Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dysydent - dawaj adres na priv. Poważnie. Może być skrytka pocztowa albo do sąsiada jak masz obawy. Masz u mnie flaszkę zacnego trunku. Jakie kurcze to proste i wszystko pięknie podsumowuje...

Opublikowano (edytowane)

Bo każdy lubi darmochę jak mu przysługuje . Nie zmienia to faktu że to idiotyzm takie rozdawnictwo wobec społeczeństwa , bo uczy jedynie wyciągania łapy .

No ale za "chłopków" to ....

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

a co rolników nie uczy ? sam siałem łubiny dopłaty , łak ptaszkowych na razie nie mam ale to na razie , ekologia w wiekszosci jest po to by wyciągnąć wieksze dopłaty .ale jak ktos ma 4 dzieci to jest już patologia bo dla dopłat tyle dzieci ?

Opublikowano (edytowane)

Nawóz ze wschodu jest gorszy jakościowo niż nasz, granulacja rozmaita i granule sklejone i pier kupować żeby potem przez sito do rozsiewacza sypać, a cena tylko trochę tańsza a z polskim nigdy nie miałem problemu z Puław.A bawię się w precyzje rozsiewu.

Co do PKS, MNIEJ WIESZ TO DŁUŻEJ ŻYJESZ, Ale ogólnie Dworce PKS są w centrum każdego miasta,Super lokalizacja na wszystko.Tylko rozwalać wiaty i budować.

10 minut temu, jarecki napisał:

ale jak ktos ma 4 dzieci to jest już patologia bo dla dopłat tyle dzieci

To grzech tak myśleć,Lubie dzieci i mam no nie tyle.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

co do wynalazków ze prywatne lepsze prywatna mysl lepsza od panstwowej ale dlaczego ? bo panstwo bardziej dzieli sie zyskami ,wiele razy pisałem o najbogatszym człowieku i jego sposobie na zarobek i firmie amazon , gdyby to było panstwowe to sensu by nie miało a to dlatego ze firma musiała by zadbać o pracownika a nie za talerz zupy by za***rdalał na tasmie . jakie zarobki były w pks -ach a ile firmy prywatne płaciły ? znam goscia co jezdził w pks ale goscia znam co jezdził w prywatnej firmie jako kierowca , miał miec premie a po roku poszedł do brukarki bo na pieluch by mu zabrakło .

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Wiesi0 napisał:

,Lubie dzieci i mam no nie tyle.

Dzieci i pieniędzy nigdy za wiele ,

4 minuty temu, jarecki napisał:

bo panstwo bardziej dzieli sie zyskami

Czy na pewno zyskami ??>

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Co ty za pierdoły opowiadasz? Nawozy ze wschodu sa na takim poziomie jak nasze . Jak weźmiesz coś z Phosagro to absolutnie nie odstaje od naszych.Potas i fosfor to myślisz ze skąd kupują do naszych nawzów?

30 minut temu, DTaras napisał:

Ile można razy? Jakie na dzieci? Co na dzieci? Państwo ma w d. dzieci. To jest dodatek z okazji posiadania dzieci i tak to się nazywa. Dostaje go sprawujący opiekę. Jak masz rodzinę zastępczą to dostajesz na dziecko plus jeszcze pincet. Oni od początku to tak traktowali.

To jest łapówka za poparcie i cyniczna gra bo jak na dzieci to nikt nie przyzna ze to bzdura. 

27 minut temu, jarecki napisał:

normalny chłopek tak jak każdy , z jednej strony chcemy wiekszego dbania o nas rolników , a z drugiej strony jak sami zobaczymy tanszy nawóz ze wschodu to nikt nie ma skrupułów i kupi tanszy . z jednej strony wytykacie wydatki na socjal a jak wydatki wam pasują bo jestescie beneficjentami to jest ok . bo nam sie należy .       a co dodatek z racji posiadania ha. ziemi to jest dobry ?

Oczywiscie że nikt nie ma skrupułów bo niby dlaczego? Kazdy normalny człowiek oprócz socjalisty wybierze dla siebie najkorzystniejsze rozwiazanie. 

Jesli coś daja to nalezy brać bo za to płacimy w podatkach. Nie wyklucza to w żaden sposówb faktu że wszelkie socjale czy dopłaty za straczkowe czy ptaszyska są idiotyzmem i nie powinno ich być.

