Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

Damian, to jak już kabelek zaizolowałeś, to jeszcze krzyżak na wale  pompnij tawotem, bo coś mnie się zdaje, że dawno go nie widział😉😋

Na tym krzyżaku nie ma kalamitki. Ale jest na łożysku po lewo. I jak już odkręciłem osłonę to machnąłem wałem i jest delikatny luz na łożysku i krzyżaku.

A @Rolnik1973 się nie śmiej. To jest JD miał prawo po tylu mtg się kabelek przetrzeć.

Gdyby to był niemiecki fynd lub dojcz to sam bym się śmiał. Ale nie z JD king!!

Opublikowano

Ja tam akurat ze stajni JD mam tylko małego z turem i bez elektroniki. Ale widać niektóre objawy można dopasować do różnych pojazdów. 😂 
Musiałbym pospisywać liczniki ale poniżej 15 tyś żaden nie ma. Dwa największe zaraz przekroczą 20 tyś. Ale najsłabszą instalację ma Fend. Wiązka nad silnikiem już 2 razy wymieniana. 

Opublikowano
40 minut temu, damianzbr napisał:

Na tym krzyżaku nie ma kalamitki. Ale jest na łożysku po lewo. I jak już odkręciłem osłonę to machnąłem wałem i jest delikatny luz na łożysku i krzyżaku.

A @Rolnik1973 się nie śmiej. To jest JD miał prawo po tylu mtg się kabelek przetrzeć.

Gdyby to był niemiecki fynd lub dojcz to sam bym się śmiał. Ale nie z JD king!!

Jakoś zawsze mnie śmieszy jak prąd biegi zmienia i prądu zbraknie i traktor stoi😁😁😁

Nima to jak wajha między nogami, aby ręka sprawna to zawsze pojedzie 👍🏻

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

przez chwilę myślałem że nie pisze w temacie  ,bo od polityki znacznie odbiegł  ,hehe ,wreszcie luz

ale pojawił sie fajny watek ,Ziobro bierze sie za lekarzy ,za błedy lekarskie maja odpowiadać przed sadem i byc pozbawiani wolności gdy beda winni

co jak co ale pomysł bardzo dobry ,skonczy sie orzekanie w izbach lekarskich i kolesiostwo  ,oby ten projekt przeszedł  

• Like 1
Opublikowano

mirro - nie idzie tej wiązki zrobić nowej? Ja tak robię. Pruję wiązkę biorcy potem dawcy, z dawcy dobieram przewody w zależności od awarii - jak przetarcie to szukam izolacji grubszej (od wtryskiwaczy piezo jest fajna) jak pęknięcie to przewody elastyczne albo jak można skrętkę robię, skruszała to tej ciągnącej przy odizolowaniu. Jak woda to wymiana po całości bez deliberowania. Poprawiam fabrykę i jest git. Złącza czasem zamieniam a te biorę z TME. W pleciony peszel, bez szczurów - tylko lutowanie lub lepiej zgrzewanie ale z tym trochę problem. Wytrzymuje toto. Najdłużej 3 dni robiłem. tomasz - oby nie. Lekarz w pierdlu rehabilitacji nie sfinansuje o odszkodowaniu czy rencie nie wspominając.

Opublikowano

Lekarz w pierdlu nie sp***doli kolejnemu pacjentowi żywota. To chyba bezcenne. Lekarz to nie święta krowa a pacjenci to nie najniższa  kasta w Indiach. Nie żebym miał na myśli wszystkich lekarzy. 

• Like 1
Opublikowano

12 lat juz bierze sie za lekarzy ktorzy leczyli jego ojca- dwa lata temu omal jego matka na sali sadowej nie umarla-o dziwo wezwali karetke kpr i zawiezli ja do krakowskiego szpitala a nie na "podkarpacie", jeden z oskarzonych w cywilnym procesie-kolejnym juz- olal sprawe i wyjechal do niemiec, drugi walczy, sporzadzono juz kilka ekspertyz za setki tysiecy zlotych, teraz chyba jakis zagraniczny ekspert sprawdza dokumentacje- ogolnie ziobro senior dalej nie zyje, a msciwy lemko zero walczy o nie wiadomo co po tylu latach.

juz raz zabral sie ogolnie za lekarzy -ilu niewinnych ludzi przyplacilo to zyciem ???? transplantologia do dzisiaj nie wrocila na dawny poziom....

