Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O to to Ywa. Można powiedzieć, że po ptokach i sprawę zakończyć... Damian "był" co raczyłeś sam zauważyć to słowo klucz. Był także w innych ugrupowaniach ale wciąż to jest był.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, DTaras napisał:

W zasadzie to są jego prywatne sprawy. Nius, że ho! Ho! Co tam Premier naopowiadał o Grekach, żeśmy ich spadkobiercami. Mam nadzieję, że nie we wszystkim i do bankructwa nie zmierza...

podałem w kontekscie bardziej ,  jak polityk może upasć - i tu w zasadzie moge odniesc sie do tego ,, honoru '' o którym była mowa w ubiegłym tygodniu , taka próba powrotu nie przyspoży  zwolenników byłemu premierowi , miał prace w londynie do roli premiera zbytnio mu nic nie zarzucę  wiec i ludzie raczej z niczym go nie kojarzą dopuki sam niezechciał być celebryta . dlamie człowiek bez honoru w sprawie jak prowadzi swój wizerunek 

Edytowane przez jarecki
  • Like 3
Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

dobrze mu tak może  to nie traktor jak rolnikowi ale i tak dobrze https://www.tvp.info/43115120/komornik-chcial-zabrac-marcinkiewiczowi-rower-podczas-zawodow       :D

No przecież komornicy to zła kasta i wiec co się dziwisz?

Morawieckiemu to  niedługo wyjdzie ze tworzymy nowe imperium Rzymskie i zalążek odrodzonej cywilizacji zachodu 

oj nasluchamy się w tej kampanii cudownych myśli każdej ze stron. Tyle ze jak mawiał Kurski . ..... lud to kupi

Opublikowano
13 minut temu, DTaras napisał:

Damian "był" co raczyłeś sam zauważyć to słowo klucz. Był także w innych ugrupowaniach ale wciąż to jest był.

Gdy pedofil był księdzem, jakoś nikt nie raczył zauważyć słowa klucz ,,był,, tylko od razu czara goryczy na cały kościół.

Tu inne reguły obowiązują?

Opublikowano

pedofila porównujesz do rozwodnika czy jak? Ale a propos to pedofil może być każdym byle kolesie mu dupska nie ratowali. Pedofilem nie można być czasami tylko - to nie premierostwo... Naprawdę nie czujesz różnicy?

Opublikowano

Nic nie porównuję, lecz wytykam twoją stronniczość i brak obiektywizmu.

Jeśli zły człowiek wywodzi się ze środowiska kościelnego trzeba natychmiast podnieść larum, a najlepiej przyjąć retorykę wskazującą że cały kościół jest zły.

Ale gdy zły człowiek jest jedną z głównych twarzy PO, to trzeba jak najszybciej wynieść na wyżynę informację, że człowiek ten był ale już nie jest w PO a gdy był w PO był bardzo dobrym człowiekiem jak całe wspaniałe PO, dopiero gdy opuścił szeregi PO sfiksował i odstawia teraz szopki.

To chciałeś powiedzieć? No to było prosto z mostu a nie jakieś podchody czynisz. Wielbicielu POstkomunistów.

Opublikowano

ta pedofilia miała byc kołem zamachowym PO i TVN . W sumie nawet jak ktoś  coś zorganizuje to bez zaangażowania opcji politycznej ale i bez medium szerokiego z góry skazany jest na porazke .to poloitycy dali siłe kodowi tak samo politycy dali siłe ruchom LGBT  zarówno w gdansku jak w warszawie prezydenci miast dali przyzwolenie na profancje obrazów kultu jednej ze stron w czasie  ,,obchodów '' , bo katolicy sa jedną ze stron na który atak przypuscili politycy PO za sprawą poparcia swojego dla tegu typu działań profanacji .wczesniej był spektakl klątwa 

• Like 4
Opublikowano
13 minut temu, damianzbr napisał:

Jeśli zły człowiek wywodzi się ze środowiska kościelnego trzeba natychmiast podnieść larum, a najlepiej przyjąć retorykę wskazującą że cały kościół jest zły.

