego ale zawsze z nim się zgadzam . wypielegnowana postawa się nie zmieniła , naród bogatszy to stać ich na nowe , wystarczy wyjść na ulice i na samochody popatrzeć , są coraz  wiekszej wartosci tak samo jak z ciuszkami , kilkanascie lat temu była sieć lider pirice działała kilka lat , ale potem ludzie weszli na poziom wyżej i zażądali lepszych towarów cały czas wolniej lub szybciej gospodarka ewoluuje  tak samo jak ludzie to co kilka lat temu było standardem staje się miejszoscią , kiedyś na rynku u mie była cała uliczka z ciuchami używanymi a obecnie nie ma nikogo z tego co słyszałem coraz miej ludzi kupuje odzież używaną nie dla tego że jej niema a dlatego ze stać ich na nowe .

A to samo nowe, czy tylko ułamek tego co jeździ po drogach? Wartość też tylko umowna. Rynek wtórny jednak jest większy. 

Opublikowano
52 minuty temu, jarecki napisał:

i się Ywa nie zgodze , był czas że kupowałem ciuchy robocze używane , bo niestety nie potrzebowałem tak czesto  wymiany ubrań  ,, wyjsciowych ''ale kilka lat kupuje nowe ponieważ dla mie to oszczednosc bo dłużej chodze , ja wiem kupują po 3 zł za kilo jest tanio ale kupując nowe na promocjach widze różnice a dzierusem jestem :D           a i jeszczo jedno markowe i w dobrym stanie używane nie jest sprzedawane na kila .

No i słusznie do smarów i olejów nie inwestuje sie w ubrania, poza tym nie zmienia się rozmiarówka. To dziecko potrzebuje inwestycji. Ja i tak bardziej oszczędzam, mając siostry, tym bardziej, że najmłodsza jest na etapie ciągłej konsumpcji i napradę szkoda w piec wrzucić.

Opublikowano (edytowane)

a mi jak na yt podobne groźby jakiś troll ferował to po moim zgłoszeniu nawet jego wpisu nie usunęli. co prawda nie na policję a do yt normalnym trybem zgłosiłem a skończylo się na tym że po tygodniu usunąłem swój wis co skasowało i do niego odpowiedzi. Post wpisałem ponownie i nawet nie sprawdzałem czy znowu...? nie ważne bo dziś nawet nie pamiętam pod jakim materiałem i pewnie bym nie znalazł.
Pisaliśmy o wolności słowa i oczywiście takie formy wykraczają po za dopuszczalne granice nie mniej lepiej że na groźbach się skończyło niżby wpis został zablokowany zanim się "upublicznił" a adwersarz przeszedł od gróźb do czynów. 
Tak że nie wiem czy zbyt skrupulatne filtrowanie treści jest najlepszym rozwiązaniem. A piszcie co chcecie co ułatwi tylko prewencję policji i innym służbom o ile taka skuteczność to standard. Groźba wypowiedziana ma mniejsze szanse na spełnienie niż skrywana. 
Dozbrojenie straży może mieć przyczynę w innych groźbach których nie upubliczniono bo "adwersarzy" swoich ma każdy w polityce z każdej opcji.
Jednego ta historia dowodzi na pewno. Akurat ten funkcjonariusz apolityczny nie był.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No wiesz, ten gostek nawiązał tam do zabójstwa Pana Adamowicza i wręcz wskazał że to samo powinno spotkać adresatkę jego życzeń. Czyli ziarno posiane skiełkowało i mogą być naśladowcy.
Ale co tam. To niżej, to jest dopiero cyrk na kółkach.Może się okazać że mina jest potężna. Ale chyba tak głupi nie są ci nasi panujący. (?)

http://n-22-2.dcs.redcdn.pl/file/o2/tvn/web-content/m/p1/f/b139e104214a08ae3f2ebcce149cdf6e/5593efb0-40e8-4a29-8ae0-a7aa615b107e.pdf

Opublikowano (edytowane)

a tak konkretnie o co chodzi?? tam nie ma nic o czym juz dawno by nie powiedziano . co to zmieni w sytuacji polski ??? kurna, jak przypomne sobie sukcesy wojenne usa w ostatnich lat zaczynajac od korei na afganistanie koncza a raczej ich brak, wszystkie kraje ktorym wielki brat-ten zza wielkiej wody oczywiscie- przyszedl z bratnia pomoca tragicznie na tym wyszly, wobec tego mam nadzieje ze zolnierze usa nie beda musieli "umierac za gdansk".. znowu historyczne analogie sie nasuwaja.

o, banas sie juz napracowal-poszedl na bezplatny urlop..kiedys polityka mozna bylo zabic gazeta dzisiaj telewizja- dobra bo hamerykanska😛, powinni zadzwonic do dumpfa  zeby ich pogonil. 

