Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po przegranych przez Koalicję Europejską wyborach do PE, Schetyna przyjeżdża do Brukseli. Długo rozmawiają z Tuskiem o tym, co dalej, dochodzi do ostrego spięcia. Tusk oskarża szefa PO o porażkę. Radzi, by Schetyna całkowicie zmienił swoje otoczenie, wprowadził do niego zupełnie nowych ludzi. – Niektórzy muszą już odejść – mówi były premier. – Może lepiej, żebyś ty odszedł – odpowiada złośliwie Schetyna.              zrudło -wprost

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

coi raz ciekawiej , ten pomnik ksiedza z gdanska co go przewali to tego ksiedza Jankowskiego - jego oskarzyciel https://www.newsweek.pl/polska/oskarzyciel-ks-jankowskiego-nie-jest-wiarygodny-w-podobnej-sprawie-uznano-go-za/dvcchfp                                     ,  nastepny oskarzyciel co wzioł kase http://wyborcza.pl/duzyformat/7,127290,24855779,czy-marek-lisinski-byl-molestowany-pojawiaja-sie.html#S.DT-K.C-B.1-L.1.foto                      ale co najważniejsze czy ktoś osmieli sie podważc zrudło    

Opublikowano

Dla mnie Gówno Wybiórcze jak i pomiot jej podobny czyli tvn źródłem dezinformacji ewentualnie manipulacji  może być. Oni prawdę przekażą jak się pomylą. 

Tak źle PiS rządzi a pkb rośnie coraz szybciej i to w opiniach zagranicznych a nie rządowych agencji. 

• Like 2
Opublikowano

Słodki - Ty jak w głowę kołkiem nie dostaniesz to myślisz, że to tylko kawałek drewna i napewno miękki bo żółty. Kolega produkuje części do maszyn dużej wartości i skomplikowania. Cała maszyna warta sporo. On jako jeden z kooperantów wykonuje jedynie detale i zarabia tyle co za detale. Podobnie wspomniane "stocznie". Kapujesz?

Opublikowano (edytowane)

Co za żenada, co za kpina, jak tu ma być normalnie skoro opozycja to nieudacznicy do potęgi entej. No kto ma stanąć na przeciw PIS? Pawlak z Petru? A może jakiś gej?

Przez kilka tygodni same wpadki, co się z nimi dzieje. Nie dość że POpaprańcy to jeszcze nieudacznicy.

Najpierw wyskoczyli z tym dokumentem o pedofili, który jak się okazało nie miał na celu rozprawiać się z pedofilią a tylko z PISem przed wyborami, później w Gdańsku wyskakują z krzaków...

Jak można wyskoczyć z krzaków do premiera, wrrrrróć, wyskoczyć z sztucznego tłumu do premiera, jako gospodarz miasta? A później w tytule pisać ,,Premier Morawiecki zignorował prezydent Dulkiewicz,,

https://wiadomosci.wp.pl/gdansk-premier-morawiecki-zignorowal-prezydent-dulkiewicz-chciala-go-zaprosic-do-rozmowy-przy-okraglym-stole-6387914419603073a

Tytuł powinien mieć zupełnie odwrotną formę: ,,Próba kpiny z Premiera Morawieckiego, zamieniła się w kompromitację Prezydent Dudkiewicz,,

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

Ja tam widzę że wyskoczyła z tłumu i zaczepiła słownie

Gdy obejrzysz wideo oceń czy zachowanie godne prezydenta miasta..

Tyko wiesz, mi chodziło o chybiony tytuł kmiotów z WP. A nie jak się uczepiłeś czy wyskoczyła czy tylko zaczepiła, czy jedno i drugie na raz.

Opublikowano (edytowane)

a jak by premier poszedł to obrazanie by było .gdansk jest duzym miastem z jednej strony PO nie podało reki przy odbieraniu nominacji do brukseli a tu jednak według mie nagły wyskok z zaproszeniemcos nie halo .