https://www.wprost.pl/187901/Ziobro-wpedzil-w-dolek-polska-transplantologie

ostatnoi troche powloczylem sie po szpitalach i przychodniach i widze ze reforma sluzby zdrowia jest konieczna i to gleboka i szybka -tylko znajac doswiadczenia z lat rzadow pis i im podobnych mam pewnosc ze lekarstwo bedzie gorsze niz choroba- po 3 dniach zarzywania leku przeciwbolowego mialem taka sraczke ze wolalem zeby mnie kregoslup nawalal...........................

trzeba wszystkich lekarzy zamknac i bedzie po problemie- wschodniopolscy slodcy idioci beda sie leczyc na stadionach u ksiedza z afryki albo prezes ich wyleczy skora i sadlem z kota, a my coz wyleczymy sie sami..

fachowcy od elektrowni- za gora 20 lat skonczy sie wegiel a wczesniej woda uzywana do chlodzenia generatorow bedzie w lecie za ciepla, zeby spelniac swoja role i trzeba bedzie wylaczac prad-jak 2 lata temu, ja pamietam 20 stopien zasilania, u mnie nie dalo sie telewizora ogladac -na ekranie byl tylko waski pasek, nie myslalem ze takie czasy niedlugo wroca

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, Tomasz78 napisał:

przez chwilę myślałem że nie pisze w temacie  ,bo od polityki znacznie odbiegł  ,hehe ,wreszcie luz

ale pojawił sie fajny watek ,Ziobro bierze sie za lekarzy ,za błedy lekarskie maja odpowiadać przed sadem i byc pozbawiani wolności gdy beda winni

co jak co ale pomysł bardzo dobry ,skonczy sie orzekanie w izbach lekarskich i kolesiostwo  ,oby ten projekt przeszedł  

To trzymam kciuki....niestety  'mafia' do rozbicia....

Odnośnie glifosatu.... owsianka (nie tylko) to już nie jest taka poczciwa?....pięknie opakowana, zareklamowane płatki....tyle stopni doskonałości przeszła...

...dzięki rolnikowi??!!!!!....no nie lepiej zwalić na konkurencje...i potrzeby rynkowe..

Nie czujecie się odpowiedzialni????????

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, jacus napisał:

12 lat juz bierze sie za lekarzy ktorzy leczyli jego ojca- dwa lata temu omal jego matka na sali sadowej nie umarla-o dziwo wezwali karetke kpr i zawiezli ja do krakowskiego szpitala a nie na "podkarpacie", jeden z oskarzonych w cywilnym procesie-kolejnym juz- olal sprawe i wyjechal do niemiec, drugi walczy, sporzadzono juz kilka ekspertyz za setki tysiecy zlotych, teraz chyba jakis zagraniczny ekspert sprawdza dokumentacje- ogolnie ziobro senior dalej nie zyje, a msciwy lemko zero walczy o nie wiadomo co po tylu latach.

juz raz zabral sie ogolnie za lekarzy -ilu niewinnych ludzi przyplacilo to zyciem ???? transplantologia do dzisiaj nie wrocila na dawny poziom....

https://www.wprost.pl/187901/Ziobro-wpedzil-w-dolek-polska-transplantologie

ostatnoi troche powloczylem sie po szpitalach i przychodniach i widze ze reforma sluzby zdrowia jest konieczna i to gleboka i szybka -tylko znajac doswiadczenia z lat rzadow pis i im podobnych mam pewnosc ze lekarstwo bedzie gorsze niz choroba- po 3 dniach zarzywania leku przeciwbolowego mialem taka sraczke ze wolalem zeby mnie kregoslup nawalal...........................

trzeba wszystkich lekarzy zamknac i bedzie po problemie- wschodniopolscy slodcy idioci beda sie leczyc na stadionach u ksiedza z afryki albo prezes ich wyleczy skora i sadlem z kota, a my coz wyleczymy sie sami..