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Czołgi są ale F35 tam niema. Zawsze to trochę niezależności..😉 Społeczeństwo bogatsze powiadacie. Zatem bida ze mnie, no cóż, jakoś to będzie. Ciuch roboczy. Kupiłem ostatnio polskie - najbardziej wypasione, ze swojsko brzmiącą nazwą leber und holman. Niech to uj co mnie podkusiło. Snikersów dobie nie kupię ale wracam do dassy.

Opublikowano

Wiec pytanie,kiedy bedzie ustawa,ustawa ktora da nam bezpieczenstwo,zeby np nie rąbali nas na wilgotnosci kukurydzy,na zawartosci cukru.Dzis mozemy walczyc z tym tylko ze stopy cywilnej.Czy to nie jest chore!!?A moze po prostu to rolnik dzwiga inflacje na swych barkach?Heehh, moze tak przyblokują wschodnią granice!Ale kto o tym myśli?Sorki,a moze jednak nikt,bo przy tych obietnicach,o rolnikach nic nie słysze,przykre i puste.Pszepraszam,kopcie studnie,to Was zaksiegują!!!

Opublikowano

nigdy ustawy nie bedzie .                    odnosnie hejtu tu była mowa o czystej postaci i słowach wypowiedzianych wprost , a co zrobić z hejterami inteligentnymi ? którzy swoje mysli umieją ubrać w ładne słowka ? I np. link z karą nałożną na tvn to był jednoznaczny przekaz i co z takimi robić ?

10 godzin temu, mirro napisał:

No wiesz, ten gostek nawiązał tam do zabójstwa Pana Adamowicza i wręcz wskazał że to samo powinno spotkać adresatkę jego życzeń. Czyli ziarno posiane skiełkowało i mogą być naśladowcy.

Zapomiałeś że pierwszą ofiarą był ktoś z PIS ?

Opublikowano
21 godzin temu, mirro napisał:

Jarecki i co z tego że by chcieli? Wypieli się na Francję i ichnią, pobliską technologię a sięgają za ocean gdzie technologia przychodzi jako zamknięte moduły z napisem "do not open" a można tylko wysłać ją za ocean do naprawy.😂 Takim pobieraniem technologii to my nic nie zwojujemy. Jak kuźwa nie potrafią to i wizja nie będzie niczym innym niż wizją. A największą wartością będzie naprawa Stara 266. 

Mirro a z Francji to co przyjdzie??? 

Opublikowano

Zbyszko wystarczy przypomnieć klasyka. " Nie ma przyjemności- to nie było gwałtu".🤣
Jarecki pamiętaj że, "pierwszą ofiarą wojny jest zawsze prawda". Ciekawe dlaczego gostek nie odwołał się właśnie do tego zdarzenia? Czyżby Adamowicz zasługiwał na swój los a tamten z PiS nie? Noooo jakoś mi się to nie zgadza w tej logice.
Słodki - teraz to już nic nie przyjedzie, chyba że za grubą kasę. Offset uwalony przez Antoniego obejmował dość szeroki zakres. 

Opublikowano

Słodki - nabijasz się? Co do gróźb. Przepychacie się teraz ale straż marszałkowska to nie są ludzie z przypadku czy jakieś półgłówki bowiem to powinni być ludzie po selekcji. O to Mirrowi głównie idzie, przemówiła obawa przed fanatyzmem. Może to ostrożność idąca w zboczenie jednakowoż taka czerwona kontrolka ratuje dupsko.

Opublikowano

tak sie zastanawiam po przeczytaniu kilku artykułów  na temat stagnacji poparcia PO po wytypowaniu kandydatury kidawy błonskiej na premiera skąd sie biorą takie pomysły , tam według mie kandydatem który mógł troche podniesc słupki sondażowe byłyby Siemioniak czy oni nie robili badania żadnego wśród wyborców ? 

Opublikowano

No i zaczął się kryzys w Niemczech, zaraz przyjdzie do nas, ciekawe jak wtedy poradzi sobie socjalistyczne państwo PiS-u, jak zrealizują podwyższanie minimalnej i rozbudowywanie polityki socjalnej w czasach recesji gospodarczej. Na razie fajnie się rządziło jak gospodarka się rozpędzała, było skąd brać pieniądze.

Opublikowano

francuzi chcą  dać nam ,,ofset ''i bez helikoptera   tzn . demonstrantów ekologicznych .

1 godzinę temu, mirro napisał:

Słodki - teraz to już nic nie przyjedzie, chyba że za grubą kasę. Offset uwalony przez Antoniego obejmował dość szeroki zakres. 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v