Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

A czego można spodziewać się po Iranie? Czego można spodziewać się po " Strażnikach Rewolucji"? Przecież wiadomo że USA będzie naparzać pałą w tę klatkę, bo tamci na sam widok flagi USA wpadają w szał. Gdy sprawy zajdą zbyt daleko, jak z piratami z Somalii, wyśle się tam któryś zespół bojowy okrętów i wszystko co pływa ucieknie. Jak będzie tam dłużej to i wszelkiego rodzaju przemyt morzem siądzie. Pytanie tylko komu najpierw przywali Iran?  A temu z którego kierunku nadlecą pierwsze pociski samosterujące. A najbliższym sąsiadom wcale do tego nie spieszno.

Iran powiedział że pierwsze co zniknie z powieżchni ziemi to izrael bo wiadomo nie od dziś że US jest psem obronnym izraela i dla tego stany tak aktywnie , a po za tym izrael chce rozszerzyć się na syrie i iran aby mieć złoża ropy naftowej a Iran Jako persowie nie dadzą sobie w kasze dmuchać tym bardziej że w interesie Rosji jest to aby izrael nie był zvyt śmiały tak samo jak jankesi bo może się pojawić kilka grzybków na całym świecie i się okaże że będziemy mieli o ile przeżyjemy życie rodem z książki Gluchowskiego "metro 2033"

Opublikowano

W zasadzie Izrael to ich fetysz. Jako jedyni w regionie mają dość szczelny system obrony przeciwrakietowej. Podejrzewam że nie opłaca się marnować rakiet na taki cel. Turcja za chwilę będzie miała system rosyjski. Rosja o ile będzie widziała interes, może coś postawić w Syrii. Jest jednak coś co może zdarzyć się niejako rykoszetem. A jest to Pakistan. 

Opublikowano
Dnia 10.07.2019 o 18:00, Ulman napisał:

To znaczy że wygrana PIS nie ma  znaczenia skoro nie mają  żadnej mocy sprawczej. Niby sa a jakby ich nie było.

i tu się dziewczyno o blond włosach mylisz, największa moc jaką mają to moc nie sprzedaży własnego kraju jak za po a morze mieli coś dać z polski zeby dotrzymali stołki jak Tusk ? jak cie ze walizkami puszczą bd happy ?

a tak propo twojej głupoty patrz partie co trzymają z popaprańcami ani jedna nie sprzedała własnego kraju ani jedna nic nie sprywatyzowała wręcz przeciwnie  ratowanie stoczni blokada sprzedaży francja niedozwolenie pomoc niemcy jak vw db i air berlin i inni  ... Holandia całkowity zakaz sprzedaży ziemi obcokrajowcom i podmiotom zagranicznym , wysokie podatki i najmniejszy odsetek rozbieżności zarobkowej 

wiec co im po da ?? własnie potrzebują pionku w do sterowania i dźwigania łap pan słucham pana wykonuje polecenia 

wiec zastanów się co piszesz co jest gorsze chyba od zdradzieckich mord nic 

• Thanks 1
Opublikowano

a jeszcze 50 lat temu w iranie kobiety mogły chodzić w krótkich spódnicach a ulice teheranu były podobne do ulic państw zachodnich z tym, że szach był dyktatorem na którego nie można było powiedzieć jednego złego słowa, a inwigilacja i donosicielstwo były bardzo mocno rozwinięte, nieziemsko bogata władza i biedny lud - taki zestaw doprowadził do rewolucji pod hasłem chleba i wolności, a jak się skończyło widzimy, byli szczęśliwi, że szach uciekł a wygrał chomeini, przywódca wolnych (tak krzyczeli na protestach) ludzi; trafili z deszczu pod rynnę

przed rewolucją Irańczycy i żydzi prowadzili wspólne interesy (dzisiaj też się zdarzają pomimo wielkiej wrogości), żydzi jeździli do iranu do pracy i kupowali od nich ropę a Irańczycy kupowali bardzo duże ilości broni z Izraela (Irańczycy jako Persowie żyli w niezgodzie z otaczającymi ich państwami arabskimi)

• Like 2
Opublikowano

Znaczy się podpisali konkordat i szlag trafił krótkie kiecki na ulicach.🤣

Roman ja wiem że masz straszne ciągotki do rozdrapywania własnych, starych ran ale cały czas sytuacja na świecie jest dynamiczna. Aby odciągnąć Twoją uwagę od bólu, którym tak lubisz się pieścić, podsyłam fajną sprawę związaną z Chinami. 
Sprawa pierwsza to taka, że Rosja odblokowała możliwość transportu spożywki do Chin przez swoje terytorium.
Sprawa druga. 
710da671bd1156ec.jpg

