Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej nie celowo. To pokolenie które zabrało babci dowód i uwierzyło w przekaz partii że są lepsi, bardziej wykształceni i z większych miast.😁

Opublikowano

jacy są wykształceni i lepsi pokazała sonda TVP  przeprowadzona wśród studentów przed Uniwersytetem Warsawskim

gdzie nieliczni wiedzieli ile jest 6x8 a odwrotnie to chyba jeden

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Raczej nie celowo. To pokolenie które zabrało babci dowód i uwierzyło w przekaz partii że są lepsi, bardziej wykształceni i z większych miast.😁

Nic dodać nic ująć. 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

jacy są wykształceni i lepsi pokazała sonda TVP  przeprowadzona wśród studentów przed Uniwersytetem Warsawskim

gdzie nieliczni wiedzieli ile jest 6x8 a odwrotnie to chyba jeden

Ci to te kilka procent wykształconych co na PiS głosowało  😄

Oj moje,, moherki "  jest zabawa z wami 😄

Opublikowano

Jak tak dalej pójdziecie tym torem w dyskusji, to zaraz się okaże iż od wschodniej granicy, tak mniej więcej do A-1, same ludy koczownicze mieszkają a ich ich ulubionym zajęciem jest pasterstwo.🤣
A tu widzę w dyskusji nagły zwrot w sprawie wykształcenia. Parę dni temu, Ci co dziś chwalą się dyplomami, pomstowali na pedagogów i nieprzydatność zdobywania wiedzy. Oj wykształciuszki, wykształciuszki.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tylko jak to dogadywanie ma wyglądać- klepnięcie w ramie i jest ok czy może jednak postawić jakieś warunki?

Choć i tak najważniejsza dla większości będzie pensja

Rząd stawiał warunki i co z tego wyszło? A no choćby 27:1 . Niestety tak jest jak osobiste animozje jednego człowieka, najważniejszego w kraju i nie mam tu na myśli prezydenta wystawiają nas na pośmiewisko. wk***ia mnie też to, że bezdzietny kawaler Kaczyński ciągle trąbi  o tym jak ma żyć i wychowywać dzieci polska rodzina. Rozumiem, że teraz po wygranych eurowyborach W polskim rolnictwie nastąpi błoga sielanka a rolnicy i mówię to z przykrością jako też rolnik nie będą musieli protestować a wręcz nie powinni skoro po tym co PiS z nami robi mają takie poparcie. A przecież miało być lepiej. Nie będę się dziwił ludziom którzy w razie jakichś rolniczych protestów będę mieli nas w d*pie bo mamy co nie wszyscy ale większość chciała. 

Opublikowano
1 minutę temu, thor1984 napisał:

bezdzietny kawaler Kaczyński ciągle trąbi  o tym jak ma żyć i wychowywać dzieci polska rodzina.

Odstaw TVN bo jesteś już na granicy za którą nieodwracalnie stracisz mózg.

Opublikowano
8 minut temu, damianzbr napisał:

To prezes ma dzieci ?  No chyba z kotem 😄

Opublikowano

W zasadzie Thor ma dużo racji. Zdolność zawierania sojuszy i przepychania swoich potrzeb przy tej okazji to jednak podstawowa umiejętność w PE. Tym bardziej że nasi "zwycięscy" będą chyba we frakcji dysponującej mniejszą ilością głosów. I tak wszystko załatwia się za kulisami a na salę przychodzi z ustaloną wersją. Oczywiście można drzeć tam japę że dzieje się nam krzywda i oczekiwać na jakiś ochłap rzucony w czasie dyskusji, ale i tak nie dorówna to temu co można osiągnąć dyplomacją, albo szantażem.
Szkoda że Macierewicz nie pojedzie do Brukseli. Może zawsze machnąć jakąś teczką przed nosem zgromadzonych. Choć byłoby to niebezpieczne bo Timermas to były funcjonariusz a nawet żołnierz wywiadu, w dodatku szkolony na Europę Wschodnią, więc mogłaby się zrobić gęsta atmosfera. Nie to był zły pomysł.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, piotreku1 napisał:

To prezes ma dzieci ?  😄

To jest bez znaczenia czy ma dzieci z kotem czy wcale ich nie ma, bo on nie mówi jak zmienić wychowanie dzieci. Wręcz przeciwnie, on mówi aby LGBD nie weszło do wychowania i wszystko zostało po staremu.

