Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, racyl napisał:

Kukiz ciekawych i poukładanych ludzi wokół siebie zgromadził, tylko co z tego jak to zmarnotrawił.

dla tego szanuję każdego nawe i tych którzy mnie od półgłowków wyzywają bo pod tym podpisuję się obiema rękami.
Tak. tutaj jest nam po drodze. "Wydutkali nas" kolejny raz dając nadzieję że może wreszcie coś innego a tu ...

15 minut temu, racyl napisał:

tak czy siak biznes ci nie wypalił.

to nie był żaden biznes, to doświadczenie już na samym starcie zaplanowane jako tymczasowe. a o likidacji zadecydowała zbyt duża popularność i wszelkie zagrożenia z tym związane. 
No fakt. Disco polo niewiele było bo jeszcze i nie czas ale Shazę pogoniliśmy bo za dużo sobie życzyła anie z powodów "artystycznych"
Obstawiam że Ty również już jako ojciec rodziny nie chciał byś zajmować się takim szajsem jak obsługa najniższych instynktów bo wiadomo co i kto przy "stacjonarnych" klubach się kręci. Jest granica gdzie żadne pieniądze... 
dla większości tzw "normalnych" ludzi.
Mieć w historii życia jak Owsiak że Ci na imprezie kogoś zabiją? a takie ryzyko wysoce prawdopodobne i tym większe im dłużej w tym siedzisz.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

chyba wszystkie partie mają wiekszy lub miejszy problem z przywódcami a nadchodzące wybory i wyniki z nimi związane powinny doprowadzić do wyborów szefostwa w partiach , sam Kaczynski zapowiedział ze to ostatnie wybory pod jego przywódctwem , schetyna , kamysz ,biedrońi czarzasty jakoś nie widze ich w roli przywodztwa swoich parti . obecne osoby tylko zabetonowały swoje elektoraty i na tym jadą do przodu .                                                      to odnosnie kukiza , choć w jego przypadku do zarzucenia mam tylko nie dostosowanie sie do otoczenia w którym przyszło mu zająć sie plityką .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

jest jakis zespol-disco-glupolo z polski A ??? chyba to nie przypadek ze ten gatunek "muzyki" powstal na wschodnich rubiezach ???

wiecie kto wymyslil slynny bon-mot-teraz k**wa,my.. brawo,zgadliscie to penelopa podkarpacka 😛

a kiedy marszalek witek dowiedziala sie o zbrodni katynskie[gdyby ktos nie wiedzial, to nauczycielka historii] z przedwojennych ksiazek...

ogladanie  kurwizji jest sensowne -mozna sobie sporo przypomniec

na republice ogladam teraz salonik a tu redaktor janecki[stypendysta niemieckiego instytutu] mowi dokladnie to samo co wczoraj w tvp-info...

dla racyla -cos ekstra, doceniam jego skryte marzenia😊,to najblizszy krewniak czlowieka, nieskazony ani czarna ani teczowa zaraza.....

https://www.newsweek.pl/wiedza/nauka/seks-wedlug-bonobo-szympansy-newsweekpl/en3rgmw

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

dla tego szanuję każdego nawe i tych którzy mnie od półgłowków wyzywają bo pod tym podpisuję się obiema rękami.
Tak. tutaj jest nam po drodze. "Wydutkali nas" kolejny raz dając nadzieję że może wreszcie coś innego a tu ...

to nie był żaden biznes, to doświadczenie już na samym starcie zaplanowane jako tymczasowe.

co masz powiedzieć

jakby ci ten interes wypalił to nie przewracałbyś dzisiaj ziemi. jak się umie tym rządzić to i zysk nie porównywalnie większy a i robota lżejsza a Ty mówisz że to robiłeś tylko dla ideałów. no proszę cie 😄

jedni uczą się studiują jedno a potem robią co innego co jest bardziej dochodowe. taki robert janowski studiował weterynarię a załapał sie kiedyś do jakiej to melodii. i myslisz że rzuciłby muzykę dla weterynarii

wychodzi na to że kukiz nie wie czego chce kiedyś popierał PO a teraz PSl. tak naprawdę najbliżej było mu do PIS. nie zbliżył się do PIS bo pewnie bał sie że go wchłoną. wybrał najgorsze z możliwych, posłowie sami mu pouciekali. porażka totalna

4 minuty temu, jacus napisał:

jest jakis zespol-disco-glupolo z polski A ??? chyba to nie przypadek ze ten gatunek "muzyki" powstal na wschodnich rubiezach ???

wiecie kto wymyslil slynny bon-mot-teraz k**wa,my.. brawo,zgadliscie to penelopa podkarpacka 😛

a kiedy marszalek witek dowiedziala sie o zbrodni katynskie[gdyby ktos nie wiedzial, to nauczycielka historii] z przedwojennych ksiazek...

ogladanie  kurwizji jest sensowne -mozna sobie sporo przypomniec

na republice ogladam teraz salonik a tu redaktor janecki[stypendysta niemieckiego instytutu] mowi dokladnie to samo co wczoraj w tvp-info...

