Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 godzin temu, DTaras napisał:

To ostatnie słowo idealnie pasuje choć przypadkiem napisane mirro. Mają z tego powodu kółka wspólnych zainteresowań tylko są pewne warunki a) przystąpienia, b) posłuchu. Dla indywidualistów kąt.

Zrozumiałem, poprawiłem. Nie wiem jak to się stało, ale się stało. Przekułeś moją głupiznę w sukces. Znaczy się jesteś niebezpieczny?😉

Opublikowano

Okręt Schetyny dowiózł ostatni desant uratowanych z płonącej pisowskiej  ziemi do ziemi obiecanej.

10 punktów przewagi nad złodziejami. 

Do jesieni ślad po KE  rozmyje się jak mirage na pustyni. 

• Like 2
Opublikowano

Okręt ? Chyba tratwa , bo poskładane z resztek ?

Opublikowano (edytowane)

Z moich obserwacji tak łatwo KE nie zginie . Niebezpieczne bakterie w organizmie też są potrzebne byle nie za dużo .

ULMAN pewnie głosy liczył i odsypia .😁

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Powiększa się przewaga dobrej zmiany.

Dobrze że z konfeferacji tracą.

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Wreszcie Polska będzie naprawiona.

Teraz tylko ziemię zaugorzyć  i beńdziem żyć z socjalu. 

Skończy się charuwa polskiego chłopa. 

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Powiększa się przewaga dobrej zmiany.

Dobrze że z konfeferacji tracą.

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Wreszcie Polska będzie naprawiona.

Nie ma to jak układ od okrągłego stołu?  Nie wiem czy wiesz ale dobra zmiana jak zasponsoruje usrael 330mld to kaczyński będzie musiał ściągnąć z każdego Polaka ok 10tysięcy. Ile to będzie z Twojej rodziny?  Może zacznij odkładać jałomużnę 500+ i inne datki.

• Thanks 1
Opublikowano

wygrana miażdząca chodzi mi o 46 % tego chyba nie było tyle na jedną partie . dla dobra Polski schetyna powinien podać sie do dymisji bo w tej chwili jest potrzebna w kraju opozycja merytoryczna  aby hamowała nie które zapedy pis . o ile poko razem z psl było logiczne to miler , cimoszewicz  byli błedami na listach , i tak też co niektórzy pisali na forum .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, kb4512 napisał:

Nie ma to jak układ od okrągłego stołu?  Nie wiem czy wiesz ale dobra zmiana jak zasponsoruje usrael 330mld to kaczyński będzie musiał ściągnąć z każdego Polaka ok 10tysięcy. Ile to będzie z Twojej rodziny?  Może zacznij odkładać jałomużnę 500+ i inne datki.

To myslisz ze KO by żydom nic nie oddała jak wszystko robili czego w uni oczekiwali a nawet z nawiązką

Edytowane przez racyl
Opublikowano
22 minuty temu, jarecki napisał:

wygrana miażdząca chodzi mi o 46 % tego chyba nie było tyle na jedną partie . dla dobra Polski schetyna powinien podać sie do dymisji bo w tej chwili jest potrzebna w kraju opozycja merytoryczna  aby hamowała nie które zapedy pis . o ile poko razem z psl było logiczne to miler , cimoszewicz  byli błedami na listach , i tak też co niektórzy pisali na forum .

Na ten rok wszystko jest już pozamiatane. na jesieni PIS osiągnie ponad 50%

Co ci może KO zaproponować oprócz antypisu ?

jednego dnia krytykują rząd że jeżdzi do powodzian a następnego sami jadą i robią sobie zdjecia do kampanii i chciałbyś żeby oni mieli konkretne propozycje dla polaków jak sami nie wiedzą czego nie trzeba robić aby osiagnąć lepszy wynik .

Nic nie zanosi się na to aby pojawiło sie coś takiego jak platforma z początku lat 2000

Opublikowano

racyl - odejmij datek związany z dziećmi i zadaj to samo pytanie do PIS. mirro - niema ideałów. Znów Platon. Wszyscy walimy byki nie tu to w innej kategorii. Trzeba umieć wniosek wytargać i nie traktować się zbyt poważnie. Materiały budowlane idą w górę jakby bez przerwy. Zmieniłem przez to plany. W lipcu zgłaszamy się po pincet i okazuje się że to taka forsa, że niewiadomo co z nią robić. Nawet plany kapitałowe pokorygowane. Ani to wydać ani oszczędzić. Zawsze to pincet do dochodu ale patrz wyżej. Kurdesz kupiłem 150 kg mocznika cena - 1650 zł/tona. Ktoś wspominał o jesieni - to bardzo ciekawa robi się perspektywa. Ach. W Poznaniu czołgi mają robić...

