Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, racyl napisał:

dysydentowi to się wydaje że dziwaki umrą śmiercią naturalną tylko że z roku na rok to rośnie w siłę a nie się osłabia

Ani wymrą ani wiele ich przybędzie bo ich udział w populacji zawsze mniej więcej ttaki sam.
Czy nie dziwadłem byli towarzysze w PZPR co wymyślali argumenty dla kultu jednostki tak absurdalne że aż zaskakiwały samego gloryfikowanego?
Czyż nie dziwadłem tym razem potwornym byli faszystowscy rachmistrze śmierci beznamiętnie poszukujący zastosowania zwłok ludzkich jako surowca do produkcji np mydła?
Czyż nie dziwadłem były procesje średniowiecznych biczowników? Czyż dziwadłem nie był zakon krzyżacki w swych doktrynach bezżeństwa?
czyż dziwadłem nie są samobójcy terroryści przysparzający tylko coraz potężniejszej presji przeciwko wyznaniu w imię którego?...
Każdy czas ma swój typ dziwadeł a dzisiaj mamy akurat takie i jeśli porównać z poprzednimi to ja tam wolę pozostać przy obecnych jeśli już jacyś muszą być wedle statystyki xD (oczywiście pomijając pojebów wyznaniowych islamskich ale tych u nas na razie...)
A czy ich przybywa czy tylko są bardziej zauważalni to bym już dyskutował a i jeszcze bym zapytał czy my sami nie robimy im darmowej reklamy ciągle wałkując ich temat tak jak by już ważniejszych i bardziej godnych uwagi nie było jak np. spodziewane nieco wyższe zbiory zbóż niż rok temu i co na to ceny? 
Będą protesty czy nie? 
to znaczy mi się wydaje że zbóż jak by więcej niż rok temu a i zachód Polski tak nie wysuszony.
Dużo podrożeje po żniwach czy nie i kiedy sprzedawać?
Tak, wiem. To niby nie w tym forum bo są specjalnie zbożowe tematy na af, ale czy politycy czego nie namieszają ze rynek przewidywalność straci?
Np przed wyborami ogłoszą skup interwencyjny a po wyborach będzie jak z jabłkami?  Jeśli mam rację to już wiem do kiedy sprzedawać. tylko czy mam rację?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jedyne co ich może zmusić do uruchomienia skupu interwencyjnego to brak pieniążków na kampanię wyborczą, Tak jak Eskimos stojący pod ścianą liczył na możliwość obrócenia kasą ze skupu, tylko nie wiedział iż nie to jest priorytetem, tak też tym razem jakiś podmiot noże się ciężko zdziwić .

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

A czy ich przybywa czy tylko są bardziej zauważalni to bym już dyskutował a i jeszcze bym zapytał czy my sami nie robimy im darmowej reklamy ciągle wałkując ich temat tak jak by już ważniejszych i bardziej godnych uwagi nie było jak np. spodziewane nieco wyższe zbiory zbóż niż rok temu i co na to ceny? 
Będą protesty czy nie? 
to znaczy mi się wydaje że zbóż jak by więcej niż rok temu a i zachód Polski tak nie wysuszony.
Dużo podrożeje po żniwach czy nie i kiedy sprzedawać?
Tak, wiem. To niby nie w tym forum bo są specjalnie zbożowe tematy na af, ale czy politycy czego nie namieszają ze rynek przewidywalność straci?
Np przed wyborami ogłoszą skup interwencyjny a po wyborach będzie jak z jabłkami?  Jeśli mam rację to już wiem do kiedy sprzedawać. tylko czy mam rację?

gdzieś ty siedział przez parę ostatnich lat ? w piwnicy bez telewizora, komputera ?

tyle tych parad i ohydnych prowokacji wobec katolików jak w tym roku to jeszcze nie było. 

nie wysuszone to czego ziemniak drogi jak nigdy dotąd na koniec lipca. na zboża, rzepaki też to wpłynęło