dla racyla -cos ekstra, doceniam jego skryte marzenia😊,to najblizszy krewniak czlowieka, nieskazony ani czarna ani teczowa zaraza.....

https://www.newsweek.pl/wiedza/nauka/seks-wedlug-bonobo-szympansy-newsweekpl/en3rgmw

Jacus jakby Twoja matka była homoseksualna to ciebie tutaj by nie było

Opublikowano (edytowane)

Przeczytaj resztę "niedocytowaną" i sorry ale nie nadążam i tak aby być pod postem na który odpowiadam. i często "doedytuję" rozwinięcie taki tu ruch ... trzeba się jakoś "wpychac w kolejkę" :D 
Nie byliśmy w stanie opanować żywiołu jaki udało się nam rozpętać i to był główny powód nieco tylko wcześniejszej jego likwidacji a czy pole jest gorszym warsztatem pracy od dajmy na to techniki, komputerów, ogólnie pojętego handlu i czy skala sukcesu jest miarą wartości rzeczywistej? Pole dawało w moim przypadku jak na czasy obecne najnormalniejsze relacje rodzinne bo co to za rodziny gdzie jedno na pierwszą drugie na drugą zmianę albo któreś po za domem? To już inny temat i może kiedyś wrócimy. Kryzys rodziny nieuchronny w społeczeństwie technologicznym i zetatyzowanym. Mi się udało przed tym ustrzec i nie ma takich pieniędzy czy prestiżu o de facto obcych mi ludzi za które bym to zamienił.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

wtedy to fakt nie było to tak ucywilizowane jak teraz. napierdalanie się było na porządku dziennym. Ok kupuje to

Owsiak jakby taki wrażliwy był to już dawno nie przewodziłby temu

Opublikowano (edytowane)

Owsiak sam uwierzył we własną "misyjność społeczną" i w pewnym momencie nie ma już odwrotu. to jak narkotyk. Dla Niego nie ma już ratunku wszak powrócił.
Dwa razy życia przeżyć się nie uda i po fakcie każdy mądry. Gdy podejmujesz decyzje na przyszłość nie wiesz co z tego wyjdzie i tutaj "mądrali" już zdecydowanie mniej. 
Gdybyż ten Kukiz mógł poczytać dzisiejsze komentarze nie tylko tutaj to czy przedwczoraj...?
Oceniać polityków nie tylko po intencjach, ale i po możliwościach  a i to moje ostatnie głosowanie w prezydenckich wyborach to wybory gdzie wygrał Wałęsa, no i nabawiłem się uczulenia na urny wyborcze (cholery często później gryzą sumieniem) :) może to nawet podświadome?
Oczywiscie te urny "prezydenckie"  bo innych nie zawsze omijałem.
ale co moze taki prezydent. Teraz jak nie zrobią  jakiego specjalnego zapisu to Prezydent Duda nie będzie mógł żony zabrać do samolotu...
no wiem; na pewno zrobią ten zapis.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

głupich zachowań wałęsy i innych z tego środowiska kiedyś się nie pokazywało. wyszło to po latach i dlatego ludzie sie wstydzą że na niego kiedyś głosowali

przez to że tvp pokazuje te głupie nie kontrolowane zachowania tych środowisk tak znienawidzili tvp do tego stopnia że ich nazwano tvpis.

Owsiak to jak adamowiczowa wie że udzielanie się publiczne zabiło jej męża sama poszła tą drogą na fali współczucia. sam widzisz że oni obawę o czyje czy swoje  życie mają gdzieś

Kukiz przez to że się przyłączył do psl żadnych innych możliwości nie zdobędzie niż te co zdobył w 2015r a stracił sporo wartościowych posłów

Opublikowano (edytowane)

Czy owi posłowie potrafią jakoś wykorzystać nie tylko nas dwóch zgodę w tej kwestii? Oby.

I tak jeszcze mi się przypomniało. W tej hali gdzie ta Shaza nie wystąpiła teraz chyba nadal jeszcze jest magazyn zbożowy tak że odczep że Ty się tego mojego/naszego pola :) to bywa fajne zajęcie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
28 minut temu, racyl napisał:

jedni uczą się studiują jedno a potem robią co innego co jest bardziej dochodowe. taki robert janowski studiował weterynarię a załapał sie kiedyś do jakiej to melodii. i myslisz że rzuciłby muzykę dla weterynarii

Coś tam słyszałeś ale pojecia jak zwykle żadnego. Żeby wg ciebie załapać się do TV , Janowski kilka lat  grał główną rolę

w musicalu Metro  Oczywiście  fanowi diso polo to  nic nie powie ale tak naprawdę było

Opublikowano (edytowane)

kolego przeczytaj co napisałeś bo od tego socjalu mózg ci wyżarło

nigdzie nie napisałem że go prosto z uczelni rolniczej wzieli do tv 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

i tu miałem napisać o intencjach a możliwościach ale tylko ograniczę się do podsumowania
niektórych trzeba bronic przed nimi samymi bo nikt nam gotów nie zostać po stronie chociaż dobrych intencji. 
Nad możliwościami samo życie popracuje.