fachowcy od elektrowni- za gora 20 lat skonczy sie wegiel a wczesniej woda uzywana do chlodzenia generatorow bedzie w lecie za ciepla, zeby spelniac swoja role i trzeba bedzie wylaczac prad-jak 2 lata temu, ja pamietam 20 stopien zasilania, u mnie nie dalo sie telewizora ogladac -na ekranie byl tylko waski pasek, nie myslalem ze takie czasy niedlugo wroca

nie oceniam  go ,jego prywatne sprawy  ,,ale widac coś jest na rzeczy ze sie bierze za konowałów 

słabo sie włóczyłeś albo symulowałeś to doswiadczyłęś gorzkiego leku   i to nie Pis tak jak piszesz tylko lekarze i presonel dali ci popalić ,moze za mało abys zrozumiał że pacjent to nie worek na którym można odreagować ,to człowiek któremu trzeba pomoc   

Ywa  rolnik puki co produkuje jeszcze zdrowo  ,hemia zaczyna sie w przetwurstwie  ,

Edytowane przez Tomasz78
Opublikowano

Słodki - zdarza się powikłanie. Od początku. Jak konował zrobi co specjalnie lub nie będzie odpowiadał na zasadzie umyślnego bądź nie spowodowania. Jednakowoż gdy lekarzowi zadrży ręka to może się zdarzyć ale niema prawa mu drżeć ręka z powodu groźby kary. Nie tędy droga.

Opublikowano (edytowane)

slodkie idiotki to znany zwrot-ale slodcy pis-dioci to nowosc 😛

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/polski-wegiel-w-liczbach-ulamek-pracownikow-,137,0,2423177.html

niedaleko mnie juz 5 rok buduja kopalnie-jeszcze nawet lopaty nie wbili.

wiesz jaki jest na dzisiaj termin oczekiwania na rehabilitacje ruchowa-pilne przypadki-polowa grudnia, stabilne po nowym roku, wycena punktu -nie zmienila sie od kilkunastu lat i rehabilitanci strajkuja lub nawet gloduja,z osrodka do ktorego chodze,odszedl jeden i wszystkie terminy zabiegow przesuwaja na czerwiec.. za to wycena operacji ortopedycznych sie zmienila- jasne ze na minus np. taka jak moja z 20 tys do 15 , tak samo obnizono wycene zabiegow kardiologicznych- byly tak oplacalne ze zupelnie niepotrzebnie robiono bay-passy,podobnie jak cesarskie ciecia-tez robiono bez potrzeby medycznej-ale kasa szla..

sprawdz ile lozek szpitalnych zlikwidowano w tym roku ??? niby naklady rosna ale personel medyczny chce godnie zarobic-zeby nie musiec wyjezdzac na zachod, zanim zero ich zamknie to wyjada😛

wy tam macie jeszcze znachorow to was wylecza-na zostanie wyjazd na slowacje, tysiace polakow tam jezdzi zeby usunac zacme i ciaze.

jest takie stare powiedzenie-kazdy konowal ma swoja kwatere na cmentarzu

w operacjach ortopedycznych powiklania to ok 15%.

cale pis-podlasie i uposledzeni psychicznie- coz lepiej moze okreslic typowego pis-uara, jakie poparcie mial pis w najbiedniejszej gminie w polsce ??? cos kolo 80 % -czemus biedny bos glupi........

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wybory-do-pe-tykocin-czy-chorzy-psychicznie-byli-naklaniani-do-glosowania/yl6jbp0

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Mam pytanie weszło to ze 2 kadencje i wypad.Chodzi mi o wójta.

Opublikowano

jacus  ty uprzedzony do pisu  a ja do konowałów  ,ja pisu nie bronie  a ty komowałow owszem

to nas rożni ,ale jak sie upierasz to przypomne Tobie jak Kopacz  obiecywała służbie zdrowia podwyzki  a wkrótce po wyborach pielegniarki wyszły na ulice ot tyle w tym temacie

co do lekarzy  błąd w sztuce zdarzy sie każdemu,ale trzeba rozgraniczyć rutynowe zabiegi   ,pomoc dorazna itd, od skomplikowanych zabiegów które niosa ryzyko i zdaje sobie sprawe że te drugie nie zawsze kończa sie sukcesem

lekarzy trzeba w naszym temacie podzielić na tych niosących pomoc i tych którym trzeba w mor..e dac   ,poznałem jednych i drugich ,dzieki tym drugim niedługo bym za kratki trafił ,

