Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

noo, ja wychodze z założenia że od pewnego wieku wzwyż takie rzeczy wszyscy znają bo jeszcze The Eagles (skoro Jacus o orłach).
Znajomość historii kultury w tym muzyki jeśli kto ciekawy bardzo by się z młodych zdziwił jak by wiele rzeczy usłyszał z najróżniejszych gatunków. 
Ogólnie Historia jako taka i czegokolwiek jeśli umiejętnie podana może duuużo nauczyć tylko trzeba pasjonatę wykładowca no i aby nie był stronniczy bo blef i półgłówki jakoś instynktownie chyba potrafią wyczuwać. :D 
Ja chyba podlinkuję do tematu o muzyce od pierwszego wpisu o tym disco polo i gdyby nie Racyl to zapewne by się tak temat nie rozwinął a linka zwrotnego podrzucę w tym wpisie.

https://www.agrofoto.pl/forum/topic/24215-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie/page/218/?tab=comments#comment-2688522

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

To żeś Taras klasyka zapodał. 
Wracając do tematu co da się słuchać. A trzeba byłoby spróbować w latach 90 tych posłuchać przez kilka miesięcy radia samochodowego np. w  Syrii. Efekt był taki że chyba w drugim miesiącu już nie przeszkadzało zawodzenie dobiegające z głośnika a nawet coś człowiek próbował nucić. :lol: Czyli jak się nie ma , co się lubi to.......

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

zajrzałem na linkowaną wyżej stronę i ... chyba nie jest tak źle z różnorodnością gustów sądząc po tym co tam zdążyłem zauważyc
fajnych rzeczy można tam posłuchać oczywiście dpolo też no ale teraz transkrypcja standardu jazzowego sobie u mnie w tle leci.
fajne ("on the beach")

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

w austrii doilem krowy przy walcach straussa juniora-naukowo udowodniono ze daja wtedy wiecej mleka a w radiu bayern lecialo  bawarskie disco,  a od tego to sie mozg lasowal 😛

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Takie hity to chyba ze światowej sławy klubu explosion w Chujowie wielkim.  Popatrz ze się na tych przebojach swiat nie poznał. 

Umca,umca, kocham cię pitu pitu, moją bądź Lalalalalaaaaaaa........ Buchhaaachaaa 

a na ilu polskich artystach się poznał że są znani wszędzie , takie głupoty to się mogę w platformerskim mużdzku tylko urodzić

3 minuty temu, jarecki napisał:

chodzi o to ze tam gdzie wygrało pis jest przemoc bo są rodziny a gdzie pe-owce same pedały bezdzietne ?

w warszawie to pewnie sami geje i lesby się napierdalają jak im hostel po to zrobiono🤣

Opublikowano (edytowane)

No ale to jest przeciez najlepsza muza  mas pracujących i niepracujących miast i wsi. Gatunek ponad wszystkie.xD Twórczośc tak wybitna jak lud który tego słucha

Taki Martyniuk to gigant w porównaniu z Wodeckim, Budka suflera, Perfectem a  Bartosiewicz czy Nosowska to powinna mu pokłony bic.  Kora i Wodecki sie chyba w grobie przewracają widząc ten zalew szmiry

Zawsze jak sie pojawiasz zaczynasz temat pedalstwa . Ktoś cie kiedyś skrzywdził? Trauma taka?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Interpretacja zależy od tego kto ma jaki bałagan w głowie 😁 Jeżeli zaś idzie o rysunek to jarecki czytaj ze zrozumieniem a po drugie napisów mi się nie chciało mazać. Czy skrzywdzon? Może tęskni po prostu... Jacuś - zlasowany mózg powodował, żeś te krowy bez gadania doił. I jak ta krowa stałeś się wydajnym pracownikiem. O! Wodecki: https://youtu.be/WyBcLh-fF_8

Opublikowano (edytowane)

rozum ci odbiera ten antypis. w warszawie też tyle tych mas nie pracujących 😂

zmienić aranż w niektórych piosenkach rodowicz, krawczyka, wodeckiego, czerwonych gitar czy skaldów lub innych  i wychodzi disco polo bo słowa idealnie pasują

Edytowane przez racyl
Opublikowano

bo się nic innego mnie potrafi, np stworzyć coś swojego ale wolny rynek niech tam sobie się bawią
cholera podkusiło mnie z tym dpolo i teraz ... tamten linkowany temat "jakiej muzyki sluchacie"  i tam pełno przelinkowań z yt  i myślę wystarczy.

Mirro, przeczytałem o tej blokadzie dostaw broni polskiej firmie przez polskich urzędników.
Kolejny raz powtórzę - zanim nie wybuchnie jaka wojna z sąsiadami to największym naszym wrogiem jest nasze własne państwo.