Ale gdy zły człowiek jest jedną z głównych twarzy PO, to trzeba jak najszybciej wynieść na wyżynę informację, że człowiek ten był ale już nie jest w PO a gdy był w PO był bardzo dobrym człowiekiem jak całe wspaniałe PO, dopiero gdy opuścił szeregi PO sfiksował i odstawia teraz szopki.

To chciałeś powiedzieć? No to było prosto z mostu a nie jakieś podchody czynisz. Wielbicielu POstkomunistów.

Uważasz ze taka sama miara należy mierzyć księdza i członka partii? Od kościoła chyba można więcej wymagać skoro uczy nas jak żyć i jakich reguł przestrzegać?

Opublikowano

damian - Ja jestem stronniczy? Tyś jasno stwierdził co, komu, kto, gdzie i z kim. Zły człowiek z Marcinkiewicza bo sobie gniazdo pokalał i tak samo zły człowiek z księdza co marnuje życie dziecku za przyzwoleniem i pod płaszczem kościołowej hierarchii. Wybacz stronniczość ale jednak to powartościuję - nie ze względu na przynależności a ludzkie odruchy. Przepraszam, że nie rusza mnie jak urzędnik wykonuje swoją pracę i za to, iż jednak na krzywdę bywam wrażliwy.

Opublikowano
19 minut temu, damianzbr napisał:

No chyba jednak bardziej chodziło o to co robi niż jakie środowisko reprezentuje. Marcinkiewicz może jakoś dziwnie pokierował swoim życiem osobistym ale z dziećmi do łóżka nie lazł. A co sobie naważył to niech teraz spija.

Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

Uważasz ze taka sama miara należy mierzyć księdza i członka partii? Od kościoła chyba można więcej wymagać skoro uczy nas jak żyć i jakich reguł przestrzegać?

Wiesz co , to jest jak dla mie ciezki temat , bo i oskarzenia ksiedza jankowskiego tego z pomnika w gdansku jak jescze jeden przykład podawałem były pomówieniem raczej , napewno problem był tylko niewiadomo ile osób to dotkneło a a 2 przypadek ujawniony to tego co prowadził tą komisje odszkodowań . boje sie ze na fali  anty wielu pedofili cywilów bedzie oskarzać nawet niewinnych ksieży aby sie wybić i zaistnieć .

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Ulman napisał:

Jasno i wyraźnie napisałem że nic nie uważam w sprawie miar, a ty nadal uważasz że ja coś uważam. Dziwny z ciebie człek..

31 minut temu, DTaras napisał:

damian - Ja jestem stronniczy? Tyś jasno stwierdził co, komu, kto, gdzie i z kim. Zły człowiek z Marcinkiewicza bo sobie gniazdo pokalał i tak samo zły człowiek z księdza co marnuje życie dziecku za przyzwoleniem i pod płaszczem kościołowej hierarchii. Wybacz stronniczość ale jednak to powartościuję - nie ze względu na przynależności a ludzkie odruchy. Przepraszam, że nie rusza mnie jak urzędnik wykonuje swoją pracę i za to, iż jednak na krzywdę bywam wrażliwy.

Tak jesteś stronniczy, bo w jednej opinii celowo nie uwzględniłeś samego człowieka (księdza) tylko wciągasz do niej także instytucję/ugrupowanie z której się wywodzi dana postać a tobie nie po drodze do tej organizacji. Znowu innym razem gdy masz wydać opinię o człowieku z kręgów instytucji/ugrupowania (PO) z którym sympatyzujesz, już nie afiszujesz się z informacją że człowiek ten jest bliski owej organizacji, a wręcz zaznaczasz że człowiek ten nie ma już nic z nią wspólnego.

I to jest właśnie stronniczość. Gdyby opinie nie były stronnicze, a za wszelką cenę chciałbyś nakierować odbiorcę danej myśli na twój trop to powinny brzmieć:

Osoba która dopuściła się przestępstwa jest księdzem wywodzącym się z Kościoła Katolickiego.