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

slodkie idiotki to znany zwrot-ale slodcy pis-dioci to nowosc 😛

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/polski-wegiel-w-liczbach-ulamek-pracownikow-,137,0,2423177.html

niedaleko mnie juz 5 rok buduja kopalnie-jeszcze nawet lopaty nie wbili.

wiesz jaki jest na dzisiaj termin oczekiwania na rehabilitacje ruchowa-pilne przypadki-polowa grudnia, stabilne po nowym roku, wycena punktu -nie zmienila sie od kilkunastu lat i rehabilitanci strajkuja lub nawet gloduja,z osrodka do ktorego chodze,odszedl jeden i wszystkie terminy zabiegow przesuwaja na czerwiec.. za to wycena operacji ortopedycznych sie zmienila- jasne ze na minus np. taka jak moja z 20 tys do 15 , tak samo obnizono wycene zabiegow kardiologicznych- byly tak oplacalne ze zupelnie niepotrzebnie robiono bay-passy,podobnie jak cesarskie ciecia-tez robiono bez potrzeby medycznej-ale kasa szla..

sprawdz ile lozek szpitalnych zlikwidowano w tym roku ??? niby naklady rosna ale personel medyczny chce godnie zarobic-zeby nie musiec wyjezdzac na zachod, zanim zero ich zamknie to wyjada😛

wy tam macie jeszcze znachorow to was wylecza-na zostanie wyjazd na slowacje, tysiace polakow tam jezdzi zeby usunac zacme i ciaze.

jest takie stare powiedzenie-kazdy konowal ma swoja kwatere na cmentarzu

w operacjach ortopedycznych powiklania to ok 15%.

cale pis-podlasie i uposledzeni psychicznie- coz lepiej moze okreslic typowego pis-uara, jakie poparcie mial pis w najbiedniejszej gminie w polsce ??? cos kolo 80 % -czemus biedny bos glupi........

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wybory-do-pe-tykocin-czy-chorzy-psychicznie-byli-naklaniani-do-glosowania/yl6jbp0

to chodzi o podwyżkę dla rehabilitantów czy o skrócenie kolejek bo to nie ma nic wspólnego jedno z drugim.

jest popyt na to a placówek jest mało przez to czas oczekiwania jest długi.

Rehabilitacja to opłacalny biznes bo jest sporo prywatnych placówek co tym i kilkoma innymi specjanościami się tylko zajmują . Jakby to były groszowe stawki z nfz to prywatne podmioty by sie tym nie zajmowały

zwiększają nakłady na pensje a nie zwiększenie przerobu pacjentów

Opublikowano

no fakt mierzy jedna miarką, możne to i zle ,lecz ten co zawód wykonyje sumiennie będzie spał spokojnie ,

wiesz ja doswiadczyłem takiego błedu lekarza ,moja żona cierpi do dzis a lekarz po sadzie koleżeńskim uzdrawia do dzis   ,dlatego jestem za

jak ktoś tego nie doswiadczył to podchodzi do tego ogólnikowo  ,

pomijajac to,

SOR u nas to parodia  mam kumpla co jezdzi na karetce ,powiedział wprost  ,jak cos sie stanie to po kolanach do Poznania  byle nie w Gnieżnie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz78 napisał:

jacus  ty uprzedzony do pisu  a ja do konowałów  ,ja pisu nie bronie  a ty komowałow owszem

to nas rożni ,ale jak sie upierasz to przypomne Tobie jak Kopacz  obiecywała służbie zdrowia podwyzki  a wkrótce po wyborach pielegniarki wyszły na ulice ot tyle w tym temacie

co do lekarzy  błąd w sztuce zdarzy sie każdemu,ale trzeba rozgraniczyć rutynowe zabiegi   ,pomoc dorazna itd, od skomplikowanych zabiegów które niosa ryzyko i zdaje sobie sprawe że te drugie nie zawsze kończa sie sukcesem

lekarzy trzeba w naszym temacie podzielić na tych niosących pomoc i tych którym trzeba w mor..e dac   ,poznałem jednych i drugich ,dzieki tym drugim niedługo bym za kratki trafił ,