Takich rad można pobierać nawet od degenerata kryminalisty pedofila i zboczeńca, a nawet zoofila. Bo akurat ta rada jest bardzo sensowna i logiczna i nie ma znaczenia kto jej udziela.

@mirro nikt nie ma większości w PE, a ugrupowanie do którego należy PIS, jest ugrupowaniem prawicowym i będzie miało czwartą pozycje w PE. Ugrupowania o większej liczbie mandatów to zieloni i liberałowie. Taże rozdział mandatów bardzo ciekawy, nie ma jednego wiodącego czy to liberała, czy zielonego czy prawicy. Każdy po troszeczku. Oj będzie się działo.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

,,To jest bez znaczenia czy ma dzieci z kotem"  może dla ciebie nie ma znaczenia dla mnie by miało  😄

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, damianzbr napisał:

Takich rad można pobierać nawet od degenerata kryminalisty pedofila i zboczeńca, a nawet zoofila. Bo akurat ta rada jest bardzo sensowna i logiczna i nie ma znaczenia kto jej udziela.

Ma znaczenie, bo to rady z zakresu bardzo delikatnej materii. Te rady można sobie w buty wsadzić jeśli nie idzie za nimi doświadczenie, postawa i morale.
To tak jakbym chlał wódę, narąbany wychodził przed front kompani i wygłaszał pogadanki o zgubnych skutkach tego nałogu.
Albo występował przeciw aborcji a zgodził się na zabieg bo np będzie nieplanowane trzecie dziecko. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Ma znaczenie, bo to rady z zakresu bardzo delikatnej materii. Te rady można sobie w buty wsadzić jeśli nie idzie za nimi doświadczenie, postawa i morale.
To tak jakbym chlał wódę, narąbany wychodził przed front kompani i wygłąszał pogadanki o zgubnych skutkach tego nałogu.
Albo występował przeciw aborcji a zgodził się na zabieg bo np będzie nieplanowane trzecie dziecko. 

A jakie tu można mieć doświadczenia jeśli chodzi o LGBT w szkołach? Każdy kto to raz przeczyta  wie o co chodzi, i nie trzeba długo myśleć czy są to słuszne programy czy nie.

A aborcja to trochę inna sprawa, i kolejny obszerny temat.

• Like 3
Opublikowano
12 minut temu, damianzbr napisał:

Kolego tu nie chodzi o TVN ale jeśli do tego nawiązałeś to z Twojej wypowiedzi wynika, że oglądasz TVP a więc jeśli tak to zapewne nie wiesz, że był protest niepełnosprawnych którym zamykano okna i uniemożliwiano korzystanie z łazienki. Ale jak mogłeś to wiedzieć skoro w tym czasie TVP pokazywała jak minister od spraw społecznych (Szydlo) odbywała bodajże spływ Dunajcem i w ogóle przez te naście dni nie raczyła spotkać się niepełnosprawnymi. I ona osiągnęła najlepszy wynik w kraju - sorry ale dla mnie to porażka totalna.  Nie zauważyłeś, że TVP ciągle szczuje jednych na drugich? W ogóle według TVP W Polsce nie ma konfliktów, biedy, bezrobocia tylko wieczne szczęście. Wkurza mnie jak prezydent na którego niestety głosowałem stoi na tle chyba jakiegoś pałacyku wyremontowanego ze środków unijnych i mówi o wyimaginowanej wspólnocie z której nic nie mamy, jak posłanka Pawłowicz mówi o fladze Unii szmata. Jak naczelny konserwatysta PiSu poseł pięta broni wartości rodzinnych samemu mając romans. 

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, mirro napisał:

To tak jakbym chlał wódę, narąbany wychodził przed front kompani i wygłąszał pogadanki o zgubnych skutkach tego nałogu.

To byłby naoczny przykład zgubnych skutków tego nałogu.

Zresztą przestań chrzanić tylko po to aby twoje było na wierzchu.

Ale jeśli już i tak odbiegliśmy od wątku to co nie wiedziałeś że bardzo częstym elementem terapii są spotkania i rozmowy z osobami które siedziały w danym bagnie po uszy?

