Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

Mirro
Państwa w których dominuje wpływ zasad kościołów i filozofii wywodzących się z tradycji anglosakich, reformatoeskich czy protestanckich dominują nad państwami wywodzącymi się z tradycji hiszpańskiego czy portugalskiego katolicyzmu.
Przecież takie same szansa miały relacje dominacji Ameryki Łacińskiej nad Północną. dlaczego to USA buduje mur przeciw Meksykowi a nie Meksyk przeciwko "barbarzyńcom z północy" jak to miało miejsce za Rzymu w Brytanii?
to duży temat i za poważny jak na to forum.

Yyyyy chyba kolejność nie taka z tym murem?  Bo jak najeźdźcy pędzili Indian Navajo to chyba przegonili ich wtedy na dzisiejszą meksykańską stronę Rio Grande. Resztę co nie zdążyła wyrżnęli w pień, a tych co jeszcze znaleźli zapędzili do rezerwatów. Chyba można by przyjąć, że potomkowie tych co przepłynęli wtedy rzekę, usilnie starają wrócić na ziemie przodków. Czyli mur budują  najeźdźcy aby uniemożliwić powrót tubylcom. Kto wie, może po mienie bezspadkowe?:lol:

Opublikowano

no u nas zamiast zajmować się sobą mniejszości seksualne to się zaczeły zajmować kościołem. wiadomo normalnych oni nie przyciągną  ale obojniaków i bujających w obłokach owszem

Opublikowano
2 godziny temu, damianzbr napisał:

Dobra znalazłem, trawy susza nie obejmuje. I dobrze, krowiarze nie dostaną a na pis i tak zagłosują :D

A krowi placek zjesz?

3 godziny temu, damianzbr napisał:

jeśli nawet to wraz nie dowiodłeś że pis jest głupszy od PO.

Skoro pis wykorzystując obłęd wyborców zdobył tak ogromne poparcie, a PO nie potrafiło tego dokonać to kto jest głupszy, ten co wygrał czy przegrał?

Głupszy jest ten co zagłosował na tych co wykorzystali obłęd wyborców  😉

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

no u nas zamiast zajmować się sobą mniejszości seksualne to się zaczeły zajmować kościołem. wiadomo normalnych oni nie przyciągną  ale obojniaków i bujających w obłokach owszem

To i tak szczęście w nieszczęściu. Przecież mogli np. opanować kościół. Takie wrogie przejęcie:lol:
Racyl równie dobrze  mogą wyć do księżyca. Poza zasięgiem.:lol:

Opublikowano
6 minut temu, piotreku1 napisał:

A krowi placek zjesz?

Głupszy jest ten co zagłosował na tych co wykorzystali obłęd wyborców  😉

My wiemy że Ty gustujesz w PO 😁

głupszy jest ten kto popiera takich co kilka razy w jednym  temacie zmieniają zdanie 😂

Ile to wersji Po miało na temat 500+ ?

Jak to jest być za wyższymi pensjami polaków a jednocześnie być za nie podnoszeniem płacy minimalnej ?

Jak dogonić kogokolwiek bez uszczelniania tego co się ma ?

Opublikowano
15 minut temu, piotreku1 napisał:

A krowi placek zjesz?

Jeśli wreszcie nam zdradzisz jego smak i jak długo gówno z zębów wydłubywałeś, to pomyślę ale nie obiecuję xD🤣

Jak to leciało - gównojad??

Czy to ty nim byłeś ?  xD

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

Jak to jest być za wyższymi pensjami polaków a jednocześnie być za nie podnoszeniem płacy minimalnej ?