Osoba która dopuściła się przestępstwa jest byłym premierem PL z ramienia PO.

jednak bez stronniczo i obłudnej retoryki najlepiej było by:

Osoba duchowna dopuściła się przestępstwa

Były polityk dopuścił się przestępstwa.

Nie sądzisz?

26 minut temu, mirro napisał:

No chyba jednak bardziej chodziło o to co robi niż jakie środowisko reprezentuje. Marcinkiewicz może jakoś dziwnie pokierował swoim życiem osobistym ale z dziećmi do łóżka nie lazł. A co sobie naważył to niech teraz spija.

Mi się zdaje że jednak chodziło jakie ,,drzewo taki klin,, czyli jaki kościół taki ksiądz i dziwie się dlaczego to nie ma odzwierciedlenia w przypadku poczynań premiera PL z ramienia PO.

Ja to interpretuję właśnie w ten sposób. Zresztą nie tylko ja, ludzie widzą jak zepsuta jest ta organizacja polityczna PO, więc czego mieli byśmy się spodziewać po osobach ją reprezentujących.

Więc może nie jakie drzewo...., lecz na odwrót, jaki pan taki kram.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

Nie widzę powiązania.

Zresztą jak mam się odnieść do pytania które zostało nieprecyzyjnie postawione.

Na jakiej płaszczyźnie mam porównywać członkostwo w partii do bycia księdzem w kk?

A tu kolejny POpapraniec który myśli że jest POnadprawem. Kumpel Marcinkiewicza czy łączy ich tylko wspólne zamiłowanie do nadstawiania d. kolonizatorom PL?

https://www.tvp.info/43115057/skazany-lider-kodkapeli-unika-odbycia-kary

Jednak Kaczyński miał rację. Z racji tego że POLSKA jest bardzo utożsamiona z kościołem teraz się zacznie prawdziwa nagonka która będzie miała na celu wypaczyć wartości narodowe.

Pod każdym artykułem w internecie nie zależnie od jego treści, pojawiają się komentarze anty pisowskie a antykościelne. Dlaczego tak za wszelką cenę ktoś chce osłabić pis i wepchnąć na jego miejsce swoich wysłańców którzy zgrupowali się pod formacją PO?

Czy to na pewno jeszcze chodzi o możliwość bez konsekwentnej grabieży naszego POLSKIEGO NARODOWEGO mienia? A może gra już idzie o ochronę mienia naszych kolonizatorów. Może boją się że gdy PO ponownie nie wygra wyborów, to nie dość że zostanie już na zawsze odcięte szabrowanie POLSKIEJ ziemi, to jeszcze PL rząd wyegzekwuje kasę za reparacje wojenne.

Gdzie nie wejść w internety to wszędzie trollowanie antykościół i antypis. Co się dzieje, kto to sponsoruje i dlaczego?

https://www.o2.pl/artykul/pies-znalazl-schronienie-w-kosciele-zostal-ministrantem-6392945382708865a

,,hot dog

26 minut temu
Pies słucha wyłącznie z kultury osobistej, nie utożsamia się z tymi banialukami.,,
Opublikowano

Skoro sam piszesz ze

1 godzinę temu, damianzbr napisał:

...to sam taka analogie sprokurowałes. Pytanie jak najbardziej zasadne i konkretne tylko strzeliłeś samobója i już to wiesz 

jarecki - jakby była taka potrzeba to by już prywatni to dawno zbudowali. PKL teraz przeprowadza badania i stworzą projekty do konsultacji , powstanie nowy departament do tych inwestycji , odbędą się przetargi na wykonanie ,  a potem państwo będzie tym zarządzać mając 4x większa kadrę zarządzająca niż powinni i będzie musiało straty tłumaczyć pogoda. Ginalnie i tak nie wygramy ze Słowacją ze względu na walory przyrodnicze i infrastrukturę która oni również rozwijają. Czy na Słowacji państwo buduje kolejki i wyciągi bo tego nie wiem?

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Skoro sam piszesz ze

...to sam taka analogie sprokurowałes. Pytanie jak najbardziej zasadne i konkretne tylko strzeliłeś samobója i już to wiesz 

Pytanie w ogóle bez zasadne i nie wiesz jak teraz z tego wybrnąć więc postanowiłeś coś zająknąć o samobójach.

