Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

Dtaras , to coś tak samo  jak by  cie napadli   bandyci [ bandyci :D ] a jak byś sie zaczął bronić  to jescze ci bandyci mogli cie oskarżyć że sie broniłeś i zrobiłeś im krzywde .

wolał byś dostać wpiernicz od polaka czy jakiegoś  zagranicznego goscia ?  ja chyba jak miał bym wybór to od Polaka ;)

Niestety ten numer już przerabiałem.🤣 1996 miasto portowe Braniewo. Stado tubylców leje dwu żołnierzy ZSW wracających z przepustki. Donoszą ich na kopach do ogrodzenia jednostki i tu trafiają na pododdział alarmowy z kompanii rozpoznawczej. Krótka akcja trochę spętanych leży na chodniku trochę ucieka, tych się nie goni bo nie wolno. Żołnierze jeden złamana ręka drugi brak widocznego nosa. Poniedziałek rano wjazd Żandarmerii przesłuchania uczestników zajścia. Wtorek dowiaduję się że użyłem niebezpiecznego narzędzia w postaci buta wojskowego, A dlaczego niebezpiecznego? Bo szkolono mnie jak go użyć druga okoliczność pogrążająca to służba w rozpoznaniu. Dlaczego wystąpił problem? Bo ten najbardziej agresywny z ekipy bijącej okazał się synem emerytowanego pułkownika.😭 Gadka umoralniająca z sugestią przeniesienia się do innej jednostki.  

Opublikowano

PKO BP kojażycie? Była podwyżka bo jest opłata za prowadzenie rachunku z 6,9 na 9,9. Opłata za przelew jest teraz 1,2. Wygląda, że jednak wzrosło. Na firmowym większy skok. A to mirro źle trafiłeś aczkolwiek niezależnie who is who każden mógł Ci dymu narobić. Trochę dziwne, żeś ivh nie sprowokował do wejścia na BP...

Opublikowano

Te 500+ to jest waluta bez pokrycia -w rzeczywistości powodująca spadek wartości zł. Mało tego- te wspomniane banki żerują na tych pieniążkach...dając kredyty gdzie glównym zabezpieczeniem jest właśnie 500+.. :(... zadłużenia Polaków przez te ,,darmowe" dochody przekraczają już zdrowy rozsądek....i gdzie w tym wszystkim dobro dzieci? Nie twierdzę, że to źle,że jest to 500+- gdyż, taka polityka prorodzinna powinna być wdrożona już dawno...jednak nie w ten sposób..powinny być wydawane karty z tą kwotą- za którą można kupić tylko poszczególne produkty spożywcze i chemiczne- gospodarka nadal by się rozwijała i nie byłoby tego marnotractwa.

Opublikowano

Taras I tak byłem cierpliwy. Szkoda mi było tych czołgistów co ich lali. Mogło być gorzej bo z odsieczą chciał iść przez płot stan osobowy batalionu czołgów. Na BP i tak by nie wleźli. 

Akurat tego dymu nie żałuję, Troszkę mnie to ukierunkowało przy wychowaniu własnych dzieci.

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

dlaczego zakładasz że skrojone przez stację PLNy, obojętnie jakiej narodowości muszą trafić na konta ciotek i wnuków zarządu?

jakieś zaszłości PRLU siedzą w twojej głowie i ciągle uważasz że wraz krojeniem klienta zarząd będzie kroił także swoją  firmę do czasu aż zbankrutuje?

Ja uważam że  stacja będzie się rozwijać inwestować z tych pieniążków skrojonych klientowi.

I teraz pytanie wolisz aby cię krojąc rozwijała się stacja zagraniczna czy Polska?

Może wpiernicz, tylko kradzież.

Ciekawe czy on by wolał aby okradł go ruski na bazarku który za pewne całość łupu zawiezie i wyda u siebie w domu, czy pola?

No chyba że będzie to polak który na stałe mieszka na wyspach...

Może mają zyski z większych obrotów które są spowodowane silnym rozwojem gospodarki napędzanej przez 500+ ?? Pomyśl że nic nie bierze się z niczego.