No i ciekawe czy nasi zostaną wezwani do USA w trybie pilnym aby wyrazili swoje obrzydzenie nadarzającą się możliwością handlu z Chinami.🤣

Opublikowano

Ja się tylko zastanawiam. Czy jak spadnie wartość działek na Księżycu to tez znajdą się poszkodowani? Może też państwo będzie musiało ratować poszkodowanych, bo nie ustrzegło przed nietrafioną inwestycją, albo oszustami. Kryptowaluty to hazard, nie jest to po to aby Kowalski zarabiał. Kowalski ma inwestować. Jak osiągnie odpowiedni poziom, albo umoczą w tym duże kraje natychmiast zostanie zmiecione.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

wogóle te krypto waluty to dobry interes , na początku sankcji wprowadzonych przez usa na rosje , rosja przykozaczyła i sprzedawała zboże z pominieciem dolara a otrzymując kryptowalute  [ nie pamietam jaką ]  ale co smieszniejsze były to tylko ze 2 takie wygłupy ze strony putina i wrócili do dolara .   o wachania bitcoina w skali roku 700 %   ktoś na pewno zarobi .                                     a i do odblokowania tranzytu spozywki do chin przez terytorium rosji , to chyba w ubiegłym tygodniu były jakies rozmowy ze stroną chinską o zrównoważenie bilansu wymiany handlowej , wiec moze to po kłosie tych rozmów polsko -chinskich ?                      kryptowaluta jest na rynku kilkanascie lat a wiec odpowiednie służby mogą już to kontrolować , jak cos tanieje w ciagu pół roku 500% to i tak bedzie strata , a reszta to pierdolenie ,wiadomo ktos zarobił a ktos stracił .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Po tym co na filmie opowiada facet po prawej to mnie to wygląda na zajebiaszcze możliwości finansowania terroryzmu. A najlepsze jest to że że jak ul napełni się miodkiem to przychodzi obcy pszczelarz i czyści do goła. A wkurwione pszczoły i tak żądlą innego. 🤣

• Haha 1
Opublikowano

A Zajebiaszcze. Bo bitcoina jest łatwiej wykopać niż idkodować co tam się z nim wyrabia. Zresztą ostatnio szału on nie robi i popularność mu zjechała wraz z popularnością Islamskiego Państwa.

Opublikowano

ja spadek bym przypisał bitcoina wachaniom kursu , ja cos z 200 dolarów drozeje na 20 tys . dolarów a potem lewituju po 1 tys dolarów w góre i dół by spasć do 3 tys dolarów to trzeba debila by zainwestował  , lub miliardera by grał na zwyżke 

Opublikowano

Rzecznik mówi - dziwne definiowanie straty a ja mu na to masz takie same argumenty. Obywatel to zje zatem zmieni się tylko kierunek tego strumyka. Samorząd faktycznie straci ale czy obywatele zyskają? Napewno zyskaliby na odpowiednim poziomie kwoty wolnej...

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Bo oto chodzi aby strumyk do samorządów był mniejszy. Może spokornieją i będą bardziej spolegliwe.🤣Oczywiście te prawomyślne będą dotowane aby pokazać marchewkę. 

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano

Ale o co "kaman"?🤣 Drę łacha, bo ze swojego korytka nie dają tylko z samorządowego. A tak w związku z tym. Ciekawe czy żołnierzy łapiących się wiekowo na tę ulgę też podciągną?

Opublikowano (edytowane)

być moze ze i o ten strumyk chodzi , ale też trzeba patrzeć szerzej , czy według was wydatki czy ,...wszystkie pozycje budzetowe miasta powinny być finansowane z budżetu miasta czy gminy lub powiatu  ?    a   2 pytanie jak można obniżyć koszty pracy które z obciążeń ograniczyć ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Nie powinny ale o tym imć Pan Muller się właśnie nie wypowiedział. Pit to są Twoje pieniądze co Ci je za możliwość pracy w tym pięknym kraju zabierają. Proponują Ci jeden procent ulżyć. Zatem koszt pracy pozostanie niezmieniony albowiem niezgodnym jest z kodeksem pracy zmieniać warunki pracy i płacy bez poinformowania zainteresowanego.

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

Nie powinny ale o tym imć Pan Muller się właśnie nie wypowiedział. Pit to są Twoje pieniądze co Ci je za możliwość pracy w tym pięknym kraju zabierają. Proponują Ci jeden procent ulżyć. Zatem koszt pracy pozostanie niezmieniony albowiem niezgodnym jest z kodeksem pracy zmieniać warunki pracy i płacy bez poinformowania zainteresowanego.

ja dostałem 500zł podatku do wypłaty nie wiem czemu i za co czy przekroczyłem próg ...

jak słyszałeś dostanę 6 tyś brutoo po odliczeniu 4 tyś ładnie mnie grabią ... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v