Opublikowano

Racyl, nie osmieszaj się takimi porównaniami.  Oni by sie nie nadawali zeby Wodeckiemu futerał ze skrzypcami nosić. O tych smiasznych  ludzikach skaczących po scenie jak małpy, nie potrafiących spiewać ani grać za kilka lat nikt normalny nie będzie pamietał.

Opublikowano

prosta muzyka dla prostych ludzi, melodia tak skomplikowana jak zwoje mozgowe wiejskich geniuszy. nie dziwota ze kurwizja ja lansuje- ciemny lud to kupil juz dawno..........

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

A co do behawioralnych korelacji z postawami to trafiło mi się coś takiego: https://photos.app.goo.gl/nrfKfRgLF9rj3wLt9

no dobra https://wpolityce.pl/polityka/450114-gawlowski-udostepnia-fejkowa-mape-obrazajaca-wyborcow-pis oto opis do linku cytowanego , bo już go umieszczałem . i to nie mapa przemocy domowej ! kurde 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

a co do kontraktów z afryką lub w afryce  to kilka firm już umoczyło to nie wiem czy jest się czym przejmować , ładnie to wygląda na papierze i w chwili dostawy a potem gwarancji zapłaty brak .ja bym był powsciągliwy , napewno rynek afrykanski jest chłonny ale czy wypłacalny ?  rosjanie co najwyżej na koszty jakąś kopalnie lub złoże przejmą .

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Racyl, nie osmieszaj się takimi porównaniami.  Oni by sie nie nadawali zeby Wodeckiemu futerał ze skrzypcami nosić. O tych smiasznych  ludzikach skaczących po scenie jak małpy, nie potrafiących spiewać ani grać za kilka lat nikt normalny nie będzie pamietał.

😄 nie będzie pamiętał 🤣 jak cały czas prężnie sie rozwija. taka jest nasza natura słowiańska że lubimy takie rytmy. lansowana polityka wstydu odchodzi. ci sami ludzie słuchają tych wykonawców co wymieniłeś jak i tych disco polo i się nikt tego nie wstydzi tylko takim jak ty wydaje się że ktoś im musi mówić czego mają słuchać a czego nie

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał:

a co do kontraktów z afryką lub w afryce  to kilka firm już umoczyło to nie wiem czy jest się czym przejmować , ładnie to wygląda na papierze i w chwili dostawy a potem gwarancji zapłaty brak .ja bym był powsciągliwy , napewno rynek afrykanski jest chłonny ale czy wypłacalny ?  rosjanie co najwyżej na koszty jakąś kopalnie lub złoże przejmą .

a wisi mi to czy można umoczyc w Afryce czy nie zanim sam tak jakich interesów bym nie szukał. Ryzyko firmy i urzędasom nic do tego.
Wlażą wszędzie gdzie ich nie posial i kwestionują decyzje prywatne . tu nie ma tłumaczenia tak wolny rynek nie wygląda.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

prosta muzyka dla prostych ludzi, melodia tak skomplikowana jak zwoje mozgowe wiejskich geniuszy. nie dziwota ze kurwizja ja lansuje- ciemny lud to kupil juz dawno..........

Tak z ciekawości . Ty często chodzisz do filharmonii czy też opery ?

Opublikowano (edytowane)

opera czy filharmonia jest dla snobów bo tam też większość muzyki to zwykła sieczka tylko trochę starsza od współczesnej a tych kilkadziesiąt może dzieł wybitnych to ileż razy można tego samego słuchac jak by dobre nie było?
Tam się nie chodzi by muzyki posłuchać i jej wykonanie obejrzeć a tylko po to aby być obejrzanym. Choc nie przeczę ze ze dwa trzy razy w życiu warto, później to już tylko interesownie i nie z muzycznych powodów bo i znajomości też tam można podtrzymać i takie podobne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Tak z ciekawości . Ty często chodzisz do filharmonii czy też opery ?

chodzi 🤣 popatrzyli by na niego na bramce i od razu wieśniaka by wyczuli i won za drzwi. nie obrażając ludzi ze wsi bo on typ nie reformowalny

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

😄 nie będzie pamiętał 🤣 jak cały czas prężnie sie rozwija. taka jest nasza natura słowiańska że lubimy takie rytmy. lansowana polityka wstydu odchodzi. ci sami ludzie słuchają tych wykonawców co wymieniłeś jak i tych disco polo i się nikt tego nie wstydzi tylko takim jak ty wydaje się że ktoś im musi mówić czego mają słuchać a czego nie

Wieśniactwo to stan umysłu a teraz jest ono pochwalane by wszelkie gamonie czuły sie docenione , pogłaskane po główce i głosowały grzecznie na PIS który cnote prostactwa pielęgnuje w narodzie. Niech ludzie sa zadowoleni z siebie, niech nie dążą do czegos więcej, niech sie nie rozwijają - takimi będzie łatwiej rządzić i sterować. Kto ma odrobine gustu, szanuje swój intelekti ma jakiekolwiek pojecie o muzyce , bedzie disko polo miał w pogardzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v