Opublikowano

Zachód wysuszony. Jedynie... no słowo wyszło z dekla... to jak zboża rosną. W każdym razie w maju był deszcz i nie pozwolił zbożom zżółknąć i ziarno nabrało. Te dwa dni deszczu podniosło plon pszenżyta względem roku poprzedniego o jakieś 30% ale tylko tam gdzie zboże było zdrowe i dobrze dokarmione. Jest to mniej o jakieś jeszcze 15%. Kłosów pustych mnóstwo ale ziarno normalne, nie jak rok wcześniej. Ot co w mojej okolicy. W okolicy Nowego Tomyśla już tego deszczu nie było. Będę u kuzyna to się dowiem ale raczej niczego dobrego się nie spodziewam. Trawy odbiły i znów zdążyły uschnąć. Drzewa owocowe w sadach padają, krzaczki truskawek czerwone, kartofle, pyry i ziemniaki upieczone. Skupy cenę zbiły w żniwa bo zdzierają z tych co nie mają gdzie przechować. Taka sytuacja. Racyl - daj już sobie siana. W czeskim pudle nikt z tego wielkich mecyj nie robi dopóki owi "katolicy" nie robią gnoju. Ostatnia ważna wiadomość z paska to, że sąd zabronił druku naklejek: "Strefa wolna od LGBT". A Ty dalej jakby ziemia się wokół Polski kręciła. Najlepiej wzorem lat minionych zesłać ich wszystkich jak "syjonistów do syjonu". Czy powinno być chyba Syjamu. Tych leków chyba nadal brakuje, co?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał:

truskawek czerwone, kartofle, pyry i ziemniaki upieczone. Skupy cenę zbiły w żniwa bo zdzierają z tych co nie mają gdzie przechować. Taka sytuacja.

truskawki czerwone bo nie zadbane i zostawione same sobie 😄. czerwona plamistość i mączniak dał ci znaki zamiast zrobić coś z tym to dniami na komputerze

ziemniaków wszędzie posadzono do cholery i nie ma ziemniaka bo a to drobny a to mało pod krzakiem. bób i ziemniaki to ma w lipcu historyczne ceny

poprzedni rok był suchy ale zdecydowanie go przebija pod każdym względem

w żniwa zawsze było tanio

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Racyl. Wyschnięte. Może być? Jak mieli pryskać jak nawet w nocy było 28? Poza tym ja nie mam truskawek... Kuzynki mąż ma, przy okazji popytam. On miał truskawki do września. Powtórzę jeszcze raz, komputer to ja mam do pracy i nie ryzykuję tej pracy. Są od tego zabawki jak telefony. Dlatego coś często napiszę bo roboczo pracuję z arkuszem w telefonie a ten przy dupie. W zasadzie mogę napisać, przyganiał kocioł...

Opublikowano

oj przestań

ile już od zbioru minęło ? misiąc ? i codziennie było 28 ? takie rzeczy się robi w truskawce zaraz po zbiorach

Opublikowano (edytowane)

Ziemniaki drogie?
tu działa efekt niedoboru poprzedniego roku. cebula podobnie
ja tam kopię do ostatniego niedługo a najpoźniej do 15-ego i tylko sadzeniaki i dla siebie zostawię
na wiosnę nie zamierzam na kompost wyrzucać no ale to moje prywatne zdanie i nikt nie musi się nim sugerować
co do tych parad to przyznam ja we święta w domu a w robocze dnie gdy mam co w miastach do załatwienia to oni się pewnie nie szlajają
a telewizji rzeczywiście nie oglądam w necie z kolei oglądam co ja chcę a nie co mi wciskają i akurat takich tematów to ja nie szukam to i rzeczywiście
no skąd mam wiedzieć? już wiem.
trzeba tvp częściej to tam mnie raz dwa "oświecą" bo podobno co drugi dzień "tęczowym" tam reklamę bezpłatną robią
inaczej to już dawno by o nich zapomniano a i oni sami nie mieli by najmniejszego sensu wydzierać się po opustoszałych zwykle ulicach

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A było chłopie. Sam czytałeś o fasoli i targałeś łacha z amatora czyli mnie. A ja nocą na ryzyk fizyk z danych z etykiety jechałem. Winiarze mieli problem podobny. Heh kursywa. Ja w telefonie nie mam...