Skoro że niby wprowadzili im ten podatek a mi koszt prowadzenia konta nie wzrósł lecz nawet zmalał i ciągle wydzwaniają do mnie inne banki abym przeniósł konto to widocznie musi być hossa.

A co ją mogło spowodować, może jakieś ufoludki z marsa, świstaki ewentualnie 500+

Jak masz konta w 5 bankach toś Ty pewnie mega bamber  milioner to się banki o Ciebie zabijają  😄  

Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/niemcy-elektrownia-atomowa-wylaczona-z-powodu-upalow/ehexp45

u nas w sierpniu pewnie bedzie tak samo.

nawet nie wiedzialem ze byl taki vice-minister

.https://dorzeczy.pl/kraj/109231/Dymisja-wiceministra-rolnictwa.html

o kolodziejczak-szczepanito- obudzil sie z letniego snu, oczyma duszy widze te miliony glosow za prawda....

https://dorzeczy.pl/kraj/109225/Partia-centrowa-nie-prawicowa-Lider-AGROunii-zarejestrowal-partie-Zgoda.html

unia europejska sie konczy - ursula co rozwalila bundeswere [ kurna,to dobrze czy zle ?? przez wieki niemcy byli najlepszym sojusznikiem polski i dostarczycielem wojsk zacieznych] do tego mocarz czynu i intelektu z krakowa i kleska gotowa.😛

damian -opisz jak twoj dziadek zostal wysokim funkcjonariuszem komunistycznym w latach 40-50 i za co go z ub wyrzucili ?? czyzby nieopatrznie poszedl za stodole za potrzeba i tam ktos podpatrzyl ze  ktos mu cos nozykiem odcial ??? to w polowie lat 50 to byl najczestszy powod usuwania zasluzonych towarzyszy, bo ci co ich za zbrodnie wywalili to na palcach mozna policzyc .

Opublikowano
42 minuty temu, tess napisał:

Te 500+ to jest waluta bez pokrycia -w rzeczywistości powodująca spadek wartości zł. Mało tego- te wspomniane banki żerują na tych pieniążkach...dając kredyty gdzie glównym zabezpieczeniem jest właśnie 500+.. :(... zadłużenia Polaków przez te ,,darmowe" dochody przekraczają już zdrowy rozsądek....i gdzie w tym wszystkim dobro dzieci? Nie twierdzę, że to źle,że jest to 500+- gdyż, taka polityka prorodzinna powinna być wdrożona już dawno...jednak nie w ten sposób..powinny być wydawane karty z tą kwotą- za którą można kupić tylko poszczególne produkty spożywcze i chemiczne- gospodarka nadal by się rozwijała i nie byłoby tego marnotractwa.

Na wódzie i fajach państwo ma więcej podatków więc nie zmienia przepisów. Nie ma co kombinować., 500+ wcale  nie powinno być a jesli już to jako ulga podatkowa dla pracujących.

39 minut temu, Wiesi0 napisał:

500+ na nowy wóz piosenka nawet taka jest.

Po dobrej zmianie to nowe wozy bezdomni rozdaja.

Opublikowano

E. Nie tylko pincet. Te wszelkie radośnie rozdane dodatki. Zastanawiam się tylko skąd ten nastrój świąteczny gdyż nie mija. Leki jakieś? Mirro - wiadomo, że by nie wleźli. Ale, gdy na terenie JW sprawa się odbywa. Zależy jak tam oficer ma biuro i czy akurat plecami siedział. Teraz są kamery i gorzej ale jak pamiętam teren w bezpośredniej bliskości bramy jest chroniony także od zewnątrz. Dlatego jest oświetlony i posiada kilka zapór. Za gówniarza w Grupie D-ca pododdziału szkolił nas, że w przypadku gdyby zdarzyło się iż z mordowni wyjdą negatywne wibracje wszelkie walenie po ryjach ma odbywać się nie gdzie indziej tylko w jurysdykcji BP. Gdy już wkurw...ni bo obudzeni dobiegaliśmy to najczęściej wlekło się delikwenta właśnie do światła a spacyfikowanego przypinało się paskiem do kołowrotka. Gdy włazili i kamieniami rzucali w okna było najwięcej bieganiny ale wolałem to jak drużynkę nawet gdy się trzeba było tłumaczyć dlaczego maska niekompletna. Szef jednak dawał radę mimo, że zwykłych szwei wyposażał.