Wszystko zależy od tego czy to Ty płacisz pensję, czy Tobie płacą.:lol:

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, mirro napisał:

Yyyyy chyba kolejność nie taka z tym murem?  Bo jak najeźdźcy pędzili Indian Navajo to chyba przegonili ich wtedy na dzisiejszą meksykańską stronę Rio Grande. Resztę co nie zdążyła wyrżnęli w pień, a tych co jeszcze znaleźli zapędzili do rezerwatów. Chyba można by przyjąć, że potomkowie tych co przepłynęli wtedy rzekę, usilnie starają wrócić na ziemie przodków. Czyli mur budują  najeźdźcy aby uniemożliwić powrót tubylcom. Kto wie, może po mienie bezspadkowe?:lol:

czyli co mamy zrobić aby nasze "mienie bezspadkowe" było tak samo zagrożone przejęciem jak terytorium USA przez tych Navaho? bo na tym świecie tylko o taką skuteczność chodzi. Albo stać cię mur wybudować albo jesteś po za tym murem
przynajmniej do tej pory tak było bo teraz się trochę zglobalizowało i trzeba innych metod dominacji szukać.
Amerykanie może i nakradli gdzie się dało czego się dało i zmietli słabszych ze stref im potrzebnych do życia ale nikomu nie ukradli Nauki, Techniki czy całej np Informatyki a je sami stworzyli to znaczy były tam warunki do tych dziedzin rozwoju tak jak kiedyś Rzym czy wcześniej Grecja starożytne dały podwaliny cywilizacji współczesnej.
Materia jest pucharem przechodnim ważniejsi są zawodnicy i ich umiejętności a nie jakieś tam wpływy zewnętrzne bo i te na własny pożytek można wykorzystać.
Kim jesteśmy szybko się przełoży na to co mamy. Aborygeni australijscy mają problemy z opanowaniem alfabetu bo tak są genetycznie skonstruowani i jakkolwiek by to rasistowsko nie zabrzmiało to jest naukowo potwierdzona prawda
Czy my zamierzamy zwyciężyć z bandziorami tylko uskarżając się jakie to tamci bestie a my takie pokorne cywilizowane i niegroźne nikomu... owieczki?
o nawet sobie kilku tych bandziorów do obstawy weźmiemy to nas obronią jak by co  
na pewno was barany obronią i jeszcze o sobie sequel filmu"Siedmiu Wspaniałych" nakręcą.
Nie wytykajmy podłych metod nikomu jeśli się okazały skuteczne a i niejednokrotnie i wobec nas.
Może warto się czegoś nauczyć i spróbowac samodzielnie

pisałem że to trudny temat

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ach te trudne tematy. Co do "indian" to gonili ich już upaństwowieni najeźdźcy. Co ciekawe już wtedy zdziebko poprztykani z kontynentalnym kościołem. Skoro już tak sobie marsz postępu przypominamy to gdzie w odniesieniu do czasów obecnych wojna secesyjna?

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

Materia jest pucharem przechodnim ważniejsi są zawodnicy i ich umiejętności a nie jakieś tam wpływy zewnętrzne bo i te na własny pożytek można wykorzystać.
Kim jesteśmy szybko się przełoży na to co mamy. Aborygeni australijscy mają problemy z opanowaniem alfabetu bo tak są genetycznie skonstruowani i jakkolwiek by to rasistowsko nie zabrzmiało to jest naukowo potwierdzona prawda

no i jak ta twoja filozofia ma sie zdolnych ponad przeciętnych rozsianych po całym świecie polskich naukowców gdzie poszli tam gdzie im więcej zapłacono

niby Polscy zawodnicy a dla kogo innego robią

Opublikowano

Może i nie ukradli, ale ochoczo zgarnęli niektórych nazistowskich specjalistów.:lol:

Taras weszliśmy właśnie w fazę "murzyńskości", więc chyba jeszcze przed nami.:lol:

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, racyl napisał:

no i jak ta twoja filozofia ma sie zdolnych ponad przeciętnych rozsianych po całym świecie polskich naukowców gdzie poszli tam gdzie im więcej zapłacono

niby Polscy zawodnicy a dla kogo innego robią

bo inni mają im czym zapłacić  (po namyśle to tu sam ze sobą się nie zgadzam do końca)
i przy okazji odpowiedziałeś na wpis Mirra
nic tylko przysłowie  - czegoś bidny....?
jak przeciąć to błędne koło?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A robią, robią. Taki Berczyński, znany specjalista od Boeinga ostro zapracował na granty w macierzystej firmie po zakupie przez naszych samolotów dla VIP.