Opublikowano

a u mnie pada deszczyk, po poludniu jak zawialo to tumany kurzu wszedzie sie unosily- a potem skromna burza i tecza 😛 az sie balem wyjsc z domu skonczyc zboze dmuchac na strych, noz kurna ponad godzine wisiala na niebie- zmasowany atak lgbtq+ na zachodnia malopolske, brozka w brukseli i juz sodomici atakuja....

Opublikowano (edytowane)

DTaras.
Z jakiej etykiety tę fasolę? a na której to piszą o stompach czy (:ph34r:nikt nie czyta? :ph34r:) zaprawianiu nalistnymi preparatami?.... etc.

a u mnie wiało z pn-wsch a poźniej na wschodni skręciło tylko dzisiaj tęczy nie było jakoś .... o znów kropi
jeszcze warzyw narośnie że połowa dróg przejezdna nie będzie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No azoksystrobiną nie można powyżej 25. Tak samo na trawska było. Trawę trafiłem lżejszy wieczór i pożałowałem zwłoki a azo waliłem po nocy. Teraz siedzę i jest ze dwadzieścia trzy.

Opublikowano

w tej chwili pioruny slychac od wadowic- do niedawna zreszta burmistrzem byl tam jawny gej- ale w nocy teczy nie wdac wiec nie wiadomo czy znowu bedzie zmasowany atak😛

sezon ogorkowy juz sie konczy-przynajmniej u mnie -wiec pewnie teraz mass-media znajda nowy temat do walkowania- pare dni powstanie a co potem -bog to jeden wie..

kto by to czytal etykiety-stomp to taki co na zolto barwi ??, chyba go wycofali a teraz wrocil ?? ja tylko zboza i ziemniaki -warzywa ekologia wiec w takich wynalazkach nie jestem mocny, w tamtym roku ziemniaki opryskalem woda z basenu -wiec na zawsze zapamietam ze nie lubia chloru- na szczescie wiekszosc chorowala ale przezyla, dwie odmiany padly.

pieknie pada😊

Opublikowano
6 godzin temu, racyl napisał:

i niby każdego klienta w Polsce przy kasie w ikei spytali czy należy do lgbt 😄 zazwyczaj to pytają o kod pocztowy i kartę klienta 🤣

pewnie te ze wsi dewotki a te z miasta z lgbt 😂

coś bardziej sensownego mógłbyś napisać

A po cholerę maja pytać? To kwestia całego departamentu PR i spraw wizerunkowych. Ocenili ze im się to lepiej opłaca i to zrobili.

Opublikowano (edytowane)

IKEA czy politycy tak samo działają. Badania rynku zanim cos zrobią i nie muszą pytać. Jeśli chcesz aby zleciały się muchy wystarczy wyłożyć nieco pewnej substancji. same się zlecą i "przy kasie" już nikt o nic nie pyta tylko "kasuje" 
a swoją drogą to jest coś na rzeczy z IKEą co ma drugie dno ale raczej my tu dowiemy się jako ostatni. To tylko tak z własnych obserwacji bo miałem nieco więcej informacji z branży meblarskiej w której koneksje wyznaniowe też odgrywają niebagatelną rolę. Przynajmniej w sporej jej części 
i tak chyba za dużo napisałem

rzeczywiście nawet takie zdjęcie 
https://drive.google.com/open?id=1JDSY2W3bKUe2etYsx68CllJRFiUNMgWL
może być dzisiaj prowokacją polityczną
a co za czasy?