Wracając do wychowania dzieci. Nie trzeba mieć nawet kota, a tym bardziej doświadczenia i aby wiedzieć że tradycyjne wychowanie jest ponad LGBD, co nie?

Chyba że faktycznie ktoś już nie tylko mózg ci przeorał i było ci dobrze i myślisz że innym też będzie dobrze gdy będą się na wzajem przeorywać w pozycji od tyłu.

Wiesz co jest najważniejsze w pozycji od tyłu? Być od tyłu (jeśli jesteś za LGBD i przeciw tradycyjnej konserwatywnej rodzinie promowanej przez jarka) to  zboku degeneracie pedale jeden

Jeśli chcesz wiedzieć, własnym dzieciom wpajam od małego brak szacunku i dla degeneratów, pedałów. Nie ma w mojej rodzinie przyzwolenia na akceptowanie takich zachowań, będą piętnowane i wytykane. Nie życzę sobie abym musiał w publicznych miejscach przyglądać się obściskującym pedałom bo bierze mnie na rzyganie.

23 minuty temu, thor1984 napisał:

Kolego tu nie chodzi o TVN ale jeśli do tego nawiązałeś to z Twojej wypowiedzi wynika, że oglądasz TVP a więc jeśli tak to zapewne nie wiesz, że był protest niepełnosprawnych którym zamykano okna i uniemożliwiano korzystanie z łazienki. Ale jak mogłeś to wiedzieć skoro w tym czasie TVP pokazywała jak minister od spraw społecznych (Szydlo) odbywała bodajże spływ Dunajcem i w ogóle przez te naście dni nie raczyła spotkać się niepełnosprawnymi. I ona osiągnęła najlepszy wynik w kraju - sorry ale dla mnie to porażka totalna.  Nie zauważyłeś, że TVP ciągle szczuje jednych na drugich? W ogóle według TVP W Polsce nie ma konfliktów, biedy, bezrobocia tylko wieczne szczęście. Wkurza mnie jak prezydent na którego niestety głosowałem stoi na tle chyba jakiegoś pałacyku wyremontowanego ze środków unijnych i mówi o wyimaginowanej wspólnocie z której nic nie mamy, jak posłanka Pawłowicz mówi o fladze Unii szmata. Jak naczelny konserwatysta PiSu poseł pięta broni wartości rodzinnych samemu mając romans. 

No w którym to miejscu wynika że c0ś oglądam? Zmyślanie to twoja domena.

Z uni mamy tyle że dostajemy 50 zł dotacji a kupujemy niemiecki ciągnik za 100zł. Więc kto korzysta z tych dotacji? No chyba nie my.

Wszystkie PROY powinny być zakazane zakup maszyn, tylko budowlanka.

Nie zmyślaj, bo wszyscy wiedzą że to opozycja szczuje jednych na drugich, to opozycji zależy na podgrzewaniu atmosfery. Weź to na logikę, PIS ma władzę, więc na uj mieli by robić zamęt? I skłócać wyborców? Pisowi zależy na spokoju aby utrzymać stołki, opozycji zależy na skłócaniu społeczeństwa aby rozgoryczony lud skaczący sobie do gardeł obwinił za ten stan rzeczy rząd i dokonali zmian przy urnach.

To miałem na myśli co napisał poniżej JARECKI. Nie zauważyłem aby jarek z pis pouczał jak wychowywać dzieci. Co najwyżej widzę gdy pouczał jak NIE WYCHOWYWAĆ dzieci.

Strajk niepełnosprawnych, rolników z agro unia (już ponoć pajac chce startować w wyborach), nauczycieli z ZBRODNIARZEM na czele, film sekielskich, to wszystko strajk i działania polityczne opozycji.

Dlaczego sekielski nie zrobił reportażu o tym jak duża skala pedofili jest wśród mieszkańców wsi? Tam w tym zacofaniu, ubóstwie zakrapianym alkoholem brat siostrę jebie, ojciec córkę, a syn matkę. Przecież to na co drugiej wsi takie kwiatki, przecież my mieszkańcy wsi o tym wiemy. Dlaczego tam nikt nie zrobi reportażu?

Ja się pytam dlaczego nikt nie zorganizował jeszcze strajku kasjerek w LIDLU, albo pracowników magazynów takich jak amazon? Bo byłby to strajk wbrew interesom dojczlandu którego reprezentują POjebańcy. Bo te kasjerki jak by dostały podwyżkę 1000zł na rękę to mogłyby pomyśleć że to zasługa rządu pis.