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano

damian - Cały film to relacja. Nsjlepsze zostało na koniec i daje do myślenia. Czarne tło i napisane kilka ważnych kwestii s wśród nich odpowiedź episkopatu, który nie uczestniczył w dokumencie na własne żądanie a oskarża autora o stronniczość... Miałem chwile, że podzielałem częściowo Twoją opinię. Obejrzałem. A teraz? Jak Ty nic nie wiesz, Damian. Proponuję abyś zaniechał tego tematu. Co do artykułu. Dalej jest, że słyszał, coś odpowiedział. Zapytam wobec tego: czego się czepiłeś tytułu? O śmiejącym się z tego mirro nie wspominając...

Opublikowano (edytowane)

@DTaras

Nie oglądałem dokumentu w całości i nie odnoszę  do jego treści lecz do terminu publikacji. Tylko to i aż to nic więcej. Choć urywki widziałem i mógł bym coś powiedzieć. Ale nie zamierzam, to nie moja sprawa.

Więc mogłeś podzielać moją opinię, która nie odnosiła się do treść , tylko decyzji o publikacji materiału, że decyzja o publikacji tydzień przed wyborami była decyzją czysto polityczną która bez skrupułów wykorzystała i zepchnęła na drugi plan problem pedofili.

Taka jest moja opinia, a teraz podzielają ją nawet sami politycy opozycji - PAWLAK.

A ty rób jak chcesz, podzielaj albo nie.

Opublikowano

Jasny gwint. Ksiądz Cebula spowiada się ofierze i wg Ciebie mniejsza co tam mówi. Ok. Potem leci pomnik Jankowskiego. Jako, że chwilę potem ów Cebula umiera podsumowaniem obydwu jest Wałęsa mówiący (o Jankowskim lecz pojawiający się na zdjęciach razem Janem Pawłem II i Cebulą) iż najpierw dowód potem sprawa. Głównym tematem jest zaprzaństwo Kościoła w tej sprawie, obłuda. Żadne to narzędzie walki politycznej nie będzie dla człowieka, który obejrzy materiał w dowolnym czasie, w całości a drugi nie będzie mu wpierał motywów jak Twoje. Tam są żywi ludzie i jeden z nich to obecnie Ksiądz. Słodki to samo, kreator a może kreatura. Piszesz mu, że kooperant jest tylko małym klockiem w kosztach budowy czegoś dużego a on Ci tu spycha sprawę do czarnej roboty. Do małej roboty człowieku. Łączeniem małych spraw w większe i duże zajmują się odpowiednio bardziej wyposażone zakłady i to one zarabiają bo mają co? Know how.

Opublikowano (edytowane)

Dtaras nie pier**l bo filozofem zastaniesz. Know how to ma ten co składa a reszta to podwykonawcy czy muły juczne czy jak chcesz to nazywaj bo i tak do jednego się sprowadza. Klepią jedna część i tyle. Filozofia wielka kurła!!! 

Edytowane przez Slodki66
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, DTaras napisał:

Jasny gwint. Ksiądz Cebula spowiada się ofierze i wg Ciebie mniejsza co tam mówi. Ok. Potem leci pomnik Jankowskiego. Jako, że chwilę potem ów Cebula umiera podsumowaniem obydwu jest Wałęsa mówiący (o Jankowskim lecz pojawiający się na zdjęciach razem Janem Pawłem II i Cebulą) iż najpierw dowód potem sprawa. Głównym tematem jest zaprzaństwo Kościoła w tej sprawie, obłuda. Żadne to narzędzie walki politycznej nie będzie dla człowieka, który obejrzy materiał w dowolnym czasie, w całości a drugi nie będzie mu wpierał motywów jak Twoje. Tam są żywi ludzie i jeden z nich to obecnie Ksiądz. Słodki to samo, kreator a może kreatura. Piszesz mu, że kooperant jest tylko małym klockiem w kosztach budowy czegoś dużego a on Ci tu spycha sprawę do czarnej roboty. Do małej roboty człowieku. Łączeniem małych spraw w większe i duże zajmują się odpowiednio bardziej wyposażone zakłady i to one zarabiają bo mają co? Know how.

