Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

To pierwsze..i  święty spokój

Jedna sprawę...mimo składanych wniosków i mojej racji urzędnicy zbywali...więc musiałam wynająć prawnika, który przedstawił im kopie przepisów ustawy i zadziałało na moją korzyść...czyli niekompetencja...jak to nazwać...?

Drugą sprawa zawsze prowadzona była bez problemu w  Urzędzie Marszałkowskim w Gdańsku, odkąd nagle 2 lata temu przenieśli wszystko do Urzędu Wojewódzkiego..nic nie da się załatwić, zbywali mówiąc że moja sprawa jest pilna na wierzchu ale nic......a w lokalnym urzędzie uświadomili mi, że trzeba jechać i wykrzyczeć swoje...to niby pomogło w nie jednej sytuacji. To ja to pierdziele i nie będę poniżać się...jak również nie będę znowu wynajmować prawnika dla śmiesznej sprawy...

I tak zbieram się z poważniejszą sprawą drogi, która sama nie chce się rozwiązać...żeby znowu zawracać głowę prawnikowi....bo urząd gminy nie chce ponosić kosztów (więc ja muszę, ale spróbuję też ich obciążyć we wniosku), policja jak zwykle rozkłada ręce, ich rada to jedynie "niech Pani wpierdziel(fizycznie) da raz a porządnie", albo może "lepiej nie ruszac bo bedzie śmierdzieć" więc lepiej dać sobie w kaszę dmuchac...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Skoro za to płacę i dają to dlaczego mam nie brać? Bedę brał co dają odliczał vat od paliwa do kosiarki a nawet od żyłki do wukaszarki i rękawic roboczych. Jak ktoś głupi niech nie bierze i płaci na innych jak frajer

Roman, jak tam twój prezes? Jedziesz protestować przeciw złemu ministrowi który go odwołał?

A ja znam paru honorowych i wcale nie są gamoniami . 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

i daremna praca watach urzędasków które w pocie czoła wymyślają jak stymulować poszczególne sfery działalności jako to rowów koszenie i dbanie o porządek bo po to tworzą te stosy przepisów do odpisywania różnych drobiazgów zakładając że przeniesie się to na praktykę.
a taki jeden z drugim weźmie i oleje "twórczą pracę" tej "szlachetnej klasy" społecznej jaką ludek urzędniczy. Weźmie oleje i nie weżmie zwrotu i na co te wszystkie analizy sprawozdania etaty...?
Przecież oni tylko po to tam siedzą obgryzając pazury z nudów i przerzucając papierzyska z kupy na kupę i spowrotem. Czekaja na kolejne stosy papierzysk wniosków o zwroty dotacje, ulgi i każdy kolejny tylko daje im poczucie służebności i władzy jednocześnie.
chore to trochę i brak rokowań na regres tego nowotoru. tylko śmierć pacjenta...
Jesli nie uznajesz potrzeby rozliczania takich drobiazgów to walcz z kastą która tylko czeka na byleco aby jakąkolwiek przydatność społeczną bodaj symulować
Jeśli zgadzasz się ze to normalne to może jesteś jedną z komórek tego nowotworu.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Honor to pojęcie względne.
Dla jednych będzie honorowym głupca zdążającego w przepaść siłą ze złej drogi zawrócić a dla innych będzie honorowym głupca wolność osobistą uszanować.
Honor a skutecznośc i zaradność nijak się mają bo to całkiem inne rzeczy i kryteria.

Opublikowano

Ulman - musisz walczyć w Powstaniu albo w lesie a najlepiej zginąć. To będzie honor. Inaczej to już nie... witejus - to jest chamstwo zwykłe i proszę Cię, nie mieszaj w to honoru. Bo już mnie nosić zaczyna. Poprzednia podśmiechujka to będzie za mało! Może to też być jakiś Korwinizm...

Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał:

Skoro za to płacę i dają to dlaczego mam nie brać? Bedę brał co dają odliczał vat od paliwa do kosiarki a nawet od żyłki do wukaszarki i rękawic roboczych. Jak ktoś głupi niech nie bierze i płaci na innych jak frajer

Roman, jak tam twój prezes? Jedziesz protestować przeciw złemu ministrowi który go odwołał?

jak przyjdą platfusy do rządu to będziesz mógł co najwyżej brać tęczową flagą i iść z nią na paradę równości

będziesz wtedy k**wa bardzo szczęśliwy

A skąd wiesz czy to za twoje ? może akurat za twoje jest chodnik czy asfalt w mojej wsi albo jakieś przejście w środku lasu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v