Opublikowano
6 godzin temu, damianzbr napisał:

Wolę aby mnie kroiła polska stacja a nie zagraniczna.

Mam konta w 5 bankach i nie zauważyłem aby coś mi podrożało. Wręcz na odwrót, darmowe wypłaty we wszystkich bankowmtach na świecie mi oferują nawet.

gdyby nie orlen to pewnie paliwo po 6 zł a tak z nim nikt nie konkuruje tylko jeszcze 95 % stacji jak bp shele i inne zaopatruję się w orlenie a ze tego gościa kroją to niech sprywatyzuję @piotreku1  bd mieli jak z bankami najdroższe kredyty w eu największe marze na kontach i to w imię wolnego rynku  kredyt w Polsce 1 tyś  oddajesz 1800zł

w niemczech 1180  zł

• Like 5
Opublikowano

pierwsze[ po prawie 2 latach przerwy]  500 + przepije za wasze zdrowie😛😛😛,  gdyby mnie dlugo nie bylo to znaczy ze kolejna flacha pekla ewentualnie zniwa ......ale to z rana na kacu bede zbieral, a potem pod sklep i impreza- giees odzyje, szlachta bedzie rzadzic, najtansza flacha co dzien przepitka za swoje i patologia bedzie szczesliwa........

w niedziele wybory-do izb rolniczych, cisze wyborcza trzeba zarzadzic 🙆‍♀️, az spraawdze czy sa jacys kandydaci

gmina zaoszczedzi zadnych wyborow nie bedzie i to w sporej liczbie okregow

https://mir.krakow.pl/resources/articles/12193/OBWIESZCZENIE wkw_bez glosowania_new.pdf

w przecieszynie i w pcimiu -brak kandydatow, podobnie jak w wierzchoslawicach-wsi z ktorej pochodzil wincenty witos......

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Po dobrej zmianie to nowe wozy bezdomni rozdaja.

a ja się nie umie doczekać jak takim leniom jak ty wprowadzą bykowe jak w niemczech 

Bezdzietni z UE też płacą więcej

W dokumencie przytoczono przykłady „podatku bykowego” z innych państw UE. Na przykład w Niemczech osoby powyżej 23. roku życia, które nie posiadają dzieci, płacą wyższe składki na ubezpieczenia społeczne

płacą większe podatki

większe ubezpieczenia

zerowa kwota wolna od podatku i w imię socjalu   

itp 

Edytowane przez Roman176
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Na wódzie i fajach państwo ma więcej podatków więc nie zmienia przepisów. Nie ma co kombinować., 500+ wcale  nie powinno być a jesli już to jako ulga podatkowa dla pracujących.

kurna za czasów rządów PO -PSL pojawił sie pomysł ulgi podatkowej na dzieci , ale zostało to zakwalifikowane jako nie zgodne z konstytucją faforyzowanie jednej z grup społecznych , choć ten krzyk o konstytucji wtedy to mógł być pic na wode zeby nic nie zrobić w tym kierunku .

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Roman176 napisał:

a ja się nie umie doczekać jak takim leniom jak ty wprowadzą bykowe jak w niemczech 

Bezdzietni z UE też płacą więcej

W dokumencie przytoczono przykłady „podatku bykowego” z innych państw UE. Na przykład w Niemczech osoby powyżej 23. roku życia, które nie posiadają dzieci, płacą wyższe składki na ubezpieczenia społeczne

płacą większe podatki

większe ubezpieczenia

zerowa kwota wolna od podatku i w imię socjalu   

itp 

Np pewnie ze się nie umiesz doczekać . Tak samo nie umiesz doczytać ,pomyśleć , wyrazić, wydedukować, zrozumieć, sprecyzować itd.  Na dobry poczatek poczyń wysiłek i zrozum co to jest bykowe i jakie niby ma to mieć zastosowanie do mnie i dlaczego?