Opublikowano

chyba, lepiej bylo kiedy brakowalo lekarstw w aptekachB|- szybciej dalo sie temat przeczytac, zostali sami ci co bez pigul moga mysle i pisac......

jak damianku -ustaliles czy dziadziunio byl w ub,sb,nkwd,kgb, kbw,ppr,pzpr  ???

chinczycy tez kiedys mur budowali -niewiele im to dalo, nawet linie maginota w 40 niemcy spokojnie obeszli- wiec i dumpfa "mur" zdesperowani ludzie przejda.......

poczytajcie sobie jak upadalo cesarstwo rzymskie- analogie nasuwaja sie same.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

czyli "analogicznie" co by tu wydumać aby wyjść jak najlepiej na tym upadku? bo przecież byli tacy co po upadkach murów zyskiwali na znaczeniu
uda się czy nie uda to inna sprawa ale czego bodaj próbować? 
Ganianie za LGBT? to jest ten pomysł czy problem? xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Trochę niema się z czego cieszyć. Jako, że był ultramaraton w Karpaczu i spotkaliśmy go na śnieżce, córa siedząca na ramionach ochoczo poganiała do wyścigu. Dziecku odmówisz? Zakwasy sugerują, że to nie pora jeszcze na takie wyzwania o jakich tu piszemy 😋 Myślisz jacuś? Tarcia wewnętrzne dadzą Ślązakom krainę?

Opublikowano (edytowane)

Jak by mi za Gierka ktoś powiedział ze dożyję Polski w nato jako zdeklaowanego wroga Rosji i z Amerykanami co im trzeba dopłacać by wojska na wczasy tu przysłali to też bym go do futurystów jakich odesłał z political fiction
a już że polskich nacjonalistów od ruskich trolli będą wyzywać ....
kabareciarze to cienkie bolki przy tym wszystkim

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ja przez ten czas przerobiłem trzy wersje Regulaminu Walki. Jak kiedyś dla jaj postawiłem rozkaz bojowy po rosyjsku. to sojusznicy strasznie krzywo patrzyli. :lol:

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jacus napisał:

jak damianku -ustaliles czy dziadziunio byl w ub,sb,nkwd,kgb, kbw,ppr,pzpr  ???

Twój jeszcze ci nie przekazał że mojego nigdy tam nie spotkał?

Dobrze że jesteś, miałem pisać bo byłem u was na wsi ostatnio. Dobrze że na trzeźwo, inaczej bym uznał że to Zamość :D

Tak to już bywa, co dziurą było i jest, będzie nią zawsze.

EDIT: nie obrażając Zamościa, pamiętam go z przed 20 lat,

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

i tutaj bardziej pytanie
czy to czasy przyspieszyły czy tylko dla nas cośmy wyleźli zza tej żelaznej kurtyny gdzie wszystko działo się wolniej i taka dynamika zmian była zawsze w reszcie świata?
Teraz cały czas się coś dzieje a za komuny? cały czas to samo szara bida i końca nie widać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Dnia 29.07.2019 o 17:47, OnufryZagłoba napisał:

Według najnowszych sondaży ; Pedały , lesbijki , pedofile i podobnej maści dewianci seksualni stanowią 42% twardego elektoratu Platformy Obywatelskiej !

zieloni lpg(te pedały )  to fundacja Batorego a fundacja batorego to soros a kto się przyłączył do peło własnie oni czyli soros to po dlatego donoszą nie mają programu i kradli za bezcen 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Roman176 napisał:

kradli za bezcen 

cz .. czekaj bo mnie zamurowało, fajny zlepek słowny  
to jakieś "tanie dranie" te złodzieje

a poważnie to kradli bośmy im na to pozwolili bo po socjalizmie nie czuliśmy się właścicielami własnego kraju
bo państwowe to niczyje. 
Aniśmy potrafili przejąć dla siebie ani obronić to teraz ... przepadło?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

lpg😛-znowu romus dajesz w gaz ??? ciebie i twoja firme pis okrada za ile ???

damian- kurna nigdy w zamosciu nie byle, ale pomylic zamosc z moja wisa to na trzezwo sie nie da😊, co tam robiles- w osrodku opiekunczym dla niepelnosprawnych umyslowo szukales miejsca w zyciu ???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v