I niby kto ma oceniac tych lekarzy? Może ty? To jest jakaś leninowska proletariacka PISanina. W medycynie nie ma procedur ze nalezy zrobić po kolei okreslone czynnosci i przyniesie to zawsze ten sam  zamierzony efekt.  Ziobro ma pierdolca na punkcie "zabójstwa" jego ojca . To jego obsesja i mania przesladowcza wiec teraz bedzie tropił układ i spisek tego srodowiska. Czy on to konsultował z ministerstwem zdrowia albo autorytetami medycznymi?  Mozna uchwalić wszystko , nawet takie coś ale bedzie to absolutnie nie egzekwowalne a sprawy będa się ciągnąć latami w złych i skorumpowanych sadach wiec i tak ich uniewinnią.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
23 godziny temu, jacus napisał:

zamiast polityki samo zycie- jakie ma znaczenie-kto i ilu poslow z pis-u weszlo do euro-parlamentu, jesli ich glos nie bedzie mial -tak jak do tej pory- zadnego znaczenia ???

partia włoska , orbana a jak sądzisz donoszenie się nie skoczy ?? mylenie rąk w głosowaniu ?

co -oprocz pieniedzy i sadysfacji z triumfu wyborczego w szpitalu psychiatrycznym im. babinskiego- osiagnie brozka ???

żal ci d*pę ściska ?

jurgiel znowu przespi cukrownie jak w kopenhadze ???

co z tego zdrajca  był jeden donald t to niemiecki rząd zarobił dzięki niemu na polskich cukrowniach mało tego bioetanol produkują polskie maszyny z tych cukrowni co orlen miesza ...   

nie wiem czy udajesz głupie pytania Seri  masz wypadek .. a policjant gada ci jak by pan autem nie wyjeżdżał dzisiaj to by nie było wypadku ... przyczyna była inna ....

nawet z skrajna prawica europejska nie wejda w koalicje bo to milosnicy putina i rosji....

wypisz wymaluj Niemiec artykuł faktu ładnie cytujesz i angory po za tym brak myślenia itp czyli putni boj-ii się o eu dobry ten putni chce wyrzucić imigrantów boji się rodaków  ??  naprawdę jesteś yteligentny  a mię się wydawało ze lewacka dewastacja eu imigrantami wkurwiła ludzi 

Marine Le Pen, która, podobnie jak Salvini we Włoszech, zajęła pierwsze miejsce we Francji. Jej wynik wyborczy – 23,3 proc

Nowy wstrząs uderzył w cały krajobraz polityczny. W dwa lata po klęsce w wyborach prezydenckich lewica, przykryta zieloną falą, jest w strzępach jak nigdy dotąd

• Like 1
Opublikowano

Co znaczy w skrajnych  przypadkach?  Kto oceni które sa skrajne i gdzie jest granica? Jak komuś sie zemrze a zdaniem najblizszych nie miało to prawa sie stać , to będą latać z tym do sadu masowo z zarzutem spowodowania smierci. Kto to bedzie weryfikował? Ano przecież też lekarze którzy jeśli nie orzekna jak chce rodzina,  to bedą z pewnościa w układzie z podejzanymi bo "to jest jedna kasta"  Jedyna metoda jest zmiana systemu na rynkowy który będzie sam eliminował słabszych fachowców

Opublikowano (edytowane)

Ulman w skrajnych przypadkach to jak ci pijany lekarz zaszyje zestaw narzędzi np.  a kolejny który go znalazł będzie go krył i mataczył a cała reszta w ramach solidarności zawodowej zrobi to samo. 

Im większy konował tym lepsze ubezpieczenie niech sobie wykupi a nie eksperymentuje. 

Prywatne kliniki nie robią skomplikowanych i obciążonych ryzykiem procedur a jak im się trafia pacjent z powikłaniami to chwilę po trafia do państwowego szpitala. Robią procedury które się opłacają i unikają jak ognia trudnych przypadków. Po drugiej stronie stoi szpital który nie ma wyboru i niejednokrotnie musi robić to co nie wyszło koledze prywatnie a w dodatku procedury do których musi dołożyć. 

Fakt jest faktem że nie ma żadnej odpowiedzialności za błędy i efekty zwykłego partactwa a co w praworzadnym kraju nie powinno mieć miejsca. 

Lekarze po sedziach to kolejna uprzywilejowana nadzwyczajna kasta w tym kraju i jak sędziowie pracują za darmo. Chcą wyjeżdżać na zachód to niech jadą tylko niech nie zapomną uregulować państwu za studia i droga wolna. 

Edytowane przez Slodki66
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v