żona geja to też gej chyba proste jak cała reszta w ich przypadku

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

dalej pada a nawet leje☹️ slome mi zalalo, bo owies i jeczmien skosilem ,plony -nie bede sie chwalil bo nie ma czym, jak tak dalej pojdzie to wszystkie piachy i slabe gliny pojda w ugor na doplaty-na 3 tony to szkoda siac..

sama aqua tez raz kropilem😛 az z blotnika mi butelki z opryskami spadly-zapomnialem wlac

chyba wlasciciel czarnego-czerwonego i bialego jest swiadkiem jehowy. znam paru calkiem porzadni ludzie-choc z wyjatkami-jak wszedzie.

tworca ikei byl jawnym faszysta i milosnikiem hitlera-wiec to taka akcja obronna.

jak sie nazywa zona geja- kurna, nie pamietam -mruczus ??? -czy jakos tak😛😛😛

Opublikowano

z14826594V,Wladyslaw-Slawski-podczas-pro

Helena, gejowa, płacze do słuchawki, że spotkało ją najgorsze chyba upokorzenie w życiu. Kochali się z mężem parę razy w roku. Zawsze w jednej pozycji – od tyłu. Starannie unikał dotykania jej włosów (nie znosił długich) i piersi, a kiedy natrafił na nie ręką, usuwał ją gwałtownie, jakby go parzyły. Seks był szybki, techniczny, na odczepnego.

10 minut temu, jacus napisał:

dalej pada a nawet leje☹️ slome mi zalalo, bo owies i jeczmien skosilem ,plony -nie bede sie chwalil bo nie ma czym, jak tak dalej pojdzie to wszystkie piachy i slabe gliny pojda w ugor na doplaty-na 3 tony to szkoda siac..

spróbuj coś strączkowego gryka łubin albo coś najlepiej opłacalne to ququ 

• Like 5
Opublikowano (edytowane)

z piachu ziemniaki najsmaczniejsze a marchew najkształtniejsze korzenie (tylko mi tam bez skojarzeń) łubin to żaden interes ale dopłaty wyższe i rada całkiem niegłupia, gryka tylko na słabszych glebach niezawodna bo jak z kolei mokre lato to na lepszych wyłoży. Z ciekawostek to jeszcze amaranthus (można commandem i venzarem plus graminicyd po wschodach i chwasty z  głowy) kukurydza raczej tylko w wilgotniejsze czerwce i lipce latem jako tako opłacalna, a trzy tony owsa na jakiejkolwiek glebie to i tak nieźle. tanie toto i co najwyżej gęsiarze i koniarze porządniejszym klientem.
Z wieloletnich malina dobrze piach znosi (u nas po 4zł chyba teraz skupują hurtem) no i DTaras pokazał że fasole półtyczkowe mogą plon dać godziwy ale wszystkie tego gatunku mają obecnie zapaść cenową czyli pora odpowiednia aby się uprawy poduczyć....
oj jak by tak pomyślał to jeszcze parę ciekawych rzeczy by i wynalazł i to zarówno z natury pracochłonnych i wysokodochodowych jak np brukselka czy ta gryka lub amaranthus zbieranych kombajnem a uprawianych z siewu i na herbicydach.
Widziałem soję na "żywym piachu" i wprawdzie wtedy jeszcze kwitła ale w połączeniu z dopłatą większą i mniej zawodnym zbiorem bo tam wyjdzie wczesniej i przed szarugami jesiennymi można uciec co nieco mniejsze ryzyko niweluje niższy plon niż na lepszych glebach.
oj nawymyślał by "eksperymentów' ze życia by zbrakło aby wszystkie przetestować.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 godzin temu, OnufryZagłoba napisał:

Według najnowszych sondaży ; Pedały , lesbijki , pedofile i podobnej maści dewianci seksualni stanowią 42% twardego elektoratu Platformy Obywatelskiej !

A POzostałe 58 % to komuniści  ,kapusie , zdrajcy i złodzieje .

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano

Temu znów napikało... Poco ty to chłopie robisz? Komuś ma się utrwalić? Jest jakieś ryzyko, że zapomni? Co do Szczecina to fajny projekt albowiem i Szczecin zapomnianym jest. Nawet Ikei niema 😁 (nie mam jak kursywy dać) To rozległe i fajne miasto i w sumie licząc linię widodziałową to jednak nad morzem. Niemcy tak czy siak tam do lekarzy jeżdżą a kasiorka z dwóch stron płynąca dobra rzecz...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v