Cały ty...

Opublikowano

Przecież ksiądz ma także imię i nazwisko, którego nie wymieniłem wcale bo nie przywołujemy konkretnych spraw. Kościół, którego tak bronisz sam przyznał się do nieprzymierzając matactwa w sprawach swoich oficjeli. Zatem jaki trop, z czym dyskutujesz? Ciekawe, że zarzucasz mi manipulację podczas, gdy Twoja wypowiedź w całości kieruje czytelnika po pierwsze na partię polityczną a po drugie każe domyślać się jakie to przestępstwo na równi z pedofilią popełnił ów Marcinkiewicz. Próbujesz rozmyć to wszystko?

Opublikowano (edytowane)

Jak to z czym, dlaczego udajesz że nie wiesz o czym dyskutujemy?

Naprawdę zapomniałeś że dyskusja jest na temat:

Jeśli zawinił Marcinkiewicz, to tylko Marcinkiewicz jest winny.

Ale gdy zawini ksiądz to się podnosi larum że ksiądz razem z całym kościołem jest winny.

Więc ja postanowiłem zabrać głos, w takim samym tonie. I uważam że skoro Macierewicz jest przestępcą to całe PO składa się z samych przestępców.

Opublikowano

Damian. Kościół jako instytucja uznał swoją winę! To już się stało. Nie na zasadzie utożsamiania z jakimkolwiek księdzem tylko na zasadzie tuszowania tych przestępstw. Pytanie otwarte - z czym dyskutujesz? Jakie Marcinkiewicz lub Macierewicz przestępstwo popełnił?

Opublikowano

Z niczym.

Po prostu postanowiłem stwierdzić że skoro Marcinkiewicz jest przestępcą to PO jest organizacją zrzeszającą przestępców.

Podzielasz moje zdanie?

Opublikowano
9 minut temu, damianzbr napisał:

Jak to z czym, dlaczego udajesz że nie wiesz o czym dyskutujemy?

Naprawdę zapomniałeś że dyskusja jest na temat:

Jeśli zawinił Marcinkiewicz, to tylko Marcinkiewicz jest winny.

Ale gdy zawini ksiądz to się podnosi larum że cały kościół razem z księdzem jest winny.

Więc ja postanowiłem zabrać głos, w takim samym tonie. I uważam że skoro Macierewicz jest przestępcą to całe PO składa się z samych przestępców.

I dlatego pytam czy członka partii należy traktować jak ksiedza KK. Z reszta czy Marcinkiewicz do jakiejś partii należy?  

Bycie kapłanem z całymi ślubami i dożywotnim poświeceniem ma się równać cxlonkostwu w partii? Weź nie brnij dalej i nie ośmieszaj się z uporem. 

Opublikowano (edytowane)

Sam się ośmieszasz gdy na siłę próbujesz zejść na inny tor.

Nie ma znaczenia czy ktoś jest kapłanem i miał święcenia, czy jest politykiem czy nim był, czy nim będzie.

Bo nie o tym wątek. Tylko o wydźwięku stawianych opinii w komentarzach internetowych. 

Komentarze te są anonimowe a ich zadanie to kreowanie atmosfery antypis anty kościół.

Z kolei czytając artykuł o  przestępcy Marcinkiewicz, którego znam jako osobę piastującą stanowisko Premiera w moim kraju, nie znalazłem komentarzy w podobnym stylu, oczerniających coś/kogoś więcej.  Mimo to że ta osoba ma ścisły związek z PL rządem i PO, żaden płatny troll nie miał zadania aby rozdmuchiwać i przypomnieć ścisłe połączenia przestępcy Marcinkiewicza z PO.

Więc coś się uczepił porównania kapłana do członka partii? Co to ma do rzeczy? Komentarzy anty pis anty kościół jest setki i nie tylko pod artykułami o księżach. Więc po jakie licho każesz porównywać księdza do polityka jak ja cały czas tylko i wyłącznie piszę o nieobiektywnych komentarzach które są nie tylko pod artykułami o księżach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v