A Janowski? i co On teraz robi (bo ja cały czas w tym "polu" ;) i kto to teraz "Jaka to melodia" prowadzi?
Równia pochyła? i Janowskiemu i ...
Przyznam że z nowym prowadzącym nie obejrzałem ani jednego odcinka w całości (jeden tylko przez kilka minut) a z Janowskim i owszem i wiele.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Co napisałeś kazdy widzi . Nie dziwie się że nie wiedziałeś bo to nie kultura dla mas.

masy są różne, te co słuchają disco polo i inne gatunki i te co tylko do jednego się ograniczają a Tobie się to w pale nie mieści

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, dysydent napisał:

A Janowski? i co On teraz robi

W SASIEDNIEJ wiosce wykupił około 30 ha założył stadnine ze 20 koni arabskich do tego fajny bar i 10 lat temu sprzedał . ale miał rozmach jak to napisalisci z tym ,, rozmachem   ''  bo i razem z gospodarstwem jednego pijaczka wykupił -wysiedlił ,dobrze płacił podobno 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Znaczy Klusce lepiej pasują barany niż Janowskiemu konie rasowe spoza zawodów ich pierwotnych co i tak dalej nie wiem co robi teraz ... z resztą, po co internet? może co wyszukam?
tylko po co mi to? ... no nie. Ktoś taki jak On raczej wzbudza czystą ciekawość jak ludzie szczgólniej w czymś utalentowani radzą sobie w normalnym życiu gdy z mainstreamu wypadną .
Kurczę. ale w szmatławce trafiłem (jakiś plotek i jeszcze gorsze ...jakież tam durne reklamy a i nawet adblock z Opery nie radzi) po wpisaniu co robi R. Janowski. przeszła mnie ciekawość od razu. :) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Niewiem dysydent co to za klub był bo i skąd. Kluby zmieniały właścicieli, płonęły itp. Na bramce trzeba było robić selekcję na tych co idą z kasą do wydania przy barze i tych nawalonych w domu bo taniej Sztuką było wyrwać kawałek pola dla siebie i zorientować się kiedy zaczyna się robić źle - jak to mówił nieżyjący już koleżka. To z rozmaitych powodów. Disco polo? W ramach reklamy aby kibola przyciągnąć ale DJ wychodził taniej a jak buda miała posłuch to DJe sami się pchali. Przypuszczam, że wiem dlaczego nie jesteś w tym biznesie ale już o tym zapomniałem. Racyl - ewolucja w discopolo? z 8 na 32 bity tylko...

• Haha 1
Opublikowano

W związku z tym że ubiegła noc przebiegała pod znakiem" A teraz idziemy na jednego", jestem na świeżo w tym, przy czym ludzie bawią się do rana. Repertuar zespołu był dość szeroki a i wokalistka urodziwa, Kuzynostwo para się troszkę muzyką, bo to muzycy w filharmoniach, ale obrzydzenia jakiegoś nie zauważyłem podczas pląsów.  Plus tego to Ave Maria na skrzypcach w wykonaniu kuzynki na tego typu uroczystościach,podczas mszy. A że wykonanie wyrywa z butów słuchaczy to jakiś pożytek jednak przynosi. 
Co do ewolucji muzyki disco polo to faktycznie chyba termin jest na wyrost, Wszystko to muzyka popularna. 
Pamiętam jakie wrażenie zrobiła na mnie płyta Pat Metheny Group, Mike Oldfield czy potem Vangelis. To było coś. teraz też czasami wracam.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, racyl napisał:

w chinach nawet to dj remiksował

ooo w Chinach, jak się amerykańcy dowiedzą to z yt poleci jak ten jak mu tam portal wrealu bo ... już coś tam wymyślą ;) 

mam juz dość pisania o muzyce Raz na dożynkach chyba wojewódzkich Budka suflera była i chyba Cugowski się trochę rozgadał aż z widowni ktoś krzyknął 
- my tu od gadania mamy naczelnika gminy (obecnie wójt) i już nam gadanie zbrzydło tośmy was zaprosili. Grać albo pieniądze oddawać - pomogło.

nie wiem czy publiczną zrobiłem i będzie dostępna z linka tu na tej stronie ale przesłucham sobie może w końcu co powrzucałem do playlisty na yt aby się temu bardziej "przysłuchać czy to jest coś więcej warte na imprezę taneczną? Muzyki lepiej posłuchać niż o niej gadać
se pojeżdżę po lesie i posłucham o ile mi zasięgu komórka nie straci
https://www.youtube.com/playlist?list=PLw8Ezv_m7KzN6IZtfcHHXBmJT5cMx9YVz

tak po prawdzie to dopiero mam wybrać ale "jakoś tak złazi" i dopiero kilka "propozycji' do oceny :ph34r:
tak, w większości to też szmira ale z jakimś tam elementem oryginalności
o jeszcze to jak kto nie ma co z czasem zrobić
https://www.youtube.com/playlist?list=PLw8Ezv_m7KzOZFhcD_pugxlUIjFPexicT

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v