Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pani w szkole uczyła mnie jak miałam może 7 lat, że jej nauczycielka nauczała jak zapamiętać flagę: " spójrz na swoją skórę..jest biała, jak ją przetniesz zobaczysz kolor czerwony...w tej kolejności".

Dziś znowu słońce poparzyło, powietrze szklarniowe, mam niskie niśnienie i łatwo przystosowuję się nawet do szklarniowych warunków, ale czekam ną wyładowania z piorunami oraz TĘCZĘ uwielbiam ....🌈

To jest uprawianie polityki...tak dla sportu widzę, nie ważne kto ma rację, byle "moje na wierzchu"...

Za wszelką cenę jedna strona chce drugiej udowodnić, że jest zwolennikiem opozycji......😎 na siłę wpychanie komuś czegoś.... jak nie jesteś ze ną to tylko przeciwko...to jest śmieszne..

..bo muszą być tylko ostre kontrasty ......nie może być tęczy...czegoś pośredniego???????

Opublikowano
53 minuty temu, Ywa napisał:

Pani w szkole uczyła mnie jak miałam może 7 lat, że jej nauczycielka nauczała jak zapamiętać flagę: " spójrz na swoją skórę..jest biała, jak ją przetniesz zobaczysz kolor czerwony...w tej kolejności".

Dziś znowu słońce poparzyło, powietrze szklarniowe, mam niskie niśnienie i łatwo przystosowuję się nawet do szklarniowych warunków, ale czekam ną wyładowania z piorunami oraz TĘCZĘ uwielbiam ....🌈

To jest uprawianie polityki...tak dla sportu widzę, nie ważne kto ma rację, byle "moje na wierzchu"...

Za wszelką cenę jedna strona chce drugiej udowodnić, że jest zwolennikiem opozycji......😎 na siłę wpychanie komuś czegoś.... jak nie jesteś ze ną to tylko przeciwko...to jest śmieszne..

..bo muszą być tylko ostre kontrasty ......nie może być tęczy...czegoś pośredniego???????

te kontrasty to wykreowali politycy , najpierw moherowe berety a teraz  wyborcy PIS to łajzy i nie udatnicy  , to peowcy przylepiają znamie wyborcom koalicji rządzącej .

• Like 2
Opublikowano

słowo się odwraca do właściciela wraca...

Instynkt samozachowawczy nakazuje trzymania się od obojga z daleka, najlepiej szerokim łukiem omijać ten obłęd....wierząc gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta.....a już sztuką jest  nie dać się wkręcić ..

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, racyl napisał:

to co tobie musieliby dać czy zrobić żebyś na nich zagłosował

Czyli ciebie kupili socjalem skoro ich popierasz? I jak tu nazwać taka postawe? 

Romanowi nasz najlepszy rzad na świecie  odwołał najlepszego na swiecie prezesa Ozona. Oszaleje do reszty

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Czyli ciebie kupili socjalem skoro ich popierasz? I jak tu nazwać taka postawe? 

ponawiam pytanie po co ty bierzesz 500 bez tego było by ci ciężko ? miał byś mało ?

Opublikowano (edytowane)

Skoro za to płacę i dają to dlaczego mam nie brać? Bedę brał co dają odliczał vat od paliwa do kosiarki a nawet od żyłki do wukaszarki i rękawic roboczych. Jak ktoś głupi niech nie bierze i płaci na innych jak frajer

Roman, jak tam twój prezes? Jedziesz protestować przeciw złemu ministrowi który go odwołał?

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Skoro za to płacę i dają to dlaczego mam nie brać? Bedę brał co dają odliczał vat od paliwa do kosiarki a nawet od żyłki do wukaszarki i rękawic roboczych. Jak ktoś głupi niech nie bierze i płaci na innych jak frajer

krus opłacasz i niby jak płacisz ??

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, witejus napisał:

to co ty płacisz jak cały vat od wszystkiego odliczasz ,na etacie nie pracujesz ,pisanie postów jest opodatkowane?

Rząd ma tylko nasze pieniądze które zabierze nam w podatkach. Bedę korzystał z wszytkich mozliwości żeby mieć jak najlepsze wyniki finasowe. Jak ktoś gamoń, socjalista i frajer to niech na mnie płaci

Roman, i to jest własnie sedno ciemnoty. Jak opodatkują  fryzjerów to pani jola która  ma spożywczak doliczy to do swojej marzy i w efekcie ja zapłacę za jej fryzurę. KAŻDY podatek nałozony na KOGOKOLWIEK w gospodarce płacimy MY

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

czyli według twojej logiki jesteś nie rób kombinator i socjalista w podatkach płacisz za utrzymanie drug szkolnictwo latarnie ci święcą itp 

budżetu natomiast są wypłacane pensje pracowników urzędów, nauczycieli, remontowane drogi, budowane szkoły, przedszkola

a ty nic nie płacisz od dochodów czyli nie płacisz socjalista  tylko korzystasz  ani z ciebie ambitny człowiek ani robotny tylko ?

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Socjalistą jest idiota który uważa za słuszne płacić na innych.  Jak ktos bałwan i nie korzysta z obowiazujących przepisów to jest po prostu gamoniem. Będę zawsze korzystał ze wszystkich mozliwosci które przynoszą mi korzyść i mozesz to sobie nazywać nawet kombinatorem , spekulantem czy wrogiem socjalistycznej partii srawiedliwosci i prawa.

Co tam u twojego prezesika?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

O ile to prawda co ludzie mówią, to prezes JSW stawiał wyżej dobro i rozwój spółki niż potrzeby "Dobrej Zmiany". I "Dobra Zmiana" go dopadła🤣 Czyli dołączył do klubu Minister Czerwińskiej. W zasadzie to raczej powód do dumy dla odwołanego a kubeł zimnej wody na głowy górników. 

Opublikowano

To ja jestem typowym przykładem "gamonia", przyznaję się bez bicia......nie korzystającego z dóbr, jakie daje nam państwo i in... heh a wręcz zrezygnowałam z możliwości dodatkowych kilku tysięsy rocznie...a dodatkowo jeszcze oddaje socjalistycznie 1 ha za rok....

^_^ dobrze sobie to uświadomić w końcu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v