Opublikowano (edytowane)

to inaczej , usa są krajem o najwiekszym udziale firm prywatnych , najbardziej innowacyjnych korporacji , skoro prywatne jest takie dobre to skąd u nich taki deficyt w budrzecie ? nawet bez udziału w konfiktach zbrojnych budrzetu by nie spieli a mają firmy znane wszystkim , gogle , amazone , cdonalds , kfc , coca cola , pepsi ,  kazdy na swiecie ma stycznosc ztymi produktami praktycznie co dzień i nie ma to przełozenia na ich budżet , dopiero Obama wprowadził ustawe OBAMA CIER  - która dotyczy ochrony zdrowia 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jarecki napisał:

to inaczej , usa są krajem o najwiekszym udziale firm prywatnych , najbardziej innowacyjnych korporacji , skoro prywatne jest takie dobre to skąd u nich taki deficyt w budrzecie ? nawet bez udziału w konfiktach zbrojnych budrzetu by nie spieli a mają firmy znane wszystkim , gogle , amazone , cdonalds , kfc , coca cola , pepsi ,  kazdy na swiecie ma stycznosc ztymi produktami praktycznie co dzień i nie ma to przełozenia na ich budżet , dopiero Obama wprowadził ustawe OBAMA CIER  - która dotyczy ochrony zdrowia 

Ale w USA nigdy nie byłem, ale tam podobno każdy żyje lajtowo to znaczy ze 16 i impreza co dzień z opowiadań znajomych sprowadzających auta w kontenerach z USA.Jak tak żyją to tylko im zazdrościć można i pier ten cały młyn dorobku i z tond ten deficyt u nich.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Taras jakie kwity.🤣 To tak jakbyś Jelcza puścił z naczepą na Niemcy.

Przepraszam bardzo, ale MAZ-y może nie z przyczepą ale z naczepą produkcji lat 90' się zdarzają na niemieckich drogach. Także tego, wszystko możliwe :D

Są też na necie zdjęcia stara 200 w NL.

Opublikowano

Kto napisał, że patologia to od 4 dzieci? Tu wiele razy było napisane, że dawanie tych pieniędzy to tworzenie patologii wielodzietnej. Chodzi o brak krytyki w tym rozdawnictwie i o samo rozdawnictwo. Nie będę pisać o Jezusie gdyż głupoty odpisujecie. To co zostało przytoczone od 2015 r. powinno wystarczyć. Damian - jak zarejestrowany, ma przegląd i wszystkie kwity to hula aż miło. Do Szwajcarii raczej nie wjedzie... Chyba, że to MAZ - M.A.N.

Opublikowano (edytowane)

Jak by mi dawali i 2tyś za dziecko na miesiąc to bym nie zrobił dla kasy.Naprawdę dużo czasu trzeba poświęcić na wychowanie i nerwów a jak ktoś ma talent do zarabiania kasy to dzieci to duża przeszkoda.Dzieci mam ale bo tak trzeba a nie dla 500+.A po za tym jak źle wychowasz to potem wszystko po tobie pujdzi się jebać.3 Pokolenia dorabiają a 4 Rozprowadza,takie przysłowie kiedyś było a w USA w d*pie mają i cieszą się życiem z dnia na dzień.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ile można razy? Jakie na dzieci? Co na dzieci? Państwo ma w d. dzieci. To jest dodatek z okazji posiadania dzieci i tak to się nazywa. Dostaje go sprawujący opiekę. Jak masz rodzinę zastępczą to dostajesz na dziecko plus jeszcze pincet. Oni od początku to tak traktowali.

no to bierz się za zawodowe wychowywanie dzieci jak to taki dobry pieniądz

jak więcej pogłówkujesz zamiast biadolić i klepać w klawiaturę to nawet przestanie cie boleć że ktoś tam dostaje 500zł

Opublikowano (edytowane)

Ja nie mogę sobie podarować ze nie zakupiłem dużo bitcoin.Raz po 3tyś i wydawało się ze olbrzymia cena a bywało po 50tyś.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
21 minut temu, racyl napisał:

jak więcej pogłówkujesz zamiast biadolić i klepać w klawiaturę to nawet przestanie cie boleć że ktoś tam dostaje 500zł

Jak pogłówkujesz to z pewnościa stwierdzisz ze jest to tak głupie że az boli.