Opublikowano

po pierwsze partia musi mieć jedno zdanie a jak na teraz w PO są rózne przekazy , nieraz sprzeczne ze sobą , DTaras wraz z rosnacymi pensjami towary do góry muszą isc , tylko tu powinienna isc razem siła nabywczxa pieniądza , np . pensje rosną 4 % a inflacja 2% . 

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio jakiś gościu wypowiadał się że w "Anvilu" będzie nowa linia do produkcji azotowych bo " z Rosji importujemy w ciul azotu i trzeba zaspokoić popyt rolników na ten nawóz". Pytanie pierwsze. Zaspokoić bo go nie ma i rolnicy stoją w kolejkach a braki ą katastrofalne dla upraw? Pytanie drugie. Produkować by polski rolnik mógł kupować tańszy od rosyjskiego polski azot? Pytanie trzecie. Czy wogóle chodzi o to aby ceny polskich nawozów nie rosły kiedy ponoć rosną ceny gazu a podobno to determinanta w produkcji tych nawozów. Pytanie ostatnie . Czy ktoś się nad tym zsstanowił?

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Dynamika wzrostu pensji jest jakaś tylko w dolnym zakresie, tym regulowanym przez Państwo. Dochody w rolnictwie już nie są takie kolorowe. Mam wrażenie, że inflacja jest maskowana właśnie rolnictwem. Zadam Ci pytanie w związku z Twoją końcową sentencją - jak jest realnie? Dodam, mirro, że gaz także mamy z Rosji. Idąc dalej. Za tankowcem LNG niech płynie drobnicowiec z nawozem😄 Będziemy uniezależnieni.

Opublikowano
35 minut temu, racyl napisał:

To myslisz ze KO by żydom nic nie oddała jak wszystko robili czego w uni oczekiwali a nawet z nawiązką

Dałem sobie słowo, że nie zagłosuję na zdrajców z okrągłego stołu dla przypomnienia byli PiS, PO, PSL, SLD z biedroniem mamy inne poglądy i pozostaje mi Konfederacja. Ich poglądy są w większości takie jak moje.  Teraz w końcu zaczęli w Tv zauważać Konfederację i z "bulem" ale wczoraj musieli ich zapraszać do siebie i o nich mówić. Gdyby Konfederacja nie wyciszana w głównych mediach to i wynik mieli by lepszy. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał:

po pierwsze partia musi mieć jedno zdanie a jak na teraz w PO są rózne przekazy , nieraz sprzeczne ze sobą , DTaras wraz z rosnacymi pensjami towary do góry muszą isc , tylko tu powinienna isc razem siła nabywczxa pieniądza , np . pensje rosną 4 % a inflacja 2% . 

Nie da się tak. Patrz nie na pracownika a na pracodawcę. Determinuje przedsiębiorczość nie konsumpcja.

Opublikowano (edytowane)

Gratulacje dla Konfederacji, widać efekty ich zjednoczenia i pracy więc jest nadzieja na przyszłość ...na pewno wymyślą jeszcze coś lepszego... ważne, że dają się poznać:

Kukiz15 musi się otrząsnąć...żebym mogła znowu zagłosować.."Jeżeli zdarzy się sytuacja, że w wyborach jesiennych przekroczymy próg, wejdziemy do parlamentu, ale nie będziemy mieli niczego do powiedzenia, tak jak teraz, bo jedna partia ma większość, to ja złożę mandat -zapowiedział Kukiz."

To  rozgrzewka dla wszystkich ugrupowań zbadanie społecznych nastrojów..

Za to KE ma zadziwiające poparcie mimo wszystko i na pewno bardziej ich to zmobilizuje, mają duże szanse...🙃 w następnych wyborach..

Kiełbasa wyborcza ........każdy za nią pójdzie ..... zwierzęcy instynkt.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v