Jedynie człowiek nienormalny optuje za wzrostem jakichkolwiek podatków bo nie jest zdolny zrozumieć ze to dotknie również jego.. Socjaliści tez takie pomysły miewają ale to oczywiste bo to ludzie poza normą.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

https://www.portalsamorzadowy.pl/fundusze-europejskie/zagrozone-finanse-wojewodztw-mozemy-stracic-21-mld-euro,129189.html

Mówi się, że to rozporządzenie KE jest „szyte” pod Polskę. A co, jeśli rząd powie samorządom – „płaćcie”?

Decentralizacja ...wybiórczość...jeszcze większe różnice, podziały sąsiedzkie.

Polexit

To nie będzie Polexit tylko Polbieda.🤣

Opublikowano

A może odciąć pępowinę...?

Przecież nie można poddać się bez walki....poddaństwem na pewno wyjdziemy lepiej, prawda?

Opublikowano

po kabarecie miedzy unnią a londynem teresy may  ciekawe czy nowy premier angli pokaże powage  albo w jedną strone albo w drugą , jak narazie powołał swoich ministrów anty unijnych , ale i unnia dysponuje po wyborach może nowym spojrzeniem .ciekawe .

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, piotreku1 napisał:

Jak masz konta w 5 bankach toś Ty pewnie mega bamber  milioner to się banki o Ciebie zabijają  😄  

Bambry milionery to mają konta na jakieś mało znanej wyspie.

A co cię dziwi posiadanie kilkunastu kont w kilku bankach, jeśli pod jednym adresem jest kilka niezależnych podmiotów gospodarczych?

Kont mam dużo więcej są walutowe, są firmowe, są prywatne, ale tylko 5 bankach.

PKO BP, BGŻ, BSy x 2, PKO SA. co cię w tym dziwi? W którym lesie mieszkasz że cię to tak zaskoczyło?

17 godzin temu, jacus napisał:

damian-opisz jak twoj dziadek zostal wysokim funkcjonariuszem komunistycznym w latach 40-50 i za co go z ub wyrzucili ?? czyzby nieopatrznie poszedl za stodole za potrzeba i tam ktos podpatrzyl ze  ktos mu cos nozykiem odcial ??? to w polowie lat 50 to byl najczestszy powod usuwania zasluzonych towarzyszy, bo ci co ich za zbrodnie wywalili to na palcach mozna policzyc .

Co ty sobie znowu nazmyślałeś?  Skąd ci się to wzięło?

Kurde.. zamurowało mnie normalnie..

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
2 godziny temu, damianzbr napisał:

Bambry milionery to mają konta na jakieś mało znanej wyspie.

A co cię dziwi posiadanie kilkunastu kont w kilku bankach, jeśli pod jednym adresem jest kilka niezależnych podmiotów gospodarczych?

Kont mam dużo więcej są walutowe, są firmowe, są prywatne, ale tylko 5 bankach.

PKO BP, BGŻ, BSy x 2, PKO SA. co cię w tym dziwi? W którym lesie mieszkasz że cię to tak zaskoczyło?

Co ty sobie znowu nazmyślałeś?  Skąd ci się to wzięło?

Kurde.. zamurowało mnie normalnie..

Taką wodę leJesz  a na polach sucho 😄

Opublikowano (edytowane)

Znaczy tego co samolotów do prywaty używa ? To chyba wszyscy wiedzą kto marszałkiem ?

A po za tym , jeśli chodzi o kolizję , to to że Durczok był najebany nie świadczy o tym że był sprawcą . Musisz się podszkolić . Odpowie na pewno za to że jechał pijany , a kto zawinił , to już co innego .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
4 godziny temu, WawrzyniecPruski napisał:

Lewacka patologia ! To tyPOwe zachowanie odmóżdżonych zindoktrynowanych ,, dziennikarzy '' TVN .

Nachlani jeździli :  Wojewódzki , Kajdanowicz , Najsztub a teraz Durczok . Na trzeźwo TVN-owskiej kłamliwej PrOpagandy nie ogarniają .

Kasta wybroniła już tamtych to i Durczoka wybroni .

• Like 3
  • Thanks 4
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v