• Sad 1
Opublikowano

ciebie k**wa zawsze bolą czyjeś pieniądze. to takie typowo polskie że ktoś dostaje a ja nie

Jak ja nie mam i ktoś też niech nie ma

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

ciebie k**wa zawsze bolą czyjeś pieniądze. to takie typowo polskie że ktoś dostaje a ja nie

Takie 500 to ja w d*pie mam zazdrościć ale w moim rodzie są ludzie co mają 2ha w centrum Warszawy i z wynajmu mają miliony co miesiąc i balują tylko po świecie jak Cejrowski.

Opublikowano

u was "chlopki-roztropki😛"dzisiaj jakies cisnienie slabe czy cos w powietrzu wisi ?? od rana pier**licie jakies glodne kawalki i smutki.... nic ciekawego nie bylo w polityce ???  caly dzien sluchalem tylko radia dobrej zmiany i nic nie wiem, musowo tvn24 wlacze.

cos sie jednak dzialo-od dzisiaj mozna spokojnie twierdzic ze prezes jest chory psychicznie i ze to on wrabial bolka w wspolprace z sb-tak sad w gdansku stwierdzil w dzisiejszym wyroku, trzeci zarzut przemilcze-wezne przyklad w tvp - oni tylko o przeprosinach za "laduj dziadu" mowia, a o pozostalych milcza............

za 2 tysie spokojnie moge jakies dzieci wychowywac-swoje odchowalem i teraz nie ma kto pomoc w gospodarstwie, 

Opublikowano

Jak się nie dzieje, jak sie dzieje😋 Okazało sie ze  nasze obchody rocznicy wyzwolenia Auschwitz zorganizuja sobie nasi najlepsi przyjaciele wraz z naszymi najgorszymi wrogami w Jerozolimie.  Jako że wstaliśmy z kolan i jestesmy suwerenni bedziemy dzień później obchodzic rocznicę sami . To taka nowa taktyka dyplomatyczna - udajemy ze nic nie znaczymy 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacus napisał:

u was "chlopki-roztropki😛"dzisiaj jakies cisnienie slabe czy cos w powietrzu wisi ?? od rana pier**licie jakies glodne kawalki i smutki.... nic ciekawego nie bylo w polityce ???  caly dzien sluchalem tylko radia dobrej zmiany i nic nie wiem, musowo tvn24 wlacze.

cos sie jednak dzialo-od dzisiaj mozna spokojnie twierdzic ze prezes jest chory psychicznie i ze to on wrabial bolka w wspolprace z sb-tak sad w gdansku stwierdzil w dzisiejszym wyroku, trzeci zarzut przemilcze-wezne przyklad w tvp - oni tylko o przeprosinach za "laduj dziadu" mowia, a o pozostalych milcza............

za 2 tysie spokojnie moge jakies dzieci wychowywac-swoje odchowalem i teraz nie ma kto pomoc w gospodarstwie, 

A te Twoje dzieci to chociaż normalne ? czy takie jak Ty szukające świeżości, nowości i nadziei w wiosnię, psl, sld czy platformie

zapisałeś ich do LGBT czy same wstąpiły i chodzą na marsze po Polsce

Edytowane przez racyl
Opublikowano

dzisiejszy wyrok sadu w gdansku nalezy rozszerzyc-nie tylko sam prezes ale i jego wyznawcy.............

racyl ma jednak racje- sam osobiscie zapisalem je do najwiekszej na swiecie organizacji lgbtq+- u proboszcza w kancelarii😛😛😛

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

😆 W chwili obecnej stoimy na progu rozpoczęcia prac nad stworzeniem nowego, polskiego czołgu.😆 A co oni do tej pory robili? "W 2017 roku rozpoczęto prace analityczno-koncepcyjne w zakresie modernizacji czołgów"

leżeli , wiesz ze kombajn ideal tworzyli od 2008 roku co oni tam robili ?? ale zrobili 

rzygać mi się już chce to waszą polityką i wróżeniem z fusów @Ulman ciebie to chyba naprawdę się nudzi ...  do żniw się szykuj 

a ja nie mam na nic czasu urodził mi się syn tydzień temu i żyje narazie szczęściem i nowym członkiem w rodzinie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v