Na siłę próbujesz mnie sprowokować do dyskusji o treści dokumentu. Nie uda ci się to bo mnie guzik obchodzi jego przekaz, nie oglądałem i nie zamierzam świat jest pełen niesprawiedliwości ja go nie zbawię oglądając na zawołanie dokument, bo i nie mam zwyczaju śledzenia TV. Nawet częściej chodzę do teatru niż kina.

Gdyby publikacja odbyła się nawet o 20:00 w niedzielę wyborczą, nic bym nie powiedział. Ale tak się nie stało i dla mnie to jest jasne, sekielski uprawia politykę.

Dokument o sokokach za pewne też będzie dostępny przed jesiennymi wyborami, bo ktoś ukradnie laptopa sekielskiego. Albo TVN zrobi prowokację jak z krowami leżakami, tylko tu będzie łatwiej bo sekielski będzie tylko udawał że nic nie wie żenowo zatrudniona sekretarka nagrywa ukradkiem dla TVNu najciekawsze urywki o SKOKACH, zupełnie na odwrót jak ten rzeźnik z pod Ostrowi który nie wiedział że jest na celowniku obiektywu.   xD

Nie rozumiem po co udawać i rżnąć idiotę, PIS  swego czasu przed wyborami wyciągnęło taśmy od sowy, POstkomuniści sięgnęli teraz po takie same działa. Czyli materiały które maja na celu dyskredytować przeciwnika.

Dzisiaj, dyskredytować kościół który stoi murem za PISem i wice versa, a wtedy dyskredytować kila postaci ściśle związanych z przeciwnym ugrupowaniem niż pis,

Po co udawać że jest inaczej?

Opublikowano
47 minut temu, Slodki66 napisał:

Dtaras nie pier**l bo filozofem zastaniesz. Know how to ma ten co składa a reszta to podwykonawcy czy muły juczne czy jak chcesz to nazywaj bo i tak do jednego się sprowadza. Klepią jedna część i tyle. Filozofia wielka kurła!!! 

To wyklep mnie tam głowicę do wirnika głównego śmigłowca. Tak na szybko.:evil::lol:

Opublikowano

Podrzuć dokumentację materiał maszyny to ci wyklepie i nie tylko głowice jak se życzysz ale i inne klamoty w wolnym czasie. 

A zaczęło się od biednego kolegi co nawet nad Bałtykiem nie był bo go nie stać tak nędzne zarabia na tej produkcji. No wniosek jeszcze jeden ze może on sam na cnc albo jakiejś rumunce co gorsza te podzespoły klepie. 

Skołowaciałem w tym momencie dtaras. 

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

To wyklep mnie tam głowicę do wirnika głównego śmigłowca. Tak na szybko.:evil::lol:

Mirro ty mądry chłop jesteś do tej pory widać było, a teraz to że palnął jak kulą w płot.

No weź nie świruj filozofia to jest zaprojektować tą głowicę a nie ją wyskrobać na frezarko tokarce.

Opublikowano (edytowane)

Jaka to filozofia to tak z rok do tyłu pokazał Świdnik, tak z rok wstecz przy remoncie Anakond. Bardzo ładnie wyglądał projekt tylko wibracje nie pozwalały latać po remoncie. Dlatego nastawiałem tyle emotków. Wybacz ale te moje skojarzenia.

W przypadku głowicy potrzebne jest centrum obróbcze. nic nie wyskrobiesz, 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

To też nie jest problem, wystarczy wymienić skrawarki z chińskich na lepsze.

Konstruktora tak szybko nie zmienisz bo jak by nie było towar niszowy. A skrawarki stoją na półce w sklepie i sam decydujesz na którą półkę sięgniesz.

EDIT: Dobrze, więc wystarczy wymienić centrum obróbcze z chińskiego na lepsze jeśli skrawarki to zbyt mało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v