Więc jak widzisz w tych strajkach nie chodzi o poprawę sytuacji społeczeństwa, tylko jak właśnie zauważyłeś skłócanie jednych z drugimi. Tylko ci się pochrzaniło kto za tym stoi.

25 minut temu, jarecki napisał:

pytanie czy Kaczynski poucza nas jak wychowywać dzieci ? bo ja tego nie wdze jakoś tych rad lub porad . 

o to to!!! Jego porady ograniczają się co najwyżej do tego jak NIE WYCHOWYWAĆ w tym zepsutym pedalskim świecie.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Jak jest się gejem degeneratem albo pedofilem zboczencem wystarczy zostać księdzem  będzie szacun i podziw A jak się coś wyda najwyżej do innej parafii się idzie  😄

Starzy kawalerowie bez dzieci to większość geje  😄

Opublikowano

Jak się chce jebać córkę albo siostrę, wystarczy zostać patologią z PGRu, nie potrzeba męczyć się w seminarium kilka lat.

Jak  się nie ma nic konkretnego do powiedzenia, wystarczy zamknąć gębę.

A jak się ją już otwiera to wypadałoby wskazać jakieś źródło z danymi potwierdzającymi kim są starzy kawalerowie.

Opublikowano

Weź mi wytłumacz jakim cudem strajk niepełnosprawnych może być polityczny? Protestowali za poprzedniej ekipy i za tej. Policjanci protestowali a nie oni nie protestowali bo im nie wolno oni po prostu wszyscy nagle się rozchorowali i przed marszem 11 listopada dostali co chcieli - pytam gdzie w takiej sytuacji jest ZUS? Nagle kasa znalazła się o dziwo na 13 emeryturę  na ale to na pewno nie było polityczne. Na niepełnosprawnych nie ma. A dla czego? Bo to się politycznie nie opłaca i są za słabą grupą społeczną. A co do filmu Sekielskich to może i masz rację ale jeśli nawet to zobacz co robi PiS? Rozwadnia całą sytuację aby jak najbardziej to zagmatwać bo idzie z kościołem pod rękę. 

Opublikowano

Organizatorzy tych strajków są upolitycznieni. A ludzie strajkujący są zaślepieni i myślą że głównym powodem do organizacji tego są oni sami. A nie dostrzegają że chodzi o politykę.

W sumie nie ma się co im dziwić.

Nie mogę się doczekać strajku kasjerek w LIDLU.

Opublikowano
12 minut temu, damianzbr napisał:

Jak się chce jebać córkę albo siostrę, wystarczy zostać patologią z PGRu, nie potrzeba męczyć się w seminarium kilka lat.

Jak  się nie ma nic konkretnego do powiedzenia, wystarczy zamknąć gębę.

A jak się ją już otwiera to wypadałoby wskazać jakieś źródło z danymi potwierdzającymi kim są starzy kawalerowie.

Może u Ciebie na wschodzie inaczej bo w Wielkopolsce każdy normalny facet zakłada rodzinę  (czasami bez ślubu ale ma ) a stary kawaler to pedał albo cos nie tak z głową że nikogo sobie nie znalazł.

Opublikowano

bez wchodzenia w polityke jestem  za poważnym sejmem jako urzedu sprawującego władze , blokowanie prac czy mównic czy korytarzy sprowadza ten urząd do niższego szczebla i braku szacunku dla tego gmachu ,zachowanie posłów  wszystkich parti powinno odbywać sie z godnoscią anie jak czynią to nie którzy teraz . natomiast co do samych protestujacych to nie było miejsce do takich protestów .

Opublikowano
4 minuty temu, piotreku1 napisał:

Może u Ciebie na wschodzie inaczej bo w Wielkopolsce każdy normalny facet zakłada rodzinę  (czasami bez ślubu ale ma ) a stary kawaler to pedał albo cos nie tak z głową że nikogo sobie nie znalazł.

Wielkopolska, Wschód, Ameryka czy Bangladesz. Co za różnica, daj wiarygodne źródło tej informacji bo to ludzie którzy coś sobie nazmyślają, coś napiszą a później tego udowodnić nie potrafią, mają